22. 11. 2011.

ELF kupovina

Do prije par dana britanski ELF je imao fenomenalnu akciju - u kombinaciji sa besplatnom poštarinom za narudžbe preko 10 funti nudili su i jedan od četiri Mystery Box-a, tačnije kutije iznenađenja u kojima se nalaze njihovi proizvodi u vrijednosti od 10 funti pa naviše. Baš otprilike u to vrijeme, u svoju su regularnu Studio ponudu ubacili dvije nove boje cream linera i to moje najdraže - intenzivno tirkiznu i ljubičastu. Generalno mi ništa nije trebalo jer sam sve njihovo što me zanimalo dosad već isprobala i tuševa stvarno imam ko blata ali obzirom da su me novim bojama kupili na prvu i da k tome još jako volim iznenađenja, ovu akciju nikako nisam mogla zaobići. Vi bi mogle ? :D
 
Naručila sam 11. novembra i baš kao i svaki put dosad poštar je stigao za 7 dana, uključujući i jedan vikend. Ali nije donio paket nego glupi žuti papirić. Ako ste se pitale kako papir može biti glup dopustite da vam objasnim - u ovoj državi službenici carinske kontrole imaju pravo da otvore (i otvaraju) svaku veću kutiju, pod većom se podrazumjeva veća od one najmanje koja postoji, s ciljem da utvrde šta je unutra i podlježe li to nešto carinjenju. Ako se ispostavi da je vrijednost ispod limita i da se nema šta carniti oni će vam obljepiti kutiju selotejp trakom i fakturisati pazite sad - pregled vašeg paketa. Cifra nije velika, radi se o 3,5 KM ali kad i fening dajem za ništa to me jako nervira i ljuti. Zašto nešto što se ne treba cariniti ne ide regularno dalje svojim putem do primaoca ? Ovako meni poštar ostavi taj papir kod kuće pa ja onda s njim idem u poštu, koja btw radi do 15 sati za razliku od mene i nalazi se na drugom kraju grada od mog posla. Plaćam naknadu za ništa i preuzimam svoju narudžbu. Svu zbrda-zdola ispremetanu i poluotvorenih kutijica u koje su zapakovani proizvodi. Šta su tražili u lakovima za nokte? Cijanid ? Ugh!!!
 
A ako zanemarimo sad moje živce i vječita pitanja bez odgovora, u biti sam zadovoljna jednako sa svojom narudžbom kao i sa stvarčicama iz Mystery Box-a. O čemu se radi i kako one izgledaju, pogledajte u nastavku. 
 
 

 
Prve su moje zvjezdice :) cream lineri u  novim nijansama  - Teal Tease i Punk Purple. Oba su mi prekrasna, pogotovo Teal Tease jer ima sitni srebrni sparkle u sebi, divno se presijava i boja je prava intenzivna tirkizna a to mi je jedna od najdražih boja na svijetu. Punk Purple je potpuno mat a za razliku od Purple nijanse iz ranije postave koja bi se više mogla nazvati smeđom, Punk zaista jeste ljubičasta. Oba linera dolaze s malenim kosim kistićem za nanošenje. Kremasti su, postojani i brzo se suše i setuju na kapcima. Dolaze u količini od 4,7 grama a cijena im je 3,5 funte. U narednom periodu napraviti ću posebnu recenziju za njih i swatchati sve 4 nijanse koje imam.


Healty Glow bronzer u nijansi Matte Bronze - jedini potpuno mat bronzer iz Elfove obične linije, još uvijek ga nisam isprobala ali obzirom da mi se još odranije jako dopadaju njihovi bronzeri jer su mekani, pigmentirani i super se blendaju vjerujem da me ni ovaj neće razočarati. Nijanse koje imam odranije su Warm Tan i Luminance, a kako izgledaju na koži možete pogledati ovdje. Inače dolaze u količini od 5 grama i koštaju 1,5 funti.
 

Još jedan novitet - Smudge kistić iz obične linije. Cijena mu je 1,5 funti i u biti bi trebao služiti za razmazivanje i omekšavanje linija povučenih uz gornje trepavice olovkama ili sjenilima za oči ali ja za takve radnje ipak više volim spužvaste smudge kistove. Ovaj sam kupila za nanošenje sjenila na donji kapak i čini se savršen za to jer je tanak, čvrst i blago zaobljen na gornjem rubu. Ono što mi se nije svidjelo je opadanje dlačica, kad sam prvi put prešla prstima po njemu, već su se dvije pozdravile sa ostalima. Nadam se da će to neće ponavljati :)

A sad prelazimo na Mystery Box. Zasebna kutija unutar narudžbe u kojoj su mi stigle sledeće divotice 
 
 

Beauty Book Neutral Eye Edition - ja nisam imala pojma da je ovo tako lijepo :) Bukvalno izgleda kao bilježnica, identično se i otvara. Izrađena je od čvrstog kartona a unutra se s jedne strane nalaze opsežne upute za upotrebu sa slikama kako se i gdje koja nijansa treba nanjeti a sa druge strane je čak 12 neutralnih nijansi sjenila za oči, mini crna olovka, dvostrani aplikator i malo duguljasto ogledalo iznad svega . Sjenila i sama ambalaža zaista izgledaju krasno. Iako djeluje tanko i plitko, ukupna količina svih proizvoda je čak 24 grama što je odlično. Nijanse uživo nisu ni nalik onima sa ELFovog sajta ali na to smo valjda već navikli :) Iskreno ovu paletu nikad ne bih kupila jer ni blizu ne izgleda tako lijepo i privlačno na sajtu ali realno mi je zaista divna. Njena cijena je 6 funti a osim u Neutral varijanti dostupna je u Smokey, Everyday i Glitter kombinacijama nijansi.
 
 
Lakovi za nokte - Glitter Glam, Smokey Brown i Twinkle. Izgledaju lijepo ali ja ne koristim lakove jer već dugo geliram svoje i imam nail art ili školjikice u bojama na noktima. Jednostavno nemam živaca stalno lakirati budući da na tastaturi provodim 8 i više sati dnevno tako da ću ove ljepotane prosljediti dalje. Koštaju 1,5 funti i zaista ne znam kakvi su po kvaliteti, za to ćete morati pitati Google :)
 
To bi bilo sve što se tiče ove narudžbe a ukoliko niste znali ELF i trenutno ima zanimljivu akciju - 40 % off na sve narudžbe od minimalno 20 funti koja traje do sutra u ponoć po britanskom vremenu. Upotrijebite kod  LIKE275K i nemojte se naživcirati što im sajt šteka ko lud, preopterećeni su :)
 
Još da napomenem kako je u toku i moje blogovsko darivanje, gdje možete osvojiti 88 Warm paletu sjenila za oči. Sve detalje potražite u postu ispod ovog.
 
Toliko od mene za danas, sad si idem nasuti času hladnog crnog vina, dignuti noge na stol i ne misliti ni o čemu :) 
Želim vam ugodan ostatak dana :***
 

Broj komentara: 26:

  1. Ja i dalje gubim živce, sajt šteka ko lud i ne mogu se nit ulogirat ni ništa -.-'

    OdgovoriIzbriši
  2. I reci mi kako si zadovoljna sa Piun Purple po pitanju pigmentacije. Htjela sam ga naručit ali sam čitala da se boja treba nadograđivati.

    OdgovoriIzbriši
  3. sad sam se bas zabrinula, i ja cekam elf paketic, nadam se da moj nece otvarati :( sadrzaj tvog mistery boxa je super,bas se pitam sta ce biti u mom. hocu i ja beauty book :D jedino lakovi su mi bezveze, uopsteno od elfa
    i jos zaboravi pitati, kakav je taj kistic koji dode uz liner, jel upotrebljiv?

    OdgovoriIzbriši
  4. divan poklon! a i gel lineri! jedva čekam recenzije

    OdgovoriIzbriši
  5. Prekrasan je ovaj tirkizni liner! Bit ce odlicna zamjena za neprezaljeni Essence Bondi beach koji se nikad nije pojavio u dmu, a ni u Kozmu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. gel lineri su prekrasni! ja još čekam svoj mistery box :))

    OdgovoriIzbriši
  7. sve izgleda apsolutno predivno :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Uf bas je slatka ova "knjizica" divneee boje :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja moram braniti carinike :))) normalno je da vam otvore paket jer ko kaže da je zaista roba koja je prijavljena tj. u paketu ona koja je navedena??? Ne mogu oni tek tako rizikovati disciplinske mjere, molim vas da ih razumijete!
    ELF paket je savršen!!!

    OdgovoriIzbriši
  10. Otkako sam te pronašla, obavezno te čitam :)
    Pozdrav,
    tražila sam nešto (više se i ne sjećam šta) i pronašla tebe. Bez tebe i tvog bloga više ne mogu, on mi je glavni izvor informacija za kupovinu na Ebayu, Elfu, Abbamartu .... U biti, ništa nisam ni kupovala online dok nisam pronašla tvoj blog, a onda sam u ovom mjesecu imala 6 online narudžbi, a o drogerijama da i ne govorim.
    Poznati su mi žuti papirići u sandučiću, uvijek isti čiko na šalteru koji uvijek kaže: "Počeli su pristizati, bit će njih još..." Zna čovjek kako to ide. I poznata mi je naša carina koja otvori paketić da bi ustanovila da roba ne podliježe carini i naplatila onih 3.30 KM.
    Ujutro se probudim zorom kako bih se što prije počela šminkati,...
    Ja sam opsjednuta...

    OdgovoriIzbriši
  11. i ja sam dobila isti sadržaj mystery box-a!(samo sam ja dobila smeđu olovku u "BeautyBook-u")
    sjenilima sam jako zadovoljna,premda se neke nijanse malo truse.(samo 2)
    dosta su pigmentirana, te su nekako mekana,bas laka za blendanje.
    lakovi su lijepi,ali po meni nekvalitetni. vec iduci dan po nanosenju se pocinju guliti :(

    OdgovoriIzbriši
  12. Uspjela sam :D Naručila sam i tu Beauty Book, nisam mogla odoljeti. Nego, zajedno sa shippingom sam platila 21,65 funti, što je 50,30 KM. Šta misliš da li će me cariniti zbog tih 30 feninga? :(

    OdgovoriIzbriši
  13. Predivni gel lineri :) Boje su genijalne, a i ova Beauty book je zanimljiva.

    OdgovoriIzbriši
  14. Hvala svima na komentarima :***

    @Emma - ja sam samo jednom prefurala magičnih 50 i to za čitave 2 KM i uredno su mi obračunali carinu :// ali vjerujem da je to zbog dosta velike kutije, tad je u pitanju bio Fragrance Direct a oni sve šalju u tim velikim sa gomilom spužvica, tako da...možda ti se desi a možda i ne :)

    Ljubičasti liner još nisam nosila tako da ne znam, čim budem javim.

    @Ducili - nemam ja ništa protiv toga što pregledaju, znam da im je to u opisu posla ali ako nema ništa za cariniti ne razumijem čemu im plaćamo ono za šta su već plaćeni ?

    OdgovoriIzbriši
  15. Kada su tek lineri izašli redovito sam gledala,ali svaki put su bili OUT OF STOCK !
    Sad kad sam ja odustala moš' ih kupit ko čoek'.


    http://makeupchit-chat.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  16. Ajj, ne mogu vjerovati. Bilo je ispod i onda dodah beauty book i izbacih mineralno rumenilo i onda da se ovo desi... Koliko bi bila carina na 50 KM? I reci mi molim te da li na Elfovim kutijama piše iznos ukupno sa poštarinom?

    OdgovoriIzbriši
  17. Izvini što dosađujem, samo ne bih baš bila voljna platiti carinu, mislim, koliko god da je, da nije mali iznos.

    OdgovoriIzbriši
  18. Samo da vam još malo pojasnim nešto oko carine :) ...koliko je meni poznato ovih 3,5 KM nije carinski prihod, provjeriću da li je bilo ispravki uputstva ali mislim da nije!!! Ne plaća se ništa carinskoj službi već svi prihodi idu u budžet BiH :))) izvinjavam se što pišem toliko o ovoj temi, ali znam da mnogi ne razumiju i imaju pogrešnu predstavu o carinskoj službi!!!

    @Emma - carina se plaća na iznose preko 50 KM i ako primiš više paketa u toku jedne sedmice...a računa se 10% od carinske osnovice (jedinstvena carinska stopa) i 17% od poreske osnovice - na ovaj tvoj iznos plaćala bi oko 14,70 KM. Ako živiš u SA gdje ima puno paketa na carinjenju...moguće da ne budeš u tom postupku :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Dulcili: Hvala ti puno :) Ja nisam primila paket ima 20-tak dana, i da, iz Sarajeva sam, a ako je samo 15 KM ne bi mi bilo toliko žao jer sam opet na dobitku zbog 40 % popusta.

    OdgovoriIzbriši
  20. Nema na čemu :) i drugi put...a ovo su dažbine kada se radi o fizičkom licu i kada se ne pravi carinska prijava...nažalost ovih 50 KM za koje važi oslobođanje je i u ostalim zemljama na sličnom nivou.

    OdgovoriIzbriši
  21. Ova paleta je savrsenstvo! Uh i cetkica!

    OdgovoriIzbriši
  22. beautybook mi je bas super :) a i mene nerviraju te 3,5 marke, neka oni otvore, ali kad vide da je sve ok, zasto ista naplacuju, kome god isle te pare...i kad se vec to spominje, na knjige se ne placa carina?

    OdgovoriIzbriši
  23. Upravo sam iscitala cijeli blog i zaista je predivan, gomlia genijalnih recenzija... Definitivno cu te pratiti... Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  24. @A. - nemam pojma to za knjige, čekaj Ducili da dođe, ona bi trebala znati odgovor :)

    OdgovoriIzbriši
  25. :))) Evo me..."ugnjavi" ti blog sa ovim...
    @A. - Knjige u poštanskom prometu za fizičko lice:pravila su ista kao i za druge narudžbe. Ako ste uvoznik onda se plaća 5% carina od carinske osnovice i 17% PDV od por.osnovice za robu koja nema porijeklo EU ili CEFTA jer je tada carina 0%.

    OdgovoriIzbriši
  26. hvala, zanimalo me ovo za fizicka lica. i sorry na offu :)

    OdgovoriIzbriši