24. 09. 2012.

Online kupovina : Sleek MakeUp

Nedavno je Sleek povodom redizajna svoje stranice imao ponudu od 20% popusta na sav asortiman, bez obzira na iznos narudžbe što je bila odlična prilika koju nisam propustila, samim tim što je to bila moja prva narudžba sa njihovog zvaničnog sajta. Iako iskustva drugih cura pročitana po forumima nisu bila baš pozitivna - žalile su se kako paketi sporo ili nikako ne stižu, služba za korisnike je neodgovorna i neljubazna...itd - ja se zaista nemam na šta požaliti jer je sve prošlo odlično. Naručila sam 11.09, signed for shipping mi je naplaćen samo 3$ za jednu paletu rumenila i jedan ruž, paketić je poslan 13.09. a stigao je ravno 6 kalendarskih dana kasnije (uključujući i vikend!) što je i više nego okej. 

Proizvodi su bili upakovani u dvostruki bubble wrap (živio sto godina - nema bolje terapije za živce)  i zaštitnu kovertu sa računom unutra. Na omotnici su naveli realan ukupan iznos narudžbe ali su ju samoinicijativno označili kao gift.
Kao minus bih navela da me nisu obavijestili da je narudžba poslana ali su korektno promjenili njen status na sajtu u completed ( da sam pratila ne bih napala jadnog poštara ko luđakinja - stiglo, šta mi je stiglo?!?)  i to što imaju politiku da novce s PayPala ne skidaju odmah nego kasnije. Kažu da to rade kad obrade narudžbu ali u mom slučaju novci su skinuti tek 5 dana poslje slanja paketa što je malo čudno ali dobro, ne žalim se.

Uzela sam Blush By 3 paletu rumenila Pink Spirit i True Color ruž za usne Baby Doll


Blush By 3 paleta rumenila Pink Spirit

Paleta rumenila se prodaje po redovnoj cijeni od 12,49 $ što je itekako pristupačno ako uzmete u obzir da se sastoji od tri različite nijanse iz iste grupe boja (u ponudi su palete na bazi crvene, pink, smeđe i bež) i da sadrži čak 20 grama proizvoda ukupno. Klasična Sleek mono rumenila koštaju 5,99$ za količinu od 8 grama tako da iako su rumenila iz palete gramažom nešto malo manja, svakako ih se više isplati kupiti nego pojedinačna.

Na Sleek stranici postoje slike i swatchevi svih nijansi iz ukupno 5 dostupnih paleta (što je novitet u redizajnu stranice) ali radije se nemojte previše pouzdati u njih jer sudeći po tome kako Pink Spirit izgleda uživo ni slike a ni swatchevi nisu potpuno vjerodostojni pa ih radije prije kupovine potražite na internetu.

Što se pakiranja, kvaliteta, pigmentacije i teksture samih rumenila u paleti tiče ona su apsolutno identična mono rumenilima iz Sleekove standardne ponude a jedno od njih, Scandalous sam već recenzirala u ovom i ovom postu pa bacite pogled jer se radi o istoj stvari. Nijanse iz Pink Spirita su sve potpuno mat a pored sulude pigmentacije i one su prilično intenzivne tako da ukoliko niste ljubitelj jačih rumenila ili imate jako svijetlu put radije preskočite i idite na blaže varijante tipa Lace palete.



 Nijanse s lijeva na desno : Pinktini, Pink Ice i Pink Parfait


Pinktini - duboka šljivasta nijansa sa primjesama crvenkaste, toplog podtona

Pink Ice - jedina prava, klasična bubblegum ružičasta nijansa u paleti, neutralnog prema hladnom podtonu

Pink Parfait - najmlađa Pinktinijeva sestra, identična šljivasta samo dosta svedenija u intenzitetu i dubini boje, najmanje intenzivna od preostale dvije nijanse u paleti, neutralnog podtona.

True Color ruž za usne Baby Doll






Ovo je moje prvo iskustvo sa Sleek ruževima za usne a po svemu sudeći i posljednje. Nemam zamjerki na lijepu toplu i svijetlu baby pink nijansu samog ruža, kremasti finiš niti mat teksturu ili pigmentaciju koja je odlična ali me izluđuje i stvarno ne vidim dalje od toga da ovaj ruž, ne samo da naglašava svaku pa i najmanju nesavršenost i ljuspicu na usnama i što bez dobrog balzama ili malo vazelina prije ne mogu ni pomisliti da ga nosim, nego i jako isušuje usne nakon svakog korištenja. U proteklih par dana sam mislila da se radi o jednostavno lošem periodu mojih usana i činjenici da obožavam nositi mat ruževe i konstantno to radim pa sam pauzirala s korištenjem Baby Doll-a i oporavila ih balzamima i bademovim uljem nakon čega sam ga danas ponovo uzela nositi. I opet došla u istu situaciju - poslje samo 8 sati provedenih s njim vratila sam se na početak noćne more zvane šmirgl-papir usne. Možda je to samo moje iskustvo ili je Baby Doll nijansa takva ali iz perspektive istog ne mogu dati dobru preporuku za kupovinu Sleek ruževa jer više ne želim eksperimentirati sa istima. Inače dolaze u ponudi od 20 nijansi, količini od 3,6 grama (ambalaža je minijaturna pa se može činiti manje ali nije) i koštaju 6,49 $.

I za kraj pogledajte kako izgleda look koji sam napravila s Pink Ice rumenilom iz palete i Baby Doll ružem




Na ostatku lica imam Manhattan Powder Make Up tekući puder, Maybelline Affinitone korektor za podočnjake, Revlon Brow Maker sjenilo za obrve Blondes, ljubičastu Avon Glimmerstick Chromes olovku za oči Ultra Violet, i dvije Oriflame Kalaj olovke - crnu miksanu s ljubičastom i nude bež na donjem waterlineu, Loreal SS bazu za maskaru i Avon SuperDrama maskaru.

18. 09. 2012.

Pro et Contra : Loreal Studio Secrets Professional baza za maskaru

Mislim da već i ptice na grani znaju da su moje trepavice uvele u riječnik izraz "čemerno". Prirodno su tanke, svijetle, ravne kao daska, rijetke i kratke. Očajne su do te mjere da se bez uvijača i dobre maskare uopšte ne primjeti da ih posjedujem. Izvolite dokaz :


Zato vas uopšte ne treba začuditi činjenica da mi je hobi skupljanje i aplikacija vještačkih trepavica, da iste znam stavit zatvorenih očiju i da s prvim mrakom bez njih rijetko idem ikuda. Ali mi i dnevno svijetlo i dalje ostaje problem :) kao i sva sila maskara srednjeg, drogerijskog ranga koje sam isprobala. Ruku na srce, bilo ih je bezbroj. I svakoj je nešto falilo - ako daje volumen, ne daje dužinu. Ako daje dužinu, ne daje volumen. Ako daje volumen i dužinu onda ih slijepi pa izgledam ko svemirac s tri goleme individualne trepavice na oku. Ako daje dužinu i dobro razdvaja treba mi pet slojeva da dobiju neki normalan volumen. A pet slojeva se neizbježno zgrudva, jelte, pa imamo novi problem... Začarani krug.

A onda mi se u svom tom očaju prije nekih 10ak dana upalila sijalica iznad glave -pokušaću s bazom za maskaru. Zvučalo mi je kao dobra solucija jer je baza takve vrste univerzalna i može se koristiti ispod bilo koje maskare. Pola sata pretrage na netu i par klikova kasnije naručila sam Loreal Studio Secrets Professional.




Privuklo me je to što je ovu bazu Loreal napravio za potrebe modnih revija i photo shootinga kad trepavice trebaju izgledati kao vještačke iako to realno nisu. I to što baza sadrži mikro vlakna - male dlačice koje se lijepe na trepavice i nadograđuju ih. Nekad kad sam bila mlađa sjećam se jedne maskare (mislim da je to bila Samantha) koja ih je imala i ta stvar je fakat funkcionirala tako da sam bila i više nego happy s činjenicom da ih i Loreal SS sadrži. Pored vlakana, SS u stastavu još ima i omega ceramid, jojobino ulje i provitamin B5 koji su zaduženi da hrane i jačaju trepavice te da sprečavaju štetu od konstantnog nanošenja i uklanjanja maskare. Pogodna je i za osjetljive oči kao i cure koje nose kontaktne leće.

Kupila sam ih od ovog sellera na britanskom eBayu i da se kasnije ne bih mučila odmah sam uzela dvije. Platila sam negdje oko 7 funti ukupno sa shippingom po jednoj bazi i stigle su za nekih 10ak kalendarskih dana.

Baze su pakirane u lijepu crnu minimalističku ambalažu u kojoj se nalazi 7ml proizvoda. Sam proizvod je klasične bijele boje a četkica je uska, dugačka i sa rotirajućim, rijetko raspoređenim zubcima.


Funkcionira na način da s njom od korijena do vrhova prečešljate svoje čiste, suhe i u mom slučaju uvijene trepavice, onako kako biste napravile i s običnom maskarom te sačekate par minuta da se posuši. Čekanje je opcionalno ali ako ne sačekate, neposušena bijela boja baze se može izmješati sa crnom bojom maskare i trepavice će vam biti sive. Probala sam :)

Elem, evo kako ova baza izgleda na mom primjeru :


 Čemernjače bez ičega (vrlo čemerne, na jutros tek probuđenim očima )


 Uvijene uvijačem za trepavice (običan čajniz uvijač kupljen za 2 KM :D)


 S Loreal SS bazom za maskaru


 Baza + Rimmel Sexy Curves maskara (jedan sloj baze, jedan sloj maskare)

Nisam danas uspjela slikati i trepavice samo s maskarom kako bi ih na slikama uporedila s efektom baza + maskara ali sam uspjela pronaći jednu stariju sliku gdje nosim samo maskaru 



Kao što ste mogle vidjeti, baza je i više nego dobro obavila svoj posao - dodala je i na volumenu i na dužini. Ono što mi je super je da nije dodala i na težini -  ne znam kako su ju formulisali i šta je za to zaslužno za to ali su trepavice jednake ( i za treptati i za pipnuti :D) kao i sa samom maskarom na njima. Osim toga, produžila mi je vrijeme za koje trepavice stoje uvijene kao neposredno nakon upotrebe uvijača, samo s maskarom se za par sati spuste a s bazom su stojale uvinute cijeli dan. Što se tiče toga je li produžila trajanje maskare, fakat ne znam jer meni većina maskara pa i Rimmel Sexy Curves ostaje gdje treba dok ju ne skinem, ne razmazuje mi se i ne kruni.

Sviđa mi se to što se baza izuzetno lako nanosi, četkica i filter su napravljeni tako da s jednim izvlačenjem iz tube na četkici ostane optimalna količina baze za jedno nanošenje (na jedno oko) a dužina četkice omogućava da bazom zakačite i one najsitnije trepavice u uglovima očiju.

Minusi? Miris, pomalo je fabrički i umjetan. I ne bih se bunila da su dodali još malo na onih 7 ml u količini. I za dostupnost jer kod nas ovu bazu nisam nikad vidjela. Ostalih zamjerki zaista nemam. 

Suma Summarum : 

+ baza sadrži malena vlakna koja se lijepe na trepavice kako bi ih produžile a pored toga ima i njegujuće sastojke- omega ceramid, ulje jojobe i provitamin B5
+ cijena od ukupno 7 funti uključujući i shipping je zaista pristupačna za ovakav tip proizvoda (toliko bih prosječno ovdje platila za bilo koju običnu maskaru srednjeg cjenovnog ranga tipa Max Factora, Maybellinea i sličnih )
+ univerzalna je i može se koristiti ispod bilo koje maskare
+ formula je izuzetno lagana i ne otežava trepavice
+ praktična, dobra i fleksibilna četkica koja obuhvati sve do i najsitnijih trepavica u samim uglovima očiju
+ brzo se suši na trepavicama tako da dok ju nanesete na drugo oko, ono prvo je već spremno za nanošenje maskare
+ održava trepavice uvijenima duže nego što to radi klasična maskara
+ zaista radi ono što obećava - trepavice su duže, naglašenije, uvijenije i punije 

- količina od samo 7ml, zbog čega mislim da bi se mogla potrošiti prilično brzo ukoliko pričamo o svakodnevnoj upotrebi
- ima neki neobičan fabrički miris koji se doduše osjeti isključivo ako gurnete nos jako blizu :)
- dostupna je samo online

Ja sam zasad jako zadovoljna ovom bazom jer na mojim trepavicama pravi izuzetnu razliku i ukoliko se na duže staze pokaže i dalje ovako dobrom planiram ju uvesti u svoju redovnu kozmetičku rutinu i kupiti ponovo.