12. 03. 2013.

Avon Anew Vitale set za njegu kože

Prema Avonovoj preparativnoj kozmetici za lice inače imam podjeljeno mišljenje jer dok su me svi proizvodi iz regularnih i univerzalnih linija koje sam imala priliku isprobati kroz predhodne godine ostavljali potpuno ravnodušnom, oni posebno formiulisani za određene potrebe kože poput Angeless Results i Beautiful Hydration su mi bili jako dobri i zato me je prilično razveselilo kad sam prije par sedmica dobila na recenziju  starter set s novim proizvodima iz Anew Vitale linije. Koristila sam ih svakodnevno tokom cijelog predhodnog perioda a prije par dana u potpunosti i potrošila većinu proizvoda iz seta pa vam u nastavku prenosim svoje konačne dojmove o njima.



Set obuhvata probne uzorke dnevne i noćne kreme (od po 15 ml) gela za čišćenje lica (50ml) i full size pakiranje kreme za područije oko očiju (15ml). Ove količine su incijalno namjenjene za testiranje tokom 14 dana (puni naziv seta je Anew Vitale 14 Days Skincare Kit) međutim prošlo je i nešto više od tri sedmice od kad sam ih počela koristiti tako da definitivno i uz svakodnevnu upotrebu mogu potrajati i duže od predviđenog. 


Anew Vitale nije anti-ageing linija, kao što sam prvobitno i sama pomislila, već je formulisana za umornu i dehidriranu kožu bez sjaja i mogu ju koristiti sve žene između 25 i 40 godina starosti.
Sadrži ProEnergy kompleks, vitamine, peptide i antioksidanse koji pomažu koži vratiti energiju, mlađi izgled i vitalnost. Tokom vremena, umorna koža bez sjaja, proširene pore i sitnije borice doslovno nestaju. To je ono što tvrdi Avon.

Cijena ovog starter seta je 27,90 KM a u C04 kampanji proizvodi se mogu nabaviti i nabaviti u full size pakiranjima po sniženim cijenama u odnosu na regularne i to :

Gel za čišćenje lica 125 ml - 10,90 KM
Dnevna krema 50 ml - 23,00 KM
Krema za područije oko očiju 15 ml - 17,00 KM
Noćna krema 50 ml - 23,00 KM


Prije nego započnem, objasniću vam kakva je moja koža jer mislim da je to najbitnije kad pričamo o preparativi za lice. Ja imam mješovitu, dubinski dehidriranu kožu s T zonom koja se dosta masti i sklona je nepravilnostima. Koža na obrazima mi je inače normalna a u hladnijim vremenskim periodima i dodatno isušena. Koža na područiju oko očiju mi je suha, sa dosta sitnih mimičkih bora (ili se ja barem tješim da su mimičke :D) 
Imam neravnomjernu pigmentaciju na čelu i obrazima te proširene pore oko nosa.
Generalno mnogo radim, malo spavam i ne hranim se baš najzdravije na svijetu tako da sam savršeni kandidat za dodatnu vitalnost i taj neki zdravi i odmorni sjaj u proizvodima za njegu.


Gel za čišćenje lica 

Namjerno sam počela od njega jer je po meni apsolutna zvijezda cijelog ovog seta. Inače sve nove gelove za čišćenje lica testiram prvo tako što pokušam samo njima ukloniti cijeli dnevni make up s lica jer se vodim time da ako mi ne mogu ukloniti šminku ne mogu dubinski očistiti ni golu kožu. Bijeli peškir je pokazao svoje - ovaj gel je bez greške maknuo svu šminku s lica, čak je uklonio i sjenilo i otopio (običnu, ne vodootpornu) maskaru. Jednako dobro mi očisti lice i nakon uklanjanja šminke a ono što me je najviše oduševilo je malena količina koja ga je potrebna za jedno korištenje - za regularno korištenje nakon što uklonim šminku, veličina jednog zrna graška sasvim je dovoljna da gel lijepo zapjeni i nježno očisti lice, bez imalo zatezanja nakon toga. Ima dosta intenzivan, osvježavajući i čisti cvijetni miris kao i ostali proizvodi iz ove kolekcije. Čula sam da su se neke cure žalile na miris ali meni je toliko divan da nema šanse da imam išta protiv toga. Da mi koža izgleda preporođeno nakon čišćenja ovim gelom, kako tvrde u promo opisima, nisam primjetila ali da je osvježena, potpuno čista, glatka i mekana to je definitivno na mjestu.



Dnevna krema

Kad sam ju prvi put isprobala,  moj utisak je bio da se radi o savršenoj podlozi za šminku jer je osjećaj na koži nakon nanošenja jako mekan i zaglađujući, poput onog kad na lice nanesete bazu za tekući puder. I nisam pogriješila - ona fakat jeste odlična podloga preko koje puder jednostavno klizi i odlično se raspoređuje na licu, pogotovo ako pričamo o matirajućim i pokrivnim puderima gušće teksture. Krema izuzetno dobro nahrani kožu bez da ju dodatno zamasti, jako je hidratantna ali nije teška i brzo se upija. Sadrži SPF 25 UVA i UVB zaštitu od sunca što je svakako veliki plus. Nakon što sam u potpunosti potrošila tester pakiranje od 15 ml primjetila sam da mi je je koža lica gipkija na dodir, svijetlija i nekako zaglađenija - iako krema nije napravila revoluciju u smislu smanjenja proširenih pora i nestajanja sitnijih borica ono što iz svog iskustva mogu garantirati je da lice uistinu izgleda ljepše, svilenkastije, zdravije i odmornije.



Krema za područije oko očiju

Nažalost, ovu kremu nisam uspjela istestirati kako treba, tačnije nisam je istestirala uopšte što se efekta kojeg obećava tiče,  iz prostog razloga što me je odmah nakon prvog nanošenja krenula peći.  Pri tome ne mislim na neko sitno i skoro neprimjetno peckanje nego ono koje instantno izaziva suze u očima. Nisam ju nanosila preblizu očima, tačnije nisam ju nanosila nikako drugačije nego bilo koju drugu okoloočnu kremu koju sam do sada koristila ali nije bilo pomoći, oba puta koliko sam pokušala da ju stavim sam bukvalno otplakala. I odustala od dalje upotrebe. Nemam pretjerano osjetljive oči i ne znam ima li ovo ikakve veze s tim što u zadnjih godinu dana za okoloočno područije koristim mješavinu bademovog, ricinusovog,jojobinog i ulja vitamina E i jesam li zbog toga odvikla kožu na tom područiju od hemijskih formulacija ali ja i ova krema se nikako nismo našle. Sve što za nju mogu da kažem je da ima laganu kremastu teksturu i da je pakiranje u plastičnoj tubici  higijensko i dobro jer je otvor ispod poklopca kojim se dozira jako uzak tako da možete istisnuti količinu koja vam je potrebna bez da ikakav višak izleti vani.



Noćna krema

Ni ovdje se nisam baš usrećila :) Malo je čudno što je njena tekstura nešto rijeđa i manje kompaktna nego ona koju ima dnevna krema ali je i dalje fina  gelasto-kremasta i hidratantna ali  postoji par razloga zbog čega ju ne bih kupila niti ponovo koristila. Prvi od njih je osjećaj ljepljivosti na dodir koji ostavlja na koži nakon nanošenja, bez obzira na predhodno čišćenje gelom i toniziranje. I zato što se na mom licu, za razliku od dnevne kreme prije koje sam upotrebljavala isti gel za čišćenje i isti tonik,  nije uspjela upiti do kraja i nekako je ostajala da sjedi na koži, tačnije kad s malo više pritiska pređem prstima po licu osjetim kako se krema mrvi s njega. Treći razlog zbog čega je moj dojam o ovoj kremi negativan je to što iako mi nije napunila pore niti izazvala nove bubuljice,  na regiji s obje strane nosa prema obrazima su mi se nakon par korištenja pojavili mali crveni pečati. Nisam bila sto posto sigurna od čega su pa sam proizvode iz seta izbacivala iz upotrebe pojedinačno i stanje se popravilo tek kad sam prestala s korištenjem noćne kreme. Dnevnu kremu i gel za čišćenje sam nastavila koristiti i potrošila do kraja bez da su se crvene flekice ponovo pojavile tako da sam uvjerena kako ih je izazvala baš ova krema.

Summa Sumarum

Sviđa mi se ideja Anew Vitale linije, formulacija, prekrasni osvježavajući cvijetni miris i lijepa, stabilna i funkcionalna pakiranja proizvoda. Sviđa mi se i to što postoji starter set verzija koja omogućava da isprobate sve proizvode u sample sizeu i vidite kako se ponašaju na vašoj koži prije kupovine većih, regularnih pakiranja pojedinačnih proizvoda iz linije. Obzirom na to da uz redovnu svakodnevnu upotrebu svi proizvodi iz seta mogu trajati najmanje tri sedmice cijena startera od 27,90 KM je odlična. Od ukupno 4 proizvoda koliko sam isprobala jako sam zadovoljna s dva - gelom za čišćenje i dnevnom kremom koje ću svakako i sama kupiti u full sizeu obzirom da su se pokazali vrlo efektnim i dobrim. Oba imaju odličnu koncentraciju i potrebno ih je jako malo za jednu upotrebu što ih čini i isplativim u odnosu na cijenu. Ono što nikako neću kupiti su krema za područije oko očiju i noćna krema jer su mi izazvale neželjene reakcije kojima moja koža inače nije pretjerano sklona i što se ne sjećam kada mi se posljednji put desilo.

Sve u svemu, ako nemate osjetljivu kožu i ne smetaju vam intenzivniji mirisi u preparativi a pronalazite se u opisu ciljne grupe kojoj je namjenjena Anew Vitale linija preporučujem da ju isprobate ali se svakako prije toga potrudite nabaviti probna pakiranja.

Broj komentara: 18:

  1. A meni gel nikako ne odgovara, ništa mi ne uradi :D noćnu obaveznu zimam u full sajzu jer je obožavam baš kao i okoloočnu :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicna temeljita recenzija :) Inace, koje kreme koristis za podrucje oko ociju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već dugo ne koristim kreme, sama pravim mješavinu od bademovog, ricinusovog, jojobinog i ulja vitamina E, s tim sam najzadovoljnija.

      Izbriši
  3. Jako volim tvoje recenzije, ponekad se desi da nemamo isti utisak o nekom proizvodu, ali uvek sam sigurna da pišeš iskreno :) Sudeći prema opisu mogla bi mi se svideti ta dnevna krema za letnju varijantu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala C., puno mi to znači jer se stvarno trudim da budem objektivna i iskrena

      Izbriši
  4. Super recenzija! :) Nisam nista probala iz ove linije, ali kako si nahvalila gel, nesto mi pogled ka njemu ide... ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj već naručen, skupa s dnevnom kremom. U C05 će cijene biti veće, vidjela sam juče u frizerskom salonu :)

      Izbriši
  5. Post je odlican, kao i svaki tvoj <3
    Ja se licno jezim od Avona i Oriflame, nikad mi nista od te dve firme nije odgovaralo, naprotiv, pogotovo ne bih koristila njihovu preparativu, a cene im nisu uopste naivne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Da, nisu baš blagi s cijenama mada može naći dobrih proizvoda, pogotovo u specijalizovanim linijama kod oba brenda

      Izbriši
  6. Super recenzija. Ja sam se samo smorila sto nisi pohvalila okoloocnu kremu. Moja potraga za dobrom okoloocnom ce morati da se nastavi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I moja je bila uzaludna, jednostavno mi nijedna krema nije bila dovoljno dobra ali od kad koristim mješavinu ulja preporodila sam se :)

      Izbriši
  7. Obzirom da sam iz opisa koji si dala za svoju kožu ja zaključila da imamo IDENTIČAN tip kože (sa apsolutno istim karakteristikama i problemima) - svakako ću obratiti pažnju na svaku tvoju recenziju o novim kremicama. Svaka cast, zaista fino napisano!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ja ti ne pišem puno o preparativi, mnogo mi je lakše pisati o make upu jer sam tu svoja na svom a kad se radi o kremama i sličnim stvarima treba mi puno više truda da napišem nešto smislenije od "ok je" :D Ali potrudiću se da bude i toga.

      Izbriši
  8. Ja sam isprobala isto ovaj testni set i moram priznati da me je linija odusevila. Dnevna i nocna krema su jako dobre kao i gel za čišćenje. Nažalost kremu za oci nisam koristila jer imam jako osjeljive oci koje su odmah reagovale na nju tako da sam je izbacila odmah nakon prvog nanosenja. Ali ostalo je zaista fantasticno! Nocna krema je fantasticna ujutru je koza jako odmorna i ima super sjaj - nekako blista. Ja imam i jako problematicnu kozu i moram reci da su mi ove kreme i smanjile broj akni koje imam na licu tako da je to za mene jos jedan plus. Dnevna krema je zaista kremasta i jako hranjiva i kao sto i ti kazes super mi je kao podloga za puder koji koristim (a radi se o jacem puderu zbog moje problematicne koze). I na kraju gel za ciscenje super ocisti make up - ja ga koristim tako sto skidam make up s njim i stvarno ocisti lice jako dobro. Toliko od mene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno ti hvala što si podjelila svoje iskustvo, vjerujem da će curama biti od koristi

      Izbriši
  9. Meni je odmah zainteresirala ta linija, ali imam dosta toga na lageru pa odustah. Avon mi zna imate dobre stvari, ali generalno nisam luda za njihovim kremama za područje oko očiju jer ako mi i malo proizvoda dođe u oko, umirem.

    OdgovoriIzbriši
  10. Sad sam naišla na ovaj post jer sam imala u planu uzeti cijeli set u novom katalogu koji sadrzi dnevnu, nocnu i bb kremu. Imala sam testere, i istu reakciju sam imala kao i ti na okoločnu kremu.

    OdgovoriIzbriši