29. 12. 2011.

Inspiracija ( pomalo sebičan i osoban post )

Dok svakodnevno posljednjih dana viđam pomahnitale žene u natrpanim buticima i one koje jure kao tajfuni kroz tržne centre ruku punih Zara/Bellissima/whatever čijih vrećica i obaraju sve što im se nađe na putu dvoumim se oko toga jesam li ja luda.  Zato što mi je to što ću obući prekosutra naveče najmanji problem u životu,  davno riješen crnim skinny džinsom, visokim čizmama na opasnu štiklu i tamnim svjetlucavim ravno rezanim topićem. I kosu sam riješila, jučer sam odsjekla duge šiške i pofarbala se u srednje smeđu pa će moja novogodišnja frizura izgledati otprilike kao na njoj -  jednostavno, geometrijski  ravno i ispeglano. A sve to u cilju da si dam oduška tamo gdje najviše volim :) 

I baš zbog toga trenutno, jednako mahnito i kampanjski poput žena s početka priče,  pokušavam skužit kako se našminkati a da to na kraju sa svim ostalim što ću imati na sebi zaokruži priču u jedan dobar završetak 2011 godine.  

U nastavku sebično postavljam par fotkica s neta koje su ušle u moj uži izbor kao i lične modifikacije na temu :)



U mojoj glavi krupne zvjezdice zamjenjene su sitnijim tirkiznim šljokicama i ove ispod obrva su spuštene do pregiba kapka. Ostatak je apsolutno predivan, oduševljava me igra bijele olovke za oči, crnog tuša  i umjetnih trepavica kao i činjenica da oči u ovom looku pričaju čitavu priču - od početka do kraja.


Bezvremenska klasika uvijek izgleda dobro. Ali glavna tema je Nova godina pa bih ovdje samo dodala dosta crnog glittera po liniji tuša. Rumenilo u prahu bih zamjenila kremastim jer je sve ostalo mat i pronašla ili izmiksala ovaj ubitačno seksi crveni ruž. Neodoljiv je.


Oči ovdje ne bih ni pipnula,jednostavno su mi savršene jer volim taj zamrljani bedroom look koji koliko god da se pokvari i dalje izgleda kao da ste tako namjerno htjeli. Natandrčila bih samo umjetne trepavice od pola kilometra i na jagodice stavila malo uočljivije rumenilo + highlighter da lice dobije dimenziju. Usne bi ostale iste jer šta god da imate hrabrosti iznijeti vani mora postojati dio kojim uspostavljate jing-jang :)



Ako zanemarimo blago rečeno užasne obrve tipa paukovih nožica ostatak make upa ostavlja bez daha. Makar ijedna šljokica ovdje bi bila totalni višak. Možda bih eventualno zamjenila mat bijelo sjenilo nekim sedefastim da unese malo živosti u pogled i ovu donju liniju tušem usmjerila da ide u smjeru završetka gornje.



Prekrasan look i što je najbolje sasvim jednostavan za sprovesti u dijelo. Ako se odlučim rekreirati ga usne ću ostaviti ovako intenzivne ali bez sjajila jer  imam dojam da ću u suprotnom provesti za ogledalom i brisanjem čaše više vremena nego za puno korisnijim stvarima :)



Šlag na kraju. I jedini look sa ove liste kojeg bih minimalno pipnula. Prosto je savršen ovakav kakav jeste. Na prvi pogled sam se zaljubila u savršeni okvir tamnim sjenilom na gornjem kapku i usnama u neutralno smeđim tonovima koje inače nisu moj đir ali se u ovu priču odlično uklapaju. Dobro konturiranje lica mat bronzerom i mrvica breskvastog rumenila zaokružile bi ukupan dojam na čistu peticu.

Ok, nakon xy pregledanih slika, to bi bilo šest lookova od kojih ću izabrati jedan za nositi na sebi u subotu uvečer.  Napravila bih nešto od toga večeras ali nemam praksu probnog šminkanja jer onda po nekom čudnom zakonu koji vlada u mom svijetu kad se budem šminkala za pravo to neće ispasti ni izbliza tako dobro :) Tako da mi ostaje da na eci-peci-pec u subotu popodne, kad završim šminkanje na prijateljicama i sestri izaberem neki od ovih lookova i nabacim ga na sebe. 

Bilo kako bilo, nadam se da je ovaj post, koliko god sebičan bio, uspio barem malo pomoći ostalim beauty manijakušama s manjkom inspiracije poput mene. I ne da se nadam nego znam da ćemo se sve mi - bez obzira kakav make up nosile - tu noć provesti najbolje što možemo. Bilo to ispod dekice uz najdraže filmove ili u zadimljenom klubu plesajući do jutra. Bitno je da se mi osjećamo dobro, gdje god, kako god i s kim god da to bilo. 

Želim vam svima najljepšu Novu godinu na svijetu !!!! 

:***

21 komentar:

  1. Jedva čekam da vidim koji si nosila, cccc

    Sve najbolje za Novu

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajmeee ovaj drugi look po redu me ubijaaaa :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Drugi look mi je najbolji, a i treci moze dobro proci :) Sretna Nova i lijep provod!

    OdgovoriIzbriši
  4. I ja nam svima zelim najsrecniju :))) Sjajne si lukove nasla, ja obicno za novu nista novo ne isprobavam, ali ovaj 4 Kabukijev kao retro bi mi tako lepo legao... da samo znam da ga realizujem :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jedino mi nije jasan ovaj dio-sa manjkom inspiracije poput mene - :) Fantasticni lookvi, zadnji je stvarno wow :)
    p.s. zrakni svoj clanak na MZT
    hvala :*

    OdgovoriIzbriši
  6. predzadnji look je meni naj, a nadam se da cemo vidjeti koji si ti izabrala

    sretna nova svima

    OdgovoriIzbriši
  7. Sretna nova draga, da ti se ostvari sve što želiš i da ti se kolekcija udvostruči ;) I što si na kraju nosila?

    I da prokomentarišem ovaj 3., njega sam nosila na premijeru "Muškarci koji mrze žene" i definitivno je jedan od meni najdražih lookova ikad, samo bez trepavica. Sa njima se osjećam kao idiot. Nekada čak i ne stavim maskaru uopće, samo crno sjenilo i olovku ispod, jedan sloj tekućeg, počešljam obrve (koje skoro i nemam, pa ih malo definiram) i voila :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Sretna Nova godina!
    Šta si na kraju nosila? Ovaj predzadnji look mi najviše "liči" na tebe, taj bi ti predložila da sam vidjela post prije NG :)
    Ja sam imala malo izmijenjenu varijantu drugog.

    OdgovoriIzbriši
  9. Svi su lookovi odlični, a pogotovo mi se sviđaju tvoji komentari i analiza svakog. Čak i ovi najteži djeluju jednostavno za rekreirati kad ti to tako opišeš :)

    Helem, najviše mi se sviđa treći zato što je oko njega najmanje brige, makar je on nekako najmanje novogodišnji. Prvi bih baš voljela vidjeti u tvojoj izvedbi jer mi je dosta ekstravagantan i nekako sumnjam da bi se mogao normalno nositi vani. Rzauvjeri me :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Hvala svima na lijepim željama :)

    @Emma i Boba - na kraju sam se u cajtnotu odlučila za zadnji s malim modifikacijama, umjesto narandžastog izmješala sam bakrenu i čokoladnu, super je ispalo

    @Biberlee - dala si mi odličnu ideju za naredni tutorijal :)

    OdgovoriIzbriši
  11. jos da imamo kakvu slicicu tog looka, ali ionako ne sumnjam da je bilo odlicno.

    OdgovoriIzbriši
  12. Draga svaka cast ! prije 10-tak dana slucajno sam naletila na vaj blog,trazeci nesto o puderu koji sam kupila i od tad sam odusevljena tvojim nacinom pisanja,savjetima i iskrenoscu. Sad te redovno pratim bookmark-ovana si :) hahah pozz L

    OdgovoriIzbriši
  13. Ženo, opet si nam nestala :D
    Sretna Nova, i jedbva čekamo nove postove, požuuuriii :-*

    OdgovoriIzbriši
  14. opet ona štrajka :-)))))))

    OdgovoriIzbriši
  15. Zaboravila nas Plavooka :(

    OdgovoriIzbriši
  16. nicam, nicam :) sinusi me ubijaju :// ali ide novi post sutra :*

    OdgovoriIzbriši
  17. pratim te već dugo i samo da znaš odlična si!!!

    OdgovoriIzbriši
  18. Molim te reci mi tko je model sa druge slike???? Izgleda kao Catherine McNeil...Ime please??

    OdgovoriIzbriši
  19. Nemam pojma, sve slike su s neta kao što sam i navela u postu :)

    OdgovoriIzbriši