18. 09. 2012.

Pro et Contra : Loreal Studio Secrets Professional baza za maskaru

Mislim da već i ptice na grani znaju da su moje trepavice uvele u riječnik izraz "čemerno". Prirodno su tanke, svijetle, ravne kao daska, rijetke i kratke. Očajne su do te mjere da se bez uvijača i dobre maskare uopšte ne primjeti da ih posjedujem. Izvolite dokaz :


Zato vas uopšte ne treba začuditi činjenica da mi je hobi skupljanje i aplikacija vještačkih trepavica, da iste znam stavit zatvorenih očiju i da s prvim mrakom bez njih rijetko idem ikuda. Ali mi i dnevno svijetlo i dalje ostaje problem :) kao i sva sila maskara srednjeg, drogerijskog ranga koje sam isprobala. Ruku na srce, bilo ih je bezbroj. I svakoj je nešto falilo - ako daje volumen, ne daje dužinu. Ako daje dužinu, ne daje volumen. Ako daje volumen i dužinu onda ih slijepi pa izgledam ko svemirac s tri goleme individualne trepavice na oku. Ako daje dužinu i dobro razdvaja treba mi pet slojeva da dobiju neki normalan volumen. A pet slojeva se neizbježno zgrudva, jelte, pa imamo novi problem... Začarani krug.

A onda mi se u svom tom očaju prije nekih 10ak dana upalila sijalica iznad glave -pokušaću s bazom za maskaru. Zvučalo mi je kao dobra solucija jer je baza takve vrste univerzalna i može se koristiti ispod bilo koje maskare. Pola sata pretrage na netu i par klikova kasnije naručila sam Loreal Studio Secrets Professional.




Privuklo me je to što je ovu bazu Loreal napravio za potrebe modnih revija i photo shootinga kad trepavice trebaju izgledati kao vještačke iako to realno nisu. I to što baza sadrži mikro vlakna - male dlačice koje se lijepe na trepavice i nadograđuju ih. Nekad kad sam bila mlađa sjećam se jedne maskare (mislim da je to bila Samantha) koja ih je imala i ta stvar je fakat funkcionirala tako da sam bila i više nego happy s činjenicom da ih i Loreal SS sadrži. Pored vlakana, SS u stastavu još ima i omega ceramid, jojobino ulje i provitamin B5 koji su zaduženi da hrane i jačaju trepavice te da sprečavaju štetu od konstantnog nanošenja i uklanjanja maskare. Pogodna je i za osjetljive oči kao i cure koje nose kontaktne leće.

Kupila sam ih od ovog sellera na britanskom eBayu i da se kasnije ne bih mučila odmah sam uzela dvije. Platila sam negdje oko 7 funti ukupno sa shippingom po jednoj bazi i stigle su za nekih 10ak kalendarskih dana.

Baze su pakirane u lijepu crnu minimalističku ambalažu u kojoj se nalazi 7ml proizvoda. Sam proizvod je klasične bijele boje a četkica je uska, dugačka i sa rotirajućim, rijetko raspoređenim zubcima.


Funkcionira na način da s njom od korijena do vrhova prečešljate svoje čiste, suhe i u mom slučaju uvijene trepavice, onako kako biste napravile i s običnom maskarom te sačekate par minuta da se posuši. Čekanje je opcionalno ali ako ne sačekate, neposušena bijela boja baze se može izmješati sa crnom bojom maskare i trepavice će vam biti sive. Probala sam :)

Elem, evo kako ova baza izgleda na mom primjeru :


 Čemernjače bez ičega (vrlo čemerne, na jutros tek probuđenim očima )


 Uvijene uvijačem za trepavice (običan čajniz uvijač kupljen za 2 KM :D)


 S Loreal SS bazom za maskaru


 Baza + Rimmel Sexy Curves maskara (jedan sloj baze, jedan sloj maskare)

Nisam danas uspjela slikati i trepavice samo s maskarom kako bi ih na slikama uporedila s efektom baza + maskara ali sam uspjela pronaći jednu stariju sliku gdje nosim samo maskaru 



Kao što ste mogle vidjeti, baza je i više nego dobro obavila svoj posao - dodala je i na volumenu i na dužini. Ono što mi je super je da nije dodala i na težini -  ne znam kako su ju formulisali i šta je za to zaslužno za to ali su trepavice jednake ( i za treptati i za pipnuti :D) kao i sa samom maskarom na njima. Osim toga, produžila mi je vrijeme za koje trepavice stoje uvijene kao neposredno nakon upotrebe uvijača, samo s maskarom se za par sati spuste a s bazom su stojale uvinute cijeli dan. Što se tiče toga je li produžila trajanje maskare, fakat ne znam jer meni većina maskara pa i Rimmel Sexy Curves ostaje gdje treba dok ju ne skinem, ne razmazuje mi se i ne kruni.

Sviđa mi se to što se baza izuzetno lako nanosi, četkica i filter su napravljeni tako da s jednim izvlačenjem iz tube na četkici ostane optimalna količina baze za jedno nanošenje (na jedno oko) a dužina četkice omogućava da bazom zakačite i one najsitnije trepavice u uglovima očiju.

Minusi? Miris, pomalo je fabrički i umjetan. I ne bih se bunila da su dodali još malo na onih 7 ml u količini. I za dostupnost jer kod nas ovu bazu nisam nikad vidjela. Ostalih zamjerki zaista nemam. 

Suma Summarum : 

+ baza sadrži malena vlakna koja se lijepe na trepavice kako bi ih produžile a pored toga ima i njegujuće sastojke- omega ceramid, ulje jojobe i provitamin B5
+ cijena od ukupno 7 funti uključujući i shipping je zaista pristupačna za ovakav tip proizvoda (toliko bih prosječno ovdje platila za bilo koju običnu maskaru srednjeg cjenovnog ranga tipa Max Factora, Maybellinea i sličnih )
+ univerzalna je i može se koristiti ispod bilo koje maskare
+ formula je izuzetno lagana i ne otežava trepavice
+ praktična, dobra i fleksibilna četkica koja obuhvati sve do i najsitnijih trepavica u samim uglovima očiju
+ brzo se suši na trepavicama tako da dok ju nanesete na drugo oko, ono prvo je već spremno za nanošenje maskare
+ održava trepavice uvijenima duže nego što to radi klasična maskara
+ zaista radi ono što obećava - trepavice su duže, naglašenije, uvijenije i punije 

- količina od samo 7ml, zbog čega mislim da bi se mogla potrošiti prilično brzo ukoliko pričamo o svakodnevnoj upotrebi
- ima neki neobičan fabrički miris koji se doduše osjeti isključivo ako gurnete nos jako blizu :)
- dostupna je samo online

Ja sam zasad jako zadovoljna ovom bazom jer na mojim trepavicama pravi izuzetnu razliku i ukoliko se na duže staze pokaže i dalje ovako dobrom planiram ju uvesti u svoju redovnu kozmetičku rutinu i kupiti ponovo.

22 komentara:

  1. uffff jako dobar proizvod, ja imam jako tanke trepavice i skoro nevidljive, treba mi bas tako nesto za volumen,

    OdgovoriIzbriši
  2. Aaaaaaaaaaaaaaaaa narucujem odmah, imam ISTE trepavice kao i ti, s time da su moje toliko cvrste i ravne da ih moram pritiskati uvijacem pola dana da se malko podignu, a onda neminovno padnu cim stavim maskaru. :)

    Hvala na ovom postu!

    OdgovoriIzbriši
  3. izgleda bas dobro,valjda ce stici i kod nas.mada sumljam,moram je naci negde na netu. Ja sam bas volela onaj njihov serum ali prestali su sa proizvodnjom:( super post!

    http://taanjicabb.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. I moje trepavice odgovaraju ovom opisu :-) nisi jedina sa čemernim trepavicama :-) Naručujem odmah i samo da znaš da si ti kriva što sam odustala od štrajka haha

    OdgovoriIzbriši
  5. Ćao! :) Volim tvoj blog i zbog tebe sam probala GR ruževe kod jedne tetice na pijaci i ostala oduševljena.. no,htjela sam te pitati,zašto ne koristiš ricinusovo ulje za trepuške? :) Moje trepavice su bile kratke,rijetke i ona neka plavo-smeđa boja (takva mi je i kosa) koja se i ne ističe baš i koja izgleda totalno neprimjetno. Otkad koristim ricinusovo(već 3godine) ne mogu ti opisati kako su se poboljšale .. duže su,gušće i tako čvrste :) ljepota! Eto,to ti je samo prijedlog za koji sam sigurna da si čula možda i prije .. U biti,hvala ti na ovako dobrom blogu i na tome da si me totalno navukla na Golden Rose ruževe i ostale stvarčice. Kada želim iskrenu recenziju bez ikakvih marketinških razloga ili nekih pretjerivanja - ja dođem kod tebe :)
    Imaš pozdrav iz Hercegovine :*

    Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Majo :* Korisim ricinusovo svaku večer već par godina i jedino gdje mi je pomoglo je to što mi trepavice više ne opadaju kao ranije, ojačale su. Ostalo se ništa nije promjenilo.

      Izbriši
  6. A meni mama bas kupila pre neki dan!:) Iako nemam lose trepavice ovo cudo ih je napravilo ko da su vescacke.. Stvarno dobra stvar..

    OdgovoriIzbriši
  7. Trepuske ti stvarno izgledaju mnogo bolje... moje iskreno nisu lose, tj. sa dobrom maskarom izgledaju bas dobro, ali ja na dnevnoj osnovi koristim jeftinije maskare tipa Essence, Maybelline isl. jer mi zaista ne treba nista bolje. E sad, koristila sam L'orealovu Double Extend Carbon Black i od te maskare trepavice budu bas bas super. Ona se sastoji iz dva dijela: maskare i baze, a mozda je ta baza bas na ovaj fazon samo sto ja nisam primjetila nikakva vlakna, ne znam... ali je dobro radila svoj posao.
    Ako si u prilici, probaj maskaru Estee Lauder Sumptuous, fenomenalna je. Vjerovatno jedna od najboljih koje sam u zivotu probala, trepavice ti budu k'o lepeza od nje, tako ih lijepo rasceslja i da im volumen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ta bijelo plava Loreal nema vlakna, koristila sam nju i onu plavo bijelu a crveno bijela ima vlakna, nju nisam isprobala. Inače ne dajem na maskaru više od 20-25 KM top topova jer ih stalno koristim i jako brzo mjenjam. Vjerujem da su skuplje maskare bolje ali mi se jednostavno ne isplate za kupiti pa ih i ne razmatram.

      Izbriši
  8. Interesantan proizvod premda nemam problema sa trepavicama.Inace i ja bih ti savjetovala da uvece mazes ricinusovo ulje.Taman super njeguje i okoloocnu regiju.Ja sam jednom prilikom spalila pola obrve i trepavice na jednom oku,plakala sam kao kisna godina jer sam se bojala da nece izrasti iste,kad ono uz to ulje,narastose jos ljepse.
    Inace podsjeca me ta baza na onu Loreal duplu maskaru bordo bijelu, i ona je imala ta neka vlakna,tubice za produzenje,baza + crni dio,super mi je bila ta maskara.
    Kakva ti ej ta Rimmel sexy curves maskara? Ja inace volim Rimmel maskare, ali tu jos nisam probala,a mjerkam je vec neko vrijeme :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristim ricinusovo već godinama, mackam ga po trepavicama svaku veče a dodala sam ga i u mješavinu ulja koju koristim na okoloočnom područiju. Zamisli tek kakve bi mi trepavice bile bez njega :)

      Rimmel SC mi je godinama jedna od najdražih maskara.

      Izbriši
  9. Suma Summarum

    + talentovana si
    + lijepa
    + lijepo pises, nije naporno citati tvoje postove
    + najdetaljnija blogerka (citam poprilicno modnih blogova, što stranih, što domacih, ti si ubjedljivo najdetaljnija. Naprosto je zadivljujuce kako ti nije mrsko napisati recenziju za pojedine proizvode doslovce u tancine. Gore navedeno te cini unikatnom u moru bloggerki koje u prvi plan stavljaju svoje slikice, kojekakve samo-promocije i licne sitice koje i nemaju pretjerane veze sa modom/sminkom).
    + Ocit si dokaz da sminka moze da bude lijepa i postojanja bez da se izbije iz dzepa pola prosjecne plate.


    - Mogla bi pisati maaalo cesce.

    Cudno kako u jednom trenutku imas u glavi 101 stvar, i kad podjes da tipkas, rijeci postanu neuhvatljive. Uglavnom, blog ti je divan, kao i ti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A tebi mnogo hvala na ovako lijepom komentaru :***

      Izbriši
  10. JOŠ JEDNA OD ONIH STVARI ZA KOJE NISAM NI ZNALA DA MI TREBAJU dosad :D MISLIM DA ĆU KUPITI :D i da piši češće postove;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ej moja Emina, ni ja nisam znala šta mi sve treba dok nisam tako krenula po blogovima i forumima..pa vidi ovo pa daj da probam ono... i jedno jutro se samo probudiš s gomilom šminke koju ne možeš potrošit za pet života :)

      Izbriši
  11. Woow! ali stvarno wow..ovja krajnji rezultat je famozan!!

    hej ne znam jesi zainteresirana,ali na mom blogu imaš giveaway.50$ kupon koji možeš potrošiti na sheinside.com naravno shipping je free.
    uglavnom,ako te zanima,voljela bih da se priključiš :)


    http://liliemarlen.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  12. Jako dobar i iscrpan post. Mislim da je čak L'oreal i imao neku crvenu maskaru nekoć koja je s jedne strane imala i bazu. I bila odlična, osjetila sam te produžetke o kojima govoriš! xD

    OdgovoriIzbriši
  13. Ja sam imala plavu dvostranu, baš sam je hvalila na starom blogu. Nije imala ova mala vlakna za produživanje ali je svejedno super odrađivala posao, pogotovo za volumen.

    OdgovoriIzbriši
  14. hvala na uvijek korisnim savjetima.
    jedno pitanje - jesi li probala benefit maskare i koja je tvoja ocjena istih, prednosti i mane i gdje se mogu nabaviti?
    pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  15. Imaš na Hametovoj pijaci za marku kod onih teta. ja sam bila nedavno i kupila 3 - da se nađe. :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Kolik,o imas lep oblik oka,... pa nije ni cudo sto stalno se igras sa senkama!JA bas slabo iako ih imam mali milion....

    OdgovoriIzbriši