30. 05. 2014.

Best of lista - najbolji make up proizvodi po kategorijama 2014

Jedan od postova koje ste najviše čitale na blogu bio je jedan upravo ovakav, napisan prije više od godinu dana pa iako od tekuće nismo još uvijek prešli ni pola učinilo mi se zanimljivim vidjeti zajedno sa vama šta se to promjenilo iz moje sadašnje perspektive. Sve proizvode iz kategorija prošlog posta još uvijek koristim i volim ali neke su jednostavno pretekli i zamjenili novi i bolji. Pa krenimo :

Baza za lice : Balea Teint Perfektion


Iako prilično smotano (i pogrešno) prevedena kao "matirajuća krema sa mineralnim pigmentima za ujednačavanje tena" ovo je u biti baza za tekući puder koja uspješno obavlja sve zadatke koji se postavljaju pred jednu dobru bazu za masnu/mješovitu kožu. Zaglađuje lice, daje onaj lijepi velvet mat osjećaj i izgled, ne isušuje, ne pravi nered po licu a izuzetno dobro produžava trajanje šminke. Kao i kod svih Baleinih proizvoda i ovdje su maksimalno skraćivali troškove na pakiranju ali iako je sama tubica od nečega što podsjeća na malo čvršću foliju izuzetno je funkcionalna jer se sadržaj lako istiskuje i dozira kroz usku cjevčicu na njenom dnu. (30ml, cca 8 KM)

Baza za sjenila : Avon Light Beige


Prvu sam dobila od Avona kad je tek izašla i ruku na srce bila sam prilično skeptična jer sam dotada već stoljećima koristila ArtDeco bazu s kojom sam bila i više nego zadovoljna . A onda se desilo to da sam na manje od trećine potrošenog prvog pakiranja Avonove naručila sebi još jednu za slučaj da im slučajno padne na pamet izbaciti je iz asortimana kao što često znaju da rade sa svojim proizvodima.
Ova baza se ispostavila boljom od svih baza za sjenila koje sam dosada isprobala, a budući da imam masne kapke i da bez baze ne mogu ni samo maskaru da nosim bilo ih je mnogo. Osim što odlično obavlja primarnu funkciju produžavanja trajanja sjenila na očima tekstura joj je jednostavno savršena - mekana, kremasta, lagana i podatna pod prstima. Vodootporna je, odlično se razmazuje, blenda s lakoćom i brzo setuje a u sebi sadrži svijetlo bež pigment pa se može koristiti i kao kremasto sjenilo za oči. Trenutno sam na samom kraju prve staklenke i još uvijek se nije nimalo ali nimalo posušila. Ukoliko ju nemate definitivno vam treba. (3gr, cca 7 KM)

 Tekući puder : Bourjois 123 Perfect


Ako gledamo po godišnjim dobima moji idealni puderi su za ljeto Rimmel Lasting Finish 25hr i Shiseido Sun Protect, za zimu i neke teže periode kože odlični Manhattan Powder Matt Make Up a Bourjois 123 Perfect sam izabrala jer je zapravo miks svih gore pomenutih pudera i što se tiče teksture a i efekta na licu i da moram izabrati samo jedan koji bih nosila cijele godine bio bi to upravo on. Uporednu recenziju s Bourjois FPom možete pročitati ovdje. (30ml, cca 27 KM)

Korektor za podočnjake/lice : Bourjois Healty Mix


Oldie but goodie...kupujem ga i koristim već godinama, tačnije od kako se prvi put pojavio na našem tržištu. Multifunkcionalan korektor koji se sa jednako dobrim rezultatom može koristiti i na podočnjacima i na ostatku lica se teško pronalazi, meni je ovo praktično prvi takve vrste i zato ga toliko i volim. Ima savršenu pokrivnu moć, dobar izbor nijansi, lako se blenda i postojan je cijeli dan. (10 ml, cca 14 KM)

Puder u prahu : Manhattan Soft Mat Loose


Spominjala sam ga u The best of Manhattan postu pa bacite oko za više detalja. Ukratko - najbolji puder u prahu koji se kod nas može pronaći. (15gr, cca 13 KM)

Puder u kamenu : MAC Blot


Zato što ubjedljivo najduže drži moju masnu T zonu pod kontrolom i zato što je transparetan i neprimjetan. Praktično ništa dodatno ne pokriva jer je njegov primarni zadatak matirati kožu i to radi izvrsno. Da ga nisam nabavila crkla bih pitajući se šta je u njemu toliko čarobno. Što se tiče teksture i izgleda na koži itekako se može pronaći jednako dobar ili čak i bolji završni puder ali što se tiče dužine matiranja masnih dijelova lica definitivno ne. (12gr, cca 25-30 eur)

Rumenilo : Sleek


Ukoliko ste ih ikada koristili vjerovatno znate da je u tom cjenovnom rangu njihova rumenila praktično nemoguće skinuti sa trona, pa iako sam sprovela detaljnu reviziju u glavi šta sam to sve voljela i koristila u zadnjih godinu dana, s koje god da sam strane krenula opet sam završila na istoj adresi - Sleek. Dovoljno je samo da se sjetim Skandaloznog, jednog od mojih najdražih rumenila ikad ( i skandaloznog na licu) i odmah mi bude nekako toplo i lijepo oko srca :) (8gr, cca 7$)

Bronzer : Golden Rose Terra Powder 103


Na drugom sam pakiranju trenutno jer sam prvo potrošila do zadnje mrvice što se u mom dekorativnom svijetu događa jako rijetko (da ne kažem nikad). Iako sve druge nijanse iz palete, onako na prvi pogled prilično vuku na naradžasto ova je san snova - divna neutralna sunkissed bojica, mat tekstura, idealna pigmentacija s kojom je nemoguće pretjerati a ne traži slojeve da bi bila efektna, jako lijepo i prirodno izgleda kako na licu tako i na tijelu i sve u svemu odličan i pristupačan bronzer kojeg od srca preporučujem. (17gr, cca 10 KM)

Paleta sjenila : Sleek Au Naturel


Ja definitivno nisam cura od neutralnih sjenila i to već svi znaju ali ako gledamo paletu koju sam najviše koristila kako na sebi tako i na drugima ovo je definitivno ta. Uvijek ju teglim sa sobom na putovanja i obavezno koristim u svim uštogoljenim i formalnim prilikama jer nekako nije baš pristojno pojaviti se na seminaru ili poslovnom sastanku s neon žutom na kapku u kombinaciji s crvenom na pregibu. Odlična kompaktna paleta s kombinacijom mineralno baziranih mat i shimmerastih, svijetlijih i tamnijih sjenila koja može pokriti većinu uobičajenih dnevnih i večernjih lookova a miksanjem tamnijih i svijetlijih mat nijansi dobija se i odlična nijansa za obrve. (12gr, cca 12$)

Mono sjenila :ArtDeco


Iako je ovdje bila mrtva trka između njih i Flormar mono sjenila prednost sam ipak dala ADu zato što imaju veći izbor različitih boja i završetaka mada je FM bolji što se tiče pigmentacije ali ne i teksture. Moja dugogodišnja ljubav, trenutno imam, volim i koristim ovih 27 nijansi ( 0,8 gr, cca 7KM)

Dip liner : Golden Rose Style liner


Trebalo je stvarno puno da bi se moj najdraži Rimmel Glam Eyes Professional maknuo s broja jedan ali desilo se, GR me je oduvao, od prvog korišenja pa sve do danas. Recenziju možete pročitati ovdje.

Gel liner : Catrice


I dalje i opet Catrice. Svi ostali gel lineri koje sam isprobala uspjeli su da se posuše u toku korištenja, neki brže neki sporije ali ni kod jednog nisam uspjela da iskoristim cijeli sadržaj teglice prije nego što otkaže poslušnost i pretvori se u mali obojeni grumenčić. Catriceov sam poslje dvije godine upotrebe iskoristila do zadnje mrvice a tekstura se nije ni mrdnula. Zadnje nanošenje ni po čemu se nije razlikovalo od onog kad sam prvi put spustila kistić u njega i zbog toga a i svih ostalih karakteristika (pigmentacija, mazivost, otpornost i trajnost) drugi put zaredom zaslužuje svoje mjesto među najboljima ( 4gr, cca 8 KM)

Olovka za oči : Deborah 24 Ore Waterproof


Nisam fan automatskih olovaka za oči, više volim one na oštrenje ali ova olovka je uistinu čisto savršenstvo - počevši od fenomenalne pigmentacije, mekane, kremaste i glatke teksture koja bukvalno klizi po kapcima, baršunastog mat finiša i njene sposobnosti da se tamo gdje ste je nanjeli zadrži sve dok je sami ne odlučite skinuti. Ne mrlja se, ne blijedi i vodootporna je. Za cijenu nisam sigurna, moja je bila poklon ( još jednom hvala Marija :* )

Olovka za usne : ArtDeco Invisible Lip Contour


Jako rijetko koristim olovke za usne i imam ih svega 3 ili 4 pa nisam baš mjerodavna za ovu kategoriju ali kad nosim jače i kremastije nijanse ruževa ipak moram imati nešto što će ih držati u okvirima usana i malo im produžiti trajanje. Zato mi je ova AD olovka odlična stvarčica i dugogodišnji favorit jer je voskasta, prozirna i prilagodljiva apsolutno svakoj boji ruža. (cca 10 KM)

Maskara : Bourjois Volume Glamour Max Definition


I dalje Bourjois pink jer je u biti jedna od rijetkih maskara koja od mojih čemernih trepavica uspije izvući nešto pristojno što u isto vrijeme obuhvata i volumen i dužinu i razdvajanje i intenzivan crni pigment. Ne razmazuje se i ne kruni, izuzetno je postojana i iako nije vodootporna, vodootporni skidači ili bademovo ulje su jedino što nju uveče može skinuti sa trepavica. (10ml, cca 18 KM)

Ruž za usne : Loreal Color Riche Made For Me Intense


Ako tražite uistinu dobar i kvalitetan ruž u nešto višoj cjenovnoj kategoriji nemate potrebe gledati dalje od Bourjois ili Loreala jer oni u svojoj ponudi imaju one najbolje. Color Riche Intense je jedan od onih koji me je na prvi dodir sa usnama uistinu oduševio svojim kvalitetom jer ima pigmentaciju s kojom se u jednom premazu dobija puni intenzitet boje kao i specifičnu teksturu - kremasta je taman toliko da se ruž lijepo razmazuje ali kad se setuje na usnama postaje mat ali ne onako umrtvljujuće mat nego fino, mekano mat. Dugotrajan je ali nimalo ne isušuje usne što pretpostavljam da ima veze s tim što je obogaćen Omega 3 uljima i vitaminom E. Nijanse su intenzivne i poredane prema bojama kose - plavuše,crnke i brinete. ( 4,7 gr, cca 20 KM)

Sjajilo : Nyx Mega Shine


Rijetko koristim sjajila ali pošto je Avon (nadam se privremeno) izbacio iz ponude svoja fenomenalna Super Shock sjajila ovo je moj drugi najbolji izbor. Lijepo, široko pakiranje, praktičan savitljivi spužvasti aplikator, dobar izbor nijansi i krasno mekano, pigmentirano i neljepljivo sjajilo, ugodno na usnama. To je sve što tražim. (11ml, cca 10 KM)



Eto ga, to je to.

I još da vam kažem kako jedva čekam sutra jer ću konačno natenane da se vidim s mojom Jasminom s Makeup Arena bloga pa ćemo da pijemo nesice, brbljamo o make upu, razbacujemo proizvode okolo, šminkamo se i razmotrimo kako da u realnost prevedemo jednu jako zanimljivu ideju koja nam se objema već dugo vrti po glavi. Stay tuned :)

Pusa svima :***

Broj komentara: 35:

  1. Balea baza je i mene oduševila! Blot dižem u nebesa gdje god stignem, upravo ne postoji ništa što me duže drži matiranom, a bome sam podosta toga isprobala…. Artdeco sjenila - fantastična… Bourjois 123 najbolji drogerisjki…. tako da ima tu puno zajedničkih favorita :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti i ja ko da se družimo i dijelimo iskustva u slobodno vrijeme :))) :*

      Izbriši
  2. Odlicni proizvodi! Meni je najomiljeniji GR bronzer,sad sam kupila neki Aurin pa da vidim kakav je. Jelena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja od Aure ništa još nisam probala, baš sam neki dan ispitivala Jasminu šta je njihovo dobro pa javi utiske za taj bronzer kad isprobaš, bronzera nikad dosta :)

      Izbriši
  3. imamo dosta zajedničkih favorita, jedino mi bourjois maskara nije valjala ničemu. baš mi nekako pravila trepavice još gorima nego što jesu, a to je baš teško :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A baš mi je žao što te razočarala, meni je jedna od hg maskara, još samo da se onako pakleno teško ne skida... čudi me da ti je napravila još gore
      i p.s, imaš sto puta bolje trepavice od mojih, možda je do toga :D

      Izbriši
  4. Joj koliko imamo zajedničkih favorita! Neke stvari su jednostavno klasika...
    Lipo se provedite ti i Jasmina i sretno u realizaciji čega god! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, tri sada pođođe dok si rekao keks a čitavo vrijeme smo jedna drugoj upadale u riječ :)

      Izbriši
  5. Sleek Au Naturel, gdje ovo kupuješ?
    hvala unaprijed na odg.

    OdgovoriIzbriši
  6. Sleek rumenilo ide na wl :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad probaš prvo nećeš se moći zaustaviti :)
      Ja sam toliko rejvala o Scandalousu i pričala kako ih hoću sve pa su mi na kraju cure s foruma za rođendan kupile Flamingo, ja poslje toga onu paletu od 3 rumenila a sad opet malo šmekam i mislim da je sledeće Rose Gold

      Izbriši
    2. Ja imam Rose Gold i obozavaaaam ga :)

      Izbriši
  7. Imam ovu Baleinu kremu ali još uvijek je nisam isprobala kako treba,nadam se da će i meni odgovarati.Bourjois Healty Mix na zadnjem izdisaju,za sad najbolji korektor koji sam imala ali mi treba nešto i da prekrije podočnjake i da malo posvijetli dio ispod očiju tako da sam se prebacila na Essence stay all day.Golden Rose bronzer mi je najwow stvar u tvom postu.Ja sam jako svijetlog tena i svaki bronzer mi ide na narančasto ili izgledam glibavo haha tako da ide na wish listu.Ali sam na cijenu ostala :O.Otkad je Golden Rose marka tako poskupila?Nije skupa u smislu Artdeco i sl. ali je eto dostigla npr. Essence cjenovni rang.Mislim da je Essence bronzer čak jeftiniji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. GR ti sigurno neće biti pretaman, ja sam ga koristila i na baš svijetlim curama i divno im je stajao. Oni su malo skuplji u bronzerima (i terracota puderima), Essence jeste jeftiniji ali je u tim stvarima GR daleko bolji i kvalitetniji

      Izbriši
    2. E,baš ti hvala na odgovoru,definitivno ide na wish listu.Nemam baš iskustva sa tom markom i kod mene se može naći u nekim malim radnjama (čitaj:svaštari) uz Gabrini,Flormar itd. pa sam malo skeptična,tako da radije uzimam šminku u DM-u npr. nego tu.Jedino lakove kupujem tu jer su samo 1KM :D.Al` budem istražila malo i Golden Rose,vidim na netu da ima par hvaljenih proizvoda.

      Izbriši
  8. Sami hvaljeni proizvodi, definitivno moram već jednom probati Sleek

    OdgovoriIzbriši
  9. Bourjois HM korektor je fantazija! Malo je žućkast, kao i sve BJ, ali odlično prekriva!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam sreće da sam neutralna prema toplom pa mi većina njihovih svijetlijih iz palete odgovara. Neke su se cure žalile da se uvlači u borice oko očiju ali kad se dobro hidrira ispod i lagano nanese nema nikakvih problema

      Izbriši
  10. Lep i informativan post,kao i uvek:) Od nabrojanog imam Avon bazu(odusevljena sam) i Balea bazu(razocarenje,jer mi je napravila nevidjeni haos na licu koji jos saniram),GR bronzer kupujem cim potrosim Rimmel Stay Matte koji je odlican,a Loreal ruz moram najzad da probam kad je toliko hvaljen:D Kristina

    OdgovoriIzbriši
  11. Love Sleek

    I´m following you now. Would you like to visit my blog and follow me back?

    xx

    OdgovoriIzbriši
  12. Sleek je i meni jedna od dražih paletica :D i ja uvijek više biram življe boje na kapcima, al kako kažeš kad treba look za formalne prilike - savršena.

    OdgovoriIzbriši
  13. I meni je Avon baza otkrice godine, skoro da je gotova druga teglica. Jako dobra stvar za male pare!
    Sad se premisaljam da probam taj balea primer, sa garnierom se nisam bas lepo provela :/ Jako bih volela da probam sleek rumenila i senke!

    OdgovoriIzbriši
  14. Da znas da si mi bas nedostajala sa postovima :)
    Zelim ti puno srece i dobrog u svemu, Alekta*

    OdgovoriIzbriši
  15. Odlicni favoriti. Meni jedino ne odgovara Avon baza ali imam suhe kapke pa mislim da je do toga

    OdgovoriIzbriši
  16. Ćao! Zanima me koliko zaista dobro prekriva ovaj Buorjois korektor, kada je u pitanju osoba (ja:) sa jaaaako izraženim podočnjacima? Dakle, uopšte mi nije potreban za lice, samo za strašne podočnjake, ala naša glumica Nataša Ninković kojoj oni divno stoje, a zbog kojih ja izgledam večito neispavano :) Nisu ispupčeni, ali su jako tamni, koristila sam do sada Lancome, Artdeco, Sephora, Essence, NYX, ali mi nijedan nije idealno prekrio :(
    Hvala unapred i veliki pozdrav, Milica

    OdgovoriIzbriši
  17. ja se stvarno vodim tvojim recenzijama na prvom mjestu, više nego makeupalleyem ili bilo čime, ali ova maskara me izludila, presavršena je ali meni se preslikava, možda zato jer imam dosta duge donje trepavice, šteta, jel imaš možda preporuku neke maskare koja se niti malo ne preslikava niti ne trusi, meni je to posta strašan problem, ili maskara nije dobra sama po sebi, a ako je onda se ili preslikava ili trusi, za poludit...također, ne znam koristiš li bb i cc kreme, ali ja bih ih htjela počet koristiti pa bi bilo odlično kada bi napisala možda neku recenzijutih proizvoda, pošto, kažem ovom blogu tj. tebi bezrezervno vjerujem :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Bourjois odlicni puderi a nyx kozmetiku zelim da probam vec neko vrijeme

    OdgovoriIzbriši
  19. Konačno sam našla post sa proizvodima dostupnim meni u RH :) hvala ti ma savjetima .. od navedenih zasad imam samo korektor za podočnjake ali mislim da ću nakon pošta kupiti još koji npr. L'Oréal ruž ;)

    OdgovoriIzbriši
  20. Za sve proizvode koje si navela, a isprobala sam ih, mogu potpisati. Oooosim Artdeco sjenila. Njih izgleda obožavaju svi osim mene. :/

    OdgovoriIzbriši
  21. Vrati se bloganju. Fale mi tvoji postovi...

    OdgovoriIzbriši
  22. Odličan proizvod http://izbjeljivanjezuba.com/pasta-za-izbjeljivanje-zuba/

    OdgovoriIzbriši
  23. Bilo bi dobro da uradite recenziju na proizvode za izbjeljivanje zuba, ja sam koristila i zaista su odlicni http://izbjeljivanjezuba.com/advanced-trakice/

    OdgovoriIzbriši
  24. Odličan post, jako mi se dopada tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši