11. 05. 2014.

The best of Rimmel

Nakon top liste Manhattan proizvoda danas je na tapet stigao i Rimmel.

Rimmel je brend s kojim ja od početka svog šminkanja pa sve do danas imam onaj klasični volim te -mrzim te odnos. Jer u njegovom asortimanu postoje neki mnogo dobri i isplativi proizvodi i to oni meni najdraži, gdje za malu lovu dobijete mnogo. A takvih ima barem jednako koliko i onih precjenjenih i prestrašno loših u odnosu na ono što im naziv kaže ili makar to što bi minimalno i po difoltu trebalo da rade.

Pa idemo krenuti s one dobre strane.


Lasting Finish 25hr tekući puder




Ne postoji tekući puder koji manje košta a više vrijedi. Jednostavno ga nema i to odgovorno tvrdim. Zašto je tako pročitajte ovdje, u jednoj od najčitanijih recenzija na blogu.
Zbog njega ja ne pamtim kad sam kupila Bourjois HM, već dvije godine je redovan dio moje postave, često ga koristim i uistinu volim a sve cure kojima sam ga preporučila su bile i ostale prezadovoljne.


Glam Eyes Professional tuš



Spada u gornju kategoriju rijetkih stvari koje uvijek iznova i iznova kupujem i čim potrošim stari odmah idem po još jedan. Jeftin je a fenomenalan, izvlači i najtanje i najpreciznije linije na svijetu, ne puca, ne mrlja se, intenzivno je crn i ostaje na mjestu sve dok ga ne maknem. Najbolji drugstore dip liner ikad. Košta oko 7 KM.
I ako se još uvježbavate molim vas batalite blesave flomastere koji se osuše u roku keks, vježbajte se na ovome.

Stay Matte puder u kamenu



Nekad sam ga koristila na dnevnoj bazi i bukvalno svaki dan, sve dok na red nije došao MACov blot. Na stranu svi prije i poslje kao i ostali s kojima sam eksperimentirala ali ovaj Rimmelov je u principu najbolje što možete da dobijete u tom cijenovnom rangu. Ako tražite dobar a pristupačan puder u kamenu koji ćete da kupite jednom i koristite do kraja vremena ovo je taj. Divno matira tekući a lagan je na licu, dodaje na pokrvenosti a opet izgleda prirodno, popegla ten, ima krasnu trasparentnu nijansu koja odgovara skoro svima i ne izaziva dodatne probleme na koži. Dolazi u količini od 14 grama a košta oko 9 KM. Neutralizira SPF tekućih pudera na fotografijama što je veliki plus a u međuvremenu su se sjetili i da poprave groznu ambalažu pa se sad poklopac može pristojno zatvoriti bez da preskače. Haleluja.

Hide The Blemish korektor



Korektor kojeg već niz godina koristim za prekrivanje svega što nisu podočnjaci jer je za njih pregust i preagresivan. Dokazano isušuje bubuljice zbog čega ga i obožavam. Jako je gust i kremast, ima puno pigmenta, dolazi u stiku i dovoljno je samo piknuti ga na problematično mjesto, malo utapkati i to je sve. Najbolje se nanosi prstima jer mu je zbog teksture potrebno malo zagrijavanja. Obezbjeđuje potpuno prekrivanje, s dobrim odabirom nijanse je neprimjetan i izuzetno je postojan (8-9 sati bez setovanja puderom u prahu). Košta oko 6 KM u DM-u za količinu od fenomenalnih 4,5 grama.

Lasting Finish by Kate Moss ruževi



Iako ni klasični LF nisu loši (ali samo mat nijanse) ovi iz Kate Moss linije i s njenim potpisom su uistinu odlični. Prekrasno mazivi, skoro pa balzamasti a ipak itekako dobro pigmentovani, diskretnog i prijatnog mirisa, ugodni na usnama, postojani... ma prekrasni ruževi i svaka cura bi trebala i to pod obavezno da ima makar jedan u svojoj kolekciji. Cijenu sam zaboravila, mislim da je negdje oko 8 KM, neka me neko ispravi ako griješim.

Glam Eyes mono sjenila



Jedina dobra sjenila u cijelom Rimmelovom asortimanu. Inače patentirana s Velvet HD tehnologijom, mada ja realno nemam pojma šta to znači :)
Ali ono što znam je da mi stvarno nikad ne bi palo na pamet da ih kupim zbog loših iskustava s ranijim serijama, sve dok jednom u Kozmu sa svojom Sport Billy torbom slučajno nisam zakačila ljubičasto. Koje je zakonom gravitacije i sasvim logično palo na pod i polomilo se. Pa sam ga kupila. Probala. I vratila se sutra po još tri nijanse.
Dobra pigmentacija, svilenkasta tekstura, odličan izbor različitih finiša između nažalost samo 12 dostupnih boja. Minimalno se truse pri nanošenju, odlično se blendaju i ako zanemarite jednostavnu plastičnu ambalažu, za cijenu od oko 7 KM opasno konkuriraju daleko poznatijima.


Scandal Eyes Retro Glam maskara




Najnovija u seriji Rimmelovih maskara dostupnih kod nas. Kupila sam je opet sasvim slučajno jer je bila jedna od jedine dvije u ogromnom DMu koja je imala zaštićen poklopac od otvaranja i to nakon što sam predhodno istog tog dana bacila novce na potpuno osušenu Manhattan Go4Big Lashes. 
Moram priznati da sam se iskreno iznenadila koliko je dobra. Kad otvorite buckasto pakiranje od čak 12 ml unutra ćete pronaći veliku (ali zaista veliku) i obimnu četkicu od prirodnih vlakana, oblikovanu tako da njen veći i deblji krug izvija i naglašava trepavice na vanjskim uglovima očiju dok manji krugić zbog oblika i veličine dopire i do onih najsitnijih u unutrašnjem uglu oka a dlačice u sredini su ravne, kao kod klasičnih četkica. Trepavice dobiju jako lijep oblik i oko izgleda puno otvorenije. Daje dosta volumena i dužine, gusta je, jako crna, postojana i nije previše vlažna, taman je kako treba. Za cijenu od oko 10 KM odlična stvarčica koju od srca preporučujem.

Sexy Curves maskara



Nju ili volite ili mrzite. Ja sam definitivno u prvoj grupi. Prvi put sam ju vidjela kod Sam iz Pixiwoo prije par godina a do sada sam sigurno kupila i iskoristila desetak tubica iste. Ona nije za volumen, makar ne prije trećeg sloja ali ono čime me je kupila je nevjerovatna moć uvijanja i razdvajanja trepavica. Jedna je od rijetkih s kojom moje trepavice nimalo ne padnu nakon čitavih 8-10 sati nošenja (a inače su ravne kao daska).
Razdvoji ih i u potpunosti izdefinira što u ovom slučaju nije nimalo lako jer osim što su daskaste svaka ta kratka i nevidljiva trepavica koju posjedujem vodi svoju vlastitu politiku i smjer. Ova maskara ima izuzetno usku i tanku gumenu četkicu, odlično produžava, ne mrlja se i ne kruni. Dolazi u količini od 7 ml i košta oko 11 KM.


Minusi brenda :

Stay Matte tekući puder




Ne daj Bože nikom.
Pogledati post o najgorim proizvodima koje sam ikad probala


Cool Matte Mousse 16hr puder 




Ne daj Bože nikom vol 2.
Ovo nikad nije ni na ulici prošlo pored mousse teksture a o 16 sati je suvišno i da pričam.
Zamislite vlažnu i vodenastu jelly masu spakovanu u staklenu teglicu. Ne pokriva apsolutno ništa, užasno je neudoban i grozan na licu. Jedini puder protiv kojeg ja apsolutno pobjeđujem, onako kad tek ustanem, na sabahu. Nakon što sam provela čitavu noć vani i legla u 5 ujutro.


Color Rush sjenila 





Najslabija od svih najslabijih pigmentacija u istoriji pojma najslabija pigmentacija.
Tačka.
 

Recover Anti Fatigue korektor 




 Nadam se da još niste zatvorili tab s onim postom o najgorim proizvodima ikad.

 Sva rumenila 


Jer su strašno loše pigmentovana i jako se truse pri nanošenju.
Najduže što sam uspjela da izguram s njima na licu je ravno 3 (tri) sata a nakon toga i ja i svi ljudi oko mene možemo kolektivno da se opkladimo kako sam to jutro ustala pet do osam i zaboravila da uopšte stavim rumenilo.

Sjajila 



Pa recimo da mi već godinama nije baš najjasnije šta prokleti metalik finiš radi u 90% nijansi.
Pričamo o sjajilu za usne.
Jel vi, ali onako ozbiljno, znate ijednu ženu na svijetu kojoj dobro stoji metalk ljubičasto ili u najblažem slučaju metalik bež sjajilo na usnama?

Broj komentara: 49:

  1. Moracu probati tus, nisam do sada, a ja volim i stay matte tecni,tj.pjenasti puder i Kate ruzeve u crvenom pakovanju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stay Matte pjenasti su dosta cure hvalile po forumima, ja sam ga probala kod sestre i stvarno dobro pokriva i matira, ne znam kakav je na duže staze ali budem ga uzela skoro pa ću vidjeti.
      Crvene Kate i sama volim a tuš obavezno probaj :)

      Izbriši
  2. And Azra is back :D Nedostajala si, nadam se da nam nećeš ponovo pobjeći.

    Što se Rimmela tiče, isprobala sam malo, ponekad se razočarala, ponekad ne. Preporučujem ti naravno Apocalips sjajila koja su već svuda razvikana, ScandalEyes olovke za oči, i tanke i debele - kod nas ih nema, i nove Moisture Renew ruževe, izgleda da stižu tek ovih dana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apocalipsi su baš voljeni ali ih nisam stavila na listu jer ih nisam probala. Hvala ti na preporukama :*

      Izbriši
  3. Podsjetila si me zašto sam svojevremeno i po nekoliko puta dnevno provjeravala ima li tvog novog posta :-) Tvoj način pisanja je jedinstven. Dobrodošla ponovo :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi ću samo da napišem ok i hvala :D
      Zezam se, ali stvarno ti hvala, i da znaš da jedva čekam da realizujemo ono što smo dogovarale za sledeći vikend

      Izbriši
  4. Definitivno uzimam ovaj Lastin Finish :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno probaj, ja idem okolo i redom ga preporučujem svima s normalnom, suhom ili mješovitom kožom a nisu hladan podton, Rimmel bi trebao neku proviziju već da mi isplati :)

      Izbriši
  5. Dobro dosla :D
    Imam skoro sve sto volis, osim korektora u stiku i pogodi tko me nagovorio da kupim ;)
    Nemam ove ne daj boze nikom kategorije :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Volim te. :D zbog tebe lasting finish puder vec dvije godine ima mjesto u mojoj kolekciji i redovno posezem za njim kad mi treba jace prekrivanje. Kate Moss ruzeve imam skoro sve i u crvenom i u crnom pakovanju, obozavam. Njihov tus koristim jos od srednje skole, a dok sam bila plava popunjavala sam obrve sa jednom njihovom mono sjenom. U katastrofe bih dodala novi mat puder, kupila ga u dm-u za nekih 5-6 maraka na snizenju i bacila u smece isti dan jer je uspio oksidirati za manje od pola sata. Sreca pa sam jos bila kuci pa sam mogla promijeniti puder. Ja ne bih bila ja kad ne bih spomenula njihove lakove i najsavrseniju cetkicu na svijetu, da imam carobne moci jedna od prvih stvari koje bih uradila bi bilo stavljanje rimmel cetkice u sve lakove svijeta. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaoooj vidiš lakove sam zaboravila, to su oni Lycra Pro ili tako nešto jel da? Obožavala sam ih, imala sam sve od čak 5 nijansi koliko se kod mene može naći u prodaji a četkica je stroj, nalakiraš nokte dok trepneš <3

      Izbriši
  7. Weeeee, dobrodošla natrag, Azra, drago mi je što te ponovno mogu čitati! :)
    Dijelimo neke favorite - obožavam Hide the Blemish Concealer i Kate ruževe, a i ostale Rimmelove ruževe. Puder Lasting Finish također mi je bio dobar, iako sam ja više zavoljela neke druge. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na dobrodošlici :) Ja nisam baš na ti s Rimmelovim tekućim jer sam imala tu nesreću da Stay Matte prvi probam, LF sam kupila zbog odlične recenzije na Makeup&More blogu i eto zaljubila se u njega.
      Koji su ti još dobri?
      Mislim da sam negdje pohvatala pozitivne utiske za Match Perfection

      Izbriši
  8. Baš mi je drago što si ponovo počela da pišeš, tvoj blog je jedan od onih koje sam u cjelini pročitala:) Obožavam ove ruževe, super mi je i ajlajner i stay matte puder, probaću i one sjene koje kažeš da su dobre, mislila sam da su kao i sve njihove sjene, nisu me privlačile. Jesi li probala scandaleyes sjene u olovci, fenomenalne su mi:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam, nešto mislim da ih nisam ni viđala kod mene u DMu/CMu ali budem malo bolje pogledala sledeći put, kod nas nije lako naći kvalitetno sjenilo u olovci (Avon je svojevremeno imao one debele, ok su bile) oa se sigurno isplati malo potruditi :)

      Izbriši
  9. Dobrodošla nazad :) Lasting Finish 25h koristim i jako sam zadovoljna, takođe mi je zamenio HM :) Navela si još jedan puder za matiranje koji će se sad naći na spisku za isprobavanje, a već imam dva u planu :D Koristila sam i ovaj korektor, ali mi nekako nijansa nije odgovarala, malo sam pogrešila u izboru :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti i baš mi je žao što nisi našla svoju nijansu, doduše izbor je stvarno loš, mislim da ih ima samo dvije ili tri...

      Izbriši
  10. Da nije bilo tebe ja nebih nikad nasla tako dobar puder Lasting Finish 25h! Inace obozavam njihove karmine i puder za matiranje. Jelena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E zbog ovog meni bude toliko drago kad ga preporučim <3

      Izbriši
  11. Kako mi je drago da si se vratila :) nijedna blogerica nema taj tvoj nacin pisanja,zabavne postove i milion detalja zbog kojih stvarno znamo hoce li nam neki proizvod odgovarati ili ne.Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala Majo :* Blog je ono što ja baš volim da radim i mnogo mi je falio u posljednjih par mjeseci kroz njega dijelom i kanališem svoje ludilo, inače bi stvarno pukla :)

      Izbriši
  12. Odlican post! Ranije sam vec spominjala da si mi pomogla u nalazenju savrsenog pudera (25h), i jos uvijek ga koristim. Ne znam koliko sam tubica potrosila.
    Sa ruzevima sam isto zadovoljna, a ovaj kameni Stay Matte planiram probati kad mi nestane Catrice koji trenutno koristim.
    Stay Matte tecni je katastrofalan, ne znam kako se to uopste moze nazvati puderom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ono nije puder, ono je zlo u tubi :D
      Inače probaj i Catrice Prime & Fine kameni, ima prekrasnu svijetlu i neutralnu nijansu i mnogo je dobar, kupila sam ga skoro pa kad ga malo još istestiram napisaću recenziju.

      Izbriši
  13. Jaooo, kako sam sretna sto opet pises. :D :D :D Ti si mi najdraza blogerka iz BiH. LF sam kupila po tvojoj preporuci i ne odvajam se od njega dvije godine i stalno dobijam pohvale za ten. Od Rimmela volim lakove i karmine...ovo ostalo nisam ni probala.

    OdgovoriIzbriši
  14. Probala sam jako puno Rimmel stvari, neke su mi odlicne, a neke totalni krs.
    Imala sam i taj 25 h puder, ali nije me fascinirao. Za moj tip koze ( normalna ) mi je neuporedivo bolji njihov Wake up puder, a Bourjois HM jedno 5 x bolji.
    I onaj sa plavim cepom Match Perfection mi vise odgovara, ali su nam grozne nijanse uvezli.
    Kameni puder je sasvim solidan, jeste da neke druge preferiram, ali ako mi nisu pri ruci, i taj je sasvim dobar. Da ima bolje i cvrsce pakovanje i npr. ogledalo to bi bio pun pogodak.
    Slazem se i za tus i ruzeve, a od maskara mi je odlicna njihova narandžasta ( neko debeljuskasto pakovanje ).
    Imam i dosta njihovih lakova, i jako su mi dobri. Za french mi je neizostavan French lingerie, a od ostalih Hot list kao dupe za Chanel Paradoxal.
    Zao mi je sto vise nema njihovih roll on sjenki.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čudi me da ti se nije svidio, ti si otprilike prva od koje to čujem :) Doduše meni se nije svidio Wake Me Up, recenzirala sam ga i odmah prosljedila dalje.
      Hvala ti na preporuci za maskaru.

      Izbriši
  15. Ja ne znam postoji li netko tko je se više od mene obradovao tvom come back-u! Eto toliko... <3

    Što se tiče rimmel proizvoda nakon tvojih recenzija kupila 1.,2., i 3. s ove liste i obožavam i danas i LF puder i kameni a tuš mi je jedan od najnajdražih. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno sam znala da ćeš se ti puno obradovati <3
      Drago mi je da si happy s preporukama, to mi uvijek popravi dan :**

      Izbriši
  16. Neka si se ti nama vratila .........

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U jednom periodu sam mislila da neću više nikad, toliko sam bila razočararana čega sam se sve nagledala ali eto, promjenila sam mišljenje i sad mi je drago zbog toga

      Izbriši
  17. Konacno!!!! Konacno!!!! Presrecna sam sto si se vratila blogovanju, tvoj stil pisanja je nesto posebno. Obozavam iskrenost i objektivnost koji te krase. Moram reci, uprkos nekolicini dobrih i kvalitetnih blogova tvoj mi je ipak najdrazi. Pisi, samo pisi....sto cesce. Kiss

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogo ti hvala na ovako lijepim riječima i podršci :***

      Izbriši
  18. Srecan povratak:)! Slucajno sam otkrila tvoj blog jesenas,procitala sam sve postove i odusevila se! Izmedju ostalog,kupila sam i GR Silky Touch rumenilo,i sve je kako si rekla,divno je.A Rimmel volim,koristim 25h tecni puder,SMatte kameni,korektor u stiku,ruzeve,i prezadovoljna sam svime.Preporucila bih ti Scandaleyes tecnu senku,imam Rich Russet nijansu,pogledaj,mislim da ce ti se dopasti:) Pozdrav,Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Kristina.
      Išla sam sad da ju googlam i stvarno je jako lijepa i neobična nijansa, volim ta sjenila koja možeš samo ujutro natapkati, malo izblendati i voz :)

      Izbriši
  19. Ajme meni,vratila se moja Shime!!!!!
    Moja najdraza blogerka ikad,pile moje...ti da napises recenziju asfaltne podloge ja bi bila sretna..jes,materem'..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jest da nisam donjela ništa iz srca mora al sam poželila i tebe i tvoje komentare :D <3

      Izbriši
  20. Jaaaaaaao, pa to je jedna od mojih najdražih blogerki! Mnogo se radujem šro si rešila da se vratiš pisanju! Što se tiče teme posta, volim Rimmelove ruževe i maskare, senke mi se nisu svidele, puderi kako koji.

    OdgovoriIzbriši
  21. Meni su odlične njihove vodootporne olovke za oči! Ostalo nisam ni probala....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam dosta pohvala za nih ali ih nažalost kod mene još uvijek nisu stigle

      Izbriši
  22. Nisam nešto pretjerano koristila Rimmel u svom šminkanju, no neki dan sam dobila sample "stay matte" pudera i ostala oduševljena. Mislim da će se naći u mojoj kolekciji! Super post!

    OdgovoriIzbriši
  23. Nadam se da misliš na kameni :) Hvala ti :*

    OdgovoriIzbriši
  24. I tekući i u kamenu i korektor... Sve vidjela jednom davno na tvom blogu, kupila i nastavila kupovati! Sad me još ovaj tuš zanima, obzirom da je umjetnost uloviti Eveline Celebrities.

    OdgovoriIzbriši
  25. ja samo moram reći da mi je tako drago što si se vratila! Jako sam te voljela čitati...i opet ću :)
    Lajk za 25hr puder ;)

    OdgovoriIzbriši
  26. Liner sam probala i dobar mi je bio, no kako sam dalje nastavila "isprobavati" ostale nekako sam zaboravila na njega. Stay matte kameni puder mi je pre, obožavam ga i iznova ga kupujem. Što se tiče stay matte tekućeg tiče, tu ni ja nisam oduševljena, zapravo sam jako razočarana. Ostalo nisam probala (još uvijek). Super post i veoma koristan :)

    OdgovoriIzbriši