19. 01. 2013.

Best of lista - najbolji make up proizvodi po kategorijama 2013

U posljednjih desetak godina, koliko traje moje aktivno zanimanje za make up, isprobala sam ogroman broj različitih proizvoda. I još uvijek to radim. Postoji mali broj onoga što uvijek iznova kupujem a sve ostalo je neprestano istraživanje :) Već znate da (se tješim time što) ciljam na pristupačne stvarčice nižeg i srednjeg cijenovnog ranga i ne kupujem high end brendove. Najskuplji proizvod u mojoj kolekciji je Chanelov tekući puder ali mi se takvi izleti baš rijetko dešavaju. A danas sam došla na ideju sumirati svoje dosadašnje iskustvo i napraviti top listu najboljih u svojim kategorijama. Pa idemo :)

Baza za lice : Eveline Art Scenic za masnu/mješovitu kožu 


Krasno omekšava i zaglađuje kožu i odlično vrši svoju funkciju matiranja i produživanja vremena trajanja tekućeg pudera na licu. Promjenili su joj pakiranje, više nije u bočici s pumpicom nego u tubi što omogućava da se proizvod iskoristi u potpunosti.

Tekući puder : Bourjois Healty Mix


Dio moje stalne postave i ono što uvijek iznova kupujem od kad je izašao na tržište. I nastavit ću jer je savršen. I nijansa 52 je najbolje pogođena nijansa ijednog tekućeg pudera koji sam ikada stavila na svoju kožu.

Korektor za podočnjake/lice : Bourjois Healty Mix




Također stalna postava. Jednako dobar na podočnjacima kao i na licu. Fantastično prekriva, ne uvlači se u borice i nije mu neophodno setovanje da bi čitav dan ostao na mjestu. Jedno pakiranje mi traje minimalno 6 mjeseci redovnog korištenja jer ga za jedno treba jako malo.

 Puder u prahu : NYX Loose Powder 



Praktično široko pakiranje sa odličnom mekanom pufnom za nanošenje, mikroskopski sitno mljeven, mekan, svilenkast, lagan i neprimjetan na licu. 

Puder u kamenu : Avon Ideal Flawless


Prilagodljiva nijansa, lijepo se stapa s kožom, prirodno izgleda, odlično matira i drži tekući puder na mjestu.

Rumenilo : Sleek 



All time favorite rumenila. Potpuno mat finiš, nevjerovantna pigmentacija i izbor nijansi, nimalo se ne trusi, bukvalno klizi po koži, odlično se blenda i dugo traje na licu bez da početni intenzitet boje imalo oslabi.

Bronzer : Margareth Astor Skin Match



Sastavljen od 4 mat nijanse, omogućava lagano doziranje tona i intenziteta boje, mekan, pigmentiran, prirodan, dugotrajan.

Tekući highlighter : ELF Shimmer Facial Whip Spotlight


Čitala sam da se kod nekih cura znao razdvajati po komponentama ali ja nisam imala takvih problema, moj je sav srednje guste i kremaste teksture. Lijepo se razmazuje, nije presjajan,  prirodno se stapa s kožom i prekrasno ju osvjetljava. Mala količina pomješana s tekućim puderom čini čuda za umoran, neispavan i beživotan ten

Highlighter u prahu/kamenu : NYX Sexy Shimmer


Ovo je highlighter skoro pa u boji kože tako da ga koristim i za dnevne lookove. Mekan je, svilenkast, ugodan, sadrži minerale i ima jako sitne i suptilne shimmeraste čestice. Ponekad ga nosim i kao sjenilo ili preko smeđkastih i breskvastih rumenila kojima daje neku posebnu dimenziju.

Olovka za obrve : Essence Eyebrow Designer


Idealne tvrdoće i pigmentacije i prirodne nijanse. Već stoljećima koristim 02 Brown i ne mislim ju mjenjati nikad.  

Baza za sjenila : ArtDeco 


Klasika koju godinama kupujem i koristim. Radi sve ono što bi dobra baza za sjenilo trebala da radi i nikad, pa ni po najvećem paklu vani me nije izdala. Jedno pakiranje mi traje oko 8 mjeseci svakodnevnog korištenja i bez nje ne mogu zamisliti ni jedno jedino šminkanje.

Palete sjenila : Manly 120 paleta


Moja najbolja investicija za sve otkačene i vesele lookove koje poželim napraviti i veliki izvor inspiracije - kad ne znam šta bih otvorim ju i sve te silne boje na jednom mjestu jednostavno rode ideju.

Mono sjenila : ArtDeco 


Ogroman izbor boja i različitih vrsta završetaka u praktičnim uskim namagnetisanim kutijicama. Nikad mi se nije desilo da me je ijedno njihovo sjenilo razočaralo. Pigmentovana, laka za blendati i dugotrajna.

Dip lineri : Rimmel Glam Eyes Professional



Na stranu sve što isprobavam ali njega uvijek moram da imam uz sebe. Jeftin je a fenomenalan, izvlači i najtanje i najpreciznije linije na svijetu, ne puca, ne mrlja se, intenzivno je crn i ostaje na mjestu sve dok ga ne maknem. Najbolji drugstore dip liner ikad.

Gel lineri : Catrice 


Zato što još uvijek trošim pakiranje crnog Black Jack With Jack Black kupljenog polovinom 2011 godine a ni sekund se nije posušio i otvrdnuo u posudici što mi se redovno dešava s drugim gel linerima nakon nekog vremena. Teksturom je idealno mekan da se s njim da raditi, odlično je pigmentiran, ne razmazuje se i dugo traje.

Olovka za oči : Avon Supershock 


Ništa drugo nije u stanju toliko dugo izdržati na donjem waterlineu. Ne mrlja se, ne skuplja u uglovima očiju, vodootporna je, intenzivno crna i beskrajno izdržljiva.

Maskara : Bourjois Volume Glamour Max Definition


Velika gumena četkica sa kratkim, gusto poredanim vlaknima. Odlično razdvaja i naglašava svaku pojedinačnu trepavicu, produžava i daje fantastičan volumen čak i iz samo jednog sloja.

Olovka za usne : ArtDeco Invisible Lip Contour



Jer je univerzalna, bezbojna, odlično radi svoju zadaću i pristaje apsolutno svakoj nijansi ruža.

Baza za ruž : Revlon Vital Radiance


Pripada Revlonovoj liniji za zrelu kožu. Na silikonskoj je bazi, jako hidratantna, mekana poput najljepšeg balzama, sadrži SPF15, ekstrakte aloe vere i vitamin E. Omekšava i zaglađuje površinu usana pa se svaki ruž preko ljepše nanosi i puno bolje izgleda. Pogotovo funkcionalna kod dugotrajnih ruževa.

Ruž za usne : Bourjois Rouge Edtion


Imaju sve što tražim od dobrog ruža za usne :  izbor intenzivnih boja, odličnu pigmentaciju, mazivost, ugodan osjećaj na usnama, lijep miris i dugotrajnost.

Sjajilo : Avon SuperShock


Ne volim sjajila za usne jer su moje prirodno jače pigmentirane i mjenjaju boju svega što ih ne može potpuno prekriti. Ovo su u biti jedina sjajila koja nosim jer zbog fantastične pigmentacije više djeluju kao tekući ruževi za usne. Imaju ogromno pakiranje i veliki praktičan spužvasti aplikator, nisu nimalo ljepljiva a u dva sloja boja je identična onoj u pakiranju.
 
 

Napravila sam kilometarski post :) 

Čitamo se u sledećem već sutra :***

44 komentara:

  1. Nedavno sam otkrila tvoj blog i stvarno sam odusevljena! Nastavicu da pratim tvoje post-ove! :) Samo tako! :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicno, dosta od tih stvari su i moji favoriti npr. Artdeco baza za sjenke, Rimmel tus, Bourjos HM puder. Jedine baze za lice koje sam uopste probala su ta Eveline i Avon magix, ali Eveline mi je puno bolja. Super mi je i taj kameni Avon puder.
    A volim procitati tvoje postove i prijedloge jer ni ja ne kupujem high end brendove, nisam dovoljno bogata da mogu i to i neke druge stvari koje volim, a uvijek sam nekako misljenja da se i u dragstore rangu brendova mogu naci odlicne stvari i da se moze biti savrseno njegovana i lijepa

    OdgovoriIzbriši
  3. Moj problem je što patim na kvantitet tipa da moram imati 16 nijansi ljubičastih sjenila i 20 nijansi crvenih ruževa čiju razliku samo ja znam i vidim. Da sam oplela po HE brendovima morala bih zarađivati barem troduplo više u odnosu na sad ili bih bankrotirala u roku keks :D
    A i totalni mi je gušt pronaći nešto savršeno za malo para, to je takva sreća koju ne znam adekvatno da objasnim :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odličan post i puno novih ideja za kupnju. Hvala. Ovu Eveline bazu ću vjerojatno prvu probati.

    LP

    OdgovoriIzbriši
  5. Nema na čemu, nadam se da ćeš biti zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlican izbor! Sve proizvode od ovih koje sam probala su i moji omiljeni iz istih kategorija. Za one koje nisam probala, ne znam - ali vjerujem tvom izboru. ;)
    Jedino za ruz bih imala jos preporuku, ako nisi probala, obavezno probaj Artdeco Dita Von Teese kolekciju. Eto, mozda se Bourjois moze staviti ispred ovih samo zbog palete boja, ipak su AD DvT samo u jarkim i tamnim crvenim/ciklama nijansama. :) Ali meni su najbolji... ;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Čitala sam puno odličnih komentara za njih, cure su ih stavljale uz bok s MAC ruževima i proglašavale čak i boljim od njih tako da ću ih sigurno prvom prilkom pokupiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, daa.. :) Zeke je na forumu napisala da otkako su ovi izasli, cesce ih koristi nego MAC. A svi s foruma znamo koliko voli taj brend i crvene karmine. :) Trebala si ih uzeti u CM-u na ovom snizenju Artdeco od 50%. Ako imas u gradu sutra neki CM koji radi, iskoristi priliku. ;)

      Izbriši
  8. Ja kupila nedavno Evelin bazu i nisam skontala da joj je prošao rok, imala sam teškuuuu reakciju da se bojim sad kupiti i neko kojem je rok dobar ( da sam malo više gledala kad sam kupovala ne bi se desilo ali eto ), Bourjois HM koristila dok mi lice nije postalo razuzdanije pa mi sad treba jače prekrivanje, korektor i nakon silnih pohvala i dalje nisam probala ( totalni sam debil ) a sad planiram probati MUA kao i bazu za sjenilo, trenutno imam ono Essence I love stage i odlično je, moraću i Astor bronzer da probam a sa maskarama se nikad ne zna, trenutno imam 6 i sve koristim, najveće iznenađenje mi je Ravelique maskara za definiciju, ne bi vjerovala kako je dobra, moraću probati i ostale jer šta je 6 maskara, bolje imati makar 10 :P odužila sam sa komentarom al' tako volim tvoje postove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od Eveline baze nikad nisam imala nikakvih dodatnih problema na licu a koristim ju stvatrno dugo. Sramota za naše uvoznike i drogerije to što prodaju ono čemu je već istekao rok, zbog čega im nisi to vratila nazad ?

      Ravelique stalak sam prošnjuhala u CMu i ništa mi nije posebno zapelo za oko ali ću probati tu makaru - čim potrošim bar pola od ovih 12 koje su mi trenutno u opticaju :D

      Izbriši
    2. Da, to sam i ja pomislila ali bilo je prekasno, nisam imala račun, ne bi mi uvažili to što vraćam . Trebala su mi dva mjeseca da saniram lice -_- !!!!

      Meni je ta za definiciju super, probaću i ostale iako su moje trepavice hronično ravne, ipak mi dobro drži kad ih prethodno uvijek, lijepo ih razdvoji. Trusi se ali minimalno, opraštam . Baš sam mogla uraditi recenziju :D
      I kažem ja, šta je 6 maskara, treba barem 10 a ti 12 :D

      Izbriši
  9. Di si uzela Revlon lip primer? Evo guglam i niđe ga za kupit... :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uzela dva komada prije 8 mjeseci na Cosmetic House, sad vidim da ga više nemaju...Ako ti išta znači puni naziv te baze je Revlon Vital Radiance smoothing lip primer

      Izbriši
  10. Gdje se u BiH prodaje Eveline baza? :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Eveline bazu, HM korektor, Sleek rumenila (za koja ne bih mogla vise da se slozim, najbolja rumenila ikada), Artdeco baza sa senke, Catrice eyeliner, sve sam to probala i mogu u potpunosti da se slozim :)
    Rimmelov glam eyeliner mi stoji jos uvek ne otvoren,ali sam citala dosta pohvala , a vidim da se i ti slazes sa njima, pa sam sigurna da ce mi se svideti.
    Jedino zasta ne mogu da se sloazim je e.L.f highlighter jer se i meni desilo da pocne da se razdvaja...

    OdgovoriIzbriši
  12. Slažem se sa tobom kada je riječ o nekim proizvodima poput tečnog pudera Bourjois pudera, maskarw, zatim olovke za obrve i Art Deco sjenila. Interesuje me kakva su tvoja iskustva sa narudžbama e.l.f.? Koliko im treba da stignu i da li si uzimala njihove četke? Meni se dopadaju ali nemam dovoljno informacija. Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupovala sam dosta puta s njihove UK stranice, često imaju kodove za popust ili free shipping, prati ih na fejsu jer tamo objavljuju. Brzo stigne, za oko 7 dana. Od kistova su mi se najbolje pokazali oni za lice iz Studio linije - Powder Brush, Complection i Blush, to su ovi

      http://makeupmanija.blogspot.com/2011_10_01_archive.html

      Imam par kistova za oči iz obične linije ali oni nisu ništa posebno pa bolje zaobiđi.

      Izbriši
  13. super post!
    bourjois baza i korektor su mi savrseni, catrice gel liner takodje, artdeco baza odlicna, super shock liner takodje

    sleek bih volela da probam kao i dosta stvari sa spiska :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Kako volim ovakve postove! Neverovatno kako je jedan proizvod jednoj osobi savršen, a drugoj grozan, meni nikako ne odgovara HM korektor, stoji mi bezveze u ladici, za lice mi je preslab, za podočnjake presuv :( Nisam preluda ni za HM puderom. Slažem se za Rimmelov tečni, bolje četkice za sasvim tanke linije nema! Eveline bazu nikako da isprobam, a sigurna sam da bi mi se svidela, a jako me privlače i ti Bourjois ruževi, ima nekoliko boja koje su baš za mene :)

    OdgovoriIzbriši
  15. hvala na preporuci za tecni highlighter iz elfa,nisam ni znala da oni imaju to :)narucujem prvom prilikom(valjda ce im brzo neki popust ili free shipping)
    a sleek kupujes s njihove stranice ili? nemaju paypal pa se ja nekako ne usudjujem zbog svih losih komentara na netu,a patim za rumenilima i paletama ima godina :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Sleek uzimam na eBayu, ako ti treba seller viči :) Jednom sam naručila s njihove stranice kad su imali neki popust, brzo je stiglo i sve je bilo ok, tu sam pisala :

    http://makeupmanija.blogspot.com/2012/09/online-kupovina-sleek-makeup.html

    Mada se cure masovno žale na njih pa možda bi ti bilo najbolje da naručiš s britanskog eBaya.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je li ti vanitypalace seller,ako nije deder mi link od svog :)
      a jeftinije je s njihove str,ako paket stigne,a posto su velike sanse i da ne stigne,onda bolje platiti koju funtu vise pa s ebaya narucit..steta sto im nisu odgovorniji malo zaposlenici,pa da im je online prodaja kao kod mua ili elf npr.

      Izbriši
  17. Odlican post, uzivala sam dok sam ga citala.:)

    OdgovoriIzbriši
  18. jel nyx narucujes s njihovog sajta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, oni ne shippaju nama. Naručujem preko američkog eBaya

      Izbriši
  19. Izgleda da sam ja neki baksuz :) Elf iluminator sam dobila razdvojen po fazama, obe artdeco senke koje imam se tesko blendaju, a avon supershock olovke mi zakrvave oci (krivila sam dim, hladnocu, prehladu, ali ne, do njih je.) Ostalo nisam probala.

    Inace, odlican post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za ELF sam čitala da se to curama dešavalo, moja dva posljednje kupljena su nekim čudom skroz ok, ne razdvajaju se nimalo. Za Avon SS - jel imaš možda osjetljive oči ? Jer on je ipak gel liner u olovci i ako si ga nosila na waterlineu može se desiti da si zbog toga imala problema

      Izbriši
  20. Super post i zanimljivi proizvodi. :-D Ova Evelin baza djeluje interesantno. Baš bih je probala. Meni je koža masna, a koristim Bourjois FP puder. Takođe sam vjerna Aonovom IF puderu. Kad god probam nekakav drugi vidim da je Avon ipak bolji. Doduše nisam još poegla za visokobrendiranim puderima.. vjerujem da je neki od njih ipak bolji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. IF je Ideal Flawless pretpostavljam :) Misliš na tekući ili kompaktni ?

      Izbriši
    2. Da mislim na taj i to na kameni, :-D mada sam imala i taj kompaktni ali mi je bo baš pretežak na koži pa ga neću ponovo kupovati...

      Izbriši
  21. Gdje kupuješ bazu za sjenila? Ja gdje god sam našla Art Deco šminku bila je prašnjava i djelovala staro da se nikad nisam usudila dati tih 10ak maraka za bazu, a želim je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U CMu u Tuzli. Uvijek tražim da mi izvade drugu bazu iz ladice ispod stalka, nikad ne kupujem onu što je izložena gore jer nisam sigurna da je niko nije otvarao što je za ovakve proizvode pogubno. I da, kod njih je stalak baš uredan, dobijaju sve sezonske kolekcije i nikad nisam vidjela da je nešto zaprljano ili zamackano.

      Izbriši
    2. Eh, onda mi je jedino rješenje da i ja tražim kutiju iz ladice :). Hvala :)

      Izbriši
  22. Baš si lijepo sve sumirala na jedno mjesto. Vidim par stvari koje nisam probala, a sad ću morati. :-) A da nam napraviš ovako nešto i za preparativu?

    gaby

    OdgovoriIzbriši
  23. Ja sam jednostavna i dosadna što se preparative tiče, ne vjerujem da bi to iko htio čitati :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Da li moze savet sto se tice Astor bronzera? Vidim da ti imas i za plavuse i za smedje - koji bi preporucila i zasto, ja sam bas svetla i plava , ali s obzirom da u sebi sadrze 4 nijanse, mislim da ipak mozda u obzir moze da dodje i ovaj za smedje - sta ti mislis?

    OdgovoriIzbriši
  25. Uzmi ovaj za plavuše, pogotovo ako si jako svijetla jer su oni baš dosta pigmentirani pa mislim da bi ti tamniji bio pretaman.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! Pretpostavljam da nema shimer u sebi? Da li bi konturirala sa njim?

      Izbriši
  26. Autor je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  27. Definitivno potpisujem sve za Bourjois korektor i puder, ArtDeco baza je i meni najnaj, iskreno sam se oduševila kad sam na popisu vidjela Essence olovku za obrve.
    S obzirom da većina za obrve koristi sjenila, često mi se čude kako ja mogu koristiti olovku...
    Uglavnom, te četiri stvarčice su i na mom popisu najdražih proizvoda :)

    OdgovoriIzbriši
  28. For thе cryptic ѕtrokeѕ you need to lightly use
    private ceremony whеre the іnstructоr "attunes"
    the educatеe to the Tantric Mаssage energy.
    Approximately 6 to 20 needles vοlition be insеrted with a Affeсted role, are the ρotential diffeгence
    side effects οf cortisone shots.

    Also visit my blog post ... tantric massage in London

    OdgovoriIzbriši
  29. moram priznati jedan od najboljih članaka koje sam čitala na nekom blogu.

    OdgovoriIzbriši