06. 06. 2011.

Proizvodi mjeseca - 05/2011

Konačno sam se preselila na novu adresu !! Tu gdje će raditi i linkovi i veze i GFC i Bloglovin, pretrage i tagovi... sve što treba da nam svima bude lakše :) Nadam se da vam se sviđa MakeupMakeout u novom ruhu, da ćete me pratiti i svoje utiske podjeliti samnom u komentarima. Adresa je dakle promjenjena, naziv je ostao isti a link na stari blog možete naći u zaglavlju za slučaj da vam zatreba. 
Danas počinjem s prvim postom za koji sam odabrala nešto o čemu dugo nisam pisala - proizvodi koje sam najviše voljela i najčešće koristila proteklog mjeseca.

1. Catrice gel liner Black Jack With Jack Black


Kod nas je nemoguće naći bolji crni gel liner od ovog po normalnoj cijeni. Sve moje crne je potisnuo u durgi plan, čak i dotad obožavani Wet n Wild Mega Eyes jer je jednostavno tako lagan za nanjeti, intenzivno je crn, suši se na mat i pod uslovom da ga ostavite minuticu da se posuši ostat će tu gdje ste ga stavili čitavu vječnost. Teksturom je dosta mekan tako da traži malo opreza kod uranjanja kista dok se ne naviknete ali pretpostavljam da se upravo zbog te teksture neće osušiti u teglici tako brzo. Meni je postojan čak i na waterlineu, jeftin je, dostupan i u biti jedini problem koji imam s njim je to što se teško skida pa koristim uljane odstranjivače. Za sve ostalo čista petica. Dio je novog Catrice asortimana i možete ga naći u DM-u/CM-u/Kozmu po cijeni od oko 8 KM.

2. Avon True Color rumenilo Soft Plum

 
Posebno sam vezana za ovo rumenilo jer je to jedna od rijetkih unikatnih boja u čitavoj mojoj kolekciji. Teško ju je opisati, nešto je između blage ljubičaste i prljavo roze a ono što ju čini posebnom su mikroskopski sitne zlatne čestice koje se na koži skoro ni malo ne primjećuju ali boji daju neku posebnu notu živosti. Na mom toplom tenu izgleda pomalo crvenkasto i totalno osvježavajuće i prirodno što iskreno nisam očekivala na prvi pogled.Uklapa mi se u sve što nosim na ostatku lica i obično kad ne znam koju nijansu staviti najčešće nosim njega. Lako se blenda, ne ostavlja fleke i postojano je s tim što trebate uzeti u obzir da su moji obrazi suhi i da na njima svako rumenilo traje dok ga ne skinem. Nisam ga primjetila u aktualnom Avon katalogu ranije mu je cijena bila oko 10 KM. Tražila sam po eBayu i se da naći za cca 6 funti s uključenom poštarinom.

3. Bourjois Healty Mix Serum 


Maj je ovdje bio ne toliko paklen koliko sparan, bilo mi je teško podnjeti i svoju kožu a kamoli nešto na njoj. A pošto nisam jedna od sretnica koje mogu vani samo s zaštitnom kremom jako sam voljela ovaj puder. Da se ne ponavljam, na starom blogu sam već napisala detaljnu recenziju pa ju pročitajte ovdje

4. Essence Stay With Me sjajilo u nijansi My Favorite Milkshake


Probala sam sve kategorije sjajila koje je Essence imao u svojoj ponudi ali ni s jednim nisu toliko "uboli" kao s ovim novim. Od guste teksture, ugodnog slatkastog mirisa, preko trajanja i osjećaja na usnama do izbora boja. Sve mi je odlično osim malo čudnjikavog aplikatora kakav nikad prije nisam srela ali kad nađem ovako dobro sjajilo stavljala bih ga s čim god hoćete :) Prije bih se mogla nazvati tipom od ruževa a ne sjajila ali s ove se ljepote nisam skidala cijeli mjesec. Morate ga probati pogotovo ako uzmete u obzir da pored ove moje imaju još i baby rozu, koraljnu, ljubičastu i crvenkastu nijansu i da koštaju samo 5 KM.

5. Maybelline Great Wear rumenilo u nijansi Woodrose

  
Ovo nije klasično kremasto rumenilo, tekstura mu je nešto tvrđa, između pjene i praha ali je i dalje dovoljno podatna da se može lagano dozirati, kontrolisati i fino razmazati po jagodicama čak i ako ste početnik sa kremastim rumenilima jer s ovim je nemoguće zabrljati:).Ne sadrži ulje ni parfeme, postojanost mu je odlična a ono što je super je da dobro izgleda i u funkciji ruža za usne ili kao podloga prije ružičastih sjajila. Dolazi sa spužvicom za nanošenje ali meni je najlakše stavljati ga prstima. Boja je neutralna, blaga ružičasta, izgleda jako prirodno i dobro se uklapa s naglašenim očima ili crvenim ružem. Kako izgleda na meni možete vidjeti u ovom postu. Kupljeno je na Cosmetic House za cijenu od oko 3 funte.

6. ELF Shine Eraser

  
Kad vani jako zatopli bloting listići su mi najbolji prijatelji. Ako poput moje za šminku potpuno nezainteresovane seke nikad nista čuli za njih, radi se o tankim prozirnim listićima koje pritisnete na sve površine gdje vam se lice pojačano masti kako bi sakupili višak sjaja i sebuma i matirali kožu a sve to bez da uklone i tekući puder koji nosite. Upijajući su sa obje strane, jedan listić je dovoljan da matirate T zonu a u pakiranju ih dolazi 50 komada. Moji su kupljeni na ELF UK sajtu po cijeni od 1,5 funti.

7. Covergirl Lash Blast maskara 


Ja i ona imamo odnos pun ljubavi i mržnje :) Naime, ovo je najdivnija maskara na svijetu za moje trepavice jer ih razdvaja kao nijedna dosad, daje im ultra crnu boju i puno volumena, drži ih uvijene i čak i malo produži. Ali -samo u prvih 2,5 do maksimalno 3 mjeseca svakodnevnog korištenja. Više od toga ne može izdržati jer se jako posuši i od svih gore nabrojanih efekata ostaje samo trag u magli ili bolje rečeno crni trag na podočnjacima. A kad se radi o jednoj od najhvaljenijih drugstore maskara na svijetu čija je količina impresivnih 13 ml to joj se ne oprašta.Nema govora o ranijem otvaranju jer sam je kupila potpuno zaštićenu kartonom i plastičnom folijom kako se već maskare kupuju svugdje osim kod nas. I jedini razlog zašto je na ovom popisu je taj što sam kupila dvije odjednom i prije pola mjeseca otvorila drugo pakiranje. Kažu da je četkica i sama formula gotovo identična Max Factorovoj False Lash Effect maskari što i nije čudno obzirom da ih radi isti proizvođač. Ako poslje svega i dalje želite Lash Blasticu potražite ju na eBayu gdje se njena cijena kreće od 8-10 dolara.

Toliko o mojim najdražim make up komadima za maj. Što se preparative tiče,pored onog što konstantno koristim potpuno sam odljepila za Afroditinim uljnim gelom za tuširanje od grožđa jer poslje tuširanja na grožđe mirišemo ja, moja odjeća, kupatilo i predsoblje a koža je toliko mekana da nemam potrebe za mlijekom ili losionom za tijelo. Inače ima 500 ml i košta oko 10 KM a ovog mjeseca sam primjetila da ga CM ima na sniženju za 6,5 KM. Zatim sam voljela ( i još volim) Essence My Skin kremicu za matiranje sa ekstraktima lychee i crnog grožđa jer je lagana, krasno miriše i dobro matira a košta tek oko 4 KM.

I to bi bilo otprilike sve, nadam se da vas nisam udavila za prvi post na novom blogu :) Do sledećeg puse svima :***

Broj komentara: 7:

  1. Dobro nam došla :D Želim ti puno sreće na novom blogu, followera, čitaoca, postova a što manje neviranja oko štopanja blogera (što me ponekad izluđuje):D

    Imam Essence gel liner i također je super postojan, no nažalost se preslikava ako ne stavim bazu i sjenilo. Pošto ovo zadnje uvijek radim (osim jedanput, tad mi se i preslikalo), nemam problema :D
    Također imam i Essence stay with sjajilo u koraljnoj nijansi koja je zaista idealna za vedriji proljetni a uskoro i ljetni mejkap :D Odlično je, no Beyu sjajila su mi i dalje ispred svih ostalih.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobrodošla!
    Baš se radujem i drago mi je što si počela ovakvim postom. Moj Essence gel liner, u suštini je isti, doduše, od istog su proizvođača pa ja nešto kontam da je to zapravo jedan te isti liner, samo Catrice nešto skuplji (1 KM čini mi se?)
    Da mi je naći maskaru koja mi neće izazivati alergiju na očima...već godinu dana apstiniram, čim dvaput stavim neku maskaru, odmah svrbež i osip...to mi je baš žao.

    OdgovoriIzbriši
  3. ej, dobrodošla
    kojagod adresa bila, ja te nastavljam pratiti,
    samo nastavi kao i do sada
    želim ti puno sreće i čitatelja
    ana marija

    OdgovoriIzbriši
  4. Dobro nam došala!
    Pratim te sada i ovako, puno jednostavnije!

    P.S. I blogger zna zezati, ali manje vjerojatno od drugih!

    OdgovoriIzbriši
  5. Juhuuuu! Napokon na bloggeru! Odlicno! :)

    Super su ti proizvodi mjeseca, posebno gel liner (ja imam essenceov i apsolutno je savršen, osim kad se treba skinuti, ali ulje to super odradi) i essenceovo sjajilo (imam ga u istoj nijansi i slazem se s apsolutno svime sto si napisala!) Ne znam samo zasto kod nas u dm-u nema nijanse Kiss kiss kiss, prelijepa crvena koju sam si planirala kupiti, ali nje jednostavno nema :(

    Kako sam se i sama bacila u vode online kupovine, sve me vise privlaci Covergirl maskara, pa ju mozda jednom prilikom narucim cisto da vidim sto je to tako dobro u njoj! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. hvala svima na dobrodošlici :** moram priznat da promjena baš godi pogotovo što je na bolje :)

    @Emma - meni se Catrice nikad nije preslikao, čak i bez baze i sjenila jer gledam dole malo i čekam da se osuši a kad sam šminkala prijateljicu podigla je kapak prije nego se osušio i ostala je mrlja na gornjem kapku pa biće da je do toga jer je dosta vlažan na prvu

    @Biberlee - jesi li probala Deborah Sensitive Eyes duo maskaru ? Dvofazna je i napravljena posebno za osjetljive oči. Isto imaš i Burjois Volume Ultra Care, Maybelline Define a Lash a od jeftinijih Oriflame Lash Sensitive

    @Irena - vidjela sam tu crvenu ali mi djeluje nekako potamna crvena na bordo boju a to ne volim kod sjajila jer nemam oblik usana za takve nijanse ako nisu mat. I vidjela sam da je ELF prvi pao kod tebe, nadam se da se nećeš previše navuć jer je teško stat :D
    I da,uvjerena sam da je FLE od Max Factora evropska verzija Covergirl LB jer sam vidjela da su sad uvezli FLE Fusion a postoji i LB Fusion

    OdgovoriIzbriši
  7. Deborah nisam probala, Oriflame i Maybelline jesam. Uzela sam sad Super enchant od Avona pa da probam. Lako je proslijediti :)

    OdgovoriIzbriši