17. 06. 2013.

Moj novi HG : Farmasi Surma Amazing tuš

Otprilike baš kad sam poslje godinu i po konstantnog korištenja potrošila svoj Catrice crni gel liner (da, uspjela sam fakat do kraja da potrošim cijelu teglicu) i razmišljala koji bih sledeći mogla da kupim, od jedne divne cure sam dobila ovaj o kojem ću vam danas pričati.  Na prvu mi je zagolicao maštu jer se u biti ne radi o klasičnom gel lineru nego o surmi spakovanoj u formu tuša u teglici. Ukoliko niste znale, surma je drevna kozmetika za oči koju su izmislili tamo neki beduini, s osnovnom funkcijom da im zaštiti oči od iritacije izazvane prašinom, vjetrom i suncem. Biljnog je porijekla, radi se od potpuno prirodnih sastojaka i zdrava je za oči.


Farmasi kaže da je ovaj tuš dugotrajan, intenzivno crn, kremast i vodootporan.  Obzirom da kad dođe ljeto, od cijelog make upa na očima najviše volim imati upravo tuš u kombinaciji s maskarom jer se u njega mogu najviše pouzdati koliko god da je toplo vani, pristaje uz sve, brzo se nanosi i lagan je - ovaj sam tuš prilično često nosila u predhodnih mjesec/dva i odmah ću vam reći : potpuno me oduševio!  U subotu uveče sam nanjela samo njega, tamo negdje oko 9 sati bez ikakve baze ispod i već je svitalo vani kad sam se vratila kući (psssst :D) ali on se nije ni mrdnuo. 
Bukvalno je izgledao isto. 
Ništa se nije zamazalo, ništa se nije pomjerilo, ništa nije izblijedilo pa čak ni linija na waterlineu. Kako me vidite dole na slici takva sam se vratila i kući. 
Mislim što se tuša tiče :)))


Dolazi u pakiranju koje u produžetku poklopca sadrži kistić za nanošenje. Iako je mali, kistić je itekako iskoristiv jer se njegovim vrhom mogu vući jako tanke a bočnom površinom i deblje linije na kapku. I da, unaprijed sorry na slici korištenog linera, i sama znam koliko ovakve slike ne volim da vidim ali stare je pojeo bivši laptop tako da nažalost nemam nikakve ljepše :/


Količina u kojoj dolazi je 2 grama što je fakat malo (primjera radi Catrice gel liner je duplo veći) pogotovo kad uzmemo u obzir da se ovaj Farmasijev prodaje po regularnoj cijeni od čak 27,60 KM. 
Koliko sam skužila, često bude na akciji jer se može nabaviti i putem kataloške prodaje, onako poput Avona (nisam imala pojma za to) pa mu se snižena cijena za 05 i 06 mjesec kreće oko 16-17 KM.
Da li ju opravdava ?
Apsolutno.

Jer zapravo osim te cijene, ne postoji nijedna jedina zamjerka koju sam mu uspjela pronaći. Totalno se ložim na teksturu jer nije onako klizava i tečna da kistić upada u liner pa kad slučajno mrdnete ruku linija ode u neku stvar nego je više poput gusto napakovane paste tako da se pokreti po kapku mogu vući s odličnom kontrolom, čak i ako ste apsolutni početnik. Intenzivno je crn i u samo jednom premazu, isprobano je vodootporan i stoji na mjestu od jutra do sutra. Lako se uklanja običnim bademovim uljem i ne ostavlja tamne tragove na koži nakon toga. 
Ja stvarno više nemam šta da tražim.