30. 11. 2012.

The best of Balea

Vjerovatno već znate kako moj se moj racio vodi u kategoriji prohujalo s virhorom kad se radi o dekorativi - gomilam euforijom savjesnog profi hrčka ko da sutra ne postoji i nedajbože da mi neko kaže kako između svih mojih pink rumenila, nude ruževa ili ljubičastih sjenila nema nikakve razlike - oči kopam,  i to sve uz prikladan urlik : Ma kako nema ?!?!!! :D

E pa, sad obrnite ovo gore za 180 i dobićete sasvim normalnu količinu razuma prosječnog potrošioca preparative. Kad se dijelio mozak u podkategoriji mazalica za lice i tijelo ja sam se očito zatekla u prvim redovima jer u kupatilu uvijek imam samo jedan šampon, jedan balzam, jednu dnevnu, jednu okoloočnu i jednu noćnu kremicu, dva seruma za lice, jedan peeling, jednu masku, dva gela za tuširanje i jedan losion i kremu za tijelo. Kad se potroši, kupim novo. Thats it.

Odavno sam naučila da sve što je jeftino ne mora automatski da bude žnj kvalitete a tu tezu što se tiče mackalica, tuširalica i sličnih kupatilnih stvari ne opravdava bolje nijedan drugi brend kao što to radi Balea. Svi njihovi proizvodi su cijenom izuzetno pristupačni i kad sam ih prije nekoliko godina tek počinjala otkrivati  i koristiti nisam se malo iznenadila omjerom uloženog i dobijenog. Jer sve mnogo više vuče prema ovom drugom. 
Tako da sam ja s pika batalila sve ostale brendove i zaljepila se za Baleu.

Prije nego što krenemo na favorite iz svega dosad isprobanog, imate mahanje od trenutne ekipe :




Ovo gore je samo ono što trenutno imam a isprobala sam veliku većinu njihovog asortimana i evo koji su po mom mišljenju proizvodi koje nikako ne biste trebale propustiti kad se sledeći put zateknete u DMu (jer barem ja tamo ne idem, idu moje noge same i samo se zateknem :D ) 
Prvo ću spomenuti stvarčice koje su trenutno LE, da ih stignete ugrabiti dok su još tu.

Afrika krema za tijelo (sedma s lijeva na slici)

Iako inače obožavam njihove mazalice, pogotovo buttere, obzirom na to da sam jako lijena (i zimogrizna) čekati gola dok se upiju pa da se mogu obući, ova krema je moja trenutna velika ljubav. Prvo, ima lijepo veselo i ogromno pakiranje - nevjerovatnih 500 ml u količini (a košta samo 5 KM). Drugo, miriše kao san - nisam vješta u opisu mirisa ali znate one stvari koje ugodno mirišu na blago, njegovano i čisto? To je to. Miris se zadržava još satima nakon nanošenja a koža je prekrasno glatka i mekana. Tekstura je srednje gusta, nešto između buttera i mlijeka za tijelo a upija se jako brzo,  minut-dva i već se mogu obući. U sastavu ima ulje argana i shea maslac. Apsolutno divna.

Šampon za kosu s malinom (drugi s lijeva na slici)

Ok, ovdje me nemojte baš uzeti zdravo za gotovo jer bih ja kupila i komad bukovog drveta sve dok isti miriše na crvene maline. To mi je najdraže voće na planeti.  A od ovog šampona miriše ne samo moja kosa nego i pola stana pride i time me je dobio na prvu. Namjenjen je svakodnevnom pranju kose (ja svoju perem na svaka dva dana). Ne sadrži silikone, sulfate i ostala zla, pogodan za sve tipove kose, i izuzetno je ugodan i blag ali dobro vrši svoju funkciju jer kosa poslje njega bude onako škriputavo čista i lijepo se raščešljava čak i bez balzama. E da, postoji i balzam iz iste LE (koji sam zaboravila slikati). Oboje imaju 300 ml u količini a koštaju oko 3 KM. Fakat premala cijena za ovako dobar proizvod. Ugrabite obavezno.

Kremasta uljna kupka sa crnom ribizlom ( treća s lijeva na slici)

Jedno vrijeme sam se skroz skinula s gelova za tuširanje i prešla na kupke jer su mi nekako bolje, ljepše mirišu, više pjene i kremastije su. Baleine su u toj kategoriji neprevaziđene pa se nisam ni sekund dvoumila kad sam vidjela ovu LE na polici. Sadrži ekstrakte crne ribizle i mlječne proteine a miriše bukvalno isto tako - na milk šejk od ribizle. Ovdje se pored mirisa ipak najviše ložim na teksturu jer je kremasto-uljana i jako hranjiva tako da poslje tuširanja s njom uopšte nemam potrebe za losionom/kremom za tijelo. Pjeni odlično pakiranje je ooogromno - 500 ml za cijenu od oko 4 KM. Bolje ne može.

To bi bile moje tri preporuke za LE stvarčice a sad prelazimo na redovan asortiman :

Dezedoransi u spreju



Skoro mi je prijateljica iz Njemačke ispričala kako je u nekim njihovim novinama koje se bave uporednim testiranjima kvalitete, sastojaka i tih belaja (neovisno od prodajnih cijena) pročitala da je Baleina preparativa čak za 3 ocjene nadmašila Niveu, Baby Love prešišao Penaten i Denkmit mnogo razvikanija sredstva za čišćenje. 
Ja vam iz iskustva mogu potvrditi da je ovaj gore lijevo dezić na slici, Clear&Safe barem šest puta bolji na djelu od Niveinog Invisible For Black&White. Odlično štiti, miriše neutralno i fakat ne ostavlja fleke na crnoj odjeći što mi je pomenuti Nivein itekako radio iako reklama probija glavu kako je formulisan upravo protiv takvih problema. K tome još, Balein dezić ima 50 ml više i košta ravno 50% manje - oko 3 KM. Sve ovo isto možete primjeniti i na desni,  Soft&Pearls u poređenju s Niveinim Pearl&Beauty, s tim što su u ovom slučaju isti po učinku, Balein čak i miriše identično ali i dalje govorimo o većoj količini i duplo manjoj cijeni. Na njega sam se sasvim slučajno navukla, kad mi je mama zabunom iz DMa donjela Balein umjesto Nivein :)  I od tad se više ne odvajamo. Ostale njihove nisam probala ali za ova dva imate sve preporuke.

Vazelin i krema od nevena



Dvije univerzalne stvari koje uvijek imam u kupatilu a po potrebi i u ostalim prostorijama :) Vazelin koristim u beskrajno mnogo svrha, prvenstveno njim mackam usne (oporavi ih bukvalno za noć), područije oko očiju kad mi nestane moje uobičajene mješavine ulja, stopala (spakujem ih u pamučne čarapice i ujutro su ko bebina guza :D), laktove... i ne samo to, ovaj vazelin mi je zakon i u dekorativne svrhe - kad od mineralnih pigmenata pravim ruževe za usne, highlightere ili rumenila u kremi. Isto možete napraviti i s običnim sjenilima : zagrebete im površinu da dobijete malo praha i pomješate na nadlanici s mrvicom vazelina. E da, jesam li vam rekla da i čizmice filam s njim ? :D Nezamjenjiv mi je. Pakiranje ima 125 ml i košta oko 3 KM.
Nevenova krema mi je nešto manje draga jer je mnogo gusta i teže se razmazuje i upija ali mi je odlična za ruke i njegu kože poslje depilacije. Osim toga, nikad neću zaboraviti kako mi je smirila lice kad sam ga skoro pa spalila nesmotrenom upotrebom Benzaknena. Natrackala sam ju u debljem sloju i za dvije noći problem je bio potpuno riješen. Pakiranje ima nepotrošivih 250 ml i košta oko 4 KM.

Cell Energy intenzivni serum za lice



Divna malena zelena stvarčica. Koristim ga u zadnjih mjesec i pol jer mi je koža bukvalno poludjela - počela je da se masti ko sumanuta i koju god da sam uobičajenu dnevnu kremu stavila moj tekući puder, makar i Manhattan Powder Mat bi prosijavao i sklizao u roku keks. S matirajućim kremama sam napravila samo još goru situaciju - koža se počela braniti izlučivanjem još više masnoće ispod tog mat sloja kreme što je na kraju balade izgledalo potpuno očajno. A onda sam odlučila preći na nešto lakše  i na prvu kupila Olay Complete Care dnevni UV fluid i Balein Cell Energy serum. Iako je prvi namjenjen baš za mješovitu a drugi za sve tipove kože, svoju sam uspjela dovesti u red puno bolje sa Cell Energy serumom. Pakiran je u zanimljivu staklenu ambalažu na čijem je vrhu dugme čijim pritiskom se  pokreće uvlačenje seruma u pipetu ispod poklopca. Meni se s tim ne da zezat pa ga jednostavno odvrnem i istresem direktno na ruku. Serum je izuzetno blag i lagan na licu, krasno miriše, brzo se upija i lijepo hidrira. Lice poslje njega je ljepota - mekano, svježe i glatko. Potpuno sam prešla na njega kao dnevnu soluciju i podlogu za šminku i ne mislim ga mjenjati jer mi kožu polako dovodi u prijašnje, normalno stanje. Jedina mana mu je količina jer ima samo 30 ml ali je teksturom dosta rijedak zbog čega se sporije troši. Platila sam ga oko 9 KM a u mom DMu je trenutno snižen na oko 4 KM pa sam obezbjedila i zalihe.

Gel za čišćenje lica


Isprobala sam samo ovaj u plavoj ambalaži sa lotusovim cvijetom i ekstraktom bambusa jer je namjenjen za normalnu i mješovitu kožu (postoji i roza verzija za suhu i osjetljivu) i nisam imala potrebe ići dalje jer mi je od tada u redovnoj upotrebi. Koliko ga volim dovoljno govori činjenica da sam ga uvrstila u proizvode godine za 2010u. Za njega fakat imam samo pohvale jer ga je potrebno samo mrvicu da razvije bogatu pjenu i odlično očisti lice bez i sekund isušivanja a pakovanje od 150 ml košta oko 5 KM.

Krema poslje depilacije

  
Relativno skoro sam uopšte i primjetila ovu kremicu a budući da je moja koža izuzetno osjetljiva na depilaciju (crveni se, iritira i osipa svaki ali baš svaki put) nisam ju mogla propustiti. Uzela sam i jednokratne britvice iz iste linije ali s njima nisam zadovoljna - dosta su grube i ne skidaju dobro osim ako se baš baš potrudite tako da sam ih samo ostavila kao rezervnu soluciju za moj najdraži Venus ProSkin Moisture Rich ali kremica je za svaku preporuku. Sadrži umirujuću aloe veru i provitamin B5, bisabol, alantoin i vitamin E što je idealna kombinacija za osjetljivu i dehidriranu kožu. Miriše krasno, dosta je gusta teksturom i na koži ostavlja glatki zaštitni film. Zavoljela sam ju poslje prve primjene jer zaista radi ono što obećava - hrani, hidrira i smiruje kožu. Natrackam je da valja i ujutro sam mirna. Sadrži 125 ml u količini a košta samo 2,5 KM. Što se mene tiče, od sad pa na dalje i ubuduće biće dio standardne postave :)

Mlijeko za kosu sa marelicom


Cijela ova linija za kosu s breskvom (šampon, balzam i maska) je odlična ali mlijeko je posebno. To je u biti prvo i jedino mlijeko za kosu koje sam ja u životu vidjela i sjećam se da sam ga prvi put, prije skoro 3 godine, kupila čisto znatiželje radi. Pogađate da sam se oduševila ? :) Zapravo, sama ideja je da se u procesu njege suhe i oštećene kose za kakvu je i namjenjeno ono koristi zadnje jer se ne ispire. Teksturom je dosta rijetko ali je pakiranje s pumpicom odlično jer omogućava da uzmete tačno onu količinu koju želite (za moju kosu do ispod ramena dovoljna su dva pritiska). Sadrži ekstrakte marelice i mliječne lipide i pored toga što hrani kosu služi i za njenu zaštitu od toplote prilkom feniranja i peglanja što je meni idealno jer imam čitavu šumu guste i suhe kose na glavi koja bez pegle nema šanse da se dovede u pristojno stanje. Ne masti niti otežava kosu nego ju hrani, čini podatnom i mekanom i uveliko olakšava raščešljavanje. Pakiranje ima 200 ml i košta samo 3 KM. Ako imate gustu i neposlušnu kosicu ovo je must have.

Eto ga, to bi bili moji Balea favoriti i proizvodi koje bih svim srcem preporučila svakome jer mislim da su zaista fenomenalni, pogotovo ako u obzir uzmete njihovu cijenu. Nadam se da vam je ovaj post bio od koristi i ako sam izostavila nešto što se vama pokazalo odličnim pliz podjelite to sa mnom u komentarima, itekako sam raspoložena za ostatak Balea ekipe :)

26. 11. 2012.

Pro et Contra : Bourjois Rouge Edition ruževi za usne

Početkom novembra i u svrhu započete saradnje sa Bourjois dobila sam na recenziju najnoviji proizvod u njihovom asortimanu - Rouge Edition ruževe za usne. Razlog zbog čega moje dojmove čitate tek sada i što sam ove ruževe testirala mnogo duže nego sve predhodne je taj što sam željela biti potpuno sigurna i objektivna obzirom da ja već godinama unazad obožavam Bourjois dekorativu i u većinu njihovih proizvoda ( kao što su npr Healty Mix tekući puder i korektor) se kunem pa sam se ovdje morala dobro izdefinisati, odmaknuti od brenda kao takvog i skoncentirirati se na sam proizvod. Uostalom pročitati ćete već na kraju recenzije :) Pa krenimo


Šta kaže Bourjois 


Gdje kupiti / Cijena / Nijanse

Ovi ruževi prodaju se po cijeni od oko 20 KM ( u DMu su 19,95 KM, za Kozmo i CM nisam sigurna). Što se nijansi tiče, proizvode se u ukupno 18 


Kod nas su dostupni u njih 12, tačnije imamo nijanse od broja 03 do broja 13 te još dvije - broj 17 i 18.

Ja sam dobila dvije nijanse 11 Fraise Remix  i 13 Rouge Jet Set


 
 




Rouge Jet Set je neutralna i duboka, klasična crvena nijansa boje krvi za koju mislim da ju mogu iznjeti svi podtonovi i svaka boja tena. Jedna od onih univerzalnih i skupih crvenih za koju vam treba malo hrabrosti i nešto više make upa kako bi se u potpunosti istakla - poput dobrog crnog tuša, ispoliranog tena i naglašenih trepavica.

Fraise Remix je boja mojih snova, i ukoliko ste svijetle cure toplog podtona vjerujem da će vam se jednako svidjeti. Ako ste me viđale zadnjih dana teško da ste mi mogli previdjeti ruž jer se od ovog ne odvajam. Jedna od mojih čitateljica koja me prepoznala u Banja Luci rekla je da je da joj je pažnju prvo privukla nijansa ruža koji sam nosila :) Prekrasan miks breskvaste, oranž i pink u jednoj intenzivnoj koraljnoj nijansi. Onaj tip boje koji  čak ni na mojim inače prirodno jače pigmentiranim usnama ne vuče ni na narandžasto ni na roze nego je jednostavno lijepi i čisti koral kao i u ambalaži a nijansa je živa toliko da podiže čitav look makar na ostatku lica imale samo maskaru i neutralno rumenilo. Gordžs.


Dolaze u lijepom, minimalističkom crnom pakiranju koje je čvrsto i stabilno. U providnom plastičnom dijelu na dnu ima realno prikazanu boju ruža a za svih 12 nijansi dostupnih kod nas postoje i testeri. Sadrže 3,5 grama proizvoda što je klasična količina za ruž za usne.

Kao i sva Bourjois dekorativa posjeduju miris, u ovom slučaju cvijetni, nenapadan i izuzetno blag tako da se uopšte ne osjeća pri aplikaciji na usne.

Tekstura im je divna, hladno najbolja od svih ruževa drugstore ranga - idealno mekana, polu mat, kremasta i maziva taman koliko treba. Pigmentacija je jednako dobra, podsjeća me na Revlon Matte ruževe jer već i iz jednog prelaza boja koja se dobije jednaka je onoj u pakiranju. Finiš na usnama je u početku kremast i lagano sjajan ali nakon par minuta se setuje i prelazi u skoro pa potpuno mat završetak, što je vrjerovatno i jedan od razloga zbog čega su sposobni trajati toliko dugo.

Postojanost im je, pored pigmentacije, jedna od najjačih osobina - jednom kad se setuju na usnama, ovi ruževi neće dole tako lako. Izdržali su moje neprestano brbljanje, piće pa čak i jelo nakon čega su se samo malo povukli sa unutrašnjeg ruba usana i kad sam ih nakon toga jednom obnovila trajali su narednih 6 sati bez ikakvih problema. Čak i kad mi se činilo da na usnama više uopšte nemam ruža na ogledalu je to izgledalo kao klasični lip stain -  boja je tu, nimalo razmazana preko ruba, jednakomjerno povučena i kao tetovirana na usne. Na mojoj šoljici za kafu čak je i crveni Rouge Jet Set ostavio najminimalniji mogući trag. A nosila sam ga bez dodatka baze za ruž i olovke za usne

Nakon skoro pa mjesec dana korištenja mogu sa sigurnošću zaključiti da nimalo ne isušuju usne a koristila sam ih potpuno samostalno. Nisam imala problema ni s njihovim uklanjanjem - običnim vlažnim maramicama ili mlijekom za skidanje šminke bez problema idu dole i ne ostavljaju tragove pigmenta u pregibima usana.

Suma Summarum :

+ bogata i udobna tekstura
+ odlična pigmentacija, nijanse su punog intenziteta i potreban je samo jedan prelaz za boju kao u pakiranju
+ trajnost od oko 6 sati u komadu nakon prve aplikacije
+ lagani sjaj kad se tek nanesu koji poslje određenog vremena prelazi u lijepi polu mat završetak

- visoka cijena, primjera radi Healty Mix tekući puder košta samo 8 KM više od jednog Rouge Edition ruža

I na kraju - da li bih izdvojila svoje novce i kupila ove ruževe ? Da, definitivno i to bez obzira na prililčno visoku cijenu koja je ovdje realno jedini minus
Zbog toga što je rijetkost da su ruževi koji su mekani, hidratantni i udobni u isto vrijeme ovako dobro pigmentirani i sposobni satima trajati na usnama bez imalo isušivanja. Možda bi u nekoj drugoj situaciji upravo cijena prevagnula jer je za jedan ruž za usne dosta velika ali u ovom slučaju sam sigurna da je opravdana jer ju prati odličan kvalitet samog proizvoda. Zbog toga sam ih i testirala toliko dugo prije nego što sam napisala recenziju jer sam željela biti sigurna da je to zaista to.
Sve u svemu, ako volite nositi intenzivne boje i trebate kvalitetan i upečatljiv ruž oko kojeg se ne morate mnogo brinuti Rouge Edition je stvačica za vas.

15. 11. 2012.

500 darivanje - ZATVORENO

Kao što sam vam i najavila u predhodnom postu evo nas i kod nagradne igre povodom prvih 500 lajkova na fejs stranici bloga. Stigli su moram priznati malo brže nego što sam planirala pa budući da nisam još precizno smislila čime bih vas obradovala odlučila sam izvući nešto zanimljivo i iz toga. Naime, pobjednica ove nagradne igre moći će sama izabrati svoju nagradu u skladu s onim što joj najviše odgovara između sljedeće tri opcije :

a) 120 paleta sjenila 



 b) Vaučer od 15 funti (ili dolarskoj protuvrijednosti tog iznosa) za spiskati na ELF UK, Cosmetic House ili ByInCoins online shopovima. Isti novčani iznos vrijedi i za Pure Luxe sajt koji drži veliki izbor mineralnih pigmenata, rumenila, podloga ili završnih pudera. Dakle, zavisno od vašeg interesovanja, prosurfate sajt koji odaberete, skužite šta vam se najviše dopada, javite mi i ja vam izabrane proizvode naručim na vašu adresu. Novčani iznos se tiče vrijednosti samih proizvoda, dakle bez uračunatog shippinga koji takođe snosim ja.
I naravno, računajte i na moju pomoć pri izboru ukoliko to budete trebale :)

c) Real Techiques by Samantha Chapman Core Collection set kistova za lice



Jer iz iskustva znam da je toliko dobar da bi ga svaka od vas trebala imati. U slučaju da se ne slažete s tim možete izabrati bilo koja dva pojedinačna kista iz Real Techniques asortimana sa iHerb sajta kao podopciju.

I eto ga, mislim da imate dovoljno izbora kako bi nagrada koju dobijete bila u potpunosti prema vašem ukusu i željama jer shodno porukama i mailovima koje sam dobijala do sada ovo gore bi bila sažeta verzija onoga oko čega ste najviše bile zainteresovane. A sad idemo na pravila za učestvovanje :

1. Da, opet ćemo se šminkati. Mislile ste da nećemo ? :) Ovaj put imate zadatak kreirati look u bojama jeseni.






Složite ih gdje god i kako god želite - na očima, licu, usnama - mirno, prirodno, dramatično, otkačeno, uobičajeno, za dnevnu ili večernju priliku...you name it. Pustite mašti na volju, poslikajte svoj look koji će uključivati papirić s natpisom Make Up Make Out i pošaljite mi ga na mail naveden u profilu.

2. Ako još uvijek niste, lajkajte fejs stranicu bloga (jer je darivanje ipak povodom istog) i u mailu napišite pod kojim imenom me pratite tamo. Možete napisati i svoje prijedloge, kritike, utiske ili želje vezane za blog ukoliko ih imate.

I to bi bilo sve. Mislim da vam nisam dala previše težak zadatak :) 

Nagradu će osvojiti cura čija mi se izvedba bude najviše svidjela a učestvovati možete bilo gdje da se nalazite i to sve 
do 15.12. kad ću objaviti pristigle lookove i proglasiti pobjednicu.
 
Sretno svima! :***

12. 11. 2012.

Proizvodi koje trenutno obožavam

Long time no see :) Skoro sam se bila preselila na fejs, zapala sam u takvu nekakvu fazu a pošto imam gomilu novosti, hrpu dobijenih i kupljenih proizvoda za recenzije, jedan privatni postić i jedno malo darivanje u planu a stvarno je vrijeme da od nečega počnem, danas sam se odlučila za listu proizvoda koje u zadnje vrijeme mnogo volim i svakodnevno koristim. Baš ih se nakupilo a svaki od pobrojanih je zaista divan i zaslužuje svoje mjesto u favoritima. 
Pa da krenemo redom :

Oriflame Kohl olovka za oči Nude

  
Razočarala sam se s nekih minimalno 80% ikad naručenih Oriflame proizvoda tako da ni od ove olovke, kad sam ju kupila na nekoj akciji za mislim oko 12 KM (u kompletu s crnom) nisam očekivala previše. A dobila sam puno. Prvo i osnovno, jako je kremasta i pigmentirana. Nimalo ne grebe osjetljivo waterline područije na kojem ju svaki dan koristim a u jednom laganom sloju ostavlja dovoljno boje da ga lijepo i ne preupadljivo osvijetli tako da oči momentalno djeluju budnije i puno otvorenije. Ne vidi se iz aviona da je tu jer djeluje jako prirodno a postojana je satima. Ukoliko se poput mene budite ujutro sa pospanim ljubičastim i buhtlastim kapcima ovo je stvarčica za vas. Optimalna jutarnja kombinacija u posljednje vrijeme mi je crni tuš na liniji gornjih trepavica u kombinaciji s pomenutom olovkom na donjem waterlineu, uvijač za trepavice, baza za maskaru i maskara. Niko ne bi ni pomislio da sam prošlu noć spavala tek 3-4 sata od preporučenih 8.  Živjela undercover riješenja :)

Alverde Camouflage puder


Još jedan proizvod koji mi je svaki dan u upotrebi od prvog dana kad sam ga kupila. O njemu sam već pisala ovdje. Korisim ga za setovanje korektora a vrlo često i za highlight područija ispod obrva. Iako ga u pakiranju ima svega 5 grama jako se sporo troši jer ga treba baš malo tako da mislim kako opravdava svoju cijenu od 10,50 KM. Preporučujem ako imate problema s boricama oko očiju u koje se vaš uobičajeni korektor uvlači ili koristite kremaste hidratantne korektore jer se na takve bez setovanja maskara s donjih trepavica obično preslikava, barem u mom slučaju.

Loreal Studio Secrets Professional baza za maskaru


Od kad sam ju kupila i recenzirala više ne mogu zamisliti ni jedno jedino šminkanje bez nje. Na mojim trepavicama pravi itekako veliku razliku i one se za divno čudo konačno primjete. Dodaje i na volumenu i na dužini, drži mi trepavice duže uvijenima i čini maskaru otpornijom na razmazivanje. Ovo je proizvod koji ću definitivno koristiti sve dok se bude mogao kupiti i od srca ga preporučujem svim curama koje nisu imale sreće kad je majka priroda dijelila trepavice :) 
E da, umalo sam zaboravila, jedna od mojih čitateljica mi je javila kako se ova baza može kupiti na pijaci za 1 KM po komadu. Išla sam vidjeti, naravno, i bila bih i više nego sretna da je bilo drugačije ali nije - pakiranje baza je potpuno nezaštićeno a po mirisu i izgledu (kupila sam jednu za usporedbu) bih zasigurno rekla da se ne radi o orginalu. I ranije sam imala priliku susresti se s plagijatima Loreal i Max Factor maskara na pijacama a ovo je stvar koja ide direktno na oči tako da ću se ja ipak držati svog eBay sellera.

Catrice Absolute Eye Color  mono sjenilo 190 Petrol Keeps Me Running



Vjerujem kako već znate koliko volim Catrice mono sjenila. Bez dvojbe tvrdim da su to najbolja mono sjenila u svojoj cjenovnoj kategoriji a ova nijansa je mene, deklarisanu ljubiteljicu svega tirkiznog/zelenog što postoji na svijetu, dobila onako na prvu, još na swatchevima po netu, dok je još nisam imala. Kad god mi treba nešto da me podigne ili sam raspoložena za boje Petrol je prvo za što ću se uhvatiti. O ovim sjenilima općenito mogli ste čitati ovdje i vidjeti jedan look ovdje a evo kako izgleda još jedan koji sam prije par sati napravila za color blocking forumsku temu



 M.Astor Skin Match bronzeri



Već neko vrijeme sam ih mjerkala na Cosmetic House a onda su se pojavili ispred mene i to ni manje ni više kod The tete na pijaci i to za samo 5 KM po komadu ( na CH su 4 funte) i dvojbe više nije bilo. Sam Bog zna koliko bronzera imam ali od ova dva se u posljednje vrijeme ne odvajam. Lijevi na slici je 001 Blonde a desni 002 Brunette. Sastavljeni su od 4 potpuno mat nijanse i jako su prilagodljivi jer intenzitet određene nijanse u ukupnom rezultatu dozirate same. Pigmentacija im je super, dovoljno je samo lagano pritisnuti kist ili još laganije proći njime po bronzeru da se dobije optimalan rezultat na licu i jednako se lijepo i prirodno blendaju na koži. Donji dio pakiranja se otvara i tu se nalazi ogledalo i četkica a dolaze u količini od 7,65 grama. Odlični.

Catrice Made To Stay kremasto sjenilo 030 Star Was Here


Našminkala sam se s ovim sjenilom u 8 uveče a u 5 sati ujutro (malo sam zaglavila, jel :D) nastala je ova slika


Moje sjenilo se nije ni mrdnulo s kapka za čitavih 9 sati nošenja - bez baze ispod što je bilo sasvim dovoljno da ga momentalno zavolim i uvrstim u favorite. Izuzetno je pigmentirano i odlično se razmazuje, ima lagani metalik sjaj a blendanjem na pregibu kapka ide na svijetliju, srednje sivu nijansu što izgleda jako lijepo. Inače obožavam sjenila koja se daju samostalno koristiti bez da djeluju monotono a ovo je definitivno jedno od takvih. U pakiranju ga ima 5 grama i košta jednako toliko u KMovima ako se dobro sjećam :)

Real Techiques by Samantha Chapman kistovi


Imala sam ludu sreću upecati jednog lika (ako ćemo iskreno, malo sam ga namjenski šarmirala, ipak su to RT kistovi :D) koji je dolazio iz Washingtona u moj grad pa mi ih je naručio preko njihovog zvaničnog sajta gdje je shipping preko 50 dolara besplatan tako da sam za sve ove ljepote gore platila samo 55$ ukupno. Kistovima sam generalno jako zadovoljna, nekima više nekima manje ali činjenica je da su iz svakodnevne upotrebe izbacili većinu mojeg dotadašnjeg pribora za šminkanje. Najdraže od svega mi je što se jako lako peru i ne moram previše paziti jer je dio koji spaja vlakna sa drškom kista smješten skroz nisko a kad mrzite prati kistove poput mene i gledate da završite što prije to vam je jako bitno :) Najviše od svih volim i koristim Expert Face kist za lice i Base Shadow kist za oči  - neke druge poput bockalice ili Setting kista smatram ništa više nego prosječnima a o svima pojedinačno moći ćete čitati u jednom od narednih postova posvećenim samo njima jer to svakako zaslužuju.

I za kraj par novosti : ostvarila sam dvije krasne nove saradnje - sa Male Ženske Teme portalom gdje sam već napisala dva članka, jedan o tuševima za oči ( u pripremi je članak o nanošenju tuša prema obliku oka) i jedan o novoj Deborah BB kremi a druga saradnja se tiče jednog od mojih najdražih kozmetičkih brendova ikad - Bourjois. Kontaktirala me njihova brend menadžerica za BiH i dogovorile smo se da ću jednom mjesečno recenzirati njihove novitete koji izlaze na tržište tog mjeseca a uz to imam priliku izabrati još jedan proizvod iz redovnog asortimana po svom izboru. Za novembar sam dobila nove Rouge Edition ruževe i izabrala 123 Perfect tekući puder tako da ćete o ovom svemu uskoro moći čitati nešto više tu na blogu. 

Toliko za ovaj put. Lijepo se vratiti bloganju poslje toliko vremena. Kao što sam sinoć već napisala na fejsu - hvala vam svima od srca što me pratite i što ste tu čak i kad upadnem u svoje faze pa se uljenim ili me ulove neke druge frke pa me nema neko vrijeme. Sinoć sam skoro pala na guzicu kad sam vidjela da stari blog ima čak 334 hiljade posjeta. Ja sam mislila da to više niko ne čita.  Zajedno s novom adresom smo nagurale na preko 500 hiljada posjeta a u mojoj glavi je to ogroman broj.

Šaljem vam puno poljubaca dok idem kuckati recenziju za Bourjois. I spremite se za jednu zanimljivu nagradnu igricu povodom 500 fejs lajkova koji su jako, jako blizu :)