29. 10. 2011.

Essence LE Urban Messages ruževi za usne

Sinoć sam išla u redovni surfing po DM-u :) i kao da mi je neko rekao kad treba da dođem jer je baš tad prodavačica popunjavala Essence štand s novim proizvodilma i Urban Messages kolekcijom koja je kod nas stigla sa skoro dva mjeseca zakašnjenja. Što je u biti odlično jer, for reference, u Kozmu i CM-u još uvijek čami Ballerina Backstage ://. Koliko sam se onako na prvu obradovala novoj LE toliko sam se i razočarala jer me se ništa nije posebno dojmilo, tačnije ova mi se čini nekako najdosadnija od svih dosadašnjih. Uključuje pet nijansi lakova za nokte ( nek mi oproste lakoholičarke ali malo je previše), iluminizirajući sprej za lice i tijelo (?!?), tri nijanse tuševa u olovci, četiri nijanse minijaturnih sjenila za oči u obliku školskih kredica, toaletna voda i tri nijanse ruža za usne od kojih je jedan sivi. Da, sivi. Voljela bih vidjeti kome je to u Essenceu zafalilo inspiracije pa mu je ovo palo na pamet :S 


Elem, prvo sam pregledala nove proizvode iz stalnog asortimana i pokupila si dvije maskare - I love Extreme i Maximum Definition koje planiram uporedno recenzirati čim ih isprobam kako treba. A onda sam se vratila na Urban Messages i prosto mi ju je bilo žao ostaviti onako netaknutu :) pa sam odabrala dva ruža za usne - koraljni i crveni. Poslje par Google is my friend pokušaja skužila sam čak i kako se zovu jer ime niti bilo kakva oznaka nijanse na pakiranju jednostavno ne postoji. Nigdje. Ja to vidim prvi put u životu, ali dobro...



 
Crvena nijansa je 01 Let's Paint the City a koraljna 02 It Peace.
Ruževi imaju 1,6 grama što je prilično malo a u DM-u se prodaju po cijeni od 4,85 KM. Pakiranje je maleno, usko i minimalističko. Nije bilo testera a da jeste čisto sumnjam da bi ih kupila jer ovo jesu tople boje koje volim i jako su lijepe ali im je tekstura vrlo nezahvalna za cure koje vole ruževe za usne a ne tek mrvicu obojena sjajila. 


 


 

 Za ove ruževe rekla bih mirne duše da su miks labela i sjajila za usne u čvrstom obliku sa jako slabom pigmentacijom, tek toliko da se kaže kako imaju neku boju. Prozirni su, sjajni i nekako čudno masnjikavi tako da trebate cca 5-6 prelaza da bi se dobila primjetna boja. Situacja po tom pitanju je nešto pozitivnija kod crvene 01 Let's Paint the City nego kod koraljne 02 It Peace nijanse.

02 It Peace
 

01 Let's Paint The City

Dobra stvar je da ih je ugodno nositi jer su mekani i hidratiziraju usne. Jedva su vidljivi što ih čini dobrim izborom za dnevne lookove, ali ako ste osjetljivi na mirise pripazite - imaju jak intenzivan miris voćnih Fru Fru bombona :) Trajnost je kao što sam i očekivala totalna nula - dok kažete keks oni netragom nestaju.

Zaista ne znam šta bih više rekla, meni je ova kolekcija kao i moj odabir iz nje potpuni promašaj jer da sam htjela sjajilo ili labello kupila bi njih a ne ruž za usne koji to nije. Količina od 1,6 grama obzirom da su potrebni beskrajni slojevi da bi se boja na usnama ikako vidjela je definitivno premalena, miris je preintenzivan, tekstura je loša jer su providni, sjajni i masnjikavi a što se cijene tiče za ovakvu vrstu proizvoda ona je previsoka. Ja ću ih koristiti kao balzame i potrošiti do kraja ali vama toplo savjetujem da, ukoliko ne tražite baš ovakve ruževe, ove iz Urban Messages zaobiđete - u širokom luku.  

27. 10. 2011.

Malo o olovkama za oči

U moru različitih proizvoda kad se radi o makeupu olovke za oči spadaju u one sa najlakšom tehnikom nanošenja. Obično dolaze u mali million veselih nijansi tako da uvijek možete naći onu koju ste zamislile, pogotovo ako vam je dostupna online kupovina jer primjera radi NYX pravi svoje jumbo olovke u 28 a klasične slim u čak 48 različitih boja. 

Ako govorimo o vrstama, možete birati između kohl, kalaj, mat, svjetlucavih, masnih...sve zavisno od efekta koji želite postići a i koristiti ih možete na više različitih načina : nositi samostalno, iznad sjenila ili prije njega kako bi poslužile kao baza koja će pojačati boju sjenila ili ukoliko niste vješte sa nanošenjem tuša za oči povucite željeni oblik linije crnom olovkom i preko uskim kistićem stavite sjenilo u istoj boji. Isprobano i garantirano izgleda identično kao da ste upotrijebile tuš a puno je lakše i brže.

Možete ih nanjeti na unutrašnjost donjih trepavica za otvorenost, zaokruživanje i jaču definiciju, spužvicom ili pamučnim stapićem razmrljati linije kako bi djelovale mekše i efektnije a uz to još samo dodate maskaru i brzinski jutarnji make up je gotov za minuticu. Odličan izbor za početnice i cure koje preferiraju prirodniji izgled šminke.

Dobra olovka za oči nije skupa, dovoljno je mekana i pigmentirana da njome možete bez suvišnog natezanja kapka i ponavljanja poteza izvući dobru liniju, ne razmazuje se, ne mrlja na okolno područije i sposobna je trajati na očima pristojan broj sati bez da izgledate poput rakuna. Ukoliko trebate preporuke, evo onih iz moje kolekcije koje najčešće koristim a provjereno ispunjavaju sve navedeno  


1. Essence Metallic 05 Heavy Metal, DM oko 3 KM
2. Essence Metallic 04 Lilectric, DM oko 3 KM


3. NYX Slim 926 Electric Blue, Beauyjoint 1,75 $
4. Essence Kalaj 11 Cool Breeze, DM oko 3 KM


5. Bourjois Kohl & Contour Ultra Black, Cosmetic House 1,95 GBP
6. Essence Kalaj 16 Check Me Out, DM oko 3 KM
 

7. NYX Slim 913 Sapphire, Beautyjoint 1,75 $
8. Avon Supershock gel eyeliner Black, Avon oko 8 KM

Ono što je bitno naglasiti a primjer je i za ostalu šminku koju koristite – nemojte mjenjati oblik lica dok je nanosite - uvlačiti obraze u riba oblik dok stavljate rumenilo, pućiti usnice kad je ruž u pitanju i nikada ali baš nikada nemojte natezati kapak da biste stavile olovku ili tuš za oči. Jer kad vratite te dijelove lica u početni položaj pigment će se nakupiti u prirodne nabore i borice na koži i rezultat neće izgledati nimalo lijepo, a na stranu što takva povlačenja i razvlačenja pogoduju nastanku novih nabora i bora. Radije usmjerite pogled prema dolje kad nanosite makeup na oči, gledajte lice iz profila kad se radi o rumenilu i zadržite prirodan oblik usana kad stavljate ruž. Vaša koža će vam biti zahvalna.

20. 10. 2011.

Pro et Contra - Eveline Art Scenic baza za lice

 

Iskreno rečeno, ne spadam u ljubitelje baza za puder jer kad zamislim poredak na licu koji uključuje hidratantnu kremu, bazu za puder, tekući puder pa puder u prahu prvo na šta pomislim je da bi mi koža doživjela nervni slom ispod svega toga. Jedino što sam koristila i to u specijalnim prilikama kad baš trebam šminku koja će stojati popriličan broj sati bez dodatnih popravki jeste Avonova Magix baza. Ali znate kako to izgleda -  pratite beauty blogove i forume i nešto se tamo konstantno hvali pa naiđete na to u parfumeriji, skušenje vas savlada i prije nego skužite šta se zapravo događa stojite s tim u ruci na kasi :) Tako je bilo i meni kad sam u banjalučkom Didacu naišla na Eveline Art Scenic bazu za puder.

  

Prije nego krenemo na recenziju, za one koji ne znaju, ovaj tip baze služi za pripremu, zaglađivanje i ujednačavanje površine kože prije nanošenja tekućeg pudera i pomaže da isti ljepše izgleda na licu i duže traje. Pratkično kao vaša druga, poboljšana koža :) 

Šta kaže Eveline 
 
Art Scenic za normalnu/mješovitu kožu je silikonska baza za lice, razvijena u saradnji sa profesionalnim make up artistima koja svojom transparentnom teksurom obezbeđuje ravnomjerno nanošenje, omekšavanje i transformaciju kože. Umanjuje vidjivost proširenih pora, matira i produžava trajanje tekućeg pudera do 16 sati.

Cijena / Vrste 
 
Redovna cijena baze je oko 12 KM, ja sam ju kupila u Didacu u Banja Luci. Proizvodi se u dvije verzije : za suhu/osjetljivu i normalnu/mješovitu kožu. Ja imam ovu drugu.

Pakovanje / Količina

Baza je pakovana u crnu plastičnu ambalažu sa pumpicom na vrhu, a smještena je u kartonsku kutiju obljepljenu prozirnom folijom što je fantastično jer ste sigurni da kupujete nov i nekorišten proizvod. Pumpica na vrhu ambalaže (može se i odvrnuti) je odlična, nije ju lako pritisnuti skroz do kraja i propušta jako malo tako da u svakom momentu možete dozirati tačno potrebnu količinu proizvoda. Meni su za pokrivanje cijelog lica dovoljna dva pritiska pumpice do kraja. Sam proizvod ima 20 ml što je otprilike neka konstanta kad se radi o bazama za lice. Jedini minus koji sam pronašla na ambalaži je što je bočica crna i neprovidna pa u biti nemam pojma koliko mi je još ostalo unutra, a to ne volim.

Miris / Tekstura
 
Miris je blag, ugodan i nenametljiv a tekstura prozirna i bez boje, na bazi silikona. Tako izgleda i tako se i osjeća :) Zbog svog sastava se odlično razmazuje tako da je potrebna vrlo mala količina što je u biti i pravilo kod bilo koje baze jer ukoliko se stavi previše jedino što ćete dobiti je užasan kontraefekat. Ako ju pravilno dozirate primjetićete da je izuzetno lagana, klizi ispod prstiju,dobro se raspoređuje i brzo upije u kožu.

Efekat / Efikasnost 
 
Efekat koji ova baza ostavlja na licu je jednostavno prekrasan. Kao što sam napomenula, ako se pravilno dozira koža je zaista onakva kakvu Eveline i obećava : mekana, baršunasta, matirana i zaglađena. Takva da dolazim u iskušenje neprestano prelaziti prstima po licu :) Efekat smanjivanja pora nisam primjetila.

Ukoliko želite izvući maksimum što se tiče efikasnosti nabolje je da ne nanosite tekući puder odmah nakon što stavite bazu nego da sačekate koju minuticu da se ona potpuno upije i "sjedne" na kožu kako treba. Tad ćete primjetiti da vam je potrebna dosta manja količina pudera od uobičajene i da se on ljepše raspoređuje i puno bolje izgleda. Traje li mat efekat duže ? Da, ali do 16 sati kao što tvrde - ne. Trajnost tekućeg pudera sa ovom bazom na mojoj mješovitoj i dehidriranoj koži je oko 7-8 sati, bez popravki. Pri tome mislim na Bourjois Healty Mix jer samo njega i koristim u zadnje vrijeme a znate da on ne prekriva mnogo i ne matira kao i da ima dewy finiš pa mi je toliko sati bez suvišnog sjaja sa njim na licu fantastičan učinak u odnosu na situaciju kad ne koristim bazu.

Spisak sastojaka

 
Ovdje je važno napomenuti da je, zbog silikonskog ulja i parabena iz sastava, Eveline baza potencijalno komedogena kao i da zbog linaloola koji iako nije u vrhu sastojaka nije pogodan za cure sa osjetljivom kožom zbog mogućnosti pojave alergija. Moja koža nije osjetljiva niti podložna reakcijama na kozmetiku, koristim ovu bazu već nešto više od mjesec dana i nisam imala niti jednu neželjenu posljedicu.

Suma sumarum 

+ dostupnost, jer je u našim drogerijama ovakav tip proizvoda teško naći
+ isplativost, za 12 KM dobićete 20 ml baze a za jedno korištenje dovoljno je malo
+ efekat, koža je zaglađena, baršunasta i matirana
+ lagana je na licu, brzo se upija i fino miriše
+ efikasnost, ispunjava svoju svrhu i produžava trajanje tekućeg pudera
+ postoje dvije varijante baze koje pokrivaju sve tipove kože
+ doziranje na pumpicu je higijensko i lagano, uvijek možete istisnuti tačno potrebnu količinu

- neprovidna ambalaža u kojoj se baza nalazi pa nikad ne znate koliko je preostalo

- ne matira do 16 sati, barem ne moju kožu

- ne umanjuje vidljivost proširenih pora
- sastojci iz sastava mogu biti komedogeni
- nije dobar izbor za osjetljivu kožu

Da li bih je ja ponovo kupila ? Da, jer mi nije smetala ni u kom pogledu niti mi izazvala osip ili prištiće. Ugodna je za korištenje, sviđa mi se kako mi koža izgleda s njom i dobra mi je podloga pored za tekući puder i za korektor na područiju ispod očiju. Ne znam je li varijanta za suhu kožu jednako dobra i kako se ova baza ponaša na baš masnoj koži ali ako je vaša koža mješovita i ne suviše osjetljiva ili sklona reakcijama, preporučujem vam da ju isprobate.

17. 10. 2011.

Lagani pastelni look

Vjerujem da znate koliko volim nositi vesele i intenzivne boje ali u mom kalendaru postoje i dani poput ovog danas, kad uhvatim talasnu dužinu sa mekanim light nijansama koje podsjećaju na proljeće i zaobiđem omiljeni crni tuš za oči i olovke. Malo tekućeg pudera i pudera u prahu, nježno rozo rumenilo, sjajilo i sjenila koja sam nanosila prstima i samo po mrvicu tako da ostave minimalan trag boje. 
Evo kako je ispalo:






Oči : od utarnjeg ugla prema vani ArtDeco 93, Bourjois Ombre a Paupieres 01, Catrice duo sjenila 020 Missing Jack and Rose, na donjem kapku NYX Yellow Funk, maskara Avon Super Enchant

Lice : Bourjois HM puder 52 i korektor 51, Bourjois Mineral Radiance puder u prahu 02, Maybelline Great Wear kremasto rumenilo Woodrose

Usne : Catrice LE Glamourama sjajilo 020 Life's a Stage

15. 10. 2011.

Racionalizam :)

Kad imate loš period u životu postoji barem jedna stvar zbog koje je to dobro a ta stvar se u mom slučaju zove novčanik. Tako je moj, dam se kladit, začuđen jednako koliko i zahvalan jer sam u protekla dva mjeseca kupila tek par sitnica od kojih je velika većina onog što mi (zamislite) - stvarno treba :) U to podrazumjevam stvari koje svakodnevno koristim i na kraju potrošim pa racionalno idem po nove. Što je rijetkost. Nekad sam ovoliko znala donjeti kući u samo jednom usputnom šopingu i barem pola vrećice bi bile sitnice pored kojih nikako nisam mogla proći a da ih ne pokupim jer su me zvale s police ili sa ekrana i nisu htjele da prestanu ali ovaj put je bilo drugačije tako da vam u nastavku ponosno predstavljam sav moj šoping za predhodna dva mjeseca.
Čestitajte mi, hvala :D

  


Maybelline Great Wear tekući puder Nude - Cosmetic House, oko 5 funti. Ovo mi je druga bočica i ne mislim ga više puno hvalit, prošli put kad jesam pokupovale ste mi sve Nude nijanse pa sam čekala pola godine da je opet nabave :)

Bourjois Regard Effet Duochrome olovka za oči br 57 Noir Emeraude -  Cosmetic House, oko 3 funte. Trebala bi da bude zeleno-crne boje što i jeste kad se nanese na ruku ali...na očima se taj duochrome efekat ne primjeti. Iako sam ju nosila sa totalno neutralnim Lorealovim Seashell sjenilom, jednostavno izgleda sivkasto crno i to je to. Inače je ovo moja prva Bourjois olovka i oduševila me odličnom teksturom i lakoćom kojom se nanosi ali boja...nije ono što sam htjela.

Bourjois Mineral Radiance puder u prahu 02 Vanilla - Cosmetic House, oko 4 funte. Užasno mi je žao što nisam uzela dva komada jer ih je sad nestalo a riječ je o jednom od najboljih pudera u prahu koji sam ikad stavila na lice i ne mislim u dogledno vrijeme kupiti nijedan drugi. Savršeno pogođena nijansa  (za referencu trenutno koristim HM tekući puder br 52 ), na licu je potpuno neprimjetan, super se rasporedi, matira i drži mi šminku na mjestu a u kombinaciji s Eveline bazom mirna sam što se tiče prosijavanja kože punih 7 sati od nanošenja. Kod nas košta oko 20-ak KM a na eBayu se može pronaći za nekih 5-6 funti, npr kod ovog sellera. Pakovanje sadrži fantastičnih 14 grama što ga čini isplativom investicijom čak i za naše cijene. Ako se pitate odakle vam je poznat - koriste ga i Pixiwoosice :)

Bourjois Ombre A Paupieres sjenilo 01 - Fragrance Direct, oko 3 funte. Preslatka litlle round pot ambalaža je kriva što nisam odoljela iako ovakvih nijansi imam dosta u 120 paleti. Sjenilo ima 1,5 grama pečene je teksture i mat finiša. Vjerovale ili ne, još ga nijednom nisam koristila jer sam prosto zaboravila na njega :)

Eveline Art Scenic baza za masnu i kombinovanu kožu - Didaco, oko 12 KM. Toliko se rejvalo o ovoj bazi na hrvatskim make up blogvima i forumima da sam i ja morala vidjeti je li to čudo stvarno tako dobro. Na stranu činjenica što je osim nove Catrice Prime and Fine kod nas nemoguće pronaći bazu za tekući puder među dostupnim drogerijskim brendovima, ali ova je zaista opravdala sve dobre recenzije. Dolazi u količini od 20 ml, silikonska tekstura je u formi gela, treba je samo mrvicu za čitavo lice koje nakon toga bude predivno zaglađeno i matirano. Detaljnija recenzija slijedi u jednom od narednih postova, za sad je dovoljno reći kako ne samo da radi svoj posao nego radi i prekovremeno :)


Bourjois Healty Mix korektori br 53 i 51 -  Kozmo, oko 14 KM po komadu. Dio su moje osnovne postave i ne namjeravam ih prestati koristiti - ikada. Ove dvije nijanse su mi idealne za čitavu godinu, svijetlu nosim preko zime a tamniju ljeti a u među periodima ih miksam. O njima sam detaljnije pisala u više navrata, npr ovdje i tu.


ELF Studio kistovi za lice - ELF UK, 3,5 funte po komadu. Stigli su mi sa posljednje free shipping akcije i to rekordnom brzinom, naručila sam ih u ponedeljak a kod mene su bili već jučer, u petak. Prvi odozgo je Powder Brush koji sam spominjala otprilike milion puta dosad npr ovdje i ovo je drugi koji sam naručila čisto jer volim praviti zalihe kistova bez kojih ne mogu. Koristim ga kao bockalicu za tekući puder i iako imam i skoro troduplo skuplji Sigmin F80 ovaj mi je puno bolji na dijelu. Sledeća dva, Blush Brush za rumenilo i Complection Brush za puder u prahu nisam ranije probala. Kist za rumenilo je dosta manji od očekivanog ali mi se sviđa što je pljosnat i vrh mu je zaobljen pa mislim da će biti odličan i za konturiranje. Kist za puder u prahu je gust, mekan i čini se kao pun pogodak za svoju svrhu. Kad ih operem i isprobam napisati ću detaljnije recenzije.

Toliko od mene za danas. Subota je, nabacite neku dobru šminku i veliki osmjeh a ja vam želim lijep provod večeras, gdje god da ste :) Čitamo se u sledećem postu :*****

13. 10. 2011.

Pro et Contra - Bourjois Ombre Stretch sjenila za oči

Nisam dugo radila recenzije a skupilo se par novih stvarčica u proteklom periodu  (...pan 10... šta je to ? jel se to jede? :))) tako da ćemo se danas pozabaviti onim što mi je igrom slučaja prvo palo pod ruku  - Bourjois Ombre Stretch sjenila za oči


Zapravo su me ova sjenila privlačila već dugo jer baš volim Bourjois, i jedini razlog zbog čega sam oklijevala s kupovinom je dosta visoka cijena u našim parfumerijama -oko 18 KM za jedno sjenilo što je realno rečeno  ipak malo previše za jedno sjenilo pa sam stoga jedva dočekala kad ih je nedavno Cosmetic House uveo u svoju ponudu i tad sam ih uzela po duplo nižoj cijeni  - 3,95 funti.  Ovdje možete pogledati šta im je još ostalo od nijansi a ostale možete naći na eBayu kod ove sellerice (provjereno je dobra) gdje koštaju oko 5$. Ono što sam ja izabrala jesu dvije osnovne nijanse - 01 Intense Black i 02 Maxi Blanc




Sjenila inače dolaze u 9 nijansi, pakovana su u zanimljivu i dosta čvrstu plastičnu ambalažu čija je boja identična boji sjenila. Unutra ćete pronaći maleni duguljasti kistić sa plastičnom drškom i čvrstim pljosnatim dlačicama, prilično kvalitetan za pribor koji inače dolazi u pakovanjima. 


Tu je i ogledalce koje pokriva čitavu unutarnju površinu poklopca a sam proizvod ima 2,5 grama što je super količina za jedno mono sjenilo.

Bourjois kaže da su njihova Ombre Stretch sjenila posebna po svojoj nylon microsphere forumuli zbog čega se lako "razvlače" po kapku, imaju intenzivnu pigmentaciju, lako se doziraju od blagog do intenzivnog efekta boje te se odlično blendaju. Složila bih se za ovaj dio o doziranju i blendanju ali neki poseban streč efekat ili barem onaj koji bi ih razlikovao od drugih sjenila definitivno nemaju. Pigmentacija je prilično dobra ali ništa spektakularno, trajnost je odlična ali se i dosta truse pri nanošenju a to kod tamnijih nijansi zna biti prilično problematično.


Intense Black je klasična mat crna nijansa bez imalo shimmera. Na prvi pogled, jer tek kad se nanese na kožu shvatićete da niti je mat niti crna. Na suho pokazuje minimum pigmentacije, sadrži sitni srebrnkasti shimmer i ono je što najviše mrzim kad kupim crno sjenilo - izgleda kao tamno sivo ://  Prilično se trusi okolo čime god da se nanese, svi pokušaji da se od nje napravi nešto dobro padali su u vodu, sve dok nisam probala malo drugačiji način i pazite sad - nanešena na mokro, kad se kistić lagano namoči u vodu ova nijansa je za past na guzu - tamna, mat, izuzetno postojana i crna crna crna, kao noć :) Upotrebljavam je tako što je nanesem na mokro kao bazu za smokey eyes a kasnije nadograđujem u pregibima oka na suho, kao što bih radila sa tamno sivim sjenilom, pa je praktično 2 u1. Ok nijansa jer se iz nje da izvući najbolje ali nije za posebnu preporuku jer postoji dosta jeftinijih crnih sjenila (primjera radi NYX-ova ) koja rade istu stvar.


Maxi Blanc je zaista posebna nijansa što se nikada ne bi reklo na prvi pogled jer djeluje kao klasična krem bijela, ali kad se nanese na kožu skužićete da se radi o prekrasnoj i neobičnoj svijetloj boji, duochrome miksu bijele, bež i zlatne s puno sitnog zlatnog shimmera koji se lovi kako se svjetlost prelama preko boje. Iako sam na prvu bila malo razočarana jer mi je trebalo mat bijelo sjenilo kakvo sam i očekivala ali nijansa je neopisiva, jako pigmentirana, mekane teksture i divno izgleda kad se nosi sama na očima sa crnom olovkom na waterlineu. Ako tražite bijelu kao bijelu preskočite jer to nije ali ako vam treba unikatno sjenilo za brzinski dnevni make up - go for it.

Swatchevi su rađeni na umjetnom svjetlu, stražnjoj strani nadlanice i bez baze, sjenila su nanešena lagano

                                                                       01 Intense Black


                                                                      02 Maxi Blanc

Pa da ukratko sumiramo utiske :

+ lijepo pakiranje sa uključenim i iskoristivim kistićem
+ količina od 2,5 grama po sjenilu
+ mekana tekstura i dugotrajnost
+ odlično se blendaju
+ Maxi Blanc nijansa je unikatna i predivna <3
+ dostupna su online po prihvatljivoj cijeni u odnosu na ono što dobijete (na Cosmetic House 3,95 GBP, na eBayu 5 $ )

- cijena u našim parfumerijama od oko 18 KM po sjenilu
- Intense Black postaje intense black samo kad se nanese mokrim kistom
- nema primjetnog elastičnog efekta koji bi im trebao biti glavni adut, tu se ponašaju kao i svako drugo sjenilo
- dosta se truse 
- nemaju spisak sastojaka što može biti minus za cure kojima je to važno

Da li bi ih ponovno kupila ? Maxi Blanc da, ako ga ikad uspijem potrošiti do kraja :) ali ostale nijanse ukoliko nemaju ono nešto posebno što se tiče boje definitivno ne jer sam od ovih sjenila očekivala više od prosječne kvalitete koja se može pronaći i među dostupnijim brendovima na tržištu, pogotovo ako kupujete online.

12. 10. 2011.

Živa sam !!!

Nisam prestala pisati...samo sam se spletom loših okolnosti sa više strana jednostavno morala odmaknuti jer  vjerujem da nijedna žena nema ništa smisleno za reći u periodima kad joj nešto izdajnički otapa nevodootpornu maskaru ( jer ne koristi i mrzi vodootporne koje čupaju trepavice kad ih skidaš). I poslje svega naklon izumiteljima AD baze zbog toga što kad ništa nije, barem sjenilo ostane tamo gdje treba da bude :)) I evo me tu, velike isprike svima na hrpi neodgovorenih komentara i mailova kao i predugom izbivanju od sitnica koje život znače ali nije moglo drugačije, nažalost...

Dobra vijest je da sam uspjela sakupiti preostale komadiće i sabrati se ponovo tako da ćemo se od sutra družiti nadam se jednako lijepo i veselo kao što smo to radile svih ovih godinu i pol. Nedostajalo mi je to. Hvala vam što se bile uz mene i obećavam da ćemo jako brzo nadoknaditi propušteno! Ljubim vas :****