18. 06. 2011.

Sjajne oči i neonske usne

Lisin video iz predhodnog posta je bio u colorfull eyes and glossy lips fazonu i drago mi je što vam se svidio jednako kao i meni. Ja sam za svoj današnji look išla malo obrnuto i napravila colorfull lips and glossy eyes :) Sama ideja je zvučala super i bilo je zabavno za napraviti jer iskreno sjajne oči nikad nisam ni pokušala uraditi a za boju ruža me inspirirala ova slika
 


a u mojoj izvedbi to izgleda ovako






Za oči sam preko Manhattan baze za sjenila koristila obično sjajilo za usne :) i to Essence Stay With Me u nijansi My Favorite Milkshake koje sam s aplikatora skidala pljosnatim kistom za oči i super se držalo obzirom da je teksturom dosta gusto. Trepavice ne gledajte jer su čemerne, oduvijek :D




Za usne sam koristila intenzivni (i nevjerovatno kvalitetan obzirom na cijenu) Golden Rose ruž broj 53 čiji ste swatch mogli vidjeti u postu o ljetnim ruževima na starom blogu. Fotić ga je malo pojeo na slici cijelog lica ali ovo je njegova prava boja. I priznajte da je za past na guzu.




a na ostatku lica imam Essence Soft Touch Mousse puder Matt Sand, Benefit Hoola brozer i Oriflame Fresh Pink rumenilo.

Meni se look sviđa jer je brz i lagan za napraviti, ne traži mnogo proizvoda ni mnogo umjeća a vrlo je efektan i nosiv. Ako niste fan glossy kapaka možete staviti sjajilo tamo gdje mu je mjesto i na očima koristiti neko mat sjenilo boje kože i u tom slučaju za mrvicu jače rumenilo npr Deborah Paprika za koje sam uvjerena da bi se odlično uklopilo u ovu priču.

:*****

Broj komentara: 13:

  1. predivno ti stoji!
    na meni boja 53ice izgleda kao na ovoj prvoj slici,na kojoj je manekenka,mozda malo i drecavija,uglavnom samo njega nosim ovih dana.
    zar ti se ne lijepe kapci namazani sjajilom?mislim kad trepces i to...?

    OdgovoriIzbriši
  2. kakav karmin, moram ga imati... ne znam ni gde tacno mogu da nadjem gr, ali za ovo vredi prekopati grad :D

    OdgovoriIzbriši
  3. @Anelie - hvala :* ne lijepi se al nimalo, ni ne osjetim ga ( mislim sjajilo :DD)
    @M&M - sva tri GR-a su mi ljubav na prvi pogled, iznenadila bi se koliko su trajni, kad se ruž skine boja ostaje poput staina a o nijansama da ne pričamo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. ajme kako je odlican ovaj look :cerek:
    moram ga prvom prilikom isprobati - hvala na inspiraciji :)
    inace, potpisujem tvoje odusevljenje sa novim Essence sjajilima - nevjerovatno su postojana, lagana, divne boje i divna pokrivenost.
    Ja imam dvije intenzivnije nijanse: 04 Trendsetter & 06 Berry Me! i jaaako sam zadovoljna. Mislim da cu i ostale pokupovati :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Ruž je <3 Imam 98 i 99, a moram imati i 57 i 53 :D

    OdgovoriIzbriši
  6. moram prvo tebi da javim *sa odusevljenjem* da sam jutros kupila 53 i 57 i da se ne zna koji je lepsi. pritom sam trazila 57 (jer sam taj jedini zapamtila) a prodavacica mi je sama preporucila 53, i oba su divna. ceo dan mi je 53 na usnama i jos uvek stoji, potpuno neverovatno. malcice je suvlji, ali nista strasno. cim stignem ishvalicu ga i na blogu, da podelim odusevljenje sa svima, a sada samo da ti se zahvalim sto si mi ih otkrila :D

    OdgovoriIzbriši
  7. @Miss B. hvala ti, ja trenutno nemam nijedno drugo ali mi je Candy Bar prvo sledeće na spisku
    @Emma - moja kolegica blogerica je rekla sve u komentaru ispod tvog :)
    @M&M - nema na čemu, jako mi je drago da ti se sviđaju i da si uspjela naći oba. Ja volim te mat nijanse jer duže traju, i po tom pitanju su GR odlični. Šalji dalje! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. krasna bojica, ovo već mogu zamisliti na sebi. dugo nisam vidjela negdje GR za kupiti, ali bašćuh potražiti da vidim kakvih krasota imaju.

    OdgovoriIzbriši
  9. moze preporuka za neki crveni ruz sa hladnim podtonom ali iz kolekcije ultra rich ili perfect shine jer mi klasicni gr u crnom pakovanju isusuju usne pa ruzno izgleda... pls.. :)

    OdgovoriIzbriši