12. 11. 2012.

Proizvodi koje trenutno obožavam

Long time no see :) Skoro sam se bila preselila na fejs, zapala sam u takvu nekakvu fazu a pošto imam gomilu novosti, hrpu dobijenih i kupljenih proizvoda za recenzije, jedan privatni postić i jedno malo darivanje u planu a stvarno je vrijeme da od nečega počnem, danas sam se odlučila za listu proizvoda koje u zadnje vrijeme mnogo volim i svakodnevno koristim. Baš ih se nakupilo a svaki od pobrojanih je zaista divan i zaslužuje svoje mjesto u favoritima. 
Pa da krenemo redom :

Oriflame Kohl olovka za oči Nude

  
Razočarala sam se s nekih minimalno 80% ikad naručenih Oriflame proizvoda tako da ni od ove olovke, kad sam ju kupila na nekoj akciji za mislim oko 12 KM (u kompletu s crnom) nisam očekivala previše. A dobila sam puno. Prvo i osnovno, jako je kremasta i pigmentirana. Nimalo ne grebe osjetljivo waterline područije na kojem ju svaki dan koristim a u jednom laganom sloju ostavlja dovoljno boje da ga lijepo i ne preupadljivo osvijetli tako da oči momentalno djeluju budnije i puno otvorenije. Ne vidi se iz aviona da je tu jer djeluje jako prirodno a postojana je satima. Ukoliko se poput mene budite ujutro sa pospanim ljubičastim i buhtlastim kapcima ovo je stvarčica za vas. Optimalna jutarnja kombinacija u posljednje vrijeme mi je crni tuš na liniji gornjih trepavica u kombinaciji s pomenutom olovkom na donjem waterlineu, uvijač za trepavice, baza za maskaru i maskara. Niko ne bi ni pomislio da sam prošlu noć spavala tek 3-4 sata od preporučenih 8.  Živjela undercover riješenja :)

Alverde Camouflage puder


Još jedan proizvod koji mi je svaki dan u upotrebi od prvog dana kad sam ga kupila. O njemu sam već pisala ovdje. Korisim ga za setovanje korektora a vrlo često i za highlight područija ispod obrva. Iako ga u pakiranju ima svega 5 grama jako se sporo troši jer ga treba baš malo tako da mislim kako opravdava svoju cijenu od 10,50 KM. Preporučujem ako imate problema s boricama oko očiju u koje se vaš uobičajeni korektor uvlači ili koristite kremaste hidratantne korektore jer se na takve bez setovanja maskara s donjih trepavica obično preslikava, barem u mom slučaju.

Loreal Studio Secrets Professional baza za maskaru


Od kad sam ju kupila i recenzirala više ne mogu zamisliti ni jedno jedino šminkanje bez nje. Na mojim trepavicama pravi itekako veliku razliku i one se za divno čudo konačno primjete. Dodaje i na volumenu i na dužini, drži mi trepavice duže uvijenima i čini maskaru otpornijom na razmazivanje. Ovo je proizvod koji ću definitivno koristiti sve dok se bude mogao kupiti i od srca ga preporučujem svim curama koje nisu imale sreće kad je majka priroda dijelila trepavice :) 
E da, umalo sam zaboravila, jedna od mojih čitateljica mi je javila kako se ova baza može kupiti na pijaci za 1 KM po komadu. Išla sam vidjeti, naravno, i bila bih i više nego sretna da je bilo drugačije ali nije - pakiranje baza je potpuno nezaštićeno a po mirisu i izgledu (kupila sam jednu za usporedbu) bih zasigurno rekla da se ne radi o orginalu. I ranije sam imala priliku susresti se s plagijatima Loreal i Max Factor maskara na pijacama a ovo je stvar koja ide direktno na oči tako da ću se ja ipak držati svog eBay sellera.

Catrice Absolute Eye Color  mono sjenilo 190 Petrol Keeps Me Running



Vjerujem kako već znate koliko volim Catrice mono sjenila. Bez dvojbe tvrdim da su to najbolja mono sjenila u svojoj cjenovnoj kategoriji a ova nijansa je mene, deklarisanu ljubiteljicu svega tirkiznog/zelenog što postoji na svijetu, dobila onako na prvu, još na swatchevima po netu, dok je još nisam imala. Kad god mi treba nešto da me podigne ili sam raspoložena za boje Petrol je prvo za što ću se uhvatiti. O ovim sjenilima općenito mogli ste čitati ovdje i vidjeti jedan look ovdje a evo kako izgleda još jedan koji sam prije par sati napravila za color blocking forumsku temu



 M.Astor Skin Match bronzeri



Već neko vrijeme sam ih mjerkala na Cosmetic House a onda su se pojavili ispred mene i to ni manje ni više kod The tete na pijaci i to za samo 5 KM po komadu ( na CH su 4 funte) i dvojbe više nije bilo. Sam Bog zna koliko bronzera imam ali od ova dva se u posljednje vrijeme ne odvajam. Lijevi na slici je 001 Blonde a desni 002 Brunette. Sastavljeni su od 4 potpuno mat nijanse i jako su prilagodljivi jer intenzitet određene nijanse u ukupnom rezultatu dozirate same. Pigmentacija im je super, dovoljno je samo lagano pritisnuti kist ili još laganije proći njime po bronzeru da se dobije optimalan rezultat na licu i jednako se lijepo i prirodno blendaju na koži. Donji dio pakiranja se otvara i tu se nalazi ogledalo i četkica a dolaze u količini od 7,65 grama. Odlični.

Catrice Made To Stay kremasto sjenilo 030 Star Was Here


Našminkala sam se s ovim sjenilom u 8 uveče a u 5 sati ujutro (malo sam zaglavila, jel :D) nastala je ova slika


Moje sjenilo se nije ni mrdnulo s kapka za čitavih 9 sati nošenja - bez baze ispod što je bilo sasvim dovoljno da ga momentalno zavolim i uvrstim u favorite. Izuzetno je pigmentirano i odlično se razmazuje, ima lagani metalik sjaj a blendanjem na pregibu kapka ide na svijetliju, srednje sivu nijansu što izgleda jako lijepo. Inače obožavam sjenila koja se daju samostalno koristiti bez da djeluju monotono a ovo je definitivno jedno od takvih. U pakiranju ga ima 5 grama i košta jednako toliko u KMovima ako se dobro sjećam :)

Real Techiques by Samantha Chapman kistovi


Imala sam ludu sreću upecati jednog lika (ako ćemo iskreno, malo sam ga namjenski šarmirala, ipak su to RT kistovi :D) koji je dolazio iz Washingtona u moj grad pa mi ih je naručio preko njihovog zvaničnog sajta gdje je shipping preko 50 dolara besplatan tako da sam za sve ove ljepote gore platila samo 55$ ukupno. Kistovima sam generalno jako zadovoljna, nekima više nekima manje ali činjenica je da su iz svakodnevne upotrebe izbacili većinu mojeg dotadašnjeg pribora za šminkanje. Najdraže od svega mi je što se jako lako peru i ne moram previše paziti jer je dio koji spaja vlakna sa drškom kista smješten skroz nisko a kad mrzite prati kistove poput mene i gledate da završite što prije to vam je jako bitno :) Najviše od svih volim i koristim Expert Face kist za lice i Base Shadow kist za oči  - neke druge poput bockalice ili Setting kista smatram ništa više nego prosječnima a o svima pojedinačno moći ćete čitati u jednom od narednih postova posvećenim samo njima jer to svakako zaslužuju.

I za kraj par novosti : ostvarila sam dvije krasne nove saradnje - sa Male Ženske Teme portalom gdje sam već napisala dva članka, jedan o tuševima za oči ( u pripremi je članak o nanošenju tuša prema obliku oka) i jedan o novoj Deborah BB kremi a druga saradnja se tiče jednog od mojih najdražih kozmetičkih brendova ikad - Bourjois. Kontaktirala me njihova brend menadžerica za BiH i dogovorile smo se da ću jednom mjesečno recenzirati njihove novitete koji izlaze na tržište tog mjeseca a uz to imam priliku izabrati još jedan proizvod iz redovnog asortimana po svom izboru. Za novembar sam dobila nove Rouge Edition ruževe i izabrala 123 Perfect tekući puder tako da ćete o ovom svemu uskoro moći čitati nešto više tu na blogu. 

Toliko za ovaj put. Lijepo se vratiti bloganju poslje toliko vremena. Kao što sam sinoć već napisala na fejsu - hvala vam svima od srca što me pratite i što ste tu čak i kad upadnem u svoje faze pa se uljenim ili me ulove neke druge frke pa me nema neko vrijeme. Sinoć sam skoro pala na guzicu kad sam vidjela da stari blog ima čak 334 hiljade posjeta. Ja sam mislila da to više niko ne čita.  Zajedno s novom adresom smo nagurale na preko 500 hiljada posjeta a u mojoj glavi je to ogroman broj.

Šaljem vam puno poljubaca dok idem kuckati recenziju za Bourjois. I spremite se za jednu zanimljivu nagradnu igricu povodom 500 fejs lajkova koji su jako, jako blizu :)

Broj komentara: 40:

  1. Jbt kako izgledas dobro sa ovom Catrice senkom wau koja slika :D

    OdgovoriIzbriši
  2. super mi je ova `jutarnja` slika! :)
    Odlican post!Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  3. E da definitivno narucujem ovo cudo od Oriflame-a ja vecito izgledam umorno hvala na preporuci.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sve je predivno! Jedva cekam recenzije o novim cetkamaa :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Nad RT-om slinim već ola-la, ali Petrol sjenilo od Catricea je njam njam! Nadam se samo da nije tipa pred izlaskom iz asortimana ili nešto, moram ga prvo ugrabiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već su ga izbacili van, zaboravila sam to spomenuti, sorry :( mada se još može naći tamo u korpicama na kasi, barem ovdje kod mene

      Izbriši
    2. Gaah! Pretutrnjah tri dm-a i Kozmo jučer, nema apsolutno nigdje, pa ni na korpicama :/

      Izbriši
  6. Wow, ovo Catriceovo sjenilo je geniljalno, a tebi odlično stoji :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Baš si falila. S druge strane, malo sam uštedila, a sad, pošto tvojim preporukama bezuslovno vjerujem, planiram pogledati ova catrice mono i essence made to stay. :-)
    Super za suradnje. Definitivno si osvježila Male ženske teme, svaka čast Nadi za ideju. A Bourjois, uf! Kad kreneš s tim, onda ću baš bankrotirat. :-)
    gaby

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, lijepo je pisati za MZT mada se još uvijek učim da budem što manje neformalna i skratim malo jezik jer ipak su oni ozbiljan portal :)

      Izbriši
  8. Npokon nesto i od tebe, joj,joj, ulijenila si se previsee..cekam recenziju za ruzeve, vidjela sam ih u cm-u i zelim ih sveee....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sledeća recenzija ide za Rouge Edition

      Izbriši
    2. I mene zanimaju, pogotovo nijanse, viđala sam na stranim blogovima masu mauve i ljubčastih *_*

      Izbriši
  9. E pa neka si se napokon vratila :)) baš sam se obradovala čim sam vidjela novi post <3

    OdgovoriIzbriši
  10. Irnaaaaaaaaaaaaaa :hug:

    Bas sam se obradovalaaaaa sto si se vratila :)))

    Jedva cekam nove postice, preslatka si na fotkama, kao i obicno oraspolozis me svojom blogerskom egzistencijom, bas sam hepi zbog ovog posta <3

    Alekta :)

    OdgovoriIzbriši
  11. jedva cekam bourjois postove :)welcome back :)

    OdgovoriIzbriši
  12. like za sliku sa crnom sjenom
    :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Kad sam vidjela ovu sliku na fb, htjedoh pitati jel' to Petrol :)?
    Šteta što ga više nema u asortimanu :(
    Ne znam jesam li ti se ikada zahvalila što si mi otkrila Rimmel 25h puder, jer otkad sam ga vidjela na tvojoj fb stranici ni jedan drugi ne koristim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi ali nikad nije kasno da mi bude drago zbog toga :)

      Izbriši
  14. Znaš možda neki duplikat ove Oriflame-ove olovke? Ja tražim baš sličnu olovku, a Oriflame mi nije pri ruci!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima Max Factor identičnu bojicu u kalaj olovkama - 090 Natural Glaze

      Izbriši
  15. tvoje postove je uvijek gust citati! cestitke na suradnjama!

    OdgovoriIzbriši
  16. Napokon ! Cestitam na saradnji i jedva cekam nove postove :-)

    OdgovoriIzbriši
  17. Divno sto si se konacno vratila blogovanju!
    Preslatka si na slici sa colour blocking-om, kao neka curica, a sad je sigurno da moram da probam tu Lorealovu bazu za maskaru. Super za cetke, blago tebi! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Divno!!! Čestitam na divnim novostima i želim ti puno sreće!!!
    Nego zar je onaj look u 5h...super izgledaš!!! Moram i ja onu Loreal SS bazu da naručim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno u toliko :) Preforsirala sam se tu noć i kad sam stigla kući bila sam puna energije i nimalo pospana pa sam fotkala i kačala na fejs :)

      Izbriši
  19. Nina, Nina, a gde je Nina?

    Olgica :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Nina je porasla pravo, sad joj je 6 mjeseci i svaki dan je sve veći lopov :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Welcome back,medjedu :):)!!!!

    OdgovoriIzbriši
  22. ten ti je IDEALAN na onoj slici sa petrolom. Ako ti nije tesko napisider sta si stavila na lice, bila bih ti zahvalna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eveline Art Scenic bazu za mješovitu kožu i Bourjois 123 Perfect tekući puder

      Izbriši
  23. Pozuri s recenzijom za RT,nesto me pare zuljaju :D

    OdgovoriIzbriši
  24. If somе onе nеeds expert view conсеrning
    running а blοg аfterward i recommend him/her to pаy a quіck ѵіѕіt thiѕ ωebsite, Keеρ up the pleasаnt woгk.


    Herе is mу web page :: www.inthelobby.net

    OdgovoriIzbriši
  25. Hi there Dеar, аre you genuіnely visіting thіs wеb page
    daily, іf so then you ωill absolutely get faѕtiԁiοus κnow-hοω.


    Also vіsit mу weblog skin care

    OdgovoriIzbriši
  26. WOW juѕt what I was seаrching for. Came herе by searching for robs

    Feel free to vіsit my ωeb-sitе - Susannah

    OdgovoriIzbriši
  27. It's actually a cool and useful piece of info. I am satisfied that you shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

    My blog post; Http://dimasdiary.blogspot.fr/2011/12/0-false-21-18-pt-18-Pt-0-0-false-false.html?m=1

    OdgovoriIzbriši
  28. Možeš li mi reći koliko te došla sve skupa kada si naručila Reat techniques kistove.
    Znači njihova cjena,poštarina,carina i tako to.
    Pošto bih i ja da naručim u BiH,ali ne znam za cjene i to koliko izađe.

    OdgovoriIzbriši