10. 06. 2012.

Pro et Contra : novi Avon Glow bronzeri

Kao što ste već imale priliku vidjeti na fejsu, nedavno mi je stigao Avon paketić sa nekoliko novih proizvoda među kojima su i Glow bronzeri koji su novitet u Avonovoj ponudi i biti će dostupni u kampanji 09/2012 koja kreće od 15. juna. Ja obožavam bronzere i koristim ih tokom čitave godine a pogotovo ljeti i upravo su me zbog toga ovi Avonovi najviše zainteresovali pa sam ih odlučila recenzirati prije svega ostalog. Radi se o dvije vrste bronzera - Bronzig Powder kompaktnom u formi pudera u kamenu i Shake&Go bronzeru u prahu sa uključenim kistom na izvlačenje. U sklopu Glow kolekcije dolaze još i nove bronzane perle ali ja sam dobila obične iz Arabian linije koje inače već dugo imam i koristim tako da o njima drugi put. Idemo na bronzere : 



 





Dostupnost / Cijena /Nijanse

U inostranstvu je Bronzing Powder dostupan čak pet nijansi nijanse - Sunkissed Glow, Warm Glow,Light Bronze, Light Sands i Deeep Tan a za naše tržište na raspolaganju nam je samo jedna - Warm Bronze koja ima sitne zlatne shimmeraste čestice  (sve nijanse su lagano shimmeraste) i sudeći po dosta crvenkastog pigmenta i intenzitetu boje ovo bi bila ona namjenjena za nešto tamnije cure s hladnim podtonom kože.
U sledećem Avonovom katalogu cijena ovog bronzera biti će 15,50 KM (redovna cijena je 23,90 KM).

Što se tiče Shake&Go, on inicijalno ima tri nijanse - Light, Medium i Deep a nama je u katalogu dostupna također samo jedna i to Medium koja je mat, bez shimmera i pigmentom bi odgovarala svijetlijim curama s toplim podtonom kože. Njegova cijena će biti 16,50 (redovna cijena je 23,90 KM).

Nijanse u katalogu nisu ni približne onima u stvarnosti tako da obratite pažnju - Bronzing Powder je dosta tamniji i crvenkastiji a Shake&Go mnogo svijetliji i više žut.


Pakovanje / Količina



Bronzing Powder dolazi u kompaktnom četvrtastom pakiranju sa ogledalom s unutrašnje strane poklopca, identično kao True Color Quad sjenila ili rumenila. Preko samog proizvoda unutra nalazi se i čvrsta okrugla zaštitna plastika. Uz bronzer ne dolazi nikakav pribor tako da će vam za njegovo korištenje biti potreban vlastiti kist za šminkanje. Bronzing Powder ima 10 grama što je odlična količina za ovakav tip proizvoda jer vam može trajati poprilično dugo.



Shake&Go u biti izgleda kao sklopivi kist za rumenilo/puder. Pakiranje je ovalnog oblika i kad se tek otvori jedan dio se izvlači prema gore tako da se produžava a u unutrašnjosti je kist srednje veličine (idealne za nanošenje ovakvog tipa proizvoda) s mekanim bijelim dlačicama. U sredini kista nalazi se cjevičasti plastični zatvarač čijim povlačenjem se oslobađa prostor kojim bronzer s dna gdje se nalazi dolazi do vrha kista. Preporučujem da ovo pogotovo za prvi put radite lagano i da ne usmjeravate kist direktno prema dole jer je bronzer u formi praha i izaći će ga poprilično mnogo tako da zahtjeva pažljivo rukovanje i lagano tapkanje po ambalaži u vodoravnom položaju da biste dobile optimalnu količinu proizvoda. 
I svakako sačuvajte to malo plastično čudo kojim se kroz sredinu kista zatvara prolazak bronzera jer će vam trebati kad dođe vrijeme za pranje kista.  Inovativno pakiranje je svakako interesantno, praktično i zabavno ali ono što nije je količina jer ovaj bronzer ima samo 3 grama i to u formi praha što je obzirom da ćete vjerovatno dosta rasuti okolo (poput mene) dok ga ne skužite - po mom mišljenju premalo.


Miris / Tekstura / Pigmentacija

Bronzing Powder ima lijepi neutralni miris baby pudera koji nije suviše izražajan i osim ako zabijete nos direktno u bronzer teško da će te ga primjetiti. Tekstura mu je divna, u kamenu je i iako ima jako malo zlaćanih shimmer čestica tek toliko da ne bude potpuno mat, jako je mekan i krasno se blenda na licu. Pigmentacija je odlična, boja je intenzivna čak i u maloj količini tako da je dovoljno  kist samo prisloniti odozgo u bronzer kako bi na njemu ostala dovoljno bronzera za jedno nanošenje. Ne trusi se.

Shake&Go ima blagi miris poput običnog pudera u prahu. Tekstura mu je jako sitno mljevena praškasta i lagana tako da  se dosta trusi sa kista i leti uokolo ukoliko ne skužite kako pažljivo rukovati s njim jer čim okrenete kist prema dolje bronzer izlazi van - u većoj količini od potrebne pa ga se mora držati nekako vodoravno, okomito prema licu što nije nimalo praktično za nanošenje. Mat je, bez ikakvog shimmera i ne toliko mnogo pigmentiran kao Bronzing Powder ali i dalje dovoljno da u jednom nanosu boja bude dovoljno vidljiva, pogotovo na svijetlijim tipovima kože. Kist koji dolazi s njim je kvalitetan, mekan i ugodan za lice i nimalo ne grebe.


Efekat na licu / Trajnost

Lično mi se mnogo više sviđa kako Bronzing Powder izgleda na licu u odnosu na Shake&Go iako nije mat jer te sitne shimmeraste zlatne čestice čine da koža izgleda baš nekako zdravo i svježe. Mogu ga iznjeti i ja s neutralnim prema toplom podtonu kože što me je baš prijatno iznenadilo jer ovaj bronzer ima dosta crvenkastog pigmenta u sebi. Nije napadan, blenda se kao san i prirodno izgleda na licu, pogotovo za konturiranje a ja sam ga koristila i u formi rumenila. Trajnost mu je odlična, boja ne blijedi, ne fleka se, ne oksidira i ne spada s lica.  


Shake&Go mi se nije svidio zbog izrazito mnogo žutog pigmenta u sebi koji dijelom vuče čak i na narandžasti, na meni je izgledao kao da sam koristila tri nijanse pretaman puder u kamenu i nije me osvježio niti je igdje bilo traga toj prirodnosti i svježini koju sam dobila s Bronzing Powderom tako da ga nisam dugo ni nosila, svega dva-tri sata za koje vrijeme nije promjenio teksturu niti boju i ostao je nepromjenjen tamo gdje sam ga nanjela.

 
Swatchevi  

Radila sam ih na dnevnom svijetlu, unutrašnjoj strani podlaktice i sa debljim nanosima bronzera da bi se bolje vidjele nijanse


Gornja strana šake izblendano :




Spisak sastojaka

Bronzing Powder :
Talc,polymethyl methacrylate, nylon-12,pentaerythrityl tetraisostearate,dimethicone,ptfe,zea mays (corn) starch ,zinc stearate, silica,ethylhexyl isononanoate ,cola nitida seed extract ,psidium guajava fruit extract,tocopherol, ethylhexyl methoxycinnamate,dimethicone/divinyldimethicone/silsesquioxane crosspolymer,ethylparaben,methylparaben,parfum/fragrance,sodium dehydroacetate ,copernicia cerifera (carnauba) wax/cire de carnauba,arginine,retinyl palmitate,zea mays (corn) oil,maltodextrin, water/eau,beta-carotene. Može sadržavati : mica/ci 77019,titanium dioxide/ci 77891,iron oxides,bismuth oxychloride/ci 77163,carmine/ci 75470

Shake&Go bronzer :  
 
zinc stearate, squalane,caprylyl glycol, imidazolidinyl urea, parfum/fragrance. Može sadržavati : mica/ci 77019, iron oxides, titanium dioxide/ci 77891



Suma Summarum

+ Bronzing Powder je izuzetno dobro pigmentiran i ima divnu teksturu
+ Lagan i jednostavan za nanošenje
+ Na licu izgleda prirodno i svježe
+ Dolazi u količini od 10 grama i praktičnom pakiranju sa ogledalom
+ Shake&Go ima dobar i kvalitetan bijeli kist u sklopu pakiranja


ne postoji mogućnost izbora nijansi, od svakog bronzera dostupna je samo jedna
nijanse u katalogu su nerealne 
- Bronzing Powderu ne bi škodilo manje crvenkastog pigmenta
-  Shake&Go je beskrajno nepraktičan za korištenje, na kist izlazi jako mnogo bronzera i rasipa se uokolo jer je prah izuzetno sitno mljeven i lagan 
- Dolazi u količini od samo 3 grama
- Ima mnogo žutog prema narandžastom pigmentu i ne izgleda prirodno


I na kraju, kao i kod svakog dobijenog proizvoda koji recenziram - da li bih izdvojila svoje novce i kupila ove bronzere ? Bronzing Powder u kamenu svakakako da, nijansa je lijepa i mogu ju iznjeti i ja s neutralnim prema toplom podtonu, mislim da bi osobito dobro pristajao curama s hladnim podtonom kože, prirodno izgleda na licu i te sitne zlatne čestice koje ima ga nekako osvježe, lako se nanosi, pakiranje je dovoljno praktično i količina od 10 grama je odlična za cijenu od 15,50 KM jer je super pigmentiran i može mi trajati dugo vremena. Shake&Go ne bih kupila jer se jako rasipa okolo i traži dosta pažnje prilikom nanošenja, nije praktičan za korištenje bez obzira što je tako zamišljen i smeta mi što je kist iako je dobar i kvalitetan postaviljen tu na uštrb količine od samo 3 grama u kojoj dolazi. Iskreno ga ne smatram vrijednim cijene od 16,50 KM iako je na sniženju a redovnu da ne spominjem. Mislim da je kao proizvod jednostavno rečeno promašaj i ne preporučujem ga.

I apeliram svim srcem na odgovorne ljude u Avonu da i kod nas dođe ovaj predivni kist za bronzer iz Glow kolekcije kojim su oduševljene strane blogerice. Pliiiiiz :)

Broj komentara: 13:

  1. Odlična i detaljna recenzija kao uvijek, a moram ti pohvaliti i obrve - sjajno izgledaju, a i ja sam uvijek preferirala guste obrve, još ako su nekoliko nijansi tamnije od kose... *_* (to mi je jedna od najprivlačnijih stvari za vidjeti - I know, I'm weird) I meni se ne dopada nešto posebno Shake&Go, iako mi ne izgleda previše narandžasto - meni više smeta pakiranje, četkica je premetlasta i ne mogu nikako vratiti poklopac na mjesto bez da zakačim nekoliko vlakana. Kameni mi je odličan, a još bolje su mi i perle, prvi put ih koristim i stvarno sam oduševljena!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja Shake&Go zatvaram tako da prvo povučem onaj srednji dio prema gore da se kist uvuče u njega pa onda zakačim poklopac i vratim prema dole, tako ćeš sačuvati kist. Perle su i meni super, godinama ih već kupujem i koristim.
    I hvala za obrve, muku mučim s njima inače, furaju neki svoj fazon i idu mi na živce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E baš ti hvala za recenziju, da je nisam pročitala, vjerovatno bih kupila ovak Shake&Go, ovako možda uzmem taj u kamenu (razmisliću još, jer sad svakodnevno koristim samo NYC Sunny, čak ni Hoolu ne koristim, toliko mi se on sviđa).

      I kako to misliš "godinama kupuješ" ove kuglice??? Ja imam Arabian Glow, Iluminirajuće, i Diamond kuglice već neke 2-3 godine i izgledaju kao nove, ne kontam kako se ono ikad može potrošiti :D
      Ja trošim, i trošim, i trošim, ali one izgledaju isto kao i prvi dan - definitivno mislim da mi je to najisplativiji komad šminke koji sam kupila - nepotrošiv je, kupiš jednom, i ostaviš unucima u naslijeđe :))))

      Izbriši
    2. Lijepo, kupujem ih odkad sam prvi put uzela Avonov katalog i dosad sam potrošila dva puna pakovanja i treće skoro do kraja, ovo što su mi sad poslali mi je četvrto. Doduše ne šminkam samo sebe pa su pomogle malo i prijateljice i sestra i mama.
      Iluminirajuće sam imala i potrošila jedno pakovanje i bile su mi divne, na meni se nisu vidjele samostalno pa sam ih kombinovala s pink rumenilima i baš bi mogla opet da ih kupim, nek si me napomenula :)

      Izbriši
  3. Bas lepo izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super recenzija, pohvale za make up, baš ti fino stoji ovako minimalistički, a i od mene pohvale i za obrve, savršene su! :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Tražila sam malo sa strane, i nisam ništa našla, pa ako ikad budeš bez ideje, da nam napišeš nešto o tuševima za oči, ali onima u obliku olovke :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisala sam nešto na starom blogu, tu :

      http://makeupmakeout.blogger.ba/arhiva/2011/04/23/2743876

      ali budem dopunila s flomasterima uskoro :)

      Izbriši
  6. Odlična recenzija :)
    Ja ove bronzere nisam još ni isprobala :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Ono što jako cijenim kod tebe je ta objektivnost iako si proizvode dobila besplatno za reklamiranje, napisala si potpuno objektivnu i realnu recenziju i zato ću se uvijek vratiti na ovaj blog, pratila sam dosta make up blogova koji o spozorima neće napisati ništa loše samo da bi dobili još proizvoda ili šta već, zato svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala ti, drago mi je da se to prepoznaje jer ovakav vid recenzija fakat ni po čemu ne razlikujem od pisanja o proizvodima koje sam sama kupila i uvijek se trudim biti iskrena jer mislim da je to jedini fer način

    OdgovoriIzbriši