18. 04. 2012.

Meow mineralni pigmenti, rumenila i bronzeri

Ja jednostavno obožavam male mineralne kompanije i njihov make up. Sve što prodaju je u potpunosti bez kozmetičkih aditiva, mirisa i ostalih filera koje se inače trpaju u klasična sjenila, rumenila i pudere i postavljaju na drogerijske police. Upravo zbog takvog sastava pravi mineralni make up ima neograničen rok trajanja (da, dobro ste pročitale) jer se nema čime kontaminirati niti u njemu postoji išta što bi predstavljalo pogodno okruženje za razvoj bakterija - svi sastojci koje sadrže su neorganski i prirodni pa je ovakva dekorativa idealno riješenje za cure s osjetljivom kožom i očima. Ali pripazite da ne mješate pojam prave mineralne kozmetike sa onom u čijem se sastavu minerali nalaze samo pored ostalih kozmetičkih sastojaka. Da ne idem sad u širinu, ova tema svejedno zaslužuje poseban post pa će tako i biti. 

Sve što prodaju male strane mineralne kompanije dostupno je i u tester formama gdje dobijete manju količinu proizvoda, dovoljnu za oko 6-7 korištenja (vrlo često i više iako se tako ne čini na prvi pogled) u malim piksicama ili zip lock vrećicama kako biste ih mogli isprobati prije kupovine cijelih full sizeova. Takvi testeri obično nisu skuplji od 1$ što je odlično ako se volite igrati s različitim bojama i teksturama a da pri tome ne potrošite mnogo novca. Ja sam dosad probala Lauress, Taylor Made Minerals, She Space, Pure Luxe i Sassy mineralnu kozmetiku a kad je Meow nekad početkom godine objavio akcijsku ponudu od 20% off plus free shipping dobila sam idealnu priliku isprobati i njih jer sam ih do sada zaobilazila pretežno iz razloga visoke cijene poštarine. 

Naručila sam testere 10 pigmenata i 3 rumenila a na poklon sam dobila 2 testera bronzera. 
Narudžbu sam napravila 19. januara a obavijest da su je poslali stigla mi je na mail 14 dana od plaćanja. Sve je došlo na moju adresu 32 dana kasnije. Inače kod svih mineralnih kompanija od kojih sam kupovala narudžba mi je stizala nikad ispod mjesec dana od dana slanja. Iskreno, nemam pojma zašto im treba toliko dugo da stignu ali tako je.

Razlog zbog čega sam toliko odugovlačila s recenzijom je što mi je provobitnu pojeo crknuti hard disk a onda sam se sve do danas kanila da napravim slike jer ništa na planeti nije nepraktičnije za poslikati i swatchati od pigmenata u plastičnim vrećicama. Svjetlost se odbija od površinu vrećice i boje je teško uhvatiti a kod swatcheva završe prljave moje tole, prsti, stol i svo okolno područije jer čim se kesica otvori prah se digne ka gore i izlazi van skupa sa šljokicama a dohvatiti pigment sa dna visoke vrećice i napraviti pristojan swatch je tek posebno štivo :/ 

Pigmenti 


 Rumenila i jedan odbjegli pigmentić :)




Bronzeri


Swatchevi

1. ScandalEyes - Wanessa W., 2. ScandalEyes - Billie H., 3. Feliner ( tuš) - Cat O'nine Tails, 4. IdealEyes - Witty Kitty, 5. Feliner (tuš) Hellcat, 6. IdealEyes - Carnivore, 7. bronzer - Intense Light, 8. Firefly bronzer - Teenie Weenie Bikini


9. IdealEyes - Caterwaul, 10. Feliner (tuš) - Domesticat, 11. ScandalEyes - Starr J., 12. ScandalEyes - Courtney L., 13. rumenilo Harlot, 14. rumenilo Delusions, 15. rumenilo Tease.

Što se tiče teksture pigmenata nemam zamjerki, boje su llijepe, intenzivne i dobro se blendaju. Teksturom i pigmentacijom se ne razlikuju od ostalih pigmenata koje sam isprobala do sada. Intenzitet im se kao i kod svih mineralnih drastično povećava nanošenjem mokrim kistom i tada poprimaju efekat kremastih sjenila iako su i samostalno boje prilično intenzivne. Rumenila su većinom mat, mekanije teksture u odnosu na pigmente ali se fino daju nanjeti na lice, blendati i zaista dugo traju bez da se boja promjeni ili izgubi na intenzitetu. Bronzeri su divni, Intense Light sam već nahvalila u postu o bronzerima jer je mat, svijetao i jako ljepo i prirodno izgleda na koži. Veliki plus što uz narudžbe poklanjaju testere i očito da vode računa čega jer sam ja naručila pigmente i rumenila a dobila bronzere.

Ali ono što me u biti najviše živcira kad se radi o Meowu su dvije stvari :

- totalno nepraktične vrećice u kojima su pakovani testeri. Da bih iskoristila sadržaj prvo moram pronaći neku drugu ravnu površinu gdje ću istresti količinu koja mi je potrebna za jedno nanošenje (čik vam bilo da to uvijek tačno odredite jer istresate iz kesice) i odatle zahvatati kistom za oči ili lice. Osim toga, kad otvorite gornji zip lock na vrećici oblačić praha i šljokica se podigne i izađe van. To mi pravi nered, a ja mrzim nered kad se šminkam. Zbog toga sam uvijek dosad birala kompanije koje svoje testere šalju u malim piksicama na odvrtanje, puno je lakše i praktičnije za upotrebu. Znam da mogu kupiti prazne posudice na eBayu i presuti pigmente iz kesica u njih ali mi se ne isplati gledano na to da za istu cijenu sa drugih sajtova dobijem i pigment i posudicu, bez nereda. Da, sitničar sam i trudim se izbjeći svako nepotrebno peglanje. Lažem, zapravo sam puno više živčana nego sitničava :)

- način na koji Meow puni svoje testere. Iako na sajtu stoji kako svi imaju 1/8 tsp osim Vandal Eyes sekcije koja ima 1/16 tsp, zaklela bih se da ih u kesice ubacuju odokativnom metodom jer se golim okom može primjetiti da se u svakoj vrećici ne nalazi ista količina proizvoda, u nekima je više, u nekima manje. 

Što se cijena tiče, svi testeri koštaju 1$, shipping je bio free a da nije, na ovih 13 semplova (bez dva poklonjena ) platila bi ga 7,95 $. 
Full size pigmenti imaju 5-10 grama, zavisno od vrste i nijansi a cijena im je 8,5 - 10,25 $, rumenila imaju 10-20 grama i cijenu od 8,5-15,50 $ a za full size od 10 - 20 grama bronzera platiti ćete 10,25 - 16,25 $.
To bi i bile ok cijene da nije previsoke poštarine od 14,25 $  za full size proizvode pa vam se baš i ne isplati naručivati samostalno, bolje je udružiti se s frendicama i podijeliti shipping međusobno. 

Sve u svemu Meow od mene i nema neku visoku ocijenu. Vrijeme shippanja od 14 dana je sasvim uredu obzirom da sam naručivala na akciji kad svima inače treba više vremena za procesuiranje narudžbi. Period od 32 dana da dođu je isto ok jer sam i druge mineraliće čekala manje-više toliko.
Pigmenti su im prosječni, rumenila i bronzeri odlični ali problem mi prave nepraktične kesice za testere i traljav način punjenja istih što će me ubuduće držati podalje od njih. Ono čime sam zaista oduševljena je Intense Light bronzer jer je jako baš dobar proizvod i njega ću kupiti full size jer mi super odgovara a što se tiče testera zaobilazim, ne samo Meow nego i sve ostale mineralne šoping sajtove kojima je teško spakirati svoje semplove u ambalažu koja bi bila praktičnija i jednostavnija njihovim kupcima a ne njima.

22 komentara:

  1. Boje su predivne...Totalno se slažem za pakiranje-kako se proizvodi stavljaja od oka...ja san baš od Victorian Disco naručila 10 uzoraka,i to je nekih bilo jako malo a nekih poprilično...također me satralo to šta su kesicama na zip,p se sve rasprši...nisi jedina zahtjevna :D
    pozdrav..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I što mi je najgore, najmanje ima u bojama koje mi se najviše sviđaju :D

      Izbriši
  2. Kod koga se dobiju piksice?

    Ja iz vrećica pigmente nanosim ovako: kad sam tek dobila vrećice, zatvorene sam protresla da se pigment slegne na dno, i sad kad otvaram, nema oblačića, a ja kistom zahvatim malo pigmenta sa strana vrećice, ili ako nema, nagnem malo vrećicu pa se "nahvata" za zidove. Inače ih držim uspravno pa ne prave toliki nered.
    Doduše ovo vrijedi samo za sjenila, ne znam kako bi izgledalo rumenilo nanešeno na ovaj način.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja stvarno nisam smotani tip osobe al s ovim kesicama ko da imam dvije lijeve, ne ide pa ne ide :S Premalo mi je boje na zidovima a zaprlja mi se sve kad uzimam s dna... gnjavaža.
      Prijateljica mi je dala par kutijica okoloočnih kremica (travel size) pa ću u njih presuti, samo dok se naoružam strpljenjem :)

      Izbriši
    2. Sorry ne rekoh ti, svi ovi koje sam nabrojala u postu imaju piksice.

      Izbriši
  3. stvarno mi se sviđaju..odlična pigmentacija i lijepe boje...sviđa mi se što su tako "zdravi" za kožu :)
    svakako bi ih probala, možda onda naručim od neke firme sa piksicama jer i ja mrzim kad mi se sve okolo zaprlja a i još k tome uvijek se spremam u zadnji čaš što pvećava stvaranje nereda...
    ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Boje su prediivne *__*
    Ja obožavam pigmente,ali isto mrzim nered.
    Primjera radi,ja svoje Catrice Absolute Eye Colour mono sjenilo i ne koristim zato što se previše trusi i napravi mi nered,a još ga je teško nanijeti a da ne zaprlja i lice.
    Samo pokušavam dokučiti kako to da ostali nemaju problema sa ovim sjenilom,možda sam samo ja previše izbirljiva :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S Catrice mono sjenilima i ja imam isti problem. Imam četiri-pet različitih i svi mi se truse.

      Izbriši
    2. A meni je najžalije zbog nijansi,jer su prelijepe,ali stvarno je trusenje prestrašno,čak u toj mjeri da se sjenilo troši drastično brže od ostalih koje imam,jer jednim potezom kistom ono se raspukne i raspe :)

      Izbriši
  5. Moj savjet ti je da ipak jednom investiraš u posudice, pogotovo jer imaš dosta pigmentića... Ja sam jedno vrijeme kupovala te mineralne testere kao luda, i sad imam kolekciju od... pa sigurno preko 50 pigmenata (u svim mogućim bojama, teksturama, finišima i sl.). Uglavnom, shvatila sam da ih nikako ne koristim ako mi nisu "na oku", i onda sam investirala u ove "stackable jars": http://www.ebay.com/itm/M00114-MOREZMORE-20-Stackable-Clear-Plastic-Acrylic-Jars-Pots-Containers-3-ml-/200707054977?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ebb129d81 , i moram ti reći da mi je to jedna od pametnijih investicija. 2 stacka od po 10 posudica koštaju oko 20 KM, ali su ponovo iskoristivi, zauzimaju jaaako malo prostora jer su poredani u visinu, i, što je najvažnije, vidiš sve boje koje imaš od prve. A kad neki testerčić potrošiš, samo prespeš drugi u njega. Tako da ja sad više volim testere iz kesica jer ih odmah prespem, a s kutijicama muku mučim jer mi stalno šetaju po kutiji u kojoj su složene i prevrću se...
    Za bronzere i rumenila imaš ove široke posudice, isto stackable: http://www.ebay.com/itm/Fantasea-Empty-5-Tier-Stackable-Jar-FSC298-/400237450774?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3002d616 , i one su dovoljno široke da u njih stane kist za rumenilo ili bronzer, a onda samo višak utapkaš na nadlanicu ili u malu pastičnu paleticu koja izgleda ovako nekakohttp://img.diytrade.com/cdimg/991560/10512472/0/1253263289/PLASTIC_PALETTE.jpg - ja sam svoju kupila kod kineza za 0,60 KM :), a super je za otresanje viška proizvoda kad koristiš sjenila ili rumenila u prahu, a i ako kvasiš kist, u jednu ovu kapneš vode i mrljaš do mile volje ;)

    Samo bih ti preporučila, ako se odlučiš za kupovinu ovih kutijica, uzmi ove koje sam ti poslala, ja imam njih, a kupila sam i set sa abbamarta, i sa coastalscents-a, i jedino ove sa eBaya su fine i ne kupe proizvod u navoje, i baš su čvrste. Definitivno preporučujem da ih kupiš :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Volim Meow, boje, teksturu, mineralni puder. Meni testeri u kesicama sasvim odgovaraju, držim ih uspravno i nikad mi se ne pojavljuje oblačić. Što se tiče čekanja na slanje pošiljke, trebala si napomenuti i da je pored tih 20% plus free shipping oko NG bila i napomena da se akcija održava u vrijeme kada je Meow out of office, i jasno je pisalo da nijedna pošiljka neće biti poslata prije određenog datuma bez obzira na vrijeme narudžbe. Mislim da nije fer napisati da si čekala 14 dana na slanje, kad u pozadini postoji druga priča, sori. Također, Meow često ima kodove sa % i free shippingom, ukoliko su ispunjeni određeni uslovi, samo ih treba pratiti na FB.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pročitala sam post opet i nisam primjetila da sam se žalila na vrijeme slanja.

      Izbriši
  7. Uf, kako su pigmentovani! Baci pogled na moj poslednji post ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja imam jednuuu veeeeliku molbu: uskoro (tacnije 28.maja) mi je apsolventsko vece.. volela bih kada bi uradila neki post o izgledu koji je dobro slika a da je svecani? mooolim te i unapred hvala:)

    OdgovoriIzbriši
  9. To je super ideja, mogla bih uraditi nešto na tu temu već ovaj vikend.

    OdgovoriIzbriši
  10. Gdje si ti nestala s postovima :(

    OdgovoriIzbriši
  11. I love it when individuals get together and share thoughts.

    Great website, continue the good work!

    My web page: debnath

    OdgovoriIzbriši