22. 09. 2013.

Blog sale - part 2

Bilo je stvarno smješno kako sam uzimala stvarčice iz kolekcije i stavljala ih na hrpicu za prodaju a onda te iste vraćala nazad kao "ma ipak ne, koristiću ja to"... pa opet na hrpicu - šta vam je ovisnost :) Elem, konačno sam izabrala, poslikala, i evo drugog i finalnog dijela za blog sale. 

Prvi dio i pravila možete pronaći u ovom postu.


Manhattan kremasta rumenila Call Me Rosemary i Tulipster - 3 KM svako


Loreal Color Fresco kremasta sjenila Ice Capades i Crisp Peach - 2,5 KM svako
Makeup Factory Shimmer Cream (za oči i lice) br6 - 3 KM - REZERVISAN
Bourjois Ombre Stretch sjenilo Maxi Blanc - 4 KM


Catrice smeđi gel liner 020 Its Mambo No.2 - 3 KM 


NYX hajlajter Pure Shimmer - 6 KM - REZERVISAN
Manhattan rumenilo LE Oktoberfest 55V Rose - 4 KM - REZERVISANO
ELF bronzer Warm Tan - 3 KM


Essence Shimmer Pearls LE Me&My Ice Cream nove, nekorištene - 5 KM - REZERVISANE


Rimmel mono sjenila Tribute i Plum Romance - 2 KM svako
Manhattan mono sjenila Turquoise Parfait i Hot Apricot nova, nekorištena - 2,5 KM svako
Turquoise Parfait REZERVISANO
Rimmel Tribute REZERVISANO 


Essence lip stain LE Vampires Love i lip tint LE Class Of 2013 - 2 KM svako
Vampires Love REZERVISANO
Astor Liquid Kiss tekući ruž za usne Pink Kiss - 3 KM
Manhattan Lips2Last tekući ruž za usne - 4 KM - REZERVISAN


Revlon Color Stay Mineral Finishing Powder 030 Sunkissed - 5 KM - REZERVISAN


Mineralni pigmenti : gore About Face A Bit Noughty i TMM Cosmo oba full size - 3 KM svaki
dole Pure Luxe Peek a Boo i Black Cat oba semplovi - 2 KM svaka
TMM Cosmo i Pure Luxe Black Cat REZERVISANI

 I to bi bilo to što se tiče ovog blog salea.  Sva šminka koja je korištena će biti obrisana i dezinficirana prije slanja.
Za rezervacije ostavite komentar na post i javite se na mail ili u inbox na fejsu da razmjenimo podatke za slanje. 

:***

21. 09. 2013.

Blog sale - part 1

Neki dan sam preslagala svoju kolekciju šminke i zaključila da je krajnje vrijeme za malo zdravorazumskog raščišćavanja i oslobađanja prostora pa da kasnije mogu opet lijepo da nastavim s impulsivnim zalijetanjem i kupovinom onog što ću malo ili nikako da potrošim :D  
Dakle, blog sale. 
Sve što vidite na fotkama je malo ili nikako korišteno a pravila su u biti kao i do sada vrlo jednostavna :


1. Prodaja važi samo za cure iz BiH jer je poštarina za inostranstvo jako skupa i nikome se to ne isplati
2. Minimalni iznos kupovine je 10 KM
3. Ako je nešto u setu znači da se ne može kupiti odvojeno 
4. Sve šaljem nakon uplate, u zaštitnoj koverti i preporučenom poštarinom koja košta 3 KM ukupno na bilo šta što kupite
5. Ako ste u Tuzli ili imate nekoga ko može preuzeti stvarčice za vas, nema frke, to je važeća opcija i možete se javiti ili na mail ili u inbox na fejsu da se dogovorimo. 




Catrice mono sjenila : gore 330 i 150, dole 050, 110 i 290 - svako 2 KM
110 i 290 REZERVISANA 
330 i 050 REZERVISANA




Catrice paleta sjenila Hip Trip LE,  Catrice rumenilo Candy Shock LE, Loreal Made For Me Intense for Blondes ruž za usne Pink Fever - sve novo i nekorišteno, 20 KM u setu. REZERVISAN



Manhattan Professional Smokey Eyes paleta Gorgeous Night Blue samo swatchana - 3 KM
Catrice paleta Cruise Coture LE nekorištena - 4 KM - REZERVISANA


Revlon rumenilo Berry Darling - 5 KM
Essence LE Miami Roller Girl - 3 KM - REZERVISANO
Bourjois rumenila 48 i 54  - 4 KM svako - OBA REZERVISANA


 Manhattan gel lineri Purple i Petrol - 3 KM svaki


NYX pigmenti : Space, Oro, Purple i Penny 
Oro korišten 2x, svi ostali netaknuti - 12 KM u setu - REZERVISANO


Essence Stay All Day kremasta sjenila - 10 KM u setu


Catrice paleta sjenila Papagena LE - 4 KM


 Essence Rebels LE kremasto rumenilo
Catrice LE SpectaculArt pjenasto rumenilo - 2,5 KM svako


Loreal Studio Secrets sjenila 284 i 370 - 5 KM svako- OBA REZERVISANA


ArtDeco sjenila - 3 KM svako
99, 139 i 169 REZERVISANA 


Essence umjetne trepavice Hugs&Kisses LE nekorištene - 4 KM


To bi bilo sve za prvi dio i ono što sam uspjela da poslikam danas, ubrzo nastavljam s drugim dijelom. Ukoliko želite nešto od ovih stvarčica ostavite komentar ispod posta da bi ih mogla označiti kao rezervisane a onda mi se javite na mail ili u inbox na fejsu da razmjenimo podatke za slanje.

Do sledećeg posta pusa svima :**

15. 09. 2013.

Priznajem da...

Sam pored svega ostalog što bih trebala napraviti vezano za incijalnu tematiku ovog bloga, večeras potpuno atipično raspoložena za malo ličnog otkrivanja.  Cure na BiH Beauty Bloggers grupi su dale ideju da napravimo 50 facts about me post ali moj krajnji i stvarni domet je zapravo njih desetak.  Znate da nisam baš otvorena na ličnim stvarima i zbog toga sam ovaj post umjesto činjenica zapravo nazvala priznanjima :) 
Pa da probamo :

1. Mrzim da perem kistove

 
Kad bi izmislili neku čudnu mašinu u koju ih samo ubacite, pritisnete neku puljku i za par minuta oni izađu na drugu stranu savršeno oprani i potpuno čisti za nju bih bila spremna da budem i sponzoruša ako treba. Zlo je mala riječ koliko je meni mrsko kad moram da ih perem.  Diciplina mi inače nije jača strana ali sam i prikriveni frikuša-bakteriofob koji tačno,  potpuno i slikovito može da zamisli kako se vlažni proizvodi nakon upotrebe zadržavaju između gusto zbijenih sintetičkih dlaka kistova i uz dužu izloženost zraku unutra kreću da rastu ona stvorenja s reklame za Domestos. I svaki put se naježim. Zato se nikad u životu nisam našminkala prljavim kistom, zato mrzim ljude s prljavim kistovima i to je jedini razlog zašto ih za te svrhe kremastih stvarčica imam oko desetak. Krham ih u posudicu posebno namjenjenu za te svrhe u kupatilu i perem svake subote.

2. Totalno sam apolitična


U politku se razumijem ko Nina u anatomiju majmuna. I zanima me upravo isto toliko. Uz mali izuzetak situacije kad se na ekranu pojavi ovaj gore (nažalost doslovno i figurativno zauzet) gospodin sa slike. Jeben frajer i tačka. Nemam ja blage veze o čemu on priča ali da je i tehnika razbijanja atoma i dalje bih ga gledala istim ovca-zamagljenim pogledom prepunim čežnje.

3. Po kući hodam ko strašilo


Da me vidite ne bi me prepoznale, majke mi. Grudnjak, šminka i frizura lete odmah po ulasku u kupatilo gdje btw idem pravac kad zakoračim u stan s posla. Tuširam se i oblačim crne pamučne trenerka/pidžama/duge gaće miks. To je jedan potpuno užasan odjevni predmet koji nisam bacila samo zato jer nemam srca da to uradim i isti ću da nosim sve dok bude mogao da se navuče u jednom komadu. Kosu raščupavam i vežem gumicom na vrh glave tako da strši u svim mogućim pravcima i dodajem gore neki random topić na bretele,  obično onaj koji prvi uhvatim. 
E tek onda možemo pričati o ručku, kafi i ostatku života.

4. Imam najboljeg muškog prijatelja na svijetu 


I zovem ga mila (ono tipa "ej mila, kakav si, šta ima?" ) :D 
Moj F.... Kako uopšte da vam objasnim to jedno predivno biće koje je sate i sate provelo na msnu, skajpu, telefonu i sličnim elektronskim pomagalima brbljajući sa mnom o svemu, svačemu i ničemu i uvijek i beskprijekorno znalo prepoznati momenat kad tresnem guzicom od pod i treba mi 911 da zaljepim flastere i namjestim kosu ? I nikad mi nije rekao "jesam li ti lijepo reko?"  Iako mi je govorio :) Obožavamo se na potpuno girly način,  znam svaku njegovu bivšu curu bez obzira što nijednu nikad nisam očima vidjela jer mi ne živimo u istom gradu. Zbog njega izvlačim kandže na svakog ko kaže da muškarac i žena ne mogu biti samo prijatelji jer naših više od 5 godina i činjenica da smo imali bezbroj prilika završiti drugačije a nismo, dokazuje suprotno.  On je jedna od rijetkih osoba koje stanu na prste jedne moje ruke (i još ostane prostora)  za koje bih ja dala tu istu ruku, bubreg, litar krvi i sve što imam. I što nemam isto tako.

5. Volim crno vino

 
Bijelo ne podnosim, želudac mi se izvrće čim ga samo pomirišem ali zato ne postoji ništa što se može mjeriti s osjećajem kad pozavršavam apsolutno sve dnevne obaveze, klinca stavim spavati, naspem si jedan hladan bambus (okej, nekad me prenese na dva-tri... :D) i dignem noge na stol s laptopom u krilu. U sobi ugasim svijetlo, upalim samo lampu, pustim si muzikicu, zapalim cigaru... i ubijte me ako u datom momentu imam ijedan problem u životu.

6. Smotana sam ko ovo dole što vidite (a to je sajla)


Jednom sam uspjela čak i SAMA SEBI saplesti noge - na pravdi Boga i na sred dnevne sobe, ničim izazvana. Broj razbijenih čaša (viseća mi je puna cca 16 različitih kompleta od kojih od svakog imam samo sample) i prosutih posuda sa šećerom i rižom sam odavno prestala da pamtim. Ja sam ona žena koja sipa kafu u pepeljaru. Baca čarape u wc šolju umjesto u kantu za veš i još uredno povlači vodu za njima. Jučer sam recimo skrhala 20 jaja iz frižidera na pod dok sam tražila sir za sendvič.  Moje su noge gore od onih kod profi fudbalera jer se krećem ko predvodnik krda goveda u stampedu po kancelariji i poslje 6 godina nikako da zapamtim gdje tačno stoje uglovi stolova, ormara i polica. Kad zavrćem sijalicu osigurač uvijek rikne. Kad je izvrćem onaj metalni dio pod obavezno ostane u lusteru. I to ako predhodno ne sletim s veš mašine ili stola na kojima stojim dok pokušavam da bezbolno izvršim predmetnu radnju.

7. Bojim se visine


To nije strah, to je friking fobija. Mene štrecne u stomaku kad pogledam dole s osmog sprata ograđenog balkona gdje živim a kamoli šta više. Spremna sam putovati 30 sati autobusom umjesto 2,5 avionom. Ne idem nikuda ako do tamo ne postoji kopnena linija. Ljestve su mi nisu đavolji predmet isključivo ako imam četiri kandidata da ih čuvaju dole dok se ja penjem na drhtavim nogama. A i tad bih dvaput razmislila.

8. Znam da budem neopisivo spontana


Kad me uhvati The momenat nema toga što ne smijem ili ne mogu. Racio mi ode u hibernaciju i razmišljam samo srcem. Onako bez sekunde kalkulacija, kočnica, vaganja, premišljanja i svega što inače uz mene ide. I bez obzira koliko blesavo zvučalo, tako su nastale sve moje najdraže uspomene. One koje mi i dan danas izmame osmjeh i neku neopisivo ugodnu toplinu kad ih se sjetim. Nekad je potrebno samo malo blesave hrabrosti, one koju ste krile i od same sebe pa da se dogode neke predivne stvari.

8. Jako se borim prije nego što odustanem  


Do zadnjeg atoma snage. Ja sam tip osobe koja ne može ostaviti nešto ili nekoga prije nego što bude sigurna da je isprobala sve moguće i nemoguće načine da to nešto uspije. Nemojte mi zavidjeti jer mi to nije nimalo dobra osobina. Ponekad me je opasno koštala. Vremena, truda, živaca, suza... Ali istina je ovdje malo čudna jer ja sam tip osobe koji bi dušu prodao za mir. Za onaj osjećaj kad ujutro ustanem, pogledam sebe u ogledalo i kažem "Stvarno si si dala SVE od sebe. I jel uspjelo? Nije. Idemo dalje"

10. Nisam na ti s novim ljudima


Zbog ovog me većinom na prvu okarakterišu kao hladnu i zatvorenu vješticu. A stvarno nisam takva. Samo nisam dobra u small talku niti se znam toplo i neformalno ponašati s nekim koga vidim prvi put u životu. Iako sam u biti izuzetno topla i neformalna. Apsolutno svi ljudi koji su mi danas izuzetno bliski su me pogrešno skužili na prvu, a vrlo često i ja njih. Najkonkretniji primjer : ja i moja sad najbolja prijateljica se prije 4 godine nalazimo na trodnevnom izletu s firmom. Kad su nam rekli ko je s kim u dvokrevetnoj sobi obje molimo, vučemo za rukav, zanosno trepćemo i koristimo sva raspoloživa sredstva da natjeramo organizatora na promjeni raspored. Mi ćemo spavati i na hodniku ako treba, spavaćemo i pored najgoreg kolege koji uvijek spava sam jer hrče sve u 16 pa je pola hotela budno, ma sve ćemo napraviti samo da nismo u istoj sobi jedna s drugom. Jer se ne možemo podnjet ni sekunde. Ali organizator je bio neumoljiv, pravila su pravila.  Pa nakon što smo tako primorane prebrodile početno ignorisanje prvih par sati, tu istu noć smo provele razgovarajući do pola 8 ujutro. Da, uopšte nismo spavale :) I shvatile smo da smo beskrajno slične.  Danas se čujemo oko sto puta dnevno, znamo apsolutno sve jedna o drugoj, razgovaramo satima i s vremena na vrijeme se preslatko ismijemo tome koliko smo obje loše u procjeni novih ljudi na prvi utisak.




 Yep, to je to. Od koga je, dosta je :D  

Čitamo se uskoro :***