14. 03. 2013.

In & Out favoriti

Pošto je rubrika favoriti mjeseca na ovom blogu malo izumrla jer za nju prosto nisam bila karakter, danas ću vam pisati o dvije vrste trenutnih kozmetičkih favorita - jedna su stvari koje u posljednje vrijeme jako volim i koristim više od ostalih a druga su favorti kandidati za kantu za smeće obzirom da sam imala i par failova. Kunem se da su failovi u 99,8 % slučajeva bile one stvari za koje nemam blagog pojma zbog čega sam ih kupila, jednostavno su mi se našli na putu i pokupila sam ih a na kraju se ispostavilo da sam još jednostavnije bacila novce. Uvijek te bačene novce računam u Milkama, nemam pojma zašto :) No krenimo mi prvo s ljepše strane :

Catrice Big City Life LE palete


Ne sjećam se da sam išta kupila a duže gledala prije nego što sam to isto počela da koristim. Ni da se išta teže slikalo jer slike ni izbliza ne mogu dočarati koliko su ove palete uistinu lijepe uživo. Dio su druge Catrice Big City Life LE koju su reizdali ponovno u novembru 2012 godine i dok je prvi dio ove LE  izdate u oktobru 2011 godine imao u ponudi Sidney, Berlin, London i New York palete, u drugom dijelu su izbacili ove tri - Paris, San Francisco i Shangai, ponovno skupa s pripadajućim lakovima za nokte. Iako palete na promo fotkama izgledaju minijaturno one to uopšte nisu - poređenja radi, prekrivaju površinu cijelog mog dlana kad raširim prste. Sadrže 6 mono sjenila u količini od po 1,5 grama, dva rumenila od po 2.5 grama, mini crnu kalaj olovku za oči i aplikator koji s jedne strane ima spužvicu a sa druge kistić ( i iskoristiv je! ). Oduševilo me što su sjenila iskombinovana na način da svakoj paleti dva imaju sedefasti, dva shimmerasti a dva potpuno mat finiš dok je jedno rumenilo lagano sedefasto a drugo skroz mat. Pored odlično ukomponovanih i komplementarnih boja i ambalaže na koju sam potpuno pala ni kvaliteta me nije razočarala. Sjenila su standardno Catriceovski dobra i pigmenirana i nimalo mi se ne truse pri nanošenju, olovka je okej dok su rumenila nešto manje pigmentirana ali sve u svemu ovo su odlične kompaktne stvarčice za koje se već vidim da ih ubacujem u neseser za putovanja. I da, btw kupila sam ih kod The tete na pijaci i to sve tri za 11 eura :D

Too Faced Liquif - Eye Shadow Collection


Evo nas kod još jedne prekrasne palete. Osvojila sam ju na nagradnoj igri kod cura s Girlysh beauty bloga između više od 1000 prijava - lijepo nisam mogla da vjerujem :) Inače ne igram nagradne po blogovima ali čim sam vidjela ove boje iste sekunde sam znala da ću učestvovati jer bolju kombinaciju nijansi ni sama ne bih znala složiti u jednu paletu. Ovo je prva TF stvarčica koju imam i zaista je divna. Sadrži 12 mono sjenila od po 0,6 grama i Liquif Eye liner u količini od 4 ml. Ovo nije klasičan tuš jer je potpuno proziran i namjenjen tome da svako od sjenila iz palete pretvara u tekući liner o čemu ćete više čitati u jednoj od narednih recenzija koju ću napraviti. Zasad ću reći samo da su sjenila odlična - mekana, skoro pa kremasta pod prstima, pigmentirana i super se blendaju. Nijanse hladnog podtona u sebi imaju jako sitni srebrnkasti shimmer a tople nijanse imaju zlatni, dok je samo jedna, posljednja nijansa u paleti potpuno mat. Dok detaljnija recenzija sa swatchevima ne bude gotova, ovdje je jedan od lookova koji sam napravila s njom.

Bourjois Volume Glamour Max Definition maskara


Moja najdraža maskara u zadnjih, pa više od mjesec dana. Koristim je bukvalno svaki dan, još uvijek se nije nimalo sasušila a savršena je iz razloga što u samo jednom jedinom sloju odlično razdvoji, doda dužinu i mnogo mnogo volumena bez da imalo slijepi ili zgrudva trepavice. Četkica je sastavljena od mnogo malenih kratkih gumenih češljića i u početku je bila tricky part jer je zaista ogromna i dugačka, praktično najduža četkica za maskaru koju sam ikad vidjela pa mi je trebalo malo vremena da se uhodam raditi s njom ali sad kad sam se navikla, bukvalno u dvije - tri minute završim s intenzivno crnim, istaknutim i voluminiziranim trepavicama. A to je totalno praktično, pogotovo onda kad sam u žurbi i nemam vremena za nanošenje sjenila. Iako nigdje ne piše da je vodootporna iz iskustva potvrđujem da jeste jer me je jučer uhvatio grozni veliki pljusak od koga mi se niz cijelo lice bukvalno slivala voda ali maskara se nije oni mrdnula. Tu dolazimo do činjenice da ju je na kraju dana moguće ukloniti s očiju samo vodootpornim skidačima s čim lično nemam problem jer svu šminku s očiju inače skidam bademovim uljem a inače obožavam maskare s kojima je apsolutno nemoguće završiti s rakun očima u toku dana, koliko god da vam hidratantan bio korektor. I za nju ću napraviti posebnu recenziju jer sam ju dobila od Bourjois, zajedno s njihovom Volume Glamour Definition u crnom pakiranju. Cijena ovih maskara je, ako se dobro sjećam, negdje oko 18 KM u DMu.

ArtDeco Double Finish kompaktni puder


Kupljen u jeku moje skorašnje manije za kompaktnim puderima. Sjećam se da sam po izlasku iz CMa kad sam virnula na poleđinu u potrazi za količinom pomislila da mu je bolje da bude dobar jer ima samo 9 grama upakovanih u lijepu crnu AD kutijicu sa spužvicom, što sve skupa košta skoro pa 30 KM. Uzela sam ga zbog par pozitivnih forumskih recenzija cura s masnom kožom i poslje par sedmica korištenja ja stvarno ne znam jesam li luda ali ga nikako ne bih preporučila nekom čija je koža masna - sam je po teksturi dosta masnjikav pod prstima, ima srednju pokrivnu moć i na T zoni u mom slučaju pregura maksimalno 4 sata prije izbijanja prvog masnog sjaja. U favoritima je isključivo zato što se ne mogu odljepiti od činjenice da na licu izgleda tako divno i predivno - kao da sam zamjenila svoju kožu za drugu koja je čista, svježa i onako lijepo polumat a ne sjajna ali u potpunosti izjednačena i baršunasta. Zamislite formulaciju koja nastaje kad bi se tekući puder s jačim dewy glow efektom pomješao s  dobrim puderom u prahu i smjestio u jedan proizvod. To je to. I za utjehu, AD proizvodi i zamjenski refil ovog pudera (kad ga potrošite izbije se odozdo dio koji sadrži sam proizvod i zamjeni novim u istoj kutijici) a refil košta oko 17 KM.

Revlon Colorstay Mineral Finishing Powder


Dobila sam ga na poklon nekad prošle godine i koristila tu i tamo ali je tek u posljednjih par sedmica postao moj pravi favorit :) Nijansa koju imam je 030 Sunkissed. Riječ je o završnom puderu tvrđe pečene teksture s više smiksanih nijansi bronzane boje i krasnog, nenametljivog polu sedefastog finiša, bez imalo dodatnog shimmera. Količinom pigmentacije i samom formulom nije predviđen za samostalno korištenje jer je poluproziran ali mi je nezamjenjiv u kombinacijama s klasičnim bronzerom ili breskvastim rumenilima kojima daje neki poseban zlatasti štih i živost, pogotovo pri prelamanju svijetla na licu pod različitim uglovima. I da, iako sadrži nepunih 9 grama u količini mislim da je ova stvar praktično nepotrošiva kao i sve ostale baked stvarčice jer se troše daleko sporije u odnosu na praškaste ili kamene teksture u proizvodima. Kod nas nažalost nije dostupan u slobodnoj prodaji, vani na netu se da naći za oko 5-6 funti.

Manhattan Soft Mat Lipcream


Dobar dan, ja sam žena koja nema živaca popravljati svoj ruž svakih pola sata ili sat. Obično sam u sto frka i ne volim misliti na ono na šta ne moram da mislim a s druge strane na jedan specijalno čudan način se živa unervozim ako su mi usne gole i bez ičega na njima. Moj vječiti san je mat ruž koji je dobro pigmentiran, ne isušuje ni na kraće ni na duže staze i ima maratonsku izdržljivost prije prvog povlačenja s unutrašnjeg ruba usana. Manhattan lip creamsi su upravo zbog toga bili (i ostali) moja ljubav na prvo nanošenje. Pogtovo jer pričamo o bukvalnoj formulaciji kreme za usne koju kod nas još nisam vidjela. Upakovana je u maleno i praktično pakiranje sa spužvastim aplikatorom, jako je mekana i fantastično se nanosi a nakon što se sam proizvod kroz par minuta setuje na usnama odatle se neće mrdnuti satima. Imaju ukupno 6,5 ml i jako se sporo troše. Za njih bih definitivno dala i više od oko 13 KM koliko pojedinačno koštaju.

Catrice Eyebrow Lifter ( Hollywood's Fabulous 40ties LE)


Kupila, došla kući, upalila lap i poslala mail mojoj J. s Makeuparene  s linkom i tekstom "znaš li ti možda za šta je ovo čudo i kako se koristi?" :D Fakat nisam imala pojma, ali poslje malo googlanja se dalo zaključiti da je to, kao što mu i samo ime kaže - podizač obrva :) Zapravo se radi o olovci u kojoj se nalazi nešto poput svijetlog kremastog i potpuno mat sjenila za oči, prirodne ružičasto-bež boje i idealno mekane i podatne teksture baršunastog završetka na koži. Služi u svrhu nanošenja s donje strane obrva, ispod samog luka pa do vanjskog završetka gdje se izblenda kako bi se to područije osvijetlilo i naglasilo čime obrve djeluju urednje, lijepše i definiranije. I stvarno funkcionira :) Osim u svoju primarnu svrhu ova malena stvarčica odlična je i u ulozi bež olovke za donji waterline čime se instantno briše umor i crvenilo i otvara pogled, odlična je i kao baza ili obično kremasto sjenilo. Brzo se setuje i satima stoji na mjestu. Hvala Catriceu za izbacivanje ove LE - umrla bih a ne bih znala da postoji podizač obrva :D

I to bi bilo sve što se tiče favorita koje volim u zadnje vrijeme. Mislim, ima tu još nekoliko stvari ali o njima neki drugi put jer me sad čeka jedna zanimljiva lista - spisak za put u kantu za smeće. Upoznajte moje kandidate :

Oriflame Giordani Gold Make Up Base


U nekom momentu pomračenja uma za ovu bočicu na slici sam izdvojila oko 24 KM. Kontam miša mu, postojalo je par stvari iz GG linije koje su mi nekad stvarno bile fine (kao npr ruževi) a i baze za puder koje se kod nas mogu naći u slobodnoj prodaji se sve nabroje na prste jedne ruke. I još vam ostane prostora. Pređimo na stvar : 7  - jep sedam Milka čokolada. U okusima koji vam padnu na pamet . Zamislite ih kako stoje nasuprot ovog proizvoda koji ne radi apsolutno ništa. Lijepa masivna staklena bočica s ugrađenom pumpicom za doziranje je jedino što ovdje ičemu vrijedi jer sama baza unutra je jako rijetka, vlažna, vodenasta i potpuno prozirna. Na koži se loše razmazuje i ostavlja grozan ljepljivi feeling. Nakon što joj date sve minute ovog svijeta da se osuši skužićete da vam koža izgleda potpuno identično kao i prije njenog nanošenja - bez ijedne jedine razlike. Nije zaglađena, nije mekana, nije čak ni hidrirana. Stvarno ne razumijem.

Essence Stay All Day kremasta sjenila


Cure po forumima su prilčno rejvale o ovima pa sam ih morala kupiti da vidim o čemu se tu radi. Predhodno su me apsolutno oduševila Catrice Made To Stay sjenila iste formulacije. Zapravo sam samo mislila da je ista. Dok su C. beskrajno dobro pigmentirana iz samo jednog sloja, idealno mekana, nanose se i blendaju kao san i na kapcima su mi jedne zanimljive noći bez ikakve baze ispod hladno izgurala od 8 uvečer do 5 ujutro ova iz Essence verzije im ne mogu papuče okrenut. Zašto ? Pa prvo zbog čudne kreč napakovane čvste teksture u koju morate uprijeti iz sve snage da bi se prenjela tamo gdje treba. Nit je kremasta, nit je gelasta nit je kremasta. Zatim zbog daleko slabije pigmentacije koja zahtjeva nanošenje u barem tri sloja da bi se dobila puna jačina boje, preko stvarno pretjeranog sedefastog završetka pa sve do čudnog efekta blendanja kojim izgledaju vrlo neuredno i mrljavo - čime god da sam ih pokušala dovesti u red. Postojanost im je super i to im je jedina dobra strana. Njih ne mogu da mjerim u Milkama jer sam ih kupila kod tete na pijaci za oko 1-2 KM po komadu, ne sjećam se tačno, dok im je regularna DM/CM cijena oko 4-5 KM. Radije idite na Catrice, cijena je ista a kvalitet puno bolji.

Alverde Rumenilo Shocking Pink


Pouka : ako stvari stoje u staklenoj posudi u DMu na kasi, ostavite ih da stoje u staklenoj posudi u DMu na kasi. Vidjela sam ovu fakat divno šokirajuću pink nijansu kad sam išla po pijesak za Pufija i Ninu, sjetila se da nemam nijedno Alverde rumenilo i odlučila da ga pokupim. Bila sam fakat oduševljena njime - sve do prvog isprobavanja na licu. Ovdje nije frka u pigmentaciji jer je ona odlilčna niti se rumenilo trusi okolo ali ga potpuno i potpuno nemoguće ravnomjerno izblendati što otprilike možete i same zaključiti prema swatchu na ruci sa slike. Kakav god kist da koristila a imam ih stvarno mnogo, ovo rumenilo je završavalo u neravnomjernim (šokirajuće pink)  flekama na mojim obrazima. Probala sam ga ravno tri puta i uložila u njega sav svoj trud i strpljenje ali nije pomoglo. Po redovnoj cijeni košta koliko četiri Milke a ja sam ga po sniženoj mjenjala samo za dvije.

Alverde Mineral Transparent Make Up


Alverde again - sad i nikad više :) Oni kažu da je ovo prozirni mineralni puder s visoko vrijednim mineralnim pigmentima koji izglađuje i hidratizira kožu a može se koristiti i kao baza za tekuće pudere ili kao dopuna redovnoj njezi za ujednačavanje nepravilnosti i poboljšanja opšteg stanja kože. A ono što ja kažem stvarno nije pristojno da napišem. Ovo je užasno intenzivna limunasta gnjobava vodenasta smjesa ružičasto-bež boje, jednako teška mirisom koliko aplikacijom i samim osjećajem na koži. Nemam pojma kako bi nešto ovakvo bilo kome na svijetu trebalo i moglo da zagladi lice, ujednači nepravilnosti ili služi kao baza jer je jako ljepljivo i teško samo od sebe, bez ičega ispod ili iznad. Ubitačno iritantnog mirisa spaljenog limuna ne želim ni da se sjećam. Negdje oko tri i po Milke,  malina, višnja i cijeli lješnjaci recimo. Žali Bože.

Manhattan Endless Stay Make Up



Stoji ponosno i uz Rimmelov Stay Matte u kategoriji najgorih tekućih pudera koje sam ikada probala. Ostatak možete pročitati u detaljnijoj recenziji.

FlorMar Color Palette 06


Nekako najmanje očekivano razočarenje od svih predhodnih. Kupila sam ju zajedno s par FlorMar mono sjenila koje sam prve i isprobala i ostala i više nego prijatno iznenađena jer su se pokazala zaista odličnim obzirom da imaju sve ono što od dobrog sjenila za oči možete zahtjevati - od kvaliteta preko efekta pa sve do cijene. Paleta je već druga priča - svih 5 sjenila koje sadrži su mnogo manje pigmentirana i tvrđa teksturom u odnosu na mono sjenila i samim tim zahtjevaju dosta više truda pri nanošenju i blendanju na kapcima da bi izgledala kako treba. Nema ni traga onoj prekrasnoj mekanoj teksturi koja je skoro pa kremasta i krasno se blenda, ni traga fenomenalnoj pigmentaciji s kojom morate paziti da ne pretjerate u intenzitetu. Paleta je najjednostavnije rečeno - blaga i loša kopija mono sjenila. Ima ukupno 9 grama, 5 sjenila i košta 10 KM za šta se mogu kupiti 3 mono sjenila od po 4 grama. Pa vi računajte. Pet Milka čokolada. 

Max Factor Smokey Eye Effect


Svi koje sam gore navela naspram ovoga su male mace.... Šta reći, kakvu posluku porati ? Dva kremasta sjenila na izvlačenje, spojena na sredini u jedan proizvod. Zamišljeno je da se dijelom označenim kao step 1 sjenilo nanese na cijeli kapak nakon čega se sa step 2 dijelom radi uzduž gornjih trepavica i vanjskog ugla oka za smokey efekat. Na swathevima je djelovao obećavajuće, barem pigmentacijom, ali je pri propisnom isprobavanju sve otišlo u tri lijepe - sjenila su izuzetno masna (zamislite obojeni zgusnuti vazelin) skoro pa gnjecava na očima, užasno sporo se setuju a ova tirkizna nijansa mi se uspjela uvući u pregib za pola sata čak i uz bazu ispod, što mi se nikad ranije nije dogodilo. Step 2, u ovom slučaju bordo sjenilo uopšte ne funkcioniše preko tirkiznog jer ga potire i mrlja okolo pa sve na kraju izgleda kao grozni zamazani nered šućmuraste boje. Za koji ćete u DMu izdvojiti 18 KM. Hell yea. 
Da stvar bude još bolja, dvije sedmice nakon debakla sam ga vidjela. 
Kod tete na pijaci. 
Za 3 KM. 
I došlo mi je da se smaknem. 

Toliko.

53 komentara:

  1. I ja sam ti odgovorila "pojma nemam" ali eto na sreću sad obje znamo, samo šteta onda što je LE :-(
    i jako me nasmijao ovaj zadnji dio :-D
    Naša teta je zakon! Jesi bila skoro?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam prošle subote, trebala je dobiti nove stvarčice ove sedmice pa smo mogle malo za vikend prošetati :)

      Izbriši
    2. Možeš li mi reći koja je to teta, na kojoj pijaci radi da je i ja posjetim :D Ne sjećam se da li sam negdje prije pročitala, pa se izvinjavam ako si veće negdje spomenula :D

      Izbriši
    3. Jesam na fejsu, puno puta :D ali nema frke, teta je na pijaci na Brčanskoj Malti, kad ulaziš pravo sa Stupina negdje oko 5 red štandova okomito, na desnoj strani. Ako se ne snađeš pitaj tamo - nju svi znaju :)

      Izbriši
    4. Može, zvaću je sutra ujutro pa da vidim jel joj stiglo šta novo pa ti javim i da se dogovorimo kada da idemo? Pa poslije na kofi kod mene ;-) da to sve razaberemo.... i hajde kad sam se već raspisala da ti kažem da ti je blot krenuo u pon. očekujem ga tam nekad slj. pon-sri.....

      Izbriši
  2. Favoriti su sa razlogom favoriti, a sto se tice manje popularne liste, rado bih onu Alverde rumenilo zafrljacila u kontejner, onaj ogromni. Mada imaju neke dobre proizvode, ali ovaj je uzas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ih probala nekoliko i svaki ali baš svaki mi je bio grozan. Uvijek s nekim novim kontam da se to neće desiti opet ali desi se. Definitivno više neću kupiti ništa njihovo.

      Izbriši
  3. Post je super :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Posteno sam se nasmejala uz ovaj post :))))
    Alverde rumenila su grozna, kupih i ja dva odjednom pod utiskom forumskih pohvala i eno ih stoje u ladici, naravno. Alverde nazovi puder mogu misliti kakav je, bili su mi grozni svi njihovi proizvodi za lice. Patim za tetama sa tuzlanskih pijaca, a hvala na preporuci za maskaru, bas sam nedavno mislila kako je vreme da za promenu sama kupim neku maskaru, sve koje imam unazad godinu-dve su dobijene na ovaj ili onaj nacin.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne kontam samo zbog čega sve Alverde stvari imaju toliko grozan miris, ništa mi lošije nije mirisalo u životu. Od sad ću lijepo da ih skroz izbjegavam i mirna Bosna.
      Javi kakva ti bude maskara

      Izbriši
  5. Vidiš, meni su Essence stay all day kremasta sjenila genijalna. Baš sam nedavno napisala recenziju o njima. Nemam baš nikakve zamjerke za njih.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je stvarno začudilo što su mi bila toliko loša. Sumnjala bih da su se sasušila ili nešto slično ali sva tri su imala zaštitnu Muller naljepnicu preko poklopca, ne znam...

      Izbriši
  6. Ima ovdje svašta lijepog :D...obožavam ovakve postove :D.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ahahahahah. Najbolje je ovo dete na kraju. Ja imam ovakvu Flormar paletu ali sa braonkastim mat senkama i vrhunska mi je. Obozavam je. Bas nisi imala srece :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta braon je bila prva koju mi je teta u Sarajevu ponudila ali mi je djelovala nekako monotono, ocito da sam se zeznula

      Izbriši
  8. Kako moćna boja Alverdeovog rumenila! Vidjela sam neka nova Essenceova rumenila s tom i pink nijansom, kad sam ih ugledala, pomislila sam na ona Sleek prelijepa rumenila o kojima si pisala par puta, ali kad sam ih stavila na ruku, isti efekat se desio kao kod tog Alverdeovog, tako da se ne želim da ih uzimam dok ih neko ne recenzira :D. (Uvijek igram na sigurno sa šminkom :D.)

    I da, također imam jedno Alverdeovo rumenilo, bezveze. Radije koristim neko ultra-jeftino s pijace, ista nijansa, ali puno pigmentiranije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najveći im je problem tvrdoća i nekako neravnomjerno raspoređeni pignmenti, vjerovatno se zato očajno loše blendaju... svako rumenilo koje imam bolje je od toga

      Izbriši
  9. Odličan post. Stvarno je milina čitat. Piši češćeeee!!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Riješila sam tehničke probleme tako da će biti više postova

      Izbriši
  10. Od favorita ti zavidim na tim Catrice paletama,ja to kod nas nikad nisam vidjela, a nazalost nemamo tetu sa pijace :-) I svidja mi se taj Revlonov bronzer/highligter sta li je vec. Imala sam jedan Manhattan lip cream i bio mi je super, sad cekam da se pojave ovi Essence mat nekako mi vuku na slicno po slikama sa neta.
    Sto se kante tice-mene nikad nista Alverde od dekorative nije privuklo, sve mi smrdi, ima ocajna pakovanja i izgleda mi samo kao pokusaj make up-a.Drago mi je da si prokomentarisala tu Florma rpaleticu, ja bas ovo dana mjerekala jendu u drugim tonovima, misleci naravno da je super kao i mono sjenke, tako da hvala, ustedila si mi :-) Boga mi i ja preracunavam al u slatkise generalno, kad god kupim neku glupost, kazem-e mogla sam na kolac otici, e bolje da sam Roche kupila itd. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj jako mi je žao što niste dobili Catrice palete jer su uistinu predivne, Essence mat i ja čekam još od Varioline recenzije a što se FlorMara tiče, mono sjenila su kilometrima bolja od palete

      Izbriši
    2. Snow, bile su u BL Catrice palete... ;)

      Izbriši
  11. Haha, ti si meni prosto legenda!

    Što se tiče ove roze Bourjois maskare, meni je nekako uvijek puno previše izađe tj. otvor za čep mi je preširok, nisam je nikako prokužila :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni izadje puno ali samo na vrhu četkice pa to onda vratim fino unutra od rub :)

      Izbriši
  12. draga moja, ja više ni ne znam koliko sam bacila stvari, i kolikoo pogresnih kupovina sam imala....

    OdgovoriIzbriši
  13. Meni je od Giordanijevog pudera lice buknulo. MENI! koja nikad u životu problema sa licem nije imala, meni kojoj bubuljica ne iskoči ni kad trebam da dobijem! od jebenog Giordanijevog pudera meni iskoče 23 (slovima: dvadeset i tri) potkožne akne koje sam liječila mjesec dana!!!
    što se favorita tiče, ja imam bruku ovih Soft Mat Lip Creamova, kupila kod vaše tete na pijaci za 3 marke. i to ulovila kad je bilo puno nijansi. šta da kažem, teta na Hametovoj dobije robu kad god ja treba da dođem, a uvijek slučajno majke mi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha jesi to brojala :) ja imam catrice berlin paletu, sjenila se meni prilicno truse, ali su mi rumenila super! i prelijepe su za pogledat :)

      Izbriši
    2. Ne znam za te prvobitne palete jer nijednu nemam ali ove iz drugog pokusaja su malo obrnute - sjenila se nimalo ne truse ali su rumenila losija :D

      Izbriši
  14. Ja Alverde inače zaobilazim jer NIŠTA, ama NIŠTA što sam probala nije bilo dobro . Od nekih smrdljivih gelova za tuširanje, umivalica, pilinga ... propast teška !

    Jedino šiljalo valja :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaaaa to je ono bijelo, dvostrano ? Meni je godinama odlično ali da su ikako mogli da uguraju i u njega onaj spaljeni limunasti miris vjerujem da bi ga ugurali ://

      Izbriši
  15. Catrice palete mi je djeluju bajno i sjajno, a za Essence kremaste baze potpisujem- 0 bodova!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo se s njima šminkam u zadnje vrijeme, puno ih volem <3
      A za Essence, drago mi je da se još neko slaže, većinom sam samo pohvale čitala i totalno mi je bilo čudno kad sam skontala da su mi loše...

      Izbriši
  16. Hahahaha, predobar post :))

    Ja jako često izgledam kao ova djevojčica na slici jer sve što kupim kroz par dana je na nekom sniženju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, i meni se često dešava, najviše s stvarima iz DMa tipa Loreala - kupim puder, skšim lovu i oni ga snize skoro na pola cijene par dana poslje. Baš da vrisneš :)

      Izbriši
  17. Odlican post! :) Ja nekad tako kupim glupost u naletu adrenalina ili ne znam cega i onda oplakujem bacene pare. xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O znam.. i onda se javi onaj mali crvić koji počne da nabraja gdje sam ih sve mogla pametnije potrošit :D

      Izbriši
  18. Nasa teta je zakon a nisam joj bila od 1.3. :) Ako je dobila sta novo, prijavite :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nismo stigle otići sad za vikend ali mislim da ćemo ove sedmice, javimo ti

      Izbriši
  19. desavala se meni gomila promasaja ali od tad po 30 recenzija procitam pre nego kupim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja inače čitam po netu prije kupovine ali mi se desi pa se omakne nešto iracionalno, tu u gubim najviše :)

      Izbriši
  20. Odličan post. Uživam u čitanju tvog bloga, jer pored toga što je koristan i što vjerujem tvojim recenzijama još me i nasmiješ.

    Toliko sam smijala onome "Dobar dan" u sred posta, Milkama i nabrajanju ukusa da to nije normalno :DDD

    OdgovoriIzbriši
  21. Blentaco moja ,bas si bila nadahnuta u pisanju danas..I love you

    OdgovoriIzbriši
  22. Joj sto bih ja voljela da imam tu vasu tetu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kontale smo ja i Makeuparena da je iznajmljujemo po okolnim gradovima i drzavama iz regije, zgrnule bi lovu samo takvu :)))

      Izbriši
  23. E ova Too Faced stvarcica mi se cini odlicno, nesto slicno sam vidjela u Avon katalogu (samo ovaj prozirni liner), ali ga niko "provjeren" nije testirao, tako da... ali cijela ta zamisao mi je super,da bilo koje sjenilo mogu pretvoriti u liner po potrebi, s obzirom da linere ne koristim svakodnevno, pa mi se ne da kupovati 15 boja ako ce mi samo skupljati prasinu, you know what I mean...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Napraviću uskoro recenziju s demonstracijama linera na sjenilima iz palete

      Izbriši
  24. meni su ove essence senke super....koristim ih i kao bazu za prah senke, ne uvlaci se u pregib nimalo, celo radno vreme izgleda uredno na ocima..s tim sto ne ostavlja jaku boju, npr Coppy right ostavlja bez-boja koze sa shimmerom boju na mojim kapcima, sto se meni i svidja,...:) wtf je ovo iznad mene?? :D :D :D

    OdgovoriIzbriši
  25. To iznad tebe je bio spam, prije nego sam stigla da ga izbrišem (al sam umrla od smjeha) :D

    OdgovoriIzbriši