24. 05. 2014.

Pro et Contra : Golden Rose Style Liner

Crni tuš je moja vječita ljubav i smatram ga jednim od najgenijalnijih make up izuma stoljeća. I to iz najmanje i ukratko tri razloga :

1. Ne postoji ništa što tako dobro može sa dva-tri pokreta da stavi oči u prvi plan, koriguje, doradi ili transformira njihov prirodni oblik
2. Uklapa se u baš sve prilike, sva godišnja doba, sve lične preference i bilo kakav ostatak make upa koji poželite ponjeti na ostatku lica
3. Nikad ga nisu nit će ga ikad pregaziti trendovi jer je jedan univerzalan, moćan i apsolutno prekrasan komad šminke

Kao već spomenuti i deklarirani tuš lover dosad sam u toku svog make up staža isprobala i iskoristila već popriličan broj crnih tuševa a danas sam se odlučila da vam predstavim jedan koji itekako vrijedi imati - Golden Rose Style Liner




Za razliku od GR Style Metallic linera čije swatcheve možete vidjeti ovdje, ovaj Style liner dolazi u samo jednoj, crnoj Black&Black nijansi. Pakovan je u kompaktnu crnu ambalažu u kojoj se nalazi čak 8 ml tuša. Na orginalnoj ambalaži slova naravno nisu ovako izlizana, na mojoj se ipak vidi rezultat redovnog osmomjesečnog korištenja.



Da odmah pređemo na najbitnije - četkica. Tačnije odlična, po meni najbolja od svih mogućih četkica. Tanka je, izdužena, pljosnata, sačinjena od prirodnih fleksibilnih vlakana i blago zašiljena pri vrhu taman toliko da se sa njenim bočnim dijelom linija lagano i jednostavno povlači po kapku a vrh koji je tanak poput igle fantastično funkcioniše u formi izvlačenja čak i onih najtanjih i najpreciznijih završetaka. 


Ona za sobom povlači optimalnu količinu tuša za jedno korištenje i nema nikakve potrebe da se, taman kad ste stigli na pola kapka, ponovno uranja u pakiranje (taj sam problem imala s Eveline Celebrities linerom) i kakvu god liniju da zamislite ovaj kistić to može napraviti.


Pigmentacija je apsolutno adekvatna nazivu, tuš je intenzivno karbon crn i za puni intenzitet boje dovoljan je samo jedan premaz. Liniju je potrebno ponoviti samo ukoliko želite da ista dobije na debljini a i u tom slučaju tuš ne puca/ne razliva se/ne grudva zahvaljujući odličnoj kremasto-tečnoj teksturi koju ima.

Kad se tek nanese ima dosta glossy završetak a nakon nekoliko minuta kad se setuje pretvara se u polu mat dok se na prelamanju svjetlosti još uvijek može primjetiti malo tog početnog sjaja po čemu je jedinstven - dosad među dostupnijim brendovima koje koristim još uvijek nisam pronašla nijedan čiji finiš nije ili potpuno mat ili šljokičast ili metalik.


Koristim ga ukupno već 8 mjeseci i još uvijek se nije nimalo osušio u pakiranju. Što se tiče trajnosti na očima slobodno se možete osloniti na njega jer čak i bez baze linija tokom cijelih 10ak sati, koliko sam ga u komadu dosad maksimalno nosila, ostaje ista kao kad se tek nanese. Lagano se uklanja klasičnim sredstvima za čišćenje, dvofaznim skidačima ili običnim bademovim uljem nakon čega ne ostavlja nikakve tragove na kapcima.

I kao šlag na kraju, što se tiče cijene i dostupnosti -  košta smiješnih 5,50 KM što ga pored svega ostalog čini apsolutnim must have proizvodom a za područije BiH ga možete nabaviti ravno iz svoje fotelje i u pidžami, preko MakeUpArena web shopa - evo i link  ( za cure iz regiona, feel free da im pošaljite mail jer Jasmina je jedna divna žena i s njom se sve možete dogovoriti).

Suma sumarum, GR je ovdje napravio odličan posao jer Style Liner je po svim karakteristikama jedan odličan crni dip tuš. I kao što sam jednom već rekla (za Rimmelov Glam E. Professional) ukoliko se tek vježbate od srca vam preporučujem da to uradite na linerima ovog tipa jer kad njih savladate savladale ste sve.

Broj komentara: 5:

  1. Nisam ovaj probala ali sad hocu. Koristim vec dobrih godinu dana njihov volume..nesto tus, onaj sa zlatnim cepom i crnom bocicom i odlican je. Nadmasio mi rimmel. Isti sam problem imala s eveline, evo bas pisem o njemu, imam ga u emptiesima :)

    OdgovoriIzbriši
  2. mogao bi da mi se svidja,lepo izgleda. Jelena

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam eveline ajlajnere i crni i braoin i oba su mi potpuno fenomenalna. A ovaj cu sigurno sledeci da probam. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja puno migam cim priblizim bilo sta svom oku pa je za mene najbolji artdeco precision, srebrna ambalaza, kao flomaster ali mekani flomaster. Dok povlacim nista ne osjetim a bas je precizan...
    Iako je tvrdji, svidja mi se i GR precision liner...

    OdgovoriIzbriši
  5. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši