27. 10. 2011.

Malo o olovkama za oči

U moru različitih proizvoda kad se radi o makeupu olovke za oči spadaju u one sa najlakšom tehnikom nanošenja. Obično dolaze u mali million veselih nijansi tako da uvijek možete naći onu koju ste zamislile, pogotovo ako vam je dostupna online kupovina jer primjera radi NYX pravi svoje jumbo olovke u 28 a klasične slim u čak 48 različitih boja. 

Ako govorimo o vrstama, možete birati između kohl, kalaj, mat, svjetlucavih, masnih...sve zavisno od efekta koji želite postići a i koristiti ih možete na više različitih načina : nositi samostalno, iznad sjenila ili prije njega kako bi poslužile kao baza koja će pojačati boju sjenila ili ukoliko niste vješte sa nanošenjem tuša za oči povucite željeni oblik linije crnom olovkom i preko uskim kistićem stavite sjenilo u istoj boji. Isprobano i garantirano izgleda identično kao da ste upotrijebile tuš a puno je lakše i brže.

Možete ih nanjeti na unutrašnjost donjih trepavica za otvorenost, zaokruživanje i jaču definiciju, spužvicom ili pamučnim stapićem razmrljati linije kako bi djelovale mekše i efektnije a uz to još samo dodate maskaru i brzinski jutarnji make up je gotov za minuticu. Odličan izbor za početnice i cure koje preferiraju prirodniji izgled šminke.

Dobra olovka za oči nije skupa, dovoljno je mekana i pigmentirana da njome možete bez suvišnog natezanja kapka i ponavljanja poteza izvući dobru liniju, ne razmazuje se, ne mrlja na okolno područije i sposobna je trajati na očima pristojan broj sati bez da izgledate poput rakuna. Ukoliko trebate preporuke, evo onih iz moje kolekcije koje najčešće koristim a provjereno ispunjavaju sve navedeno  


1. Essence Metallic 05 Heavy Metal, DM oko 3 KM
2. Essence Metallic 04 Lilectric, DM oko 3 KM


3. NYX Slim 926 Electric Blue, Beauyjoint 1,75 $
4. Essence Kalaj 11 Cool Breeze, DM oko 3 KM


5. Bourjois Kohl & Contour Ultra Black, Cosmetic House 1,95 GBP
6. Essence Kalaj 16 Check Me Out, DM oko 3 KM
 

7. NYX Slim 913 Sapphire, Beautyjoint 1,75 $
8. Avon Supershock gel eyeliner Black, Avon oko 8 KM

Ono što je bitno naglasiti a primjer je i za ostalu šminku koju koristite – nemojte mjenjati oblik lica dok je nanosite - uvlačiti obraze u riba oblik dok stavljate rumenilo, pućiti usnice kad je ruž u pitanju i nikada ali baš nikada nemojte natezati kapak da biste stavile olovku ili tuš za oči. Jer kad vratite te dijelove lica u početni položaj pigment će se nakupiti u prirodne nabore i borice na koži i rezultat neće izgledati nimalo lijepo, a na stranu što takva povlačenja i razvlačenja pogoduju nastanku novih nabora i bora. Radije usmjerite pogled prema dolje kad nanosite makeup na oči, gledajte lice iz profila kad se radi o rumenilu i zadržite prirodan oblik usana kad stavljate ruž. Vaša koža će vam biti zahvalna.

21 komentar:

  1. Moram priznati da zapravo imam oskudnu kolekciju olovaka, od kojih mi samo par valja. Imam crnu Lorealovu i dobro se nanosi, lako, mekana je, ali mi se isto tako i brzo razmazuje :/ Ove she olovke su mi bezveze, jedino je bijela kako spada, crna živa koma. Najnovija essence smeđa olovka mi je onako, ok, lijepa nijansa, ali trebam se pomučiti da je nanesem na kapak bez zatezanja. :)

    Te Nyx jumbo olovke su mi već dugo želja, ali uvijek nalazim nešto drugo što bi prije naručila :) Najrađe bih sve nijanse kupila :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Avon Supershock je za mene nezamenjivi deo sminke, toliko sam se navukla na nu da bih ju tesko zamenila. Ova Essence cool breeze je fenomenalna boja, hvala na preporuci!

    OdgovoriIzbriši
  3. Volela bih da imam nyx olovke, vec imam zapisano par nijansi, super su i kao baza i same, ali nisam bas nesto za narucivanje online, steta sto ih nema negde u komsiluku :) inace i sephora jumbo olovke su odlicne!

    OdgovoriIzbriši
  4. Super post...bas mi je trebalo ovako nesto. Ja sam bas pisala o NYX glitter paleti narucila sam je od djevojke iz BL ima nalog NYX Kozmetika na Facebook-u.

    OdgovoriIzbriši
  5. @Nina - nikad nisam imala She olovke, ne sviđa mi se njihova šminka generalno, imala sam nekad samo dva trio sjenila i bila su onako, ok...ali nisam ljubitelj. Ove NYX olovke koje ja imam su obične tanke, jumbo još nisam isprobala

    @Anja - sve sam svoje prijateljice zarazila s Avon Supershockom, trubim o njoj na sve strane jer je apsolutni must have i svi treba da je imaju. Essence Cool Breeze mi je godinama među omiljenima, održava se super čak i na waterlineu

    @Tacy - čitala sam skoro kod Bamby na blogu da je pronašla radnju s NYX-om u Temisvaru

    OdgovoriIzbriši
  6. @Ducii - je li to ova cura
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002827464376 ?
    Ne vidim joj nigdje cijene na profilu

    OdgovoriIzbriši
  7. I ja već ovu Avonovu dugo gledam,morat ću je kupiti makar tih olovaka imam dosta i ne vjerujem da ću ih većinu stići potrošiti u neko dogledno vrijeme, pogledaj kod mene post, i ja sam svoje isto recenzirala :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja imam ljubičastu i bronzanu supershock i genijalne su mi! Kupovala sam svakakve olovke, ne bih preporučile ELFove šljokičave, mekane su ali nisu postojane i nakon par sati sve što ostane su šljokice. Essence nisu loše, jesu li te Mettalics i dalje u ponudi?

    OdgovoriIzbriši
  9. Jesu, one su dio novog Essence asortimana, kod mene u CM-u stoje na onom drugom štandu sa lakovima i ostalim džidžama za nokte. Ima ih i u crnoj, zlatnoj i zelenoj boji.

    I još da prijavim večerašnju kupovinu Maybelline Expression Kalaj olovaka, u DM-u su na sniženju i koštaju 3 KM. Uzela sam jarko plavu 39 Azur i srednje smeđu 38 Brown. Za sad se čine super, mekane su i pigmentirane, nadam se da će trajati.

    OdgovoriIzbriši
  10. U cm-u su na snizenju Miss sporty po 2.20km. Imas li od njih koju? Kakve su? Od essence sam juce kupila bijelu, nisam jos probala.
    Od Avona sam imala one velike sto imaju dvije boje, i bila mi je odlicna dok je nisam izgubila negdje :(
    Odlican post, btw.

    OdgovoriIzbriši
  11. Nemam nijednu Miss Sporty, ne sjećam se ni da sam igdje čitala o njima pa da ti barem mogu prenjeti kakve su. Avonove dvostrane iz Color Trend linije imam i ja, crno-plavu i smeđe-bijelu i fantastične su mi, zaboravila sam ih poslikati za ovaj post :(

    OdgovoriIzbriši
  12. I ja sam baš danas kupila MNY kajal u nijanse Metallic Blue :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Jeste taj profil za NYX, cijene su joj u albumu sa fotografijama. Mozes joj poslati poruku ako te nesto zanima sto nema u albumu.

    OdgovoriIzbriši
  14. zanimljiv savjet na kraju extra :) ja koristim najčešće avon i essence olovke a moje otkriće je i preprejeftini golden rose bijela olovka :)

    OdgovoriIzbriši
  15. @Ducili - skužila sam kad me je prihvatila za prijatelja :) cijene su joj prilično veće nego online, npr obični round ruževi su joj 7 KM a na netu su oko 2 dolara ali za cure koje nemaju pristup online kupovini je svakako odlično riješenje da dođu do NYX-a

    @Alexis - hvala :* od GR imam par olovaka za usne i super su mi, za oči nisam probala ali prvom prilikom hoću

    OdgovoriIzbriši
  16. Baš tako, neki se boje naručiti online,pa sad imaju izbor. Ja sam provjeravala glitter paletu i cijena mi je bila približna,a pošto sam oslobođena poštanskog carinjenja jednom sedmično onda bar nekad da nisam ja naručilac :)))

    OdgovoriIzbriši
  17. I ja sam je dodala juce na fb, i pitala bas za ruzeve jer vec odavno hocu da ih probam ali necu bas dati 7km za ruz (radije kupim Catrice) ili Golden Rose za 3km.
    Pigmenti su joj po 5km, mozda uzmem koji.
    A da, "navratila" sam ustvari da te pitam s cim siljis olovke? Meni ode pola olovke dok uspijem koliko-toliko nasiljiti. Na nekom blogu sam procitala da ih treba staviti u frizider :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Pigmenti su na netu oko 1,5 dolar a često se mogu uzeti i u setovima pa budu baš povoljni, ako ikako možeš radije si napravi PayPal račun i naruči, doći će te dosta jeftinije.

    Olovke šiljim nekim 3000 godina starim oštrilom sa dva otvora, jedan je manji drugi veći, ptice samo znaju gdje sam ga kupila ali mi godinama super služi :) Ako ti je olovka premekana pa se špic "topi" dok ju šiljiš frižider je dobra opcija

    OdgovoriIzbriši
  19. Imam ovaj Avon gel liner u olovci, ali kad ga stavljam na waterline, isplacem se od iritacije, i oci mi nateknu...i to ne samo od ove olovke, nego od svake koju sam imala iz Avona...jel znate neku jeftiniju verziju u rangu GR a da je crna crna skroz crna, za waterline?? Immam GR crnu ali nije skroz crna a ni narocito postojana...

    OdgovoriIzbriši
  20. imam zelenu metalik od Essenca, a kako sam prestala koristit njihovu kozmetiku općenito, ostala sam vjerna olovkastim stvarima, njihov tuš-marker mi je fenomenalan! baš gledam ovu ljubičastu metalik na tvo swatchu, izgleda mi predivno, mislim da ju idem sutra kupiti nakon što platim račune da se počastim :D

    OdgovoriIzbriši
  21. @Sanjuska - joj da, zaboravila sam napomenuti da Avonov gel liner nije najsretniji izbor za osjetljive oči, nalazila sam na par mjesta komentare cura s problemom poput tvog.... Ne znam jesi li probala Max Factor kohl br 01 ? Crna je jako i postojana a manje gelasta od Avonove pa bi ti mogla odgovarati

    @Voodo Blonde - nadam se da ćeš biti zadovoljna, meni su super sve njihove olovke pa i ove metalik

    OdgovoriIzbriši