24. 06. 2012.

Volim, volim, volim...

... puno toga što ću vam danas pokazati a najviše razlog zbog kojeg me nije bilo na blogu u posljednje vrijeme -  jednu Ninu, malu mačkastu bebu i mrvicu 
 
 
 
Ušetala mi je u život prije desetak dana , malena kao čitav moj dlan i iako prije nje uopšte nisam imala, poznavala niti naročito voljela mačke ona je sve to promjenila. Vjerovatno konta kako sam joj ja mama jer stalno hoda za mnom po stanu, traži da se nosi i igra, spavamo skupa u krevetu a kad se odem tuširati sjedne ispred kade i mnjauče sve dok ne izađem :) Jednostavno je obožavam. Dok se nismo uhodale pročitala sam valjda sve živo što se moglo pronaći na netu i mačijim forumima jer je ona imala samo mjesec i pol dana, bila je jako krhka i mršava, sa crvenim upaljenim okama i nenaviknuta na zatvoren prostor, pijesak i hranu za mačke. Sad smo sve to prebrodile i dovele u red i jako smo sretne :) 
 




 
Osim Nine, u zadnje vrijeme jako volim i neke nove kozmetičke stvarčice koje sam isprobavala i ostala oduševljena, kao i one ranije isprobane kojima sam se vratila i često ih koristila. 
 
 
 
 
Farmasi True Color br 02 je bio i ostao moj savršeni ljetni ruž  i skoro sam ga skroz potrošila pa sam se dala u nabavku i kupila još dvije nijanse - 01 i 03. O ovim ruževima nemam reći apsolutno ništa negativno jer im sve što jedan dobar ruž treba da ima ide u korist pa i cijena jer u Didaco Shopu koštaju samo 3,60 KM. 01 je lijepa kremasta lagana breskva nijansa a 03 nešto malo tamnija od 02 i sa više koraljne nego pink u sebi. Odlične nijanse i super pigmentacija. Ukoliko još niste obavezno isprobajte.
 


 
Revlon Matte ruževe (recenzija) sam u posljednje vrijeme jako puno koristila, najviše Pink About It i Stormy Pink nijanse, sa samo malo maskare i rumenila na ostatku lica. I dalje mislim da su ovo najbolji drogerijski mat ruževi svih vremena. Jedino mi Mauve It Over nikako nije legao, ne sviđa mi se kako izgleda na meni pa sam ga namjenila za prodaju na blog saleu. Usput rečeno, pošto nemam mnogo stvari za prodaju (većinom su to sitnice) a ni mnogo vremena pogotovo sad kad je Nina još malena, blog sale će biti ograničen samo za cure iz BiH.
 
 

 
Eveline Art Scenic baza za mješovitu kožu je ovih dana, kad su temperature ovdje dosezale i do 39 stepeni a ja provodila dane i dane na nogama od jutra do sutra, bila moj najbolji prijatelj i saveznik. Garnier Ultra Lift dnevna krema kao podloga, Eveline baza plus bilo koji od lakših tekućih pudera koji mi padne pod ruku nabockan sa Sigma F80 kistom i mirna sam najmanje 10ak sati što se tiče postojanosti i prosijavanja. Najveći test  baza je položila ovaj petak kad sam od pola 6 ujutro do pola 10 uvečer bila na putu, po busevima i sparnim zatvorenim prostorima bez klime i zato joj dajem naklon ko kuća. Za refrencu, još uvijek trošim pakiranje iz ove recenzije, od prije 8 mjeseci. 
 


 
Avon Supershock sjajila su me ne malo pozitivno iznenadila. Ja inače nisam ljubitelj sjajila i nosim ih jednom u sto godina zbog jače prirodne pigmentacije mojih usana koja mjenja boju skoro svega što ih ne može potpuno pokriti i nijansa onda ispada nešto sasvim deseto u odnosu na pakovanje a to ne volim. Ali ova sjajila su naprosto fantastična - ogromno pakiranje od 12 ml proizvoda, ogroman aplikator kojim se u dva poteza nanese dovoljno sjajila da usne budu pokrivene bojom u cjelosti i izuzetna pigmentacija po kojoj bih hladno mogla reći da se radi o tekućim ruževima a ne sjajilima ih čini najboljima od svih ostalih sjajila koje sam ikad probala ili pokušala koristiti. Proizvode se u ukupno 6 nijansi, ja sam dobila pet koje gore vidite a swatchevi su rađeni i na dnevnom ( lijevo) i na umjetnom osvjetljenju (desno). Od srca preporučujem da ih isprobate jer sam sigurna da će vam se svidjeti. U trenutno važećem katalogu su na sniženju za 8,5 KM a ja bi ih kupila čak i po regularnoj cijeni koja iznosi 12,5 KM. Toliko su mi dobra.
 
 
 
 
Sleek rumenilo u nijansi Flamingo sam u posljednje vrijeme baš često nosila, kao uostalom i sva druga intenzivna rumenila, pogotovo na dnevnoj bazi jer kad se ujutro žurim na posao središte mog make upa obično bude ili jači ruž za usne ili ovakva rumenila jer mi je tako najjednostavnije i najbrže za postići uredan minimalistički look. Flamingo je predivna topla mat ružičasta i u odnosu na Scandalous mnogo mekanije i podatnije teksture, toliko da je pod prstima skoro kremast. Pigmentacija je jednako fantastična, nimalo se ne trusi i na licu ostaje bukvalno satima. 
 
 

Za promjenu sam konačno skinula gel i počela lakirati nokte a ovo na slici su nijanse koje sam najviše koristila. S lijeva na desno : Essence Special Effect Topper, Flormar Plus Quartz br 005, Essence LE Ballerina Backstage 03 On Your Gracile Tiptoe, Catrice 010 Dont Feed The Birds, Catrice LE Las Vegas C10 Lovely Sinner, Eveline Color Show 631 i Farmasi 85. A trenutno sam totalno zaljubljena u ovaj Evelinov, prelijepu intenzivnu koraljnu bojicu koja se maže kao san i u dva sloja daje puni intenzitet boje, ima 10 ml u količini a bez imalo krzanja mi izdrži oko 3-4 dana što je veliki uspjeh obzirom da dnevno oko 10 sati provedem kuckajući na tastaturi i sama radim sve redovne kućne poslove.
U Didacu je cijela  Color Show linija lakova trenutno snižena na oko 3 KM a izbor svih nijansi možete pogledati tu.
 
I za kraj, posljednjih dana virtualno mnogo volim 88 Metal Color paletu sjenila.
 
 
 
Ali baš baš. I opirem se svim snagama da ju ne naručim jer ovo sjenila što imam, i bez i sa 120 paletom, ne mogu potrošiti još za tri života ali ova metalična mi je toliko krasna pa nekako ipak mislim da ću na kraju zažmiriti na jedno oko i uzeti ju sa ByInCoins. Za oko10ak dolara što je skoro pa džaba :) Kad smo već kod ByInCoins moram da ga pohvalim jer osim što drži tri miliona džidžica koje će vam olakšati život, sve je lijepo sortirano u kategorije, ima i divan nakit, povoljne kistove, free shipping na sve što nudi a paketići stižu za cca 14 dana. Stylish Geekete je isprobala neke njegove stvarčice pa ukoliko vam trebaju preporuke pogledajte ovdje
 
A ja vam u očekivanju godišnjeg odmora do kojeg mi je ostalo svega još par dana šaljem jednu veeeliku pusu :***

10. 06. 2012.

Pro et Contra : novi Avon Glow bronzeri

Kao što ste već imale priliku vidjeti na fejsu, nedavno mi je stigao Avon paketić sa nekoliko novih proizvoda među kojima su i Glow bronzeri koji su novitet u Avonovoj ponudi i biti će dostupni u kampanji 09/2012 koja kreće od 15. juna. Ja obožavam bronzere i koristim ih tokom čitave godine a pogotovo ljeti i upravo su me zbog toga ovi Avonovi najviše zainteresovali pa sam ih odlučila recenzirati prije svega ostalog. Radi se o dvije vrste bronzera - Bronzig Powder kompaktnom u formi pudera u kamenu i Shake&Go bronzeru u prahu sa uključenim kistom na izvlačenje. U sklopu Glow kolekcije dolaze još i nove bronzane perle ali ja sam dobila obične iz Arabian linije koje inače već dugo imam i koristim tako da o njima drugi put. Idemo na bronzere : 



 





Dostupnost / Cijena /Nijanse

U inostranstvu je Bronzing Powder dostupan čak pet nijansi nijanse - Sunkissed Glow, Warm Glow,Light Bronze, Light Sands i Deeep Tan a za naše tržište na raspolaganju nam je samo jedna - Warm Bronze koja ima sitne zlatne shimmeraste čestice  (sve nijanse su lagano shimmeraste) i sudeći po dosta crvenkastog pigmenta i intenzitetu boje ovo bi bila ona namjenjena za nešto tamnije cure s hladnim podtonom kože.
U sledećem Avonovom katalogu cijena ovog bronzera biti će 15,50 KM (redovna cijena je 23,90 KM).

Što se tiče Shake&Go, on inicijalno ima tri nijanse - Light, Medium i Deep a nama je u katalogu dostupna također samo jedna i to Medium koja je mat, bez shimmera i pigmentom bi odgovarala svijetlijim curama s toplim podtonom kože. Njegova cijena će biti 16,50 (redovna cijena je 23,90 KM).

Nijanse u katalogu nisu ni približne onima u stvarnosti tako da obratite pažnju - Bronzing Powder je dosta tamniji i crvenkastiji a Shake&Go mnogo svijetliji i više žut.


Pakovanje / Količina



Bronzing Powder dolazi u kompaktnom četvrtastom pakiranju sa ogledalom s unutrašnje strane poklopca, identično kao True Color Quad sjenila ili rumenila. Preko samog proizvoda unutra nalazi se i čvrsta okrugla zaštitna plastika. Uz bronzer ne dolazi nikakav pribor tako da će vam za njegovo korištenje biti potreban vlastiti kist za šminkanje. Bronzing Powder ima 10 grama što je odlična količina za ovakav tip proizvoda jer vam može trajati poprilično dugo.



Shake&Go u biti izgleda kao sklopivi kist za rumenilo/puder. Pakiranje je ovalnog oblika i kad se tek otvori jedan dio se izvlači prema gore tako da se produžava a u unutrašnjosti je kist srednje veličine (idealne za nanošenje ovakvog tipa proizvoda) s mekanim bijelim dlačicama. U sredini kista nalazi se cjevičasti plastični zatvarač čijim povlačenjem se oslobađa prostor kojim bronzer s dna gdje se nalazi dolazi do vrha kista. Preporučujem da ovo pogotovo za prvi put radite lagano i da ne usmjeravate kist direktno prema dole jer je bronzer u formi praha i izaći će ga poprilično mnogo tako da zahtjeva pažljivo rukovanje i lagano tapkanje po ambalaži u vodoravnom položaju da biste dobile optimalnu količinu proizvoda. 
I svakako sačuvajte to malo plastično čudo kojim se kroz sredinu kista zatvara prolazak bronzera jer će vam trebati kad dođe vrijeme za pranje kista.  Inovativno pakiranje je svakako interesantno, praktično i zabavno ali ono što nije je količina jer ovaj bronzer ima samo 3 grama i to u formi praha što je obzirom da ćete vjerovatno dosta rasuti okolo (poput mene) dok ga ne skužite - po mom mišljenju premalo.


Miris / Tekstura / Pigmentacija

Bronzing Powder ima lijepi neutralni miris baby pudera koji nije suviše izražajan i osim ako zabijete nos direktno u bronzer teško da će te ga primjetiti. Tekstura mu je divna, u kamenu je i iako ima jako malo zlaćanih shimmer čestica tek toliko da ne bude potpuno mat, jako je mekan i krasno se blenda na licu. Pigmentacija je odlična, boja je intenzivna čak i u maloj količini tako da je dovoljno  kist samo prisloniti odozgo u bronzer kako bi na njemu ostala dovoljno bronzera za jedno nanošenje. Ne trusi se.

Shake&Go ima blagi miris poput običnog pudera u prahu. Tekstura mu je jako sitno mljevena praškasta i lagana tako da  se dosta trusi sa kista i leti uokolo ukoliko ne skužite kako pažljivo rukovati s njim jer čim okrenete kist prema dolje bronzer izlazi van - u većoj količini od potrebne pa ga se mora držati nekako vodoravno, okomito prema licu što nije nimalo praktično za nanošenje. Mat je, bez ikakvog shimmera i ne toliko mnogo pigmentiran kao Bronzing Powder ali i dalje dovoljno da u jednom nanosu boja bude dovoljno vidljiva, pogotovo na svijetlijim tipovima kože. Kist koji dolazi s njim je kvalitetan, mekan i ugodan za lice i nimalo ne grebe.


Efekat na licu / Trajnost

Lično mi se mnogo više sviđa kako Bronzing Powder izgleda na licu u odnosu na Shake&Go iako nije mat jer te sitne shimmeraste zlatne čestice čine da koža izgleda baš nekako zdravo i svježe. Mogu ga iznjeti i ja s neutralnim prema toplom podtonu kože što me je baš prijatno iznenadilo jer ovaj bronzer ima dosta crvenkastog pigmenta u sebi. Nije napadan, blenda se kao san i prirodno izgleda na licu, pogotovo za konturiranje a ja sam ga koristila i u formi rumenila. Trajnost mu je odlična, boja ne blijedi, ne fleka se, ne oksidira i ne spada s lica.  


Shake&Go mi se nije svidio zbog izrazito mnogo žutog pigmenta u sebi koji dijelom vuče čak i na narandžasti, na meni je izgledao kao da sam koristila tri nijanse pretaman puder u kamenu i nije me osvježio niti je igdje bilo traga toj prirodnosti i svježini koju sam dobila s Bronzing Powderom tako da ga nisam dugo ni nosila, svega dva-tri sata za koje vrijeme nije promjenio teksturu niti boju i ostao je nepromjenjen tamo gdje sam ga nanjela.

 
Swatchevi  

Radila sam ih na dnevnom svijetlu, unutrašnjoj strani podlaktice i sa debljim nanosima bronzera da bi se bolje vidjele nijanse


Gornja strana šake izblendano :




Spisak sastojaka

Bronzing Powder :
Talc,polymethyl methacrylate, nylon-12,pentaerythrityl tetraisostearate,dimethicone,ptfe,zea mays (corn) starch ,zinc stearate, silica,ethylhexyl isononanoate ,cola nitida seed extract ,psidium guajava fruit extract,tocopherol, ethylhexyl methoxycinnamate,dimethicone/divinyldimethicone/silsesquioxane crosspolymer,ethylparaben,methylparaben,parfum/fragrance,sodium dehydroacetate ,copernicia cerifera (carnauba) wax/cire de carnauba,arginine,retinyl palmitate,zea mays (corn) oil,maltodextrin, water/eau,beta-carotene. Može sadržavati : mica/ci 77019,titanium dioxide/ci 77891,iron oxides,bismuth oxychloride/ci 77163,carmine/ci 75470

Shake&Go bronzer :  
 
zinc stearate, squalane,caprylyl glycol, imidazolidinyl urea, parfum/fragrance. Može sadržavati : mica/ci 77019, iron oxides, titanium dioxide/ci 77891



Suma Summarum

+ Bronzing Powder je izuzetno dobro pigmentiran i ima divnu teksturu
+ Lagan i jednostavan za nanošenje
+ Na licu izgleda prirodno i svježe
+ Dolazi u količini od 10 grama i praktičnom pakiranju sa ogledalom
+ Shake&Go ima dobar i kvalitetan bijeli kist u sklopu pakiranja


ne postoji mogućnost izbora nijansi, od svakog bronzera dostupna je samo jedna
nijanse u katalogu su nerealne 
- Bronzing Powderu ne bi škodilo manje crvenkastog pigmenta
-  Shake&Go je beskrajno nepraktičan za korištenje, na kist izlazi jako mnogo bronzera i rasipa se uokolo jer je prah izuzetno sitno mljeven i lagan 
- Dolazi u količini od samo 3 grama
- Ima mnogo žutog prema narandžastom pigmentu i ne izgleda prirodno


I na kraju, kao i kod svakog dobijenog proizvoda koji recenziram - da li bih izdvojila svoje novce i kupila ove bronzere ? Bronzing Powder u kamenu svakakako da, nijansa je lijepa i mogu ju iznjeti i ja s neutralnim prema toplom podtonu, mislim da bi osobito dobro pristajao curama s hladnim podtonom kože, prirodno izgleda na licu i te sitne zlatne čestice koje ima ga nekako osvježe, lako se nanosi, pakiranje je dovoljno praktično i količina od 10 grama je odlična za cijenu od 15,50 KM jer je super pigmentiran i može mi trajati dugo vremena. Shake&Go ne bih kupila jer se jako rasipa okolo i traži dosta pažnje prilikom nanošenja, nije praktičan za korištenje bez obzira što je tako zamišljen i smeta mi što je kist iako je dobar i kvalitetan postaviljen tu na uštrb količine od samo 3 grama u kojoj dolazi. Iskreno ga ne smatram vrijednim cijene od 16,50 KM iako je na sniženju a redovnu da ne spominjem. Mislim da je kao proizvod jednostavno rečeno promašaj i ne preporučujem ga.

I apeliram svim srcem na odgovorne ljude u Avonu da i kod nas dođe ovaj predivni kist za bronzer iz Glow kolekcije kojim su oduševljene strane blogerice. Pliiiiiz :)

06. 06. 2012.

Najgori make up proizvodi koje sam ikad kupila

Kad ste jako znatiželjni po prirodi, ne držite se rutine i volite isprobavati različite dekorativne i preparativne kozmetičke proizvode neminovno je da će se ponekad u vašim rukama naći par promašenih investicija. I to ne samo zato što svi imamo različit tip kože, kose i slično, nego zato što ste imale realna očekivanja poput onih da će se sjenilo vidjeti na kapku, krema protiv urastanja dlačica neće peći kao sam vrag jer je na njoj navedeno da se upotrebljava nakon depilacije, da će krema za matiranje zaista matirati, da dezedorans reklamiran protiv bijelih tragova stvarno neće ostavljati bijele tragove, da olovkom za oči nećete izranjavati kapke kako bi ostavila trag i tako dalje. Danas ću vam pričati baš o takvima jer sam ja ona cura s početka posta koja na prste jedne ruke može nabrojati šta je to kupila više od jedanput ali mi zato ni svi raspoloživi prsti ne bi bili dovoljni da izbrojim na koliko sam failova bacila pare. U nastavku se za početak nalaze oni iz područija dekorative.

Gosh Pearl Shine ruž za usne 


Ruž je sedefast do bola što i nije toliko frka da nema i prilično krupne šljokice, tačnije najveće koje sam ikad vidjela u jednom takvom proizvodu. Grebe, grebe, užasno grebe... Još jedan plus na minus :  jaaako je kremast, poput Labella i bez dobre podloge i olovke ne opstaje na usnama. A ako mu date i podlogu i olovku pa čak i bazu za ruž izdržat će do prvog doticaja usana s nečim - čašom, priborom za jelo....bilo čim. Nakon toga sva boja se seli na nešto od navedenog i na usnama ostaju jedino velike šljokice. Totalno neudoban, netrajan i precjenjen proizvod - imala sam nijansu 620, plaćenu čak12 KM, za šta bih mogla kupiti ni manje ni više nego 4 fenomenalna Golden Rose ruža. Bravo ja.

Oriflame Color Attraction ruž za usne



Attraction šta ? Boja je najmanje što ovaj ruž posjeduje. Ne bih to nazvala bojom nego blijedim nagovještajem iste. S puno sedefa. I prerijetkom teksturom zbog koje na usnama nemam osjećaj da imam bilo šta pa čak ni balzam. Suvišno je govoriti o trajnosti jer je skoro nevidljiv. Imala sam Frosted Peach nijansu koja je u katalogu čak i na usnama modela izgledala kao prava punokrvna breskvasta nijansa. Kad sam ga dobila morala sam provjeriti da se nisu zeznuli kod slanja. I naravno da nisu. Ne mogu se sjetiti koliko sam ga platila, mislim oko 6 KM na nekoj akcijskoj ponudi. Koliko god da je koštao, previše je.

Carlo Di Roma 3D Magic sjajilo


Kralj zla kao i sve ostalo iz njihovog asortimana što sam imala priliku probati. Užasno se osjeti na neke jebene hemije, užasno lijepi i  sve u semu toliko je užasne strukture da se čak čuje neki packavi zvuk kad ga nanosim na usne (!?!). Ostavlja bijele linije na unutrašnjem rubu donje usne i smeta kao da sam se naljepila Oho ljepilom po usnama. Đavo nek nosi moju radoznalu prirodu, za te 4 KM sam mogla kupiti dvije predivne Milke. S malinama i višnjama recimo. I biti barem debela i sretna.

Max Factor Creme Puff puder u kamenu ( i ostali MF puderi)



Bila sam sretna ko prase jer sam pronašla savršenu nijansu u petici koja je čak bila i translucent i mogla se prilagođavati svim nijansama tekućih pudera koje nosim, tekstura je bila fina, gramaža zadovoljavajuća pa sam ga smatrala vrijednim cijene od čak 14 KM koliko je koštao čak i bez obzira što mu je miris bio pomalo preintenzivan i umjetan. Sve dok mi nije na licu izazvao opštu katastrofu s kakvom nikad prije ni poslje nisam imala iskustva. Na mom licu koje inače uopšte nije sklono tome i ne reaguje baš tako lako pojavile su se bubuljice širokog spektra - bijele, bolne potkožne, miteseri...you name it. Štetu sam sanirala mjesecima. Ista stvar mi se dogodila kad sam probala MF tekući Lasting Performance koji mi je pored toga bio težak, oksidirao i klizio s lica u flekama a čak nemam pretjerano masnu T zonu ( i koštao je jednako kao i Revlonov Color Stay - kod nas! ).  Isto se desilo kad sam isprobala njihov Miracle Touch.  I Color Adapt. Dok konačno nisam naučila lekciju. Od tad pa do danas se ježim na sam spomen MF pudera i njihovom štandu prilazim samo ako mi treba maskara a imaju ponudu s dvije na akciji.

Catrice Mousse Mattifying puder 



Dok je ovakav isti iz Essencove ponude fenomenalan za svoju cijenu, Catrice je što se mene tiče totalno profulao i ispod toga. Imala sam nijansu 010 Light Beige, najsvjetliju u gami i nju bi se prije moglo nazvati Light Pink jer je ružičasta da za jedan puder više pink ne može biti. Pjenasta tekstura je prerijetka, prebrzo se suši na koži bez obzira na korištenu podlogu i nekako se stisne i stvara osjećaj težine, izgleda kao maska, naglašava proširene pore i suhe dijelove lica za koje nisam ni znala da ih imam. Trajnost mu je jako loša, miris umjetan i preintenzivan i sve u svemu o njemu nemam niti jednu pozitivnu stvar za reći. Sreća što su ga zamjenili sa novim izdanjem koje se zove Matt Mousse Make Up ali nisam niti namjeravam isprobati.

Deborah Hi Tech rumenilo u nijansi Mogano


Ovo je jedina nijansa na koju imam pritužbe jer inače obožavam sva Deborah rumenila i nemalo sam puta rekla kako mi je Paprika i poslje sve sile skupljenih u kolekciji i dalje jedno od najdražih rumenila na svijetu. Ali s Moganom je bila potpuno druga priča - čudan miks smeđe-ljubičaste-šljivaste boje, još čudniji metalik finiš koga od tad nikad nisam vidjela,  tvrdo, malo pigmentirano, teško se blendalo i nijansa je na meni izgledala bukvalo prljavo - tek onda kad sam se potrudila na sve moguće načine razraditi ga i izbledati da izgleda ravnomjerno nanešeno. Jedino rumenilo koje nikako nisam uspjela iznjeti.


Rimmel Recover korektor


Kupila sam ga na konto toga što mi je Recover tekući bio dosta dobar ali se ispostavilo da je ovo zaista najgori korektor koji sam ikad isprobala. Ikad. Nemoguće ga je lijepo izblendati na koži jer je gust poput krečne mase, sve nijanse su jako žute pa odskače od svakog tekućeg kad sam ga pokušala koristiti na licu iako sam topli podton  i kao manijak se uvlačio u borice oko očiju pa mi to područije izgleda triput gore nego bez njega. Dovoljno da ga otpišem za sva vremena i požalim čak i 8 KM koliko sam ga platila.

Rimmel Stay Matte tekući puder


Ja stvarno ne znam gdje je njima bila pamet kad su mu smišljali ime i napisali kako matira 12 sati, potpuno prekriva i kontrolira sjaj jer formula i stvarni efekat su malo je reći kilometrima daleko od toga. Ovaj puder je izuzetno masan, gnjecav, ostaje na površinskom dijelu kože, spada, klizi, prosijava.... Maska je mala maca kako on izgleda na licu a na mat efekat teško da možete računati duže od pola sata-sat nakon čega izgleda kao masna folija zaljepljena preko face. O potpunom prekrivanju da i ne govorim jer ga čak i Bourjois HM šiša za klasu po tom pitanju.  Loš, očajno loš puder. Ukoliko ste ikad razmišljale da ga kupite dodajte još 1 KM i uzmite si Essence puder u pjeni koji zaista radi sve što Stay Matte obećava.

Catrice All Round paleta korektora




Kad sam ga tek kupila ( za oko 7 KM u Kozmu) jedan period sam ga koristila intenzivno i bio je dosta dobar, klasični korektor sa srednjom pokrivnom moći i nije se uvlačio u borice oko očiju. Nakon što sam kupila neke druge korektore i malo ga zanemarila (ne pričam o godinama)  primjetila sam da se na vrhu svake nijanse stvorio neki masni film. Pokušala sam ga prebrisati to i koristiti ostatak sadržaja ali onda sam otkrila da ono što je ostalo ispod više ne vrijedi ničemu - bio je pregust, presuh i potpuno neupotrebljiv. Ne znam zbog čega mu se to dogodilo jer nije bio izložen toplini, izravnoj svjetlosti, niti mu je istekao rok. Jednostavno je sam od sebe promjenio teksturu i morala sam ga baciti.

ELF duo kremasta sjenila



Sve što sam imala za reći o njima rekla sam u ovoj recenziji ali ukratko -  sjenila nisu kremasta nego masna poput gustih sjajila za usne, s pigmentom se možete pozdraviti čim ih krenete blendati po kapcima jer nestaje u nepovrat, skupljaju se u pregibima čak i preko baze, skupljaju se i fiksirana sjenilom u prahu, skupljaju se bez obzira na količinu u kojoj su nanešena. Loš efekat, loše pakovanje, loša sjenila. Nakon gomilu isprobanih ELFića za mene su ova sjenila i dalje najlošiji proizvod koji nude.

ELF Plumping Lip Glaze sjajila 


Očekivala sam peckanje kao i kod svih proizvoda za usne s plumping prefiksom. Ali nisam očekivala da će peći kao sam vrag, do granice bola i neizdržljivosti. Dovoljno da ga probam tri puta - prvi put, zadnji put i nikad više.  I prosljedim dalje. 

Bourjois Sourcil Precision olovke za obrve


Jedini proizvod koji me je razočarao kad govorimo o Bourjois dekorativi ali me razočarao za barem još pet njih. Ove olovke bole i zaista to mislim. Toliko su tvrde i nepigmentirane da sam bukvalno morala drljati po obrvama pola sata kako bi ostavile bilo kakav trag. Mislila sam da je samo do toga što sam uzela presvijetlu Blond Clair nijansu pa sam se vratila u Kozmo i kupila još i Blond Fonce nakon čega sam skužila da  sam samo završila s duplim troškom jer se radi o istoj stvari - nebitno koliko je boja svijetla ili tamna. Nije im pomoglo ni oštrenje, zagrijavanje prstima ili fenom za kosu pa sam ih proglasila potpuno neupotrebljivim. U punom smislu te riječi. 

Rimmel Extra Super Lash maskara



i u biti sve ostale Rimmel maskare koje sam probala, nažalost ne mogu im se svima sjetiti imena ali bilo ih je sigurno oko 6-7 vrsta ( osim Sexy Curves, nju sam dugo kupovala i bila mi je dobra) ali sam zapamtila ovu super duper ekstra naziva jer je bila sve samo ne to. Možda bi bila dobra nekome s gustm, dugačkim i sve u svemu pohvalnim trepavicama i to za neku dnevnu varijantu ali moje kratke, rijetke i ravne je samo i bukvalno malo obojila i ništa više. A na pakiranju je navedeno da daje dramatičan izgled. Hau jes nou. Ne znam kako su zamislili tu dramatiku ali ova maskara od volumena ne daje ni v, od produžavanja ni p a od ništa veliko ništa. E da, još su me i svrbile oči od nje što mi se nikad do tad nije desilo jer inače uopšte nisu osjetljive.

O, bilo je toga još da ne mislite kako sam ipak dobro prošla. Ovi gore nabrojani nisu jedini ali ih se definitivno najduže sjećam. Ne kažem kako ni vama sigurno neće odgovarati ali što se mene i moj make up iskustva tiče oni su top topova u kategoriji pod nazivom Ne Daj Bože Nikome. Na neke sam bila toliko ljuta da ih nisam čak ni prosljeđivala nego bacala direkt u kantu s zavidnom količinom huje u pokretu. Onako, da odzvone,  nek se barem čuje lijep zvuk. Inače nisam picajzla za novcima i nije mi ih žao potrošiti, pogotovo na šminku ali za pobrojane itekako jeste i dan danas pa čak i da su bili i još jefitniji nego što sam ih platila.