30. 11. 2012.

The best of Balea

Vjerovatno već znate kako moj se moj racio vodi u kategoriji prohujalo s virhorom kad se radi o dekorativi - gomilam euforijom savjesnog profi hrčka ko da sutra ne postoji i nedajbože da mi neko kaže kako između svih mojih pink rumenila, nude ruževa ili ljubičastih sjenila nema nikakve razlike - oči kopam,  i to sve uz prikladan urlik : Ma kako nema ?!?!!! :D

E pa, sad obrnite ovo gore za 180 i dobićete sasvim normalnu količinu razuma prosječnog potrošioca preparative. Kad se dijelio mozak u podkategoriji mazalica za lice i tijelo ja sam se očito zatekla u prvim redovima jer u kupatilu uvijek imam samo jedan šampon, jedan balzam, jednu dnevnu, jednu okoloočnu i jednu noćnu kremicu, dva seruma za lice, jedan peeling, jednu masku, dva gela za tuširanje i jedan losion i kremu za tijelo. Kad se potroši, kupim novo. Thats it.

Odavno sam naučila da sve što je jeftino ne mora automatski da bude žnj kvalitete a tu tezu što se tiče mackalica, tuširalica i sličnih kupatilnih stvari ne opravdava bolje nijedan drugi brend kao što to radi Balea. Svi njihovi proizvodi su cijenom izuzetno pristupačni i kad sam ih prije nekoliko godina tek počinjala otkrivati  i koristiti nisam se malo iznenadila omjerom uloženog i dobijenog. Jer sve mnogo više vuče prema ovom drugom. 
Tako da sam ja s pika batalila sve ostale brendove i zaljepila se za Baleu.

Prije nego što krenemo na favorite iz svega dosad isprobanog, imate mahanje od trenutne ekipe :




Ovo gore je samo ono što trenutno imam a isprobala sam veliku većinu njihovog asortimana i evo koji su po mom mišljenju proizvodi koje nikako ne biste trebale propustiti kad se sledeći put zateknete u DMu (jer barem ja tamo ne idem, idu moje noge same i samo se zateknem :D ) 
Prvo ću spomenuti stvarčice koje su trenutno LE, da ih stignete ugrabiti dok su još tu.

Afrika krema za tijelo (sedma s lijeva na slici)

Iako inače obožavam njihove mazalice, pogotovo buttere, obzirom na to da sam jako lijena (i zimogrizna) čekati gola dok se upiju pa da se mogu obući, ova krema je moja trenutna velika ljubav. Prvo, ima lijepo veselo i ogromno pakiranje - nevjerovatnih 500 ml u količini (a košta samo 5 KM). Drugo, miriše kao san - nisam vješta u opisu mirisa ali znate one stvari koje ugodno mirišu na blago, njegovano i čisto? To je to. Miris se zadržava još satima nakon nanošenja a koža je prekrasno glatka i mekana. Tekstura je srednje gusta, nešto između buttera i mlijeka za tijelo a upija se jako brzo,  minut-dva i već se mogu obući. U sastavu ima ulje argana i shea maslac. Apsolutno divna.

Šampon za kosu s malinom (drugi s lijeva na slici)

Ok, ovdje me nemojte baš uzeti zdravo za gotovo jer bih ja kupila i komad bukovog drveta sve dok isti miriše na crvene maline. To mi je najdraže voće na planeti.  A od ovog šampona miriše ne samo moja kosa nego i pola stana pride i time me je dobio na prvu. Namjenjen je svakodnevnom pranju kose (ja svoju perem na svaka dva dana). Ne sadrži silikone, sulfate i ostala zla, pogodan za sve tipove kose, i izuzetno je ugodan i blag ali dobro vrši svoju funkciju jer kosa poslje njega bude onako škriputavo čista i lijepo se raščešljava čak i bez balzama. E da, postoji i balzam iz iste LE (koji sam zaboravila slikati). Oboje imaju 300 ml u količini a koštaju oko 3 KM. Fakat premala cijena za ovako dobar proizvod. Ugrabite obavezno.

Kremasta uljna kupka sa crnom ribizlom ( treća s lijeva na slici)

Jedno vrijeme sam se skroz skinula s gelova za tuširanje i prešla na kupke jer su mi nekako bolje, ljepše mirišu, više pjene i kremastije su. Baleine su u toj kategoriji neprevaziđene pa se nisam ni sekund dvoumila kad sam vidjela ovu LE na polici. Sadrži ekstrakte crne ribizle i mlječne proteine a miriše bukvalno isto tako - na milk šejk od ribizle. Ovdje se pored mirisa ipak najviše ložim na teksturu jer je kremasto-uljana i jako hranjiva tako da poslje tuširanja s njom uopšte nemam potrebe za losionom/kremom za tijelo. Pjeni odlično pakiranje je ooogromno - 500 ml za cijenu od oko 4 KM. Bolje ne može.

To bi bile moje tri preporuke za LE stvarčice a sad prelazimo na redovan asortiman :

Dezedoransi u spreju



Skoro mi je prijateljica iz Njemačke ispričala kako je u nekim njihovim novinama koje se bave uporednim testiranjima kvalitete, sastojaka i tih belaja (neovisno od prodajnih cijena) pročitala da je Baleina preparativa čak za 3 ocjene nadmašila Niveu, Baby Love prešišao Penaten i Denkmit mnogo razvikanija sredstva za čišćenje. 
Ja vam iz iskustva mogu potvrditi da je ovaj gore lijevo dezić na slici, Clear&Safe barem šest puta bolji na djelu od Niveinog Invisible For Black&White. Odlično štiti, miriše neutralno i fakat ne ostavlja fleke na crnoj odjeći što mi je pomenuti Nivein itekako radio iako reklama probija glavu kako je formulisan upravo protiv takvih problema. K tome još, Balein dezić ima 50 ml više i košta ravno 50% manje - oko 3 KM. Sve ovo isto možete primjeniti i na desni,  Soft&Pearls u poređenju s Niveinim Pearl&Beauty, s tim što su u ovom slučaju isti po učinku, Balein čak i miriše identično ali i dalje govorimo o većoj količini i duplo manjoj cijeni. Na njega sam se sasvim slučajno navukla, kad mi je mama zabunom iz DMa donjela Balein umjesto Nivein :)  I od tad se više ne odvajamo. Ostale njihove nisam probala ali za ova dva imate sve preporuke.

Vazelin i krema od nevena



Dvije univerzalne stvari koje uvijek imam u kupatilu a po potrebi i u ostalim prostorijama :) Vazelin koristim u beskrajno mnogo svrha, prvenstveno njim mackam usne (oporavi ih bukvalno za noć), područije oko očiju kad mi nestane moje uobičajene mješavine ulja, stopala (spakujem ih u pamučne čarapice i ujutro su ko bebina guza :D), laktove... i ne samo to, ovaj vazelin mi je zakon i u dekorativne svrhe - kad od mineralnih pigmenata pravim ruževe za usne, highlightere ili rumenila u kremi. Isto možete napraviti i s običnim sjenilima : zagrebete im površinu da dobijete malo praha i pomješate na nadlanici s mrvicom vazelina. E da, jesam li vam rekla da i čizmice filam s njim ? :D Nezamjenjiv mi je. Pakiranje ima 125 ml i košta oko 3 KM.
Nevenova krema mi je nešto manje draga jer je mnogo gusta i teže se razmazuje i upija ali mi je odlična za ruke i njegu kože poslje depilacije. Osim toga, nikad neću zaboraviti kako mi je smirila lice kad sam ga skoro pa spalila nesmotrenom upotrebom Benzaknena. Natrackala sam ju u debljem sloju i za dvije noći problem je bio potpuno riješen. Pakiranje ima nepotrošivih 250 ml i košta oko 4 KM.

Cell Energy intenzivni serum za lice



Divna malena zelena stvarčica. Koristim ga u zadnjih mjesec i pol jer mi je koža bukvalno poludjela - počela je da se masti ko sumanuta i koju god da sam uobičajenu dnevnu kremu stavila moj tekući puder, makar i Manhattan Powder Mat bi prosijavao i sklizao u roku keks. S matirajućim kremama sam napravila samo još goru situaciju - koža se počela braniti izlučivanjem još više masnoće ispod tog mat sloja kreme što je na kraju balade izgledalo potpuno očajno. A onda sam odlučila preći na nešto lakše  i na prvu kupila Olay Complete Care dnevni UV fluid i Balein Cell Energy serum. Iako je prvi namjenjen baš za mješovitu a drugi za sve tipove kože, svoju sam uspjela dovesti u red puno bolje sa Cell Energy serumom. Pakiran je u zanimljivu staklenu ambalažu na čijem je vrhu dugme čijim pritiskom se  pokreće uvlačenje seruma u pipetu ispod poklopca. Meni se s tim ne da zezat pa ga jednostavno odvrnem i istresem direktno na ruku. Serum je izuzetno blag i lagan na licu, krasno miriše, brzo se upija i lijepo hidrira. Lice poslje njega je ljepota - mekano, svježe i glatko. Potpuno sam prešla na njega kao dnevnu soluciju i podlogu za šminku i ne mislim ga mjenjati jer mi kožu polako dovodi u prijašnje, normalno stanje. Jedina mana mu je količina jer ima samo 30 ml ali je teksturom dosta rijedak zbog čega se sporije troši. Platila sam ga oko 9 KM a u mom DMu je trenutno snižen na oko 4 KM pa sam obezbjedila i zalihe.

Gel za čišćenje lica


Isprobala sam samo ovaj u plavoj ambalaži sa lotusovim cvijetom i ekstraktom bambusa jer je namjenjen za normalnu i mješovitu kožu (postoji i roza verzija za suhu i osjetljivu) i nisam imala potrebe ići dalje jer mi je od tada u redovnoj upotrebi. Koliko ga volim dovoljno govori činjenica da sam ga uvrstila u proizvode godine za 2010u. Za njega fakat imam samo pohvale jer ga je potrebno samo mrvicu da razvije bogatu pjenu i odlično očisti lice bez i sekund isušivanja a pakovanje od 150 ml košta oko 5 KM.

Krema poslje depilacije

  
Relativno skoro sam uopšte i primjetila ovu kremicu a budući da je moja koža izuzetno osjetljiva na depilaciju (crveni se, iritira i osipa svaki ali baš svaki put) nisam ju mogla propustiti. Uzela sam i jednokratne britvice iz iste linije ali s njima nisam zadovoljna - dosta su grube i ne skidaju dobro osim ako se baš baš potrudite tako da sam ih samo ostavila kao rezervnu soluciju za moj najdraži Venus ProSkin Moisture Rich ali kremica je za svaku preporuku. Sadrži umirujuću aloe veru i provitamin B5, bisabol, alantoin i vitamin E što je idealna kombinacija za osjetljivu i dehidriranu kožu. Miriše krasno, dosta je gusta teksturom i na koži ostavlja glatki zaštitni film. Zavoljela sam ju poslje prve primjene jer zaista radi ono što obećava - hrani, hidrira i smiruje kožu. Natrackam je da valja i ujutro sam mirna. Sadrži 125 ml u količini a košta samo 2,5 KM. Što se mene tiče, od sad pa na dalje i ubuduće biće dio standardne postave :)

Mlijeko za kosu sa marelicom


Cijela ova linija za kosu s breskvom (šampon, balzam i maska) je odlična ali mlijeko je posebno. To je u biti prvo i jedino mlijeko za kosu koje sam ja u životu vidjela i sjećam se da sam ga prvi put, prije skoro 3 godine, kupila čisto znatiželje radi. Pogađate da sam se oduševila ? :) Zapravo, sama ideja je da se u procesu njege suhe i oštećene kose za kakvu je i namjenjeno ono koristi zadnje jer se ne ispire. Teksturom je dosta rijetko ali je pakiranje s pumpicom odlično jer omogućava da uzmete tačno onu količinu koju želite (za moju kosu do ispod ramena dovoljna su dva pritiska). Sadrži ekstrakte marelice i mliječne lipide i pored toga što hrani kosu služi i za njenu zaštitu od toplote prilkom feniranja i peglanja što je meni idealno jer imam čitavu šumu guste i suhe kose na glavi koja bez pegle nema šanse da se dovede u pristojno stanje. Ne masti niti otežava kosu nego ju hrani, čini podatnom i mekanom i uveliko olakšava raščešljavanje. Pakiranje ima 200 ml i košta samo 3 KM. Ako imate gustu i neposlušnu kosicu ovo je must have.

Eto ga, to bi bili moji Balea favoriti i proizvodi koje bih svim srcem preporučila svakome jer mislim da su zaista fenomenalni, pogotovo ako u obzir uzmete njihovu cijenu. Nadam se da vam je ovaj post bio od koristi i ako sam izostavila nešto što se vama pokazalo odličnim pliz podjelite to sa mnom u komentarima, itekako sam raspoložena za ostatak Balea ekipe :)

54 komentara:

  1. Takodjer volim baleu:)
    Moram ovu afriku kupiti,iako na zalihama imam jos milijun stvari...

    OdgovoriIzbriši
  2. a beauty effect fluid??? jel mi se cini, ili je i on u desnom uglu?? :)kako te on sluzi?

    OdgovoriIzbriši
  3. Je, on je ali ga nisam stavila u najbolje jer je čisto prosječan, ok hidrira i zaglađuje kožu ali nije ništa posebno pa ga čisto koristim tu i tamo, da ga potrošim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e odlicno!!! Ja sam mislila da samo ja imam takav utisak s njim, jer svuda citam opste odusevljenje, a meni je sasvim prosecan, ima i boljih u tom rangu cena...

      Izbriši
    2. Upravo, koliko se sjećam oko 4 eura je a ne vidim ništa specijalno u njemu, radije bih za te pare kupila još jedan CE serum

      Izbriši
  4. Vidim da imamo dosta istih proizvoda, a i favorita.I meni je cell serum dobar,kao i onaj fluid beauty effect.Kupke, posebno bas te kremasto uljane,a i one uljane u providnom pakovanju. Trenutno najvise volim kupku i mazalicu od bademovog ulja( vidim imas je na masini :-)) Steta sto su izbacili to mlijeko sa marelicom,sad ima sa mangom, ali meni to od manga smrducka,uopste mi se ne svidja, iako vjerovatno isto njeguje.Imala sam i te brijace nisu losi, ali puno su mi bolji oni sa tri ostrice koje u zadnje vrijeme kupujem. Ma Balea je meni super :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj da, ono žuto ulje za tuširanje i ljubičasto s uljanim perlama su super, koristila sam ih. Losion s bademom mi je isto bio odličan dok Afrika nije umješala prste :)
      I nisam znala da su izbacili mlijeko za kosu s marelicom, kod mene ga u DMu još uvijek ima, taman da se naštekam zaliha

      Izbriši
  5. Eh, Balea! Ja kad sam u DM-u prosto bih pokupovala sve što vidim :)
    Mlijeko za kosu koristim već godinu dana u kombinaciji sa njihovim vitaminskim šamponom i jako sam zadovoljna.
    Koristim i nevenovu kremu, aqua serum, mazalice za tijelo sa bademom, gel za tuširanje (mango i jogurt) itd.

    I preporuka za kraj: Krema za ruke od maline :)
    Pakovanje oko 300 ml sa pumpicom, cijena oko 3 KM a fantastična stvarčica.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malina <3 Sve ću od maline da kupim makar ga samo šnjofala :D

      Izbriši
    2. Slazem se za kremu od maline...Presavrsena je!

      Izbriši
  6. Joj Balea. Svaki put k'o kreten potrošim previše para jer nakupujem i ono što mi ne treba :) kao jeftino je pa hajd :)
    Ali odlični su, što jest-jest.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tako i ja, ali između 5 proizvoda pogodim barem 3 fantastična i onda sam happy jer bi istu lovu dala na dvije stvari razvikanih brendova :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Njihov vazelin, serumi, kupke i losioni su i kod mene br.1, osobito LE linije! Ovaj zadnji od trešnje i badema je mljac, a sad si me potaknula da probam i dezodoranse! :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su LE puno bolje nego redovni asortiman, i ne samo kod Balee nego i kod drugih proizvodjaca. Fakat ne kontam u cemu je stos ali znam da posizim ako ne obezbjedim zalihe :)

      Izbriši
  9. Probaj Babylove od glave do pete kupku ... 500 ml dođe oko 6 KM,ima praktičnu pumpicu,ne isušuje tijelo tokom tuširanja a mirše na bebe,naravno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uuu ja volem sve sto mirise na bebe, bas ti hvala :)

      Izbriši
  10. Ovo mlekce za kosu mi je najbolje otkrice u posledjih nekoliko meseci.Najpre sam se pokajala kad sam ga donela kuci,ali nakon prvog feniranja sam se odusevila.Odlican proizvod za male parice.:))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tacno to, divan je <3 Kasnije sam vidjela da ga koriste poslje balzama i frizeri na cijim policama inace mozes vidjeti Tigi i Selective profesionalne proizvode

      Izbriši
  11. obožavam njihove gelove za tuširanje i aqua serum, ali nikako da probam još kakvu kremicu za lice - mogla bi ovaj zeleni serum. a kakva je okoloočna kremica? jel se isplati ili da tražim dalje? baš imam tanku kožu ispod očiju i zbog toga izražene podočnjake :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislis ova s ureom ? Meni nista posebno, onako fino zagladi podrucije ispod ociju ali se brzo upija i barem meni ne hidrira dovoljno a bez dobre hidratacije mi se korektor u roku keks uvuce u borice oko ociju. Meni je to podrucije inace dosta isuseno pa mi treba jaca njega a ova kremica to ne moze obezbjediti

      Izbriši
  12. Super post! Da znaš, jutros sam ga uz kafu pročitala i poslije sam išla šetat s dragim. Prolazimo pored DM-a, rekoh, ajd samo da nešto vidim.. I izađem s kesom! On se iznenadio koliko sam brza bila, jer se obično preznoji unutra i izmjenjuje poglede ispod obrva s onim bezobraznim zaštitarom haha. Kaže - upropastit će nas ti blogovi! :-D Al, kad smo došli kući kući, više je on šnjofao proizvode, nego ja.. :-)
    Uzela sam Afriku i baš mi se dopada, miriše nekako prirodno i drvenasto, ugodno.Uzela sam i uljnu kupku marula/mliječni proteini, mlijeko za kosu..
    Inače, meni je Balea baš dobra. Ove uljne kupke su im savršene, mazalice za tijelo, ova nova linija za kosu - oil repair, vazelin, konac za zube.. Jedino još nisam probala ništa za lice, a vidjela sam danas da imaju veliku ponudu. Ako bude snižen, probat ću ovaj tvoj serum, sad je 9KM. Uh, kol'ki komentar.. Sorry. :-)

    gaby

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kakvi sorry, jako mi je drago da sam ti decku skratila glavobolju :) Znam kako je tamo ici s njima, meni je bivsi znao biti kao beskrajno strpljiv i sve to ali kad mu prekipi onda izleti "kupit cu ti sta god hoces odavdje samo da pozuris" :D

      Izbriši
  13. Ti si baš Balein fan, nema šta :) Čitala sam i ja to istraživanje i uopšte ne sumnjam da je tačno. Meni su neke Baleine stvari odlične, neke bezvezne, ma kao i kod svakog brenda. Taj zeleni serum ima da probam, nisi prva čije pohvale čitam, ali ove tvoje su sad presudile :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni su isto ali barem znam da skršim dosta manje love na promašaje nego kad pogriješim kod drugih brendova :)
      Serum je fakat super, vjerujem da nećeš pogriješiti.

      Izbriši
  14. Nema mi nista draze nego ujutro uz kaficu procitati tvoj blog i onda napraviti spisak stvari koje mi "trebaju",moram odmah da otrcim do DM da uzmem tu afriku, imamo isti tip koze tijela i dosad mi nisi pogrijesila ni u jednoj dijagnozi za njegu iste hehhe,kad vec idem moram da uzmem i tu kupku i mlijeko za kosu jer neces vjerovati imam pregustu i neposlusnu kosu :)
    kad smo vec kod mlijeka za kosu ja koristim revlonovo, ima istu funkciju, narucujem ga kod svoje frizerke,za pakovanje od 350 ml izdvojim 17km al moze dugo biti, jako lijepo mirise (znate onaj miris kad vam u frizerskom isfeniraju kosu i ona prelijepo mirise, sto vi rijetko mozete da postignete kod kuce....eh tako )

    p.s. za kraj imam jednu molbu, kad se slijedeci put zaputis u CM da molim te provjeris ima li na stanju ART DECO mineralnih pudera, kod nas u Zenici je nestalo a otkad sam ih otkrila ne koristim nista drugo, uz bourjou HM korektor naravno , nikad nikad nisam bila zadovoljnija <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj te sam pudere skoro vidjela u svom CMu i to u onoj korpici pored kase na snizenju, ici cu ovih dana opet pa cu ti pogledati. Koja nijansa ti treba ?

      Izbriši
  15. Obožavam baleu. Svi njeni proizvodi su tako dobri i fino mirišu :)

    Moja frendica je otvorila modni blog pa bi joj puno značilo ako bi itko odlučio ga posjetiti. Nova je u tome pa joj treba malo podrške :)

    http://dictatorofcroatianfashion.blog.hr/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ti bas ne pratim modne blogove ali vjerovatno ce neka od cura pogledati :)

      Izbriši
  16. Jako koristan post! Inace, retko koristim baleu, pa mi ovo doje kao neki zgodni podsetnik. Da li mozda mozes da napravis post o prosecnim i losim proizvodima da znamo da to izbegavamo? Odlicno pises, brzo se cita i ne zamara :)

    A za ovo istrazivanje, ne cudi me. Mene je odusevio nacin razmisljanja i poslovanja vlasnika dm-a, tako da koristim gotovo iskljucivo njihove robne marke i zakljucila sam da su neretko superiorne po kvalitetu u odnosu na ono sto 'kopiraju'.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To ti je dobra ideja, napravicu jedan i sa onima koje treba izbjegavati, valjda cu se sjetiti svih koje sam probala a spadaju u tu kategoriju :)

      Izbriši
  17. Ovog mlijeka od marelice u Hrvatskoj više nema. Sad je neko od manga koje smrdi i niš ne valja, a obožavala sam marelicu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da ni kod nas vise nema... posljednje sam uzela prije cca mjesec dana a juce sam u DMu vidjela da su ga zamjenili s tim od manga, bas mi je zao mada nije ni prvi a vjerovatno ni zadnji slucaj da nesto fenomenalno jednostavno povuku

      Izbriši
  18. Odličan post, i sama sam Balea fan.
    Da mi je naletiti na ovu kupku sa ribizlom, uporno je nema šmrc!
    Preporučujem rozi gel za pranje lica, sa pumpicom, mislim da je iz young kolekcije, ne mogu se sjetiti napamet, ali bolji mi je od ovog plavog kojem sam bila vjerna jako dugo.
    Naravno aqua serum, ali sljedeći put ću isprobati ovaj cell, pošto imamo isti tip kože vjerujem tvojim preporukama i iskustvima.
    Također, babylove od glave do pete - odličan. Kupka za stopala (ko voli te stvari haha) u pakiranju od čini mi se 500 gr, miriše na jorgovan tako nekako, fantastična za odmaranje stopala. Šampon od maline je odličan, zamijenio je prethodni sa hmmm je li bila kajsija nešto slično (za sve tipove kose), odličan i za kosu koja se brzo masti zapravo sjajan izbor jer je učinkovit, a dovoljno blag, očisti, a ne isušuje - što inače vodi do još većeg mašćenja (koja riječ!) kose.
    Jao sori na predugom komentaru hahaha, Balea..nikad kraja preporukama :)
    I da, većinu proizvoda za kućanstvo također kupujem njihovo (denkmit), ubjedljivo su bolji od ostalih, a daleko jeftiniji, posebno praškasti detrdžent za perilicu, odličan je!
    Mej

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporukama! Aqua serum sam imala, nije mi bio nista posebno, moja ga koza bas i ne voli tj ponasa se ko da nisam stavila nista. Rozi gel s pumpicom sam vidjela i bas cu ga kupiti sledeci put kao i tu kupku za bebe jer obozavam sve sto na njih mirise.
      Denkmit preovladava i na mojim policama sa sredstvima za ciscenje, pogotovo sam zadovoljna onim kremastim sredstvom za kupaonicu u zutom pakovanju, identican je kao Cif a duplo jeftiniji

      Izbriši
  19. Aaa kako je sve šareno i primamljivo mmm.Ja se u dm-u izgubim među Balea markom jer me sve mami i doziva - "kupi mene,kupi mene" :D.Zadnje što sam kupila je onaj novi LE losion od smokve i čokolade i ostala oduševljena s njim!Također koristim ovo mlijeko od marelice i to je nešto najbolje što sam ikad koristila za kosu.Baš mi je žao da se povlači nisam to znala :(.Imam i vazelin,za usne je super ali nažalost mojim suhim petama ne pomaže,tu mi se extra pokazao Balein aloe vera maslac,sve dok i on nije nestao.Naravno ni za njeg nisam znala da je LE,šta ću kad sam ćorava :(.Pa ako neko zna neku dobru stvar za suhe pete bila bi mu zahvalna do neba.Najgore mi je ljeti kad se nosi ljetna obuća ili kad dirnem nogom od nogu pa onaj osjećaj i zvuk,brrr evo već sam se naježila.Probala sam ja svašta nešto Baleino i sad kad bolje razmislim,stvarno mi je večina stvari odgovarala.

    Eh,da LE gel za tuširanje od pipuna,božanstven!!Čim se otvori poklopac odmah te omami onaj predivni miris.I ono što je spas za moju suhu kožu tijela je Balein uljni balzam,njega koristim i koristit ću ga sve dok ga budu poizvodili.

    Jedino čega se trenutno sjećam,a da mi nije odgovaralo je šampon ili regenerator (možda čak oboje) nisam sigurna,za kovrčavu kosu.Nije mi ništa napravio na kosi i dobila sam još veću perut od njega.I regeretar od kokosa koji drama miriše i rasčešljava kosu ali nažalost što ga više koristim se više imam osjećaj da se skuplja na kosi i postane mi masna i nikakva od njega.Čini mi se da piše na njemu da nema silikona ali ja bi rekla da ima itekako.Eto to bi bilo to,probala sam još svašta al mrsko mi nabrajat :D

    Btw što se tiče ovog denk mit,majka je kupila neki prašak za bijelu robu i kaže da je super.

    Eto toliko od mene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Kupi mene kupi mene" - tacno se ovako i ja osjecam :)))

      Mlijeko od marelice su nazalost vec povukli, vidjela sam juce u DMu da ga je zamjenilo neko s mangom ali cure kazu da ne valja. Jesi probala kremu s nevenom za stopala ? Gusca je i hranjivija od vazelina pa bi mogla pokusati s njom. E da, kad smo vec kod stopala, Baleina strugalica na drsci je super stvar.

      Kako izgleda taj gel za tusiranje od pipuna ? I sta je pipun uopste? :)

      Izbriši
    2. E, šteta, ni mene ne privlači baš mango,a ne bi baš da mi smrdi kosa,uzela sam ga baš zato da miriše ccc.To je sve do mene,čim meni nešto valja oni povuku ili zamijene nečim.Neko im dojavljuje "Ej,njoj valja,skloni odma!" xD.

      Nisam probala al baš sam je mislila kupit jer sam imala davno neku čini mi se,uzela bezveze u Interexu čini mi se.Htjela sam mazati lice s njom ali premasna mi je bila za tu namjenu pa sam mazala tijelo s njom i bila je dobra.Strugalice i te stvari za "guljenje kože" ne koristim,mene jeza hvata od toga.Nikad to ne bi radila.Još kad vidim na tv-u reklamu za ono neko čudo što se s njim može čistiti lice,za celulit i mogu se pete strugati.A ono za pete isto renda (kako ko kaže,ja tako kažem :D ono na meču se struže povrće i sl.).Ne znam baš koliko je normalno i zdravo tako "rendati" kožu :D

      Pipun je isti kao lubenica samo skroz drugačiji hahaha.
      Evo slike gela,možda ćeš prepoznati na slici koja je voćka u pitanju :D
      Al nema više tog gela nažalost,ja sam ga ugrabila dok je ljetos bio.Predivno miriše aaa,ostalo mi je još malo,a tako mi ga žao trošit,najradije bi ga samo njuškala :D.Čuvat ću ga za posebne prilike,za crne dane hahah.

      http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2012/05/juicy_melon_dusche_nici_art.jpg

      Izbriši
  20. Puno hvala za ovaj post!
    Kupila sam Afrika kremu koja je predivna i mlijeko za kosu koje tek trebam da probam (koliko sam skontala, imamo isti tip kose pa mi mozda i pomogne).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bas mi je drago da ti se Afrika svidjela i blago tebi ako si uspjela naci mlijeko s marelicom, kod mene ga vise nema. Da sam znala da ce ga povuci kupila bih barem 3-4 za zalihu i drzala u frizideru a ovako opet moram traziti nesto novo

      Izbriši
  21. Ooodličan post, volim Baleu, jeftina i dobra marka, ponekad iznenadjujuće dobra!
    Moraću da isprobam ovaj Balea Cell energy serum pošto si ga nahvalila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš biti zadovoljna, meni je sve bolji i bolji :)

      Izbriši
  22. Veoma lep i koristan post. Neke od tebi omiljenih proizvoda i ja koristim

    Pomenula si mesavinu ulja kojom negujes podrucje oko ociju. Jel moze nesto vise o tome?

    Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napisala sam skroz dole ispod jer je i sledeća cura pitala isto :)

      Izbriši
  23. Odlican post! Mene zanima koju to mesavinu ulja koristis za predeo ispod ociju :) ?

    OdgovoriIzbriši
  24. I, ako mozes da mi prosledis na mail link prodavca sa Ebaya preko koga kupujes L'oreal make up. Hvala. iwa2711@yahoo.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš link ovdje, u recenziji SS baze za maskaru :

      http://makeupmanija.blogspot.com/2012/09/pro-et-contra-loreal-studio-secrets.html

      Izbriši
  25. Za obje - mješam bademovo, ricinusovo i ulje vitamina E u jednakim omjerima. Sve kupujem u malim zatamnjenim staklenim bočicama u apoteci. To stavljam uveče prije spavanja a ujutro ih pomješam s malo obične bademove kreme za bebe zbog šminkanja. Time sam zamjenila sve okoloočne kremice koje sam ranije kupovala i puno mi je bolje i efikasnije.

    OdgovoriIzbriši
  26. Imala sam gel i odličan mi je bio... ne znam ni smaa zašto sam ga prestala koristiti, valjda sam više prešla na prirodnije varijente da tako kažem. Ja takođe volim baleine proizvose koji su sasvim ok kvaliteta s obzirom na cijenu. Redovno koristim njihove blaznice i gelove za tuširanje, a uvijek se nađe još po nešto za dodati u korpu. :-)

    OdgovoriIzbriši
  27. molim te, gdje u sarajevu da kupim trepavice. Ali da su guste, kraće a gušće. U dm-u, cm-u i tako su mi nekako rijetke...

    OdgovoriIzbriši
  28. Kozmo ili CM bi trebali držati Ardell, tebi treba 103 ili 109 model

    http://www.audreydao.com/wp-content/uploads/2009/04/fashionlashes.jpg

    OdgovoriIzbriši
  29. Koristiš li ovo mlijeko i na tjemenu, ili samo na dužini kose, ako me razumiješ? :D Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  30. Negdje od polovine dužine kose pa dole do vrhova, ne nanosim ga na tjeme

    OdgovoriIzbriši