26. 08. 2013.

The best of Manhattan

Danas mi je pala na pamet ideja kako bih mogla napraviti best of liste make up brendova iz čijih sam asortimana isprobala veliku većinu proizvoda kao što su Avon, NYX, Manhattan, Rimmel, Catrice, Golden Rose, Loreal i ostali a za prvu best of listu odabrala sam Manhattan. Od svega što se moglo kupiti kod nas ja nisam probala samo njihove korektore i olovke za usne (nikad me nisu nešto osobito privlačili) ali nakon hrpe ostalih M. stvarčica koje sam u predhodnih nekoliko godina stavila na sebe danas ću u ovom postu objediniti šta mi se to i zašto pokazalo najboljim i kao mali bonus na kraju, šta je to što mi se uopšte nije svidjelo što se tiče ovog make up brenda.

Powder Matt Make Up


Ovo je tekući puder koji ćete u bilo koje doba dana ili noći pronaći  u mojoj kolekciji.  Bez njega ne mogu. Isprobala sam valjda sve moguće vrste matirajućih pudera koji postoje u našim drogerijama jer se ježim i na sam spomen masno sjajnog lica ali ni jedan nije mogao toliko dugo držati moju suludo masnu T zonu potpuno čistu i pod kontrolom i to bez ikakvog završnog pudera preko kao Powder Matt Make Up. Prekrivanje mu je izuzetno jakog intenziteta (prekriva sve živo što postoji a za PMS periode je rođen), jako je gust, pjenasto-kremaste teksture i baršunastog završetka, na koži se ne setuje prebrzo kao Revlon CS tako da s njim mogu da radim koliko god treba i uvijek kad se šminkam na duže staze on je prvo i jedino za šta ću da se uhvatim pored oko 30ak drugih tekućih pudera koje imam. Spada u težu kategoriju i apsolutno nije proizvod za svakodnevno korištenje ali u posebnim, zahtjevnim prilikama i s dobrom hidratantnom kremom ispod za moju kožu radi čuda. I to sve za cijenu od oko 11 KM.

Clearface Perfect Mat


Sve ovo što sam gore napisala ali u mnogo lakšoj i prirodnijoj verziji s srednjom pokrivnom moći. Veliki plus za dodatak sastojaka protiv bubuljica i još veći za to što oni stvarno funkcioniraju u praksi - u kombinaciji s Garnierovim 3u1 gelom za čišćenje lica ovaj puder me je spasio u jednom katastrofalnom periodu prije neke tri godine. Nije razvikan ni voljen, ja sam ga pronašla sasvim slučajno ali ako imate masnu, mješovitu i problematičnu kožu najtoplije preporučujem da obratite pažnju na ovog mališu. Postoji i Natural Mat verzija ali ona nije ni izbliza toliko dobra jer slabo pokriva i brzo klizi s T zone. Ako me sjećanje dobro služi, cijena im je oko 7-8 KM.

Baza za sjenila


Jedan od meni najboljih Manhattan proizvoda ikad. Mada nije najsretniji za raditi jer je tekstura mnogo gusta pa osim razmazivanja traži i utapkavanje ali pojačava intenzitet sjenila više nego ijedna druga drugstore baza i zadržava ga bez skupljanja u pregibima i na tropskim vrućinama napolju. Jednom sam uspjela da pokisnem kao miš, voda mi se bukvalno cijedila s lica, sva šminka je otišla dovraga ali sjenila s ovom bazom ispod se nisu ni mrdnula. Možete da pogađajte tri puta šta se na kraju desilo s njom - povukli su je iz asortimana. Ne znam za vas ali meni se ovo redovno dešava sa većinom make up stvarčica u koje se zaljubim. Moja je bila u crnom pakiranju i još uvijek ju imam, jako volim i štedljivo trošim.

Soft Matt Loose Powder


Izbor pudera u prahu u našim drogerijama nije bogzna šta ali ovaj je najbolji koji sam ja isprobala. Jako nalikuje mom voljenom NYX Loose puderu u prahu koji sam nedavno skroz potrošila i ne namjeravam ga kupiti ponovno jer je ovaj Manhatttanov fakat odličan : jako je fino i sitno mljeven, dolazi u pakiranju s pufnom za nanošenje, lagan je i svilenkast, lijepo ujednačava i matira i prirodno izgleda preko tekućeg pudera što mi je najbitnije. Pakiranje je veliko, ima čak 15 grama a cijena mu je oko 13 KM. Minus za činjenicu da dolazi u samo dvije nijanse i obje su dosta svijetle : 01 Natural za hladne i 02 Beige za tople podtonove kože.

Lips2Last tekući ruževi 


Najtrajnija čuda za usne ikad. Dovoljno je da kažem kako sam swatch s ruke na kraju bukvalno skidala acetonom :) Ja ne znam koja je fora ali jednom kad se nanese prvi dio sa bojom u tankom sloju, sačeka minutica i stavi završni, balzamasto sjajni sloj on ostaje na mjestu cijeli cjelcati dan i apsolutno se ne preslikava niti se skida s usana, čak ni poslje jela. Kad smo već kod skidanja, ukoliko se odlučite da ga kupite, u DMu u kompletu obavezno pokupite i Baleine uljne blaznice za skidanje okoloočnog make upa jer to je jedino što može skinuti ovaj ruž sa usana na kraju dana a da ne ostanete bez istih. Nosila sam ih nekoliko puta po cijeli dan i nisam primjetila da su mi dodatno isušili usne ali za svaki slučaj ih koristim povremeno, najčešće za neke vanredne prilike jer su super pouzdani. Cijena im je oko 15 KM.

Soft Mat Lip Cream


Mnogo ali mnogo volim ove bebice. Nisu suludi kao Lips2Last ali na usnama traju dosta duže od klasičnih mat ruževa. Tekstura im je prekrasna, baš kako ime kaže - potpuno mat i prekrasno ugodna i mekana. Nanose se kao san, izuzetno su pigmentirani i nimalo ne isušuju. Pakovanje je super, poput sjajila sa praktičnim spužvastim aplikatorom. Cijena im je oko 12 KM.

Minusi brenda, tačnije ono što se iz mog iskustva ispostavilo kao loše su :




- klasični ruževi za usne jer su nepostojani, masnjikavi i brzo izlete iz ležišta a nerijetko se mogu pronaći i u poklopcu poslje drugog-trećeg korištenja
- olovke za oči zbog nedovoljne pigmentacije i loše trajnosti,
- dip lineri jer se brzo suše u pakiranju i linija u više od jednog sloja na kapcima jednostavno puca
- rumenila i sjenila iz redovnog asortimana jer su loše pigmentirana i mnogo se truse okolo a ja nisam baš luda za trpanjem šminke u slojevima na lice niti stalnim brisuckanjem prljave ambalaže. Ono što je jako zanimljivo je da neka od meni najdražih rumenila i sjenila pripadaju Manhattanovim LE kolekcijama . Ta su super za ne prepoznati, kao da ih pravi neki skroz drugi brend.
 
I na kraju ubjedljivo najlošiji Manhattan proizvod - Soft Compact puder u kamenu



Bit će sasvim dovoljno da kažem kako sam svoj primjerak na kraju iskoristila da u pretinac ispod pudera koji je predviđen za spužvicu strpam lovu za neku šminku i pošaljem prijateljici u Zg autobusom. Toliko :)

32 komentara:

  1. joj kad te čujem kako hvališ ovaj powder mat a ja se baš nisam našla s njim, ali mi opet dođe da ga ponovo probam, da vidim da nisam pogriješila :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti najbolje znaš koliko volim da mjenjam i eksperimentišem ali sam samo njega i HM kupila više od dva puta. Tačnije ovog sam kupila otprilike sto puta u predhodnih desetak godina jer me tačno panika hvata kad ga ne vidim u kolekciji. I nemoj me hejtat ali mi je bolji i od Shiseido SP i MUFE :)

      Izbriši
    2. mene samo zanima što ga ja ne volim toliko :/ na meni se cake-a :(

      Izbriši
    3. I ja se slažem sa Jasminom... Nikako da se "nađem" sa ovim puderom ali dođe mi da ga opet kupim koliko ga hvališ... I na mom licu izgleda ko lopatom nanešen ali vjeruj da ću danas do DMa da mu dam još jednu šansu, neću propasti za 11KM. Al' puder u prahu je fantastičan, vidiš, i to mi treba :D

      Izbriši
    4. Majo, prestani da trosis pare :D

      Meni je bio korektan ali ne i najbolji, ali sto one kazu dodje mi da ga opet nanesem na kozu da vidim kakav je, jer tad nisam znala da primjecujem neke sitnice u vezi pudera i koze uopste :)

      Izbriši
  2. E bas ti hvala! Sad me namuci. Zelim sve do jednog da probam od ovih proizvoda koje si nahvalila. A u srbiji naravno nema Manhattan da se kupi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čitala sam na Ani da su vam ga skroz povukli i baš mi je žao. Ako nešto mogu pomoći javi, nije mi problem da ti pošaljem

      Izbriši
  3. Kao prvo, odlična ideja! Obožavam gledati The best of.. videe na YT.
    Inače nisam neki ljubitelj Manhattna, ali neću reći da ga ne volim (iako sam veliki protivnik ovog Clearface pudera, više je obojena voda, nego puder).
    Već sto godina tražim karmin koji se ne skida, znam da ima dvije strane, ali nikako da naletim. Čak sam mislila da se radi o MF, ali su me u prodavnici razočarali. Prvom prilikom trčim po ove! Hvala, hvala, hvala! (ako ih nisu povukli iz prodaje, što mi se redovno dešava)
    A opet, njihov Dip Liner mi je najdraži od svih :D HG već par godina, tražim još neki koji će ga skinuti sa trona. Više volim raditi sa tvrđim kistom, a suši se u sekundi i traje po čitav dan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj MFov je krš, nekad sam davno probala a prije nekih pola godine mu se vratila još jednom čisto da utvrdim gradivo i definitivno zaključim da je katastrofa.
      Lips2Last nisu povukli, barem ne još, mada nešto slutim jer od njih sam samo više voljela Rimmelove dvostrane koji su isto završili discontinued :)

      Izbriši
  4. Koja slučajnost :). Danas sam u jednom studiju nabasala na ovaj puder u prahu i dok sam puderisala muškarca, kontam kako je dobar i kako bih ga možda trebala kupiti sebi :D. A volim poslušati tvoje savjete jer mi se čini da imamo sličan tip kože.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To ako dobro izgleda na muškarcu nema šanse da još bolje ne izgleda na ženi :) Nisam ga nikad isprobala samog ali preko nekog laganijeg tekućeg je super

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. I za tebe vrijedi isto što i za SN, ako mogu pomoći tu sam ;)

      Izbriši
  6. Bas sam se obradovala ovom postu, uskoro cu imati priliku da isprobam i manhattan i bas mi je ovo trebalo da znam sta da trazim,a cega da se klonim! :) Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  7. Super da si se vratila bloganju, od tebe uvijek samo kvalitetni postovi! Nastavi s listama The best of... :)
    Za Clearface puder potvrđujem! Kupila sam ga dvaput ranijih godina i sigurno ću opet nekad, za večernje izlaske ooodličan!
    I baš sam mislila kupiti ljubičastu olovku za oči od Manhattna koji dan, ali sad ću dooobro obratiti pažnju kad budem isprobavala tester - ako budem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj sad kontam koju ljubičastu bih ti preporučila umjesto M. i skontam da ni ja svoju idealnu u toj boji još uvijek nisam pronašla, sve koje sam isprobala su imale jako malo pigmenta ili su se prebrzo brisale... Ako nađeš nešto dobro javljaj :)

      Izbriši
  8. Ovi Lip2Last nisu normalni nikako, mene panika uhvati svaki put kad to čudo(vište) moram skidat s usana-trljanje i crvenilo neizbježno. Ali kad mi treba nešto što neću cijeli dan i noć morat popravljat uzmem njih, nijansa 44Q mi je favorit ovo ljeto :)

    Moram isprobat i Soft Lipcream-ove, čim ih ti hvališ uopće ne sumnjam da će se i meni svidjeti:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno probaj, sigurna sam da će ti se svidjeti, predivni su <3

      Izbriši
  9. Jao, ne mogu da verujem, a ja imam skoro gotov sličan ovakav post! :D Ozbiljno, napravila sam post o top 5 proizvoda nekoliko drogerijskih brendova, kakva koincidencija :D Manhattan asortiman ne znam baš dobro, imala sam nekoliko proizvoda, bacim pogled i sad kad odem u HR, ali retko kupim. Pojma nisam imala da je Powder Matt Make Up tako dobar, hvala na preporuci!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, i ne znam kako sam propustila taj post a u bookmarksima si mi, idem da to popravim :)

      Izbriši
  10. moracu da se pozabavim kupovinom kad odem u hrvatsku :D svaki put gledam policu i nikad nista ne kupim

    OdgovoriIzbriši
  11. Bazu obožavam, nabavljam ju u Austriji, 5 eura je, jedino ju nikad ne uspijem potrošiti do kraja....

    OdgovoriIzbriši
  12. Potpis za Powder Matt puder.Je da nije za svaki dan ali prekriva savršeno.Još tu bazu moram probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon nekoliko isprobanih HE pudera i dalje odgovorno tvrdim da mu nijedan nije ni do koljena po prekrivnoj moći i matirajućem efektu

      Izbriši
  13. Rumenilo i puder u prahu <3

    Ostalo nisam probala, no morat cu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su njihova rumenila dobra samo iz limitiranih kolekcija, koje kod nas btw dolaze otprilike svake prestupne.
      I da, ako isprobaš još nešto sa liste svakako javi dojmove :)

      Izbriši
  14. Mene zanima da li Powder Matt puder ima dovljno svijetlu i roskastu nijansu, ili bilo koji manhattan puder ? ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svijetlu da, roskastu ne. Sve PM nijanse su neutralne ili tople.

      Izbriši
  15. ok, hvala puno :) stvarno imam problem sa pronalazenjem odgovarajueg pudera za moj ten . ili su prezuti ili pretamni . uzas .

    OdgovoriIzbriši
  16. Zao mi je sto mi nemamo ovde Manhattan, delujue mi bas interesantno! <3

    OdgovoriIzbriši