23. 12. 2012.

Essence Home Sweet Home LE - rumenila

Prije dva dana sam bila u brzinskom prolazu kroz DM, išla sam samo snimiti cijenu Manhattan Soft Mat Lip Creamsa i pokupiti neka sredstva za čišćenje kad sam primjetila kako nam je stigla novembarska Essenceova LE - Home Sweet Home



Posljednjih nekoliko kolekcija koje su izbacili mi uopšte nisu bile napete i nisam kupila ništa iz njih. Ni Home Sweet Home mi nije na prvu loptu izgledala nešto vauuuu sve dok nisam krajem oka snimila ove dvije ljepote :


I prosto sam morala da ih kupim jer je ovo definitivno nešto najljepše što je Essence ikad izbacio. Kad tome dodate neobične kombinacije nijansi (baby pink sa bordo štraftom i topla breskva sa crvenom) koje vrijedi imati u kolekciji makar ih samo gledala kao i to da sam naišla prva kad su ju u DMu tek izložili pa još niko nije stigao da gurne svoje prste unutra, jasno vam je zbog čega je moja sreća bila ogromna. 

Gore su promo fotke, u stvarnosti ova rumenila izgledaju još i ljepše 

 


Cijena im je 6,30 KM za čitavih 8 grama proizvoda što je zaista povoljno. Pakiranje je klasično za Essence - prozirna čvršća plastika a sam dizajn rumenila je kao što vidite urađen predivno. Ove šarice i pletenice nisu samo spray off nego su urezane u rumenila pa ona neće promjeniti svoj izgled nakon prvih par nanošenja.




Ovo su jedine dvije dostupne nijanse u kolekciji. Knits For Chicks je kombinacija hladne baby pink i prekrasne bordo, burgundy nijanse dok je Wool-d You Cuddle Me topla breskvasta u kombinaciji sa crvenom. Oba rumenila imaju sitni sitni shimmer (samo svijetlije nijanse) koji je kod Knits For Chicks srebrnkasti a kod Wool-d You Cuddle me zlatni ali je on potpuno neprimjetan osim na jačoj umjetnoj rasvijeti i ako se dobro zagledate u samo pakiranje. Finiš obje svijetlije nijanse zbog tog sitnog shimmera je diskretno presijavajući i zaista izgleda predivno na licu. Tamnije nijanse u rumenilima su mat. Jako mi je drago što su im podtonovi nijansi ovako lijepo ukomponovani pa će i cure hladnog kao i one s toplim podtonom kože doći na svoje.

Super stvar je što nijanse možete koristi zasebno, zajedno a možete ih i kombinovati mješanjem. Ja ih najviše volim nositi tako što svijetliju nanesem na gornji dio jagodice a tamniju u udubljenje ispod i sve dobro izblendam - izgleda jako zanimljivo :) Osim kao rumenila možete ih koristiti i kao sjenila - eto riješenja za sve cure koje su se žalile na činjenicu da je u našim drogerijama crveno sjenilo nemoguće pronaći.

Tekstura im je idealno mekana, pod prstima skoro kremasta i minimalno se truse pri nanošenju. Odlično se daju izblendati a zbog same pigmentacije koja je odlična, za jedno nanošenje dovoljno je tek lagano preći kistom preko rumenila.

Što se trajnosti tiče nemam nikakve zamjerke jer na mojim obrazima (gdje mi je koža normalna, ni suha ni masna) traju bez problema čitavih 8 sati i ne blijede.

Swatchevi - gornja strana šake na dnevnom svijetlu


 Unutrašnja strana podlaktice, umjetno svijetlo :


Sve u svemu, ja zaista nemam nikakvu zamjerku za ova rumenila osim toga što pripadaju limitiranom izdanju jer sam generalno primjetila da Essence rumenila iz redovne ponude nisu ni blizu ovako dobra i kvalitetna kao ona koja izbacuju u okviru LE. Ne mogu reći da nisam ozbiljno razmišljala vratiti se u DM po još jedan primjerak od oba jer ih više neću imati priliku pronaći ali je pogled na postojeći broj rumenila koja imam bilo jedino što me spriječilo u tome :D

Ne znam kakva je situacija u drugim gradovima ali u mom DMu stigli su u samo po 4 primjerka od obje nijanse tako da ukoliko vam se sviđaju i voljeli bi ste ih imati u svojoj kolekciji požurite ih nabaviti dok su još tu.

Broj komentara: 17:

  1. znaci moguce je da ih vec nema :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Probaj na licu pa da odlucim koju cu nijansu kupiti:-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Probaj na licu pa da odlucim koju cu nijansu kupiti:-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zaljubila sam seeeeeeeee ! DM here I come :)

    OdgovoriIzbriši
  5. kako izgledaju kad se kistom pređe preko cijelog rumenila, kad se izmiksaju obje boje? Jel bude neka čudna nijansa ili?

    OdgovoriIzbriši
  6. e baš su krasni, ne znam koji mi je ljepši.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ne bude, 01 bude blaga bordo a 02 jača breskvasta

    OdgovoriIzbriši
  8. U mom dm-u sva bila razbijena. :/

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja inace ne odoljevam rumenilima,ali ova mi nikako nisu napeta,tako da sam ih ostavila...

    OdgovoriIzbriši
  10. Prekrasna su rumenila, pakiranja su pun pogodak! Koja sreća što si ih ugrabila!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Divne su boje, ali mogu samo da ih gledam, kod nas to nikada neće stići....grrrrrr....

    OdgovoriIzbriši
  12. Divne boje, moram da proverim da li ima kod mene u Dm-u, pozdrav :*

    OdgovoriIzbriši
  13. Hahahaha , kada sam videla ovu poslednju recenicu u kojoj kazes da si pozelela da se vratis po jos jedan primerak morala sam da prokomenarisem , i ja isto to radim , posebno sto se tice nekih rozih nijansi ,i da nije limitarana edicija, ja kupujem za svaki slucaj :DD
    Oba rumenila su divna, ali ja sam sada u potrazi za rumenilom koje vuce malo na boju lavande ( kao sto je bilo MAC sakura), jer baby pink i breskvastih nijansi imam u zalihama :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Sviđaju mi se mnogo! :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Nemoj kupovati Manhattan Soft Mat Lip Cream ako već nisi jer užasno suše usne.Ja uopšte nemam osjetljive ali ovo ih čudo unakazi i nekako izgledaju sparušeno.A trajnost im je zavidna stvarno i boje a naročito 54L.

    OdgovoriIzbriši
  16. Preeeedivna su, wow, nadam se da će stići kod nas...

    OdgovoriIzbriši
  17. jaoo kako samo divno izgledaju! Cela kolekcija je prelepa :))

    OdgovoriIzbriši