22. 11. 2011.

ELF kupovina

Do prije par dana britanski ELF je imao fenomenalnu akciju - u kombinaciji sa besplatnom poštarinom za narudžbe preko 10 funti nudili su i jedan od četiri Mystery Box-a, tačnije kutije iznenađenja u kojima se nalaze njihovi proizvodi u vrijednosti od 10 funti pa naviše. Baš otprilike u to vrijeme, u svoju su regularnu Studio ponudu ubacili dvije nove boje cream linera i to moje najdraže - intenzivno tirkiznu i ljubičastu. Generalno mi ništa nije trebalo jer sam sve njihovo što me zanimalo dosad već isprobala i tuševa stvarno imam ko blata ali obzirom da su me novim bojama kupili na prvu i da k tome još jako volim iznenađenja, ovu akciju nikako nisam mogla zaobići. Vi bi mogle ? :D
 
Naručila sam 11. novembra i baš kao i svaki put dosad poštar je stigao za 7 dana, uključujući i jedan vikend. Ali nije donio paket nego glupi žuti papirić. Ako ste se pitale kako papir može biti glup dopustite da vam objasnim - u ovoj državi službenici carinske kontrole imaju pravo da otvore (i otvaraju) svaku veću kutiju, pod većom se podrazumjeva veća od one najmanje koja postoji, s ciljem da utvrde šta je unutra i podlježe li to nešto carinjenju. Ako se ispostavi da je vrijednost ispod limita i da se nema šta carniti oni će vam obljepiti kutiju selotejp trakom i fakturisati pazite sad - pregled vašeg paketa. Cifra nije velika, radi se o 3,5 KM ali kad i fening dajem za ništa to me jako nervira i ljuti. Zašto nešto što se ne treba cariniti ne ide regularno dalje svojim putem do primaoca ? Ovako meni poštar ostavi taj papir kod kuće pa ja onda s njim idem u poštu, koja btw radi do 15 sati za razliku od mene i nalazi se na drugom kraju grada od mog posla. Plaćam naknadu za ništa i preuzimam svoju narudžbu. Svu zbrda-zdola ispremetanu i poluotvorenih kutijica u koje su zapakovani proizvodi. Šta su tražili u lakovima za nokte? Cijanid ? Ugh!!!
 
A ako zanemarimo sad moje živce i vječita pitanja bez odgovora, u biti sam zadovoljna jednako sa svojom narudžbom kao i sa stvarčicama iz Mystery Box-a. O čemu se radi i kako one izgledaju, pogledajte u nastavku. 
 
 

 
Prve su moje zvjezdice :) cream lineri u  novim nijansama  - Teal Tease i Punk Purple. Oba su mi prekrasna, pogotovo Teal Tease jer ima sitni srebrni sparkle u sebi, divno se presijava i boja je prava intenzivna tirkizna a to mi je jedna od najdražih boja na svijetu. Punk Purple je potpuno mat a za razliku od Purple nijanse iz ranije postave koja bi se više mogla nazvati smeđom, Punk zaista jeste ljubičasta. Oba linera dolaze s malenim kosim kistićem za nanošenje. Kremasti su, postojani i brzo se suše i setuju na kapcima. Dolaze u količini od 4,7 grama a cijena im je 3,5 funte. U narednom periodu napraviti ću posebnu recenziju za njih i swatchati sve 4 nijanse koje imam.


Healty Glow bronzer u nijansi Matte Bronze - jedini potpuno mat bronzer iz Elfove obične linije, još uvijek ga nisam isprobala ali obzirom da mi se još odranije jako dopadaju njihovi bronzeri jer su mekani, pigmentirani i super se blendaju vjerujem da me ni ovaj neće razočarati. Nijanse koje imam odranije su Warm Tan i Luminance, a kako izgledaju na koži možete pogledati ovdje. Inače dolaze u količini od 5 grama i koštaju 1,5 funti.
 

Još jedan novitet - Smudge kistić iz obične linije. Cijena mu je 1,5 funti i u biti bi trebao služiti za razmazivanje i omekšavanje linija povučenih uz gornje trepavice olovkama ili sjenilima za oči ali ja za takve radnje ipak više volim spužvaste smudge kistove. Ovaj sam kupila za nanošenje sjenila na donji kapak i čini se savršen za to jer je tanak, čvrst i blago zaobljen na gornjem rubu. Ono što mi se nije svidjelo je opadanje dlačica, kad sam prvi put prešla prstima po njemu, već su se dvije pozdravile sa ostalima. Nadam se da će to neće ponavljati :)

A sad prelazimo na Mystery Box. Zasebna kutija unutar narudžbe u kojoj su mi stigle sledeće divotice 
 
 

Beauty Book Neutral Eye Edition - ja nisam imala pojma da je ovo tako lijepo :) Bukvalno izgleda kao bilježnica, identično se i otvara. Izrađena je od čvrstog kartona a unutra se s jedne strane nalaze opsežne upute za upotrebu sa slikama kako se i gdje koja nijansa treba nanjeti a sa druge strane je čak 12 neutralnih nijansi sjenila za oči, mini crna olovka, dvostrani aplikator i malo duguljasto ogledalo iznad svega . Sjenila i sama ambalaža zaista izgledaju krasno. Iako djeluje tanko i plitko, ukupna količina svih proizvoda je čak 24 grama što je odlično. Nijanse uživo nisu ni nalik onima sa ELFovog sajta ali na to smo valjda već navikli :) Iskreno ovu paletu nikad ne bih kupila jer ni blizu ne izgleda tako lijepo i privlačno na sajtu ali realno mi je zaista divna. Njena cijena je 6 funti a osim u Neutral varijanti dostupna je u Smokey, Everyday i Glitter kombinacijama nijansi.
 
 
Lakovi za nokte - Glitter Glam, Smokey Brown i Twinkle. Izgledaju lijepo ali ja ne koristim lakove jer već dugo geliram svoje i imam nail art ili školjikice u bojama na noktima. Jednostavno nemam živaca stalno lakirati budući da na tastaturi provodim 8 i više sati dnevno tako da ću ove ljepotane prosljediti dalje. Koštaju 1,5 funti i zaista ne znam kakvi su po kvaliteti, za to ćete morati pitati Google :)
 
To bi bilo sve što se tiče ove narudžbe a ukoliko niste znali ELF i trenutno ima zanimljivu akciju - 40 % off na sve narudžbe od minimalno 20 funti koja traje do sutra u ponoć po britanskom vremenu. Upotrijebite kod  LIKE275K i nemojte se naživcirati što im sajt šteka ko lud, preopterećeni su :)
 
Još da napomenem kako je u toku i moje blogovsko darivanje, gdje možete osvojiti 88 Warm paletu sjenila za oči. Sve detalje potražite u postu ispod ovog.
 
Toliko od mene za danas, sad si idem nasuti času hladnog crnog vina, dignuti noge na stol i ne misliti ni o čemu :) 
Želim vam ugodan ostatak dana :***
 

20. 11. 2011.

Darivanje !!!! ZATVORENO

Dok čekam da mi se rasvjeta popravi i smišljam ideje za naredne postove, palo mi je na pamet da vam dugo nisam ništa poklonila. I da je vrijeme da se i to popravi :) Prvo što mi je palo na pamet da bi vas moglo obradovati i koristit vam jedno duže vrijeme, nešto što svaka ljubiteljica šminkanja treba da ima a ne može se kupiti kod nas je sledeća ljepotica





- Pro 88 warm color paleta sjenila ! 

Slike su naravno preuzete s interneta a ukoliko nosite i volite neutralne nijanse i želite ovu krasnu paletu za sebe evo šta trebate napraviti :

- biti GFC sljedbenik mog bloga
- ostaviti komentar na ovaj post koji će sadržavati vaše GFC ime pod kojim me pratite
- navesti u komentaru šta vam se sviđa na ovom blogu a šta ne i navesti sugestije/kitike/prijedloge ukoliko ih imate

Darivanje je otvoreno u narednih 10 dana, tačnije do 01.12 kada će mi random.org pomoći izabrati jednu od vas kojoj ću poslati ovaj poklon ( o mom trošku dostave naravno).
I da, možete se prijaviti gdje god da se nalazite. Sretno! 

:***

13. 11. 2011.

No name look

Nema imena jer ni ja nemam riječi kojom bi adekvatno opisala koliko sam pošizila jer je danas jedan od onih dana kad mi ništa ne ide. Imala sam krasnu ideju za look a onda su više sile umješale prste i otprilike na pola završenog tutorijala koji sam spremala sva priručna rasvjeta je jednostavno crkla :///  Već na rubu živaca završila sam šminkanje i ganjala svjetlo po stanu ( čitaj penjala se na stolove do lustera :D)  da bih poslikala išta. I užasno mi je žao jer se ne vidi kao što bi trebalo, pogotovo jer mi se bez obzira na nesretne okolnosti sviđa kako je ispao konačan rezultat. Sorry na lošijim slikama, pristojnije zajedno sa tutorijalom idu u prvom sledećem postu.

 

Koristila sam ArtDeco sjenila 29, 204 i 208, crni Rimmel Glam Eyes tuš, bijelu Avon CT olovku za oči i umjetne trepavice s eBaya. Tekući puder je Bourjois HM 52, preko njega Bourjois Mineral Eclat puder u prahu Vanilla, na jagodicama je Benefit Hoola bronzer a na usnama Golden Rose 115 ruž za usne i preko NYX Mega Shine sjajilo Frosted Beige.

05. 11. 2011.

Šta gledati ovog vikenda - YT preporuke

Vikend, ili bar ono što mi je trenutno od njega ostalo, obzirom da sam radila i danas a i u ponedeljak ću iako je praznik (&!!#'':S#!!), uvijek volim iskoristiti za malo opuštanja uz omiljenu zabavu -  YT tutorijale. Ranije sam pisala o tome šta volim i mrzim kad pričamo o ovim ljudima a danas ću ponovo podjeliti s vama nekoliko makeup videa koje preporučujem za pogledati ovog vikenda. Pa krenimo :

Nikkie sam tek počela pratiti i ukoliko ignoirate činjenicu da radi s predhodno neopranim priborom ( a ja se ježim od toga :/ ) i da na momente zna biti pomalo iritirajuća ovaj video je koristan i vrijedan 9 minuta vašeg vremena jer je konačan rezultat koža koja izgleda zaista predivno. 




Pored toga što je jako talentirana i moj je tip YT guruice jer obožava boje i upečatljive lookove, voljet ćete ju jer ima nevjerovatno prijatan smirujući glas koji bih lično mogla slušati do prekosutra :) 




Zatim jedan lijepi neutralni look od svima poznate Misschievous s bojama koje funkcionišu uz sve što stavite na sebe i u bilo kojoj prilici. Nisam neki veliki fan takvih tonova ali ovaj look planiram skinuti prvom prilikom




Makeupgeek i odličan video za sve nas koje pod šminkom provodimo 10 i više sati dnevno - kako izbjeći "glava u brašno" izgled. Napomenica : budite spremne malo se prepasti u određenim minutama :D




Goss sa svojom neobičnom tehnikom nanošenja tuša za koju poslje svih ovih godina prvi put čujem i jako mi se dopada. Obavezno pogledati. I da, početak je jednostavno neodoljiv :)) 




Lisa Eldridge i najbolji video o bronzerima - ikad. 




I to bi bilo sve što se tiče YT preporuka za ovaj put. Čitamo se u narednom postu a do tada puse svima i uživajte u vikendu :***