19. 08. 2013.

Pro et Contra : Avon Glow duo rumenilo/bronzer Peach Glow

Kad sam iz predposljedje Avon brošure birala proizvode koje želim recenzirati ovaj duo je bio prvo što sam željela i to iz više razloga : volim 2u1 proizvode jer su izuzetno praktični, bronzeri i breskvasta rumenila su mi među omiljenim komadima make upa a konkretni duo je pobrao dosta pohvala na forumima tako da sam jedva čekala da ga isprobam.



Identično kao ostali proizvodi iz Avonove ljetne Glow linije i ovaj duo dolazi spakiran u široku i četvrtastu bronzanu ambalažu od čvrste plastike na čijoj je untrašnjoj strani poklopca ogledalo a preko samog rumenila i bronzera postavljena je plastična zaštitna folija u obliku kruga koja se može ukloniti i ponovo vratiti na mjesto.



Što se količine tiče, sadrži ukupno 12 grama proizvoda (6 gr rumenila i 6 gr bronzera) a njegova cijena je oko 15 KM . Inicijalno se proizvodi u 4 nijanse : Pink Glow, Berry Glow, Rose Glow i Peach Glow a kod nas je dostupna samo jedna od njih - Peach Glow.



Bronzer : svijetlja smeđa nijansa sa malo primjesa sive zbog čega nimalo ne vuče na narandžasto i jako prirodno izgleda na licu (odličan za konturiranje jer prirodna sjena je više siva nego smeđa), neutralnog podtona, srednja pigmentacija, mat finiš

Rumenilo : topla i intenzivna, prava breskvasta nijansa, odlična pigmentacija, mat finiš

Swatchevi na dnevnom svijetlu (direktna sunčeva svijetlost)


Zajedničko za oba je nježna i svilenkasta tekstura bazirana na talku zbog koje se daju jako lijepo dozirati i izblendati na koži. Ne truse se pri nanošenju a budući da dolaze u jednom panu i nisu odvojeni pregradom mogu se koristiti zajedno ili pojedinačno. Ja ga najčešće nanosim tako što konturiram lice bronzerom a onda dodam rumenilo gore na vrhove jagodica i izblendam to sve zajedno.


Ono što definitivno smatram minusom ovog proizvoda je miris jer je dosta intenzivan i podsjeća me na mješavinu vanilije i kokosa, a ja koliko god da volim vaniliju jednako toliko hejtam kokos :) Sreća pa se miris osjeća jako kratko, samo u postupku nanošenja na lice i kasnije brzo izlapi ali su svejedno mogli proći i bez toga.

I da, ono što sam sigurna da ćete pitati (a imam oba) je poređenje sa Flormar Pretty Compact Blush On P115


FM bronzer je svijetlji, sa mnogo više sive nego smeđe, sadrži sitne zlatne shimmeraste čestice a rumenilo ima sedefasti odsjaj. Avonov bronzer je mnogo pririodniji što se tiče nijanse i potpuno je mat, jednako kao i rumenilo. Flormar je intenzivniji što se tiče pigmentacije ali tekstura nije toliko mekana i fina kao kod Avona nego je više praškasta. I naravno, razlika je u cijeni, FM je oko 5 KM a Avonov je 15 KM.
Što se količine tiče, FM ima 14 grama a Avonov duo 12.

Summa Summarum

+ kompaktan i praktičan 2u1 proizvod
+ stabilna i široka ambalaža s dovoljno prostora za odvojeno nanošenje kistovima različitih veličina
+ potpuni mat finiš
+ fina i podatna tekstura
+ idealna pigmentacija

- suviše intenzivan miris

Da li bih izdvojila svoje novce i kupila ga ? 
Da, zato što patim na lijepe kozmetičke stvarčice a ovaj duo stvarno izgleda krasno. Zato što je dobar i prirodan bronzer za svijetlu kožu jako teško pronaći među dostupnijim brendovima, jednako koliko i pravo intenzivno candy peach rumenilo. I zato što mi se jako sviđa kako sa malo maskare i breskvastim ružem na usnama u par poteza osvježi i podigne cijelo lice.

Broj komentara: 27:

  1. Svidjaju mi se boje. Bas sam Flormarovo rumenilo merkala, ali ga nikada nisam kupila. Ovo Avonovo izgledam lepse. Mada vec imam toliko tih breskvastih rumenila da ne smem vise da kupujem.Ona su mi ubedljivo omiljena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj i ja, imam dva druga dua (ELFov i FM) i to s identičnim kombinacijama rumenila i bronzera ali sam se i dalje prvo na ovaj zakačila...

      Izbriši
  2. Ne izgleda lose, cak mi ni miris ne bi smetao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo da nema tog friking kokosa ne bih se ja toliko ni bunila :)

      Izbriši
  3. dobro nam došla nazad sa recenzijom ovog krasnog dua... meni čak ni miris ne bi smetao :-) šta nam sljedeće spremaš? :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, tipkam već sledeći post a duo ću ponjeti sledeći put na kafu da vidiš kako je lijepi :)

      Izbriši
  4. Ja njuškala, njuškala i odustala a čini mi se da sam se baš zeznula, divan je...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čudi me da si odustala, ja sam se baš na njega prvog zakačila kad je Šejla pitala šta da pošalje, baš mi je na prvu izgledao efektno. Uzela sam još i Magix Face Perfector bazu za tekući ali s njom nisam baš zadovoljna

      Izbriši
  5. Ovo je definitivno duo za mene. Fotka ti je predivna!

    OdgovoriIzbriši
  6. Prvo mi je palo napamet da je isti kao Flormar :D Inače imam ovaj Flormar duo i volim ga, ali ovaj Avon me privlači sada jako. Inače, nisam ga vidjela u katalogu, ne znam kako mi je promakao :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U aktualnom ga nema, naručivala sam iz predhodne brošure ali znaš kako je kod njih,u sledećoj će ga vjerovatno vratiti nazad.

      Izbriši
  7. Drago mi je da si se vratila! Jej!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, trebalo mi je malo duže ali sam ponovo tu :)

      Izbriši
  8. Predivno izgleda morala bih da ga uzmem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga prvih par dana samo gledala :) Inače to nekad znam blentavo da radim s proizvodima koji su mi jako lijepi, stavim ih na stol za šminkanje pored kistova i svako malo buljim u njih, frikuša :D

      Izbriši
  9. Ne zivi se od stare slave samo cu to reci :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Koji puder si imala na ovoj slici?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Loreal True Match N2 tekući i malo NYX Loose pudera u prahu preko

      Izbriši
  11. Welcome back,ljepoto moja...bjez'te misevi,vratija se Shime!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Muchas gracias :) Falili ste mi svi a ti bleso pogotovo :D

      Izbriši
  12. Fantastične boje , a stoji ti...savršeno. Posebno uz ovaj ruž.

    Mislim da ide u slijedeću narudžbu :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Odlicna recenzija!
    Jako mi se svidja kako ti stoji rumenilo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sandra :) Moj podton je neutralan ali više prema toplom pa me ove candy nijanse baš podižu

      Izbriši
  14. Odlican post...koji je ovo ruz,predobar je...

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala, ruž je Golden Rose u crnom pakovanju br 126

    OdgovoriIzbriši