25. 03. 2012.

Avon Shine Attract ruževi za usne - sve nijanse


Prošla srijeda bila je zaista divan dan. Konačno sam kupila fotoaparat, dobila jedan divan poklon, uspjela pobjeći s posla ranije a kao šlag na kraju poštar je donio Avon paketić sa puno lijepih stvarčica unutra. Što se dekorative tiče dobila sam nove Shine Attract ruževe u svih 12 nijansi, Super Curlacios i Super Shock maskare, novi Ideal Flawless puder u kamenu i dvije nijanse True Color četverobojnih paletica sjenila - Mystery i Smoke & Mirrors




Pitala sam vas na fejsu odakle bi htjele da krenem s recenzijama i htjele ste Shine Attract tako da mi nije ostalo ništa drugo nego baciti se na posao. Swatchanje 12 ruževa zahtjevalo je psiho-fizičke pripreme :) puno slobodnog vremena i dobru dnevnu svijetlost pa vam recenziju nakon 3 sata fotkanja ( ://)  predstavljam večeras.



Šta kaže Avon  

Shine Attract je prvi ruž za usne sa untrašnjom jezgrom koja sadrži intenzivnu, bogatu i kremastu boju za srednje do potpuno prekrivanje i punije usne a vanjski sloj se sastoji od hidratantnog prozirnog gela za predivan sjaj. Gel je obogaćen vitaminom E i F15 za usne ljepše nego ikada.

Moje slike 







Gdje kupiti / Cijena / Nijanse

U Avonovom katalogu regularna cijena ovih ruževa iznosi 14,90 KM a trenutno su u C5 brošuri dostupni na sniženju po 9,90 KM.  Regularna cijena je po mom mišljenju previsoka za ovakav tip proizvoda.
Izbor nijansi je odličan, kataloški su grupisane u koraljne i breskvaste, crvene i boje vina te smeđe i nijanse boje kože a u svakoj kategoriji nalaze se po 4 nijanse. Realno izgledaju sasvim drugačije nego u katalogu ali na to smo već navikli.

Pakiranje / Količina

Veliki plus za činjenicu da ovi ruževi kao i ostali Avonovi proizvodi doklaze omotani u čvrstu i tamnu ljepljivu foliju oko pakiranja koja se skida da bi došli do pakiranja i ne može se vratiti nazad tako da ste sigurni da sam proizvod niko prije vas nije dotakao. Ruževi dolaze pakirani u metalik sivu ovalnu ambalažu za providnim plastičnim zatvaračem. Unutra se nalazi količina od 3 grama.

Miris /Tekstura/Pigmentacija

Mislim da je Avon mogao mirne duše preskočiti intenzivni cvijetno-voćni miris koji je dodao ovim ruževima jer je apsolutno suvišan. Doduše, miris se osjeća samo u momentu dok se ruž nanosi na usne jer relativno brzo isparava. Meni ne smeta jer je ugodan i nisam osjetljiva na to ali curama koje jesu vjerovatno hoće. 

S druge strane, tekstura ruža je krasna. Mekan je, izuzetno maziv, hidratantan, lagan i ugodan što se može zahvaliti vanjskom sloju prozirnog gela omotanog oko jezgre sa bojom. Gel je tu u ulozi sjajila i svoju funkciju obavlja dobro jer daje suptilan, gladak i čist sjaj bez imalo shimmera. Sjaj nije ni izbliza toliko intenzivan koliko izgleda u katalogu ali je savršeno doziran, pa ruž ne spada sa usana brzinom kojom to radi klasično sjajilo za usne. Minus za činjenicu da se zbog ovakvog tipa formulacije boja pri nanošenju zadržava na sredini a okolo je sjaj tako da zahtjeva blendanje prstima ili kistom kako bi se pigment ravnomjerno rasporedio na usnama.Ili to ili nanošenje u malim kružnim pokretima na usne. To mi se nimalo ne sviđa. Hidratacija je osjetna a sjaj koji ćete dobiti neposredno nakon nanošenja se brzo upije u usne i nakon 10-ak minuta pretvara u polu mat finiš. 

Pigmentacija varira,  kod manje intenzivnih nijansi ona je jako slaba i skoro da se ništa osim sjaja ni ne vidi. Kod jačih nijansi situacija je potpuno drugačija, srednje su pigmentirani, iz drugog do trećeg premaza boja dobija punu izražajnost. Pigmentacija se može nadograđivati, pokušala sam nakon prvog sloja nanešenog iz pakovanja kistom dodati boju iz sredine ruža i uspjela ju podići do željenog intenziteta. 

Prekrivenost usana je slaba do srednja što je nezgodno ako su vam usne prirodno jače pigmentirane poput mojih jer se njihov ton mješa sa nijansom ruža i mjenja ju. Za primjer pogledajte kako nijansa Orchid koja je inače bordo, što ćete vidjeti kasnije na swatchevima,  izgleda naešena na moje prirodno crvenkaste usne ( dnevno svjetlo, unutar prostorije, tri sloja ruža)


I kad smo već kod slika na usnama, moj favorit, nijansa Passionate Red na meni izgleda ovako ( dnevno svijetlo, vani, dva sloja ruža)


Srednju do potpunu prekivenost kakvu Avon obećava imaju samo intenzivnije nijanse tipa crvenih, bordo i fuksijastih i to u slučaju da su nanešene u dva do tri sloja. Neutralnije nijanse imaju prekrivenost ravnu nuli.

Efekat na usnama / Trajnost

Kao što sam već rekla, neutralne i manje intenzivne nijanse se skoro pa i ne primjete na usnama što se tiče boje, tu je samo sjaj koji se nakon određenog vremena upija i ostavlja klasični osjećaj običnog balzama za usne. Što se mene tiče, radije bih nosila Labello. Kod jačih nijansi situacija je drugačija u smislu da nakon nanošenja u minimalno dva sloja imate prilično primjetnu boju sa malo sjaja, za par minuta imate nimalo sjaja i izgled mekanog lip staina, što mi se u biti jako dopada jer izgleda prirodno i lijepo.
Ovi ruževi će vam, sasvim očekivano obzirom na formulaciju,  trajati maksimalno dva sata pod uslovom u tom periodu ne jedete. Ono što je dobra stvar je da se skidaju ravnomjerno, nema ni govora o ostacima pigmenta u dijelovima na usnama. Čak i kad se boja u potpunosti skine, usne ostaju mekane i hidratizirane što je veliki plus.


Slike i swatchevi :







Odozgo prema dole :

-  Passionate Red, Mysterious Mauve, Rose Bouquet
-  Caressing Coral, Happy Pink, Orchid
-  Wrapped in Raisin, Copper Connection, Natural Glow 




S lijeva na desno : Guava, Nude Love, Rose Pink

Suma Sumarum :

+ inovativna tekstura koja objedinjuje svojstva ruža i sjajila (ja bih dodala i lip staina) u jednom proizvodu
+ sjaj je odlično doziran, nemasan i bez imalo shimmera 
+ prekrasan udoban osjećaj na usnama
+ lagani za nositi, jako hidtantantni
+ obogaćeni vitaminom E koji njeguje usne
+ čak i intenzivnije nijanse na usnama izgledaju nevjerovatno lijepo i neupadljivo 
+ odličan izbor boja sa dosta obuhvaćenih tonova
+ pigmentacija se može pojačati nanošenjem kistom iz središnjeg dijela ruža
+ daju se lijepo nanjeti čak i bez ogledala


- intenzivan cvijetni miris
- aplikacija je neravnomjerna ukoliko ruž ne nanosite manjim kružnim pokretima i blendate kako bi se pigment i sjaj sjedinili u jednu cjelinu
- nikakva pigmentacija manje intenzivnih boja
- sjaj nije ni blizu onom prikazanom u katalogu čak ni kad se ruž tek nanese
- slaba do srednja pokrivenost
- brzo se skidaju
- regularna cijena je previsoka, snižena je opravdana samo kod intenzivnijih nijansi

Shine Attract ruževi su za vas ako :

- kričavi ruževi za usne nisu vaš cup of tea ili se bojite nositi ih, jer ovo je suptilnija verzija istih tako da možete isprobati kako bi intenzivne nijanse poput fuksije ili crvene izgledale na vama bez da vam usne budu u centru pažnje na ulici
- nikad niste nosile intenzivne boje a htjele bi ih isprobati, ovi ruževi će vas polako i nenapadno uvesti u nijihov svijet
- od svakog svog proizvoda za usne na prvom mjestu zahtjevate hidrataciju
- ne volite klasične ruževe a ni sjajila, proizvod između to dvoje je vaš pojam idealnog
-  volite ruževe koji su izuzetno ugodni i lagani na usnama
- želite da bez obzira na intenzitet nijansi one izgledaju prirodno

Shine Attract nisu za vas ako  :

- volite da vaš ruž bude pigmentiran, izražajan i precizan na rubovima
- ne da vam se zezati s kistom, prstima ni kružnim nanošenjem da bi boja bila ravnomjerna
- niste ljubitelj prirodnog izgleda
- ne preferirate glossy završnice 
- volite dugotrajne ruževe
- osjetljive ste na mirise u kozmetici


I na kraju, da li bih izdvojila svoje novce i kupila ovaj ruž ? Da, ali po sniženoj cijeni i samo intenzivnije nijanse kao što su crvena, bordo ili fuksija jer inače, sa izuzetkom crvene, ove nijanse rijetko nosim, pogotovo na dnevnoj bazi jer zahtjevaju konstantnu pažnju, odradu i gledanje u ogledalo. Ovim ruževima u jačim nijansama sam čak u stanju oprostiti i dodatni trud oko aplikacije jer na kraju izgledaju jako prirodno i neupadljivo a sa sasvim dovoljno pigmentacije da budu vidljivi i izuzetno su ugodni su za nositi. Što se neutralnih nijansi tiče nikada ih ne bih kupila, 9,90 KM radije dajem za dva pakovanja Labella.

24. 03. 2012.

Pobjednica ELF darivanja

Danas je subota tako da što ste komentarisale, komentarisale ste :)) Hvala svima na učešću i pohvalama za blog a sad je vrijeme da izaberemo curu koja će osvojiti kupovinu u vrijednosti od 10 futni sa ELFovog UK sajta. Razlog zbog čega nisam čekala subotu uvečer je što ovaj vikend ELF ima free shipping akciju što pobjednici neće značiti puno jer sam svejedno ja trebala platiti poštarinu ali pošto na akcijama dosta proizvoda brzo ode pobjednicu ću objaviti sada kako bi stigla ugrabiti ono što želi.

Ok, imali smo ukupno 76 komentara od čega je jedno pitanje i jedan moj odgovor na njega, dva komentara su uklonjena od strane autora a jedan je ponovljen tako da ostaje 71 komentar za učešće. Pobjednički ću izabrati zbirom cifara mog datuma rođenja podjeljenog sa brojem komentara. Ne zezam se :)
E da, ako rezultat bude imao zarez broj će biti zaokružen na prvu narednu cjelinu. 

03+02+1983 = 1988 : 71 = 28,  zaokruženo na 28 :)))

Sad od svih komentara koji su učestvovali idem naći 28-i po redu.
Našla. Pobjednica je cura čiji je nick Emira !

Emira čestitam na osvojenoj nagradi, kontaktirati ću te odmah pa se javi čim prije da složimo listu tvojih ELF stvarčica.

Svima ostalima više sreće drugi put.

A drugi put je već sad. I dalje se ne zezam :)

Cura koja ostavi prvi komentar na ovaj post osvaja utješnu nagradu od tri nijanse novih Avon Shine Attract ruževa za usne plus još par sitnica koje ću ja dodati u njen poklončić.

Eto, sad je stvarno gotovo :) Pusa svima :***

19. 03. 2012.

Golden Rose kozmetika - slike, swatchevi

Ako čitate moj blog znate da sam već godinama u ljubavi sa GR ruževima za usne jer sam ih hvalila mnogo puta dosad i uvrstila među proizvode godine. Zapravo, sad kad razmislim,  već bi mi morali odobriti neki jeben popust obzirom na to koliko sam puta dosad kupila i potrošila nijansu br 98


Nosim ju bez obzira na priliku, godišnje doba i šminku koju imam na ostatku lica. Nosim ju kad ne znam koji ruž odabrati jer se uz sve slaže i jedina u potpunosti može prekriti prirodno jaču pigmentaciju mojih usana koja kvari nijansu skoro svakog ruža ako je predhodno ne neutrališem tekućim puderom, što me izbacuje iz cipela (zato i ne koristim sjajila za usne).
Nosim ju jer je jedini nude ruž koji mi fakat stoji.
Nosim ju do prodavnice kad idem po hljeb.
Ukratko, skoro pa uvijek.

Elem dakle, za ruževe sam znala da su super a ostalo mi nekako nikad nije palo na pamet da isprobam. Nije dolazilo na red sve dok se nisam zakačila na jednu forumsku temu o predmetnom brendu gdje su sve cure bile oduševljene njihovim Silky Touch rumenilima. I kako to obično biva, odem po jednu stvar a vratim se s malo više od toga. Preciznije sa 4 rumenila, puderom u kamenu, maskarom, bronzerom i duo sjenilom ( i tu lijeka nema ).

Blog je ponekad tako dobar izgovor.











Sliky Touch rumenila - malo je reći da su mi jedno od najvećih kozmetičkih iznenađenja u posljednje vrijeme. Ne dajte da vas neugledno plastično pakiranje sa providnim poklopcem zavara jer se unutra krije prekrasan pigmentiran proizvod od punih 6 grama u količini. Krasno se blendaju, minimalno truse i dugo mi ostaju na obrazima. Koža na mojim obrazima je normalna pa ne mogu garantirati koliko bi se zadržao na masnoj ili suhoj koži. Kvalitetom nimalo ne odskaču od uobičajenih drugstore brendova, ako nisu i bolja. Ono čime definitivno odskaču jeste cijena - primjerice za jedno Maybelline rumenilo trebale biste izdvojiti barem dva puta više od onoga koliko ćete platiti GR-ova jer ona koštaju 4 KM. A vrijede mnogo više od toga. Moji favoriti su 209 divna topla koraljna nijansa i 210 za koju sam na prvu mislila da mi neće stojati jer je hladna prljavo ružičasto šljivasta ali sam se prevarila - itekako lijepo stoji na neutralne i tople tipove kože. Nijansa 204 inače u sebi ima malo sitnog srebrkastog shimmera koji se lovi više na umjetnoj svjetlosti a swatcheve i slike sam radila na izravnoj dnevnoj (suncu). Sve ostale prikazane nijanse su mat. A 202 je zamislite prava breskvasto-naradnžasta :)





Terra Powder br 103 - poredano po wow faktoru ovo je drugi proizvod po redu. Potpuno je mat teksture bez imalo shimmera i sličnih derivata pa se može koristiti i za konturiranje i za cijelo lice. Boja je dovoljno blaga da bi pristajala i jako svijetlim curama a sam bronzer u sebi ne sadrži nimalo narandžastog pigmenta što mu je svakako veliki plus. Na uporednom swatchu sa Benefit Hoola bronzerom oba su nanešena u debljem sloju da bi se razlika bolje vidjela, inače se Terra Powder blenda na dosta blagu i prirodnu sunkissed bojicu. I nimalo ne pretjerujem kad kažem da mi je uštedio prilično novaca jer zbog njega neću više kupovati Hoolu obzirom da se divno blenda, prirodno i lijepo izgleda na koži i napakovan je tako da se minimalno trusi pri nanošenju. Veliki plus ide ne toliko na preslatki dizajn samog bronzera koliko na njegovu količinu od čak 17 grama. I cijenu, naravno. Košta 10 KM. Kao minus bih kao i kod ostalih GR proizvoda eventualno mogla navesti jednostavna pakiranja ali meni to ne smeta sve dok su proizvodi unutar njih toliko dobri i pristupačni poput ovoga.


Duo sjenilo za oči 201 - pripada njihovoj crnoj liniji za koju se ne mogu sjetiti kako se zove, uglavnom, u identičnu su pakirani i ruževi koje sam ranije predstavljala i koristila. Obje nijanse u ovom sjenilu su tople i potpuno mat, svilenkaste teksture. Pri nanošenju se nešto više truse i to je razlog zbog čega nisam posebno oduševljena njihovom kupovinom iako se savim dobro blendaju i preko baze traju kao i bilo koje drugo sjenilo iz moje kolekcije ali ne volim nered koji stvaraju okolo, pogotovo jer je ambalaža crna pa ju moram čistiti poslje svake upotrebe. Pigmentacija im je također prosječna, mnogo bolja nego kod Essence a za nijansu lošija nego kod Catrice sjenila..Cijena im je smješna, jer ukupno 6 grama koliko imaju košta 2 KM ali ih više neću kupovati jer ne volim proizvode koji stvaraju nered. Kako ova sjenila izgledaju na očima bez baze možete vidjeti na par slika ispod.



Silky Touch puder u kamenu br 4  - odličan proizvod koji ima sve što bi jedan dobar završni puder trebao imati, dovoljno svijetlu i neutralnu nijansu, prirodan zaveštak i neprimjetan izgled na licu. Jednako kao i Terra Powder i ovaj se sasvim minimalno trusi tako da se ne rasipa okolo i ne stvara nered. Lijepo se blenda i raspoređuje i ne izgleda nimalo brašnjavo. Ja sam se doduše malo zeznula s nijansom jer bi mi trebala za jednu tamnija ali pošto 12 grama ovog pudera košta 5 KM nije mi nikakav problem usput kupiti još i dva :) 




Perfect Lashes Ultra Volume x4 maskara - na početku kad sam ju tek kupila učinila mi se dosta dobrom, zbog guste, izuzetno crne, idealno vlažne forumule i praktične četkice jednostavne za upotrebu. Ali prvim nanošenjem sam skužila da iako daje obećavajući volumen ( za usporedbu moje trepavice bez maskare izgledaju ovako ) iz tube na četkicu izlazi jednostavno puno previše proizvoda i uvijek moram imati spremnu papirnu maramicu da njom obrišem višak. Ovo što vidite na slici gore je samo jedan sloj maskare. Nemoguće ju je nanjeti u dva sloja a da na trepavicama ne budu kilogrami. Plus za činjenicu da se nimalo ne grudva, ne truni i ne ostavlja tragove na okoloočnom područiju. I lako se uklanja sa običnim sredstvom za skidanje šminke. Čak i drži trepavice fino zavinutima i bez uvijača. Ali joj i pored odlične cijene od 3 KM za 9 ml ne mogu oprostiti preširoki otvor i nedovoljan filter koji bi na četkici ostavio optimalnu količinu maskare za uredno nanošenje u barem dva sloja.



2000 ruževi 109 i 107 - ovo je linija ruževa koju ranije nisam viđala i zbog toga sam uzela ove dvije nijanse za probu. Međutim iako su boje lijepe tekstura im je nekako čudna, i suha i premasna u isto vrijeme. Da, zvuči čudno ali ni sama ne znam kako to objasniti na pravi način. Jednostavno je čudna i ne sviđa mi se. Pored čudne teksture i miris je identično friki, prepuderast i preintenzivan. Toliko da sam ih samo probala, swatchala i ne namjeravam ih više koristiti. Cijena im je duplo manja nego kod odličnih ruževa iz crne linije, koštaju 2 KM ali ne vrijede ni duplo manje. Jednostavno ne vrijede.

Da sumiramo :

Pored predhodnog super iskustva koje imam s ruževima iz crne linije i koje vam i dalje od sveg srca preporučujem da isprobate, jednako dobre preporuke idu i na račun rumenila i pudera u kamenu iz Silky Touch linije i fantastičnog Terra Powder bronzera. Sve proizvode sam kupila na pijaci, jednostavno zbog toga što iako postoji jedna mala parfumerija u mom gradu koja prodaje samo GR, cijene koje imaju idu i do 3-4 KM više nego što koštaju kod mog čike na pijaci :) Čiko će ih i naručiti i donjeti za vas ukoliko ih trenutno nema jer robu nabavlja i više puta sedmično. Čiko se nalazi na maloj pijaci na Bulevaru, drugi štand s lijeva kad ulazite s glavne ceste,  za cure koje su iz Tuzle. I ne, čiko nije platio niti me podmitio da o njemu napišem bilo šta :)  Čiko je jednostavno toliko ljubazan, drag i strpljiv da je to kod mene zaslužio.

17. 03. 2012.

Nešto :)

Pošto mi se večeras nije dalo završavati jedan do pola napisan post sa slikama, swatchevima i detaljnim opisima svega čega sam se dokopala, smislila sam bolji način za uljepšati ovu subotnju večer - i vama i sebi. Ništa spektakularno ali vjerujem da ću obradovati nekoga. A kad to napravim budem nekako posebno sretna. 

Miša mu, fakat je lijepo biti dobra osoba ponekad :)))




Jedna od vas će osvojiti par ELFovih make up stvarčica u vrijednosti od 10 funti. Bez shippinga naravno. Proizvode u ovoj vrijednosti ćete izabrati same a ja ću ih naručiti na vašu kućnu adresu. Budući da ELF dostavlja u većinu europskih zemalja time nismo ograničene pa je darivanje otvoreno za sve. Imam dosta njihove kozmetike pa sam otvorena i za pomoći vam pri odabiru.




Ono što vi trebate napraviti nije ništa komplicirano obzirom da ni nagrada nije posebno vrijedna, ona je čisto moj maleni način da vam kažem hvala za podršku i motivaciju koju ste mi pružale svo ovo vrijeme. Jer bez vas ne bih makla dalje od prvih par postova. Možda sam zbog toga uvijek posebno sentimentalna kad pomislim na ovaj dio mog svijeta :)




Elem, jedini uslov za učestvovanje u nagradnoj igrici je da budete GFC sljedbenik bloga.  Lijepo mi vas je vidjeti u gornjem desnom uglu ispod fejsa pa to ti je :) 


 Komentirajte s GFC nickom ili ga upišite u komentar


Darivanje traje do sledeće subote, 24. marta za kad već imam smišljen način kako izvući broj pobjedničkog komentara. 




Malo sutra ću vam ga reći :D

Sretno!
:***

Edit : DARIVANJE ZATVORENO

15. 03. 2012.

Pro et Contra : Garnier BB krema Miracle Skin Perfector

Ok, skupilo se dosta stvarčica o kojima vam želim pisati a od nečega se mora početi tako da sam za danas odlučila kako me ništa neće spriječiti da ukradem jedan satić i ispričam vam priču o nečemu što je jako lijepo i što ovih dana mnogo volim - Garnier BB krema Miracle Skin Perfector.




Vjerujem da svi znamo šta su u biti Blemish Balm kreme obzirom da su popriličan hit u kozmetičkom svijetu već neko vrijeme. Za one koji ne znaju, BB krema je proizvod koji spaja u jedno njegujuća svojstva dobre hidratantne kreme, faktor zaštite od sunca i sastojke za obnovu kože a uz to sve obavlja i funkciju tekućeg pudera. Vani i na internetu ih možete pronaći zaista mnogo i vrsta i tipova a kod nas je u slobodnoj prodaji prisutna trenutno samo jedna - Garnierova, o kojoj ćemo pričati danas.

Prije nego krenem sa recenzijom dužna sam vam napomenu da ja Miracle Skin Perfektor gledam više kroz prizmu tekućeg pudera/tonirane kreme a njena njegujuća svojstva su mi poput bonusa koji je uvijek dobro došao. Ono kao kad krenete kupiti proizvod koji vam treba a uz njega dolazi gratis još nešto što će vam takođe biti od koristi. Pa ste si onda još više happy.

Šta kaže Garnier :

Kada je njihovo lice u pitanju, žene imaju višestruke i veoma specifične potrebe: žele hidrataciju, ujednačen i blistav ten, sakrivene nesavršenosti i tamne krugove oko očiju i manje bora. BB Krema - Miracle Skin Parfector je jedinstvena inovacija u njezi lica, inovativni proizvod koji spaja 5 koraka dnevne njege u jednu kremu: momentalno ujednačava ten, hidrira, ublažava nepravilnosti, čini kožu blistavom i štiti ju od štetnih vanjskih uticaja.

Gdje kupiti / Cijena 

Svoju sam BB kremu kupila u DM-u gdje je trenutno nijansa Medium na sniženju i košta 9,20 KM a nijansa Light se prodaje za regularnih 11,70 KM. Vidjela sam da ju imaju i Kozmo i CM, čak i svi veći supermarketi tipa Mercatora. Cijenu smatram sasvim pristupačnom obzirom da je u rangu sa boljim Garnier kremama za lice, npr onima iz Nutritionist ili Ultra Lift linije. A pogotovo je ok u odnosu na ono što ćete dobiti njenom kupovinom.

Nijanse 

U početku se MSP uvozio u samo jednoj nijansi - Medium, koja je bila za skoro dvije nijanse tamnija u odnosu na moju kožu a za referencu ja trenutno nosim HM 52, dakle nisam baš totalni Casper. To je zapravo bilo jedino što me je dosad sprečavalo da ju kupim. Tek od nedavno se kod nas pojavila i Light, rekla bih idealna nijansa za srednje i jako svijetle tonove kože. To su jedine dvije nijanse u kojima se MSP proizvodi. Mislim da su obje za djevojke neutralnog ili toplog podtona jer iako se MSP izuzetno dobro razmazuje i prilagođava, vidljivo je da u sebi ima dosta žutog pa ga ne bih ga mogla zamisliti na nekome čiji je podton hladan/ružičast, da to izgleda dobro a ne narandžasto.
Pakovanje i količina

MSP je pakiran u bež tubu oblikom identičnu kao kod tekućih pudera, sa malim otvorom ispod plastičnog zatvarača. Veliki plus što uvijek možete kontrolisati potrebnu količinu jer je otvor kroz koji izlazi dosta malen. Minus za činjenicu da nikad nećete znati koliko vam je proizvoda tačno ostalo unutra jer je pakiranje neprozirno, čak i pod jačim svjetlom. Ne volim ovako pakirane proizvode jer mi se obično dešava da se jedno jutro, u najvećoj žurbi, zateknem sa skoro praznom tubicom u rukama.
Količina u kojoj dolazi je pohvalnih 50 ml. Obzirom da vam je za jedno prekrivanje cijelog lica dovoljno bukvalno upola manje u odnosu na količinu koju inače koristite za tekući puder, MSP vam sa svojih 50 ml može potrajati prilično dugo. I to ga čini isplativim.




Miris / Tekstura / Stepen pokrivenosti

Kao i sva ostala Garnier preparativa koju sam dosad isprobala i ovdje se radi o izuzetno intenzivnom mirisu proizvoda. Opisala bih ga kao voćni puderasti, jako sličan mirisu Bourjois Healty Mix tekućeg pudera. Meni je jako prijatan i ugodan jer volim kad ono što stavljam na lice lijepo miriše ali ako ste osjetljivi to bi vam moglo smetati jer miris se ne osjeća samo dok se proizvod nanosi, on na koži ostaje i određeno vrijeme nakon toga. 

Teksura mu je jedna od najljepših koje sam imala pod prstima  - lagana kremasta, mekana i podatna. Jako se lijepo razmazuje i blenda i zaista ga je užitak nanositi na lice. Međutim, kad se tek nanese dojam koji ćete dobiti na prvu je zlo -  koža je presjajna i ljepi se za prste kad ju dodirnete . Toliko da sam ga bila spremna baciti u smeće. Ali nakon 4 do 5 minuta se suši i potpuno se stapa s kožom, suvišan sjaj nestaje i jedino što ćete vidjeti na koži je suptilan zdravi sjaj, onako kao kad se dobro naspavate i odmorite.

Pokrvenost u jednom sloju je slaba do umjerena, MSP može ujednačiti ten i prekriti manju diskoloraciju što ipak ne smatram lošim jer lice s jednim slojem izgleda bolje ali kao da niste nanjeli ništa nego vam je koža jednostavno prirodno ljepša. Čak i iz neposredne blizine ne može se primjetiti da ga imate jer izgleda izuzetno prirodno. Ukoliko imate čistu kožu bez većih nepravilnosti zaljubićete se u ovaj efekat. U njega sam zaljubljena čak i ja s mješovitom, umjereno problematičnom kožom jer je nevjerovatan. My skin but better.

Zdravi sjaj koji sam gore spominjala na mješovitim kožama se lako može matirati mrvicom pudera u prahu a ukoliko trebate jače prekrivanje, na samom proizvodu je navedeno da se može dograđivati. Samo dobro obratite pažnju da se prvi sloj kreme osuši i stopi prije nego nanesete drugi. Prekivanje koje dobijete ovakvim načinom je srednje - manje nepravilnosti tipa slabije izraženih podočnjaka, manjih ožiljaka ili crvenila će biti pokrivene. Ne računajte na bilo šta više od toga. Super je da efekat i poslje dva sloja ostaje jednako prirodan i lijep.

MSP možete nanositi samostalno, bez hidrantantne kreme za lice ispod ali meni ipak mnogo bolje izgleda i ljepše se raspoređuje kad ga nanesem na kremu. Isprobala sam i nanošenje različitim vrstama kistova ali najljepše izgleda nanešen samo prstima.

Ono što sam još pokušala je da MSPom poboljšam pokrivenost drugih, lakših tekućih pudera tipa Bourjois HM Seruma, tako da sam MSP koristila kao podlogu, umjesto kreme za lice ispod pudera ali to nije ispalo lijepo obzirom da oba proizvoda imaju izražen dewy efekat pa ga je na kraju ispalo malo previše :)

Efekat na licu / Trajnost

Kao što sam spomenula, efekat ovog proizvoda je prekrasan. Izgleda najprirodnije od svega što sam ikad stavila na lice, kao da sam se rodila s blistavom i zaglađenom kožom koja je toliko hidrirana, mekana i baršunasta da ju imam neprestanu potrebu dodirivati. Obožavam i kako zagladi kožu, toliko da su čak i proširene pore i mimičke borice skoro nevidljive, da ne spominjem što se u njih nimalo ne uvlači. Svjež, naspavan i zdrav izgled je ono što ćete sigurno dobiti. Ali ne zadugo. Budući da je dosta sheer, sa malo pigmenta i razmazuje se kao krema na mješovitoj koži ne može potrajati duže od 3-4 sata bez prosijavanja na T zoni ukoliko se ne fiksira puderom u prahu. Zbog toga ga koristim za kraće izlaske i dnevne varijante. Vjerujem da bi se na normalnoj i suhoj koži zadržao mnogo duže.

Spisak sastojaka

G790303- aqua/water, isononyl isononoanoate, isohexodecane, glycerin, alcohol denat, peg-20 methyl glucose sesquistearate, ethylhexyl methoxycinnamate, methyl glucose sesquistearate, cetyl palmitate, nylon-12, cyclohexasiloxane, propylene glycol, hydrogenated polyisobutene, stearyl alcohol, argilla/magnesium aluminium silicate, phenoxyethanol, parfum/fragrance, caprylyl glycol, lithium magnesium sodium silicate, disodium edta, linalool, benzyl salicylate, limonene, caffeine, ascorbyl glucoside, geraniol, cellulose acetate butyrate, polyphosphorylcholin glycol acrylate, citral, ammonium polyacryldimethyltauramide/ ammonium polyacryloyldimethyl taurate, polyvinyl alcohol, sodium chloride, butylene glycol, sodium hyaluronate, (+/- may contain CI 77891/titanium dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499/iron oxides)


Swatchevi - nijansa Light 






Suma Sumarum

+ prihvatljiva cijena u odnosu na kvalitet, količina od 50 ml, njegujuća svojstva i SPF 15,  lijepo i prirodno izgleda i potpuno je neprimjetan na licu, daje blistav zdrav sjaj i zaglađuje kožu, lagan i udoban za nošenje, dobro se razmazuje i divno miriše, poslje oko dvije sedmice korištenja mogu reći da ne začeplja pore i ne izaziva bubuljice i da mi lice zaista izgleda nekako ljepše i svježije čak i kad ga nemam, pokriva više od klasičnih toniranih krema dostupnih na našem tržištu

- neprovidna ambalaža jer ne vidite koliko je proizvoda još ostalo, kad se tek nanese ne izgleda dobro, ne setuje se brzo, u jednom sloju slabo prekirva, za srednje prekrivanje morate ga na nadograđivati i sačekati potpuno sušenje između slojeva, relativno brzo prosijava i klizi s masnih dijelova lica ako se ne setuje puderom u prahu, obje nijanse su žućkaste

Garnier MSP je za vas ako :

-  ne volite ili ne koristite tečne pudere 
-  svijetle ste puti i treba vam nešto s čim ćete izgledati življe
- mate suhu, umjereno mješovitu ili normalnu kožu, bore, borice ili proširene pore
-  ako vam koža treba odmor od mat/dugotrajnih tekućih pudera
-  želite izgledati prirodno, svježe, blistavo i naspavano
- ako su tonirane kreme koje ste dosad isprobale na vama izgledale neprirodno/nisu se upijale i stapale dovoljno da se ne vide iz aviona
- ako ste neutralnog ili toplog podtona
- ako volite proizvode koji prekrasno mirišu


Garnier MSP nije za vas ako :
 
- imate dosta problematičnu ili masnu kožu
- imate mnogo toga za prekriti i ne možete se izvući na kombinaciju sa korektorom i puderom u prahu
- izrazito ste hladnog podtona
- uvijek radije birate mat završnice nego zdravi sjaj
- osjetljivi ste na intenzivne mirise u kozmetici

Što se mene tiče bez obzira na sve minuse ovim sam proizvodom jako zadovoljna i zaljubljena u efekat koji daje mojoj koži. Jako me podsjeća na Bourjois Healty Mix Serum ali u poboljšanoj verziji. Kupovati ću ga i dalje, pogotovo zbog predstojećeg toplijeg vremena kad trebam laganije i prirodnije prekrivanje.

08. 03. 2012.

Šta fakat ne podnosim kod beauty blogova i blogerica

Ubijte me odmah ako sam ikad u životu bila hejter. Kad nemam nešto lijepo za reći o nekome ili nečemu pred širim i ne bliskim mi auditorijom uvijek radije biram ne reći ništa.
Sad nema veze što se blizak mi auditorijum svaki dan žali kako ne znam zatvoriti usta i kune se da sam milion puta ljepša kad ćutim (volim i ja tebe bebo :D) 

Šutnja definitivno nekad govori više i od hiljadu riječi ali na neke stvari mi se jednostavno više ne ćuti - previše mi idu na živce. Zato je ovaj post danas moj ispušni ventil. Izvučen iz sjećanja doduše,  jer je predhodni otišao u smeće zajedno sa crknutim hard diskom. Bio to neki znak ili ne, on je opet ovdje. I nemojte se nadati da ćete u njemu vidjeti linkove ili konkretna imena. Čak štaviše, svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima (ni) je slučajna. Idemo redom :


Prodaja poklonjenog

Divno je kad vam PR kompanije šalju proizvode za recenzije i lookove. I sama znam kako je uzbudljivo dobiti na adresu paketić potpuno nove, besplatne kozmetike u kojem nemate pojma šta se tačno nalazi pa se svemu što ugledate obradujete kao dijete na rođendanu. Dokaz da ono što radite vrijedi i da se vaše mišljenje pika uvijek je prijatno i poželjno iskustvo. U objektivnost recezija ovakvih proizvoda ne bih ulazila jer želim vjerovati kako sve mi stojimo iza one poznate klauzule o iskrenosti i objektivnosti. Ali kad vidim da pojedine osobe i iz ovakvih stvari žele izvući materijalnu korist lijepo mi se povraća. Prodavati ono što ste dobile za džaba nekome je možda logično i ok ali meni je, ne znam kako da vam tačno dočaram, u najmanju ruku nisko.  Zašto radije ne obradujete nekog drugog ako vam ono što ste dobile poslje napisane recenzije više ne treba ? Organizirajte nagradnu igru za čitatelje, prosljedite sestri, mami, prijateljicama.... Učinite nekoga sretnim umjesto da mislite samo na sebe. Par maraka manje ili više ništa je u usporedbi da ste nekome donjele osmjeh na lice.

Nedovoljno (važnih) informacija

Ako već odlučite napisati recenziju molim vas da ju napišete kako spada. I u to barem uključite informaciju gdje ste kupile ili se može kupiti ono o čemu pišete i za koliko novca, barem okvirno ako vam tačna cijena nije poznata ili ste ju zaboravile. Mislim da velika većina nas, pogotovo u ovakvim vremenima sve informacije, dobre i loše o nekom proizvodu stavlja na vagu s cijenom jer ako je nešto nepristupačno ili preskupo makar samo po sebi bilo san svih snova to u mnogome mijenja stvar. Napišite u kojoj količini proizvod dolazi, pogledajte sliku i swatch na ekranu i uporedite ga s onim kako to stvarno izgleda u rukama/na koži. Nemojte se čupati na nedostatak bolje tehnike, koristite jedan od milion besplatnih programa za obradu fotografija, dubite na glavi ako treba ali napravite vjeran rezultat. Stavite se u kožu osobe koja će pročitati vaš post i napišite sve ono što biste i same voljele voljele da znate o tome. Polovične recenzije nakon kojih ja kao čitatelj moram guglati ostatak bitnih informacija da bi stekla kompletnu sliku o nečemu frustriraju. I nepotrebno oduzimaju vrijeme koje ću radije provesti kod nekoga ko ih ima sve na jednom mjestu. 

Word verifikacija i ostalo u kategoriji komentari

Kolegica blogerica Biberlee je sve ono što i ja imam za reći o WV temi već napisala pa da se ne ponavljam bez razloga, pročitajte njen odlični post ovdje. I ukoliko i same pišete blog odvojite dvije minutice svog vremena i prekontrolišite tu opciju jer je naporna i bespotrebna. Što se mene tiče, jednako koliko i moderiranje komentara. Ako ono što imam za reći mora proći kroz filtere i biti odobreno da bi postojalo i vidjelo se a nije zlobno niti odvratno radije ću da ćutim. Jednako me handri i brisanje svih komentara u kojima ne piše kako ste fantastične, divne, krasne i super izgledate. Nema veze što vam trepavice liče na tarantulu u periodu parenja, na licu imate pola bočice pudera ili izgrižene zanoktice umrljane od ostatka laka za nokte.

Potpisivanje web adresom 

i svi ostali načini forsanja da vaš blog bude primjećen i pročitan, tipa dođete mi i upišete se u GFC listu folowera a onda ostavljate komentar ili šaljete mail sa zahtjevom da i ja napravim isto za vaš blog.  Žao mi je ali to me može samo odbiti, jednako kao što mi suprotan efekat pravi i svako drugo naguravanje bilo čega pod nos što otprilike podsjeća na politiku koju imaju Herbalife, Topshop, Mladinska knjiga i slični. Svaka njima čast i nemam ništa protiv proizvoda koje prodaju ali brate da im je marketing naporan ko uš malo je reći. Takav je da prelazi u bezobrazluk ali oni nisu tema ove emisije. U biti, stvar je jednostavna, ako volite ono što radite i radite to dobro, ljudi će sami naći put do vas, nema potrebe da im konstantno i na sve moguće načine ukazujete na njega. Vjerujem da sve mi koristimo Google i za recenzije i za swatcheve proizvoda koji želimo, i nemalo puta me je taj trag odveo na nečiji beauty blog. I nemalo sam puta tamo provela narednih sat-dva vremena, totalno neplanirano. I bukmarkala ga i pretplatila se i upisala na GFC pa zavirila svaki dan kad pijem popodnevnu kaficu...itd i sl. Ne kažem da morate biti neprimjetne i čekati svojih pet minuta skrštenih ruku ali molim vas imajte mjeru. Potpis na forumu s linkom bloga je ok, objave da ste objavile svaki novi post - nije. 

Previše cici/mici/pici obraćanja

Ljudi koji vas čitaju nisu vaši kućni ljubimci. Oni nisu vaši partneri, rodbina ni najbolje prijateljice. Malo srdačnosti nije na odmet, čak štaviše ali što je dosta i previše je. Generalno u životu su mi uvijek išli na kutnjak ljudi koji mi tepaju a vide me prvi put. A zamislite kako se divno osjećam kad mi tepaju a uopšte me i ne vide. Lažna naklonost je poput fejk Shu Uemura uvijača za trepavice - ne treba vam više od dva pogleda da skužite kako tu nešto ne štima. Cice, mice i srećice ostavite za privatni život.

Preformalni/uštogoljeni postovi

Ne morate ići u cici/mici/pici krajnost ali zaboga dajte mi malo duha, malo nečega što ne mogu pročitati u Cosmu, Ljepoti i Zdravlju i sličnim printanim i online časopisima koji pišu recenzije kozmetičkih proizvoda. Pokažite mi da iza onog što pišete stoji žena od krvi i mesa a ne PR kompanija, katalog ili stroj za izbacivanje uopštenih informacija o nečemu. Povežite se s ljudima koji vas čitaju. Ako su sve što imate za reći o nečemu puke i suhe činjenice post na koji naletim će biti prvi i zadnji vaš koji ću pročitati, neovisno o tome koliko vam je dobar dizajn ili tehnika s kojim radite. U tom slučaju ću radije ono što me zanima potražiti na MUA ili Neseseru, web portalima za kratke grupne recezije. Jer mi ga vala dođe na isto.

Postovi zbog postova 


Ono kad pišete nešto samo da biste nešto napisale. Čisto da se vidi kako imate novi post. Primjera je bezbroj ali mislim da nam je svima jasno na šta se ovo odnosi. Jer se kuži, iz aviona.
Možda čak i dalje.

Crne/prešarene/ Bodem Ti Oči pozadine

Hoćete jedan razlog zašto nikada nisam kupila nijedan Fyrinnae Minerals proizvod nasuprot svih fantastičnih recezija o istima ? Ne mogu izdržati biti na njihovom sajtu duže od pola minute, u najboljem slučaju. Crna pozadina ubija moje oči i blinka mi ispred njih po dnevnoj sobi još pola sata nakon što napustim sajt.  Jednako mi piče po živcima preintenzivne pozadine,  fluorescentne dugine boje, blinkane stvarčice šta god da one predstavljaju, prejaki uzorci i sve ostalo što odvraća pažnju od onoga zbog čega sam u biti i došla na vaš blog - njegovog sadržaja.

Mutne/žute/loše fotografije

Sad ću bit malo bezobrazna i reći da ako ja sa Viewty LG mobitelom čija kamera ima 5 mpx mogu proizvesti normalnu i prepoznatljivu fotografiju onda i vi možete, sa čim god da rukujete. Prva nemam finansijske mogućnosti za kupiti dobar fotoaparat jer mi je uvijek nešto drugo hitnije i potrebnije, ali zato imam volje i energije izvući najbolje iz ovog s čim raspolažem. I nije mi teško provesti vrlo često sate i sate da bih poslikala ono o čemu govorim na odgovarajućem osvjetljenju, podlozi i uglu. Nije mi teško ugađati svom mobitelu kao bebi niti onda kad treba doraditi fotografiju u jednom od milion besplatnih online programa za obradu kako bi ona izgledala što je realnije moguće. I baš zato što znam da se sve može kad se dovoljno hoće svaki put kad vidim da neko napiše "boja je realno nije takva nego ..... " digne mi se sva kosa na glavi.  Ako ono što imate za pokazati nije najbolje što je moguće u datim okolnostima ili uporno ispada nerealno, molim vas nemojte pokazati ništa. Isto vrijedi ako se slikate sa brkovima, raščupane kose, neizblendanog sjenila, kvrgavog tuša, izgrižene kožice oko noktiju.... i da ne nastavljam dalje.


I na kraju ću bez imalo lažne filozofije reći hvala svim curama koje pišu blogove sa ovim što sam gore navela. Čak i cure u situaciji daleko povoljnijoj od moje, što finansijski što tehnički.  Hvala vam , jer da nije vas možda nikada ne bih znala kako ovaj moj mali ružičasti kutak ne treba da izgleda.  Nije da svoj blog smatram idealnim, idealno je u mojoj glavi daleko od toga što je Make Up Make Out sada. I vjerujem da bi i mene druge blogerice tagale negdje u ovakvom spisku kada bi ga napisale. Ali ono što je bitno je da se trudim biti bolja. Svakim postom iznova. Kad ga pišem trudim se staviti se u kožu vas čitateljica. Zato nekada moji postovi budu kilometarski. A kad ih završim pročitam ih mali milion puta, nekad ih čak i sanjam :)) 
I uvijek imam dojam da im još nešto fali. 
I nikad ne pišem postove samo zato da bih nešto napisala. 
Onda kad to budem radila ovaj blog više neće imati razloga da postoji.

04. 03. 2012.

Utješni shopping

Treba znat kad treba stat, zlatno je pravilo (i života i) kupovine ali kad vam iznenada izdahne hard disk na laptopu i pojede vam tri draftovana posta u Wordu sa sve slikama, pa ko vam je kriv što ih ne pišete gdje Bog zapovijeda, malo šopinga je najbolji lijek za iznerviranu dušu.
A nije što sam ih ja pisala ali postovi su bili dobri...Slike i swatchevi Meow pigmenata, Jedan brzinski dnevni look i Šta ne podnosim kod beauty blogova i blogerica. Mislim da je hard disk riknuo zbog ovog zadnjeg ( hint : previše cici/mici/pici obraćanja ) :D
Enivejz, tako sam vam se ja jučer poslje posla išla dozvati sa par sitnica i evo šta sam kupila 




Garnier BB krema Miracle Skin Perfector - jedini razlog zašto ju do sada nisam isprobala iako sam htjela već odavno jeste što su kod nas uvozili samo Medium nijansu koja je meni bila za pretamna ali čim sam vidjela da nam je stigla i Light dograbila sam ju. I moram vam reći da je ovo jedno divno i udobno savršenstvo od proizvoda ! Koža mi je toliko zblurana i mekana da ju neprestano imam želju dodirivati. Ako želite puder sa mrvicom pudera, vitaminskim dodacima, antioksidansima i mineralima ovo je prava stvar. Više o njoj u detaljnijoj recenziji koja slijedi a zasad vam mogu reći da sam ju kupila u DM-u po cijeni od 11,70 KM. I nemojte se zeznuti jer iako su napisali cijenu od 9,70 KM u katalogu, ona se odnosi samo na Medium nijansu.

  
Mahnattan Powder Matt Make Up 80 Sand - i ko zna koja tubica po redu :) Ovaj sam puder spominjala već toliko puta da bi sve dalje pohvale bile suvišne. Jednostavno rečeno, moj vječiti spas kad  trebam potpuno i dugotrajno prekrivanje i matiranje. Pogotovo sada jer mi je ponovo prepisana hormonalna terapija i lice će da mi bude katastrofa :/// Redovna cijena mu je oko 11 KM ali je u DM-u trenutno na sniženju i košta 9,10 KM.


 

Golden Rose Silky Touch rumenila - nikad nisam koristila GR rumenila ali cure s Ane su krive, toliko su ih nahvalile da sam morala :) 209 je krasna intenzivna pink-koraljna nijansa potpuno mat teksture a 204 je neutralna plum prljavo ružičasta sa jako sitnim srebrkastim shimmerom. Nažalost, slike samih rumenila mi nisu ispale dobro pa ovaj put možete vidjeti samo swatcheve ali ispravljam grešku prvom prilikom. Obje nijanse su izuzetno pigmentirane i mekane, dolaze u količini od 6 grama. Našla sam ih na pijaci po cijeni od samo 4 KM. I nema šanse da ću ostati samo na ova dva :)



Manhattan Color Collection #2 sjenila -  u odnosu na ranije kupljene nijanse, sad sam prošla daleko povoljnije, zahvaljujući curama koje me čitaju jer sam na pijaci pronašla tetu kod koje ovakva sjenila koštaju samo 2 KM. Divota <3 Kupila sam dvije neutralne bojice - 05 Pink Cloud i 07 Delicious Brown. Jako sam zadovoljna ovim sjenilima, mekana su, mat, pigmentirana i intenzivna čak i bez baze a imaju skoro kremasti finiš koji obožavam. Manhattan nije mogao bolje od ovoga.



Catrice mono sjenilo - sve o tome koliko volim Catrice sjenila rečeno je u predhodnom postu. Nijansa koju sam sad odabrala je 150 Metallicious, krasna i sjajna metalik svijetlo siva za koju mislim da će biti savršena za smokey eyes u kombinaciji s nekim dobrim crnim mat sjenilom. Uh !




Baol uvijač za trepavice - konačno sam ga kupila! Sita sam više trepavica paralelnih sa stopalima jer mojima ništa osim uvijača ne može pomoći da ne budu takve. Od kad mi se Abbamartov polomio, danima sam se kanila naručiti ili njega ili ELFov uvijač ali sam na kraju otišla kod Kineza i kupila ovaj na slici. Imala sam jedan njihov ranije i bio mi je odličan a ispostavilo se da će i ovaj sad biti jednako dobar. Stabilan je i širok, ima pojačane plastične udubljene držače tako da lijepo legne u ruku, bez problema mi zahvati sve trepavice a gumica je mekana pa nimalo ne stišće niti čupa. Jednostavno, odlično radi svoj posao. I to za samo 3 KM :)



Umjetne trepavice - zapazila sam ih u kineskoj radnji dok sam kupovala uvijač i iznenadila se koliko lijepo i prirodno izgledaju. Još uvijek ih nisam isprobala ali mi se sviđa kako su oblikovane i to što su na dodir jako mekane. S njima u pakovanju došlo je i ljepilo ali njega sam odmah bacila jer im ne vjerujem što se toga tiče a i inače sve svoje umjetne lijepim s Essence ljepilima. Koštale su samo 2 KM po komadu.

Ono što sam zaboravila slikati je i Essence Kalaj olovka za oči 11 Cool Breeze, u DM-u je snižena na 1,95 KM jer ju povlače iz prodaje što mi je užasno krivo, to mi je to inače omiljena tirkizna olovka svih vremena. Zato me nije sramota reći da mi je ovo četvrta koju sam kupila za zalihe :)

To bi bilo sve od mene za danas, sad idem izvlačiti iz sjećanja nestale postove kako bi uskoro mogli ugledati svijetlo dana. I napraviti facebook page za blog jer bi konačno bio red da to napravim :) 

Ugodan i zabavan vikend vam želim!