08. 12. 2011.

Pro et Contra : Philosophy Windows To The Soul paleta sjenila Plum

Iako sam u žurbi i totalno kratka s vremenom, nisam mogla ići dalje dok vam ne pokažem koliko je prekrasna ova paletica <3 
Za danas samo slike, ovaj vikend editiram post s recenzijom, swatchevima i tutorijalom.

Edit : vikend je, što znači da će sada ovaj post biti ogroman ali šta je tu je :) recenzija i svočevi su ispod slika a tutorijal napravljen s paletom ide u posebnom postu poslje ovog.

Kartonsko pakiranje u kojem paleta dolazi

i diFan slogan u donjem dijelu kutijice :)


zatim pakovanje same palete - crna ambalaža :love:


Pakiranje je kao što se može i vidjeti po slikama, jako kvalitetno. Crna čvrsta ambalaža je minimalistička, elegantna i lijepa. Paletica je kompaktna, lako se otvara, nije prevelika i staje u jedan prosječan neseser tako da ju bez problema možete nositi sa sobom za brze popravke u toku dana. Unutar poklopca nalazi se ogledalo, a nazivi svih nijansi pojedinačno ispisani su na poleđini pakovanja za što dajem veliki plus jer kod većine ovakvih paleta to nije slučaj.

Količina svih sjenila nukupno je 5,4 grama što znači da svako od 4 sjenila ima nešto više od 1 gram pojedinačno. Sasvim ok količina.

Regularna cijena ove palete je 30$, u sklopu božićne rasprodaje na Jagodi koja još uvijek traje koštala me je 15$, uz free shipping.
 

 s lijeva na desno : Sweet Vanilla, Cloudberry,  Plum Delicious i Blackberry 


Nijanse : Sweet Vanilla je kremasta svijetla bež nijansa, Cloudberry je klasična mauve (nikad nisam znala tačno opisati mauve :D ), Plum Delicious je šljivasta ljubičasta a Blackberry miks između tamno sive i crne nijanse. Većina sjenila je potpuno mat, tačnije sve osim Plum Delicious koja ima sitni shimmerasti odsjaj ali jako diskretan, vidljiv tek na jačem umjetnom svjetlu.

Sva sjenila su sastavom mineralna, blaga i neiritirajuća, prilagođena za osjetljivu kožu i oči jer su u potpunosti bez parabena, mineralnih ulja, sulfata i propylene glycola tako da će odgovarati čak i curama koje nose kontaktne leće.

Spisak sastojaka : Talc, Zinc Stearate, Tricaprylin, Disodium Edta, Potassium Sorbate, Chlorphenesin, Mica (ci 77019). May Contain: Iron Oxides (ci 77491, 77492, 77499), Titanium Dioxide (ci 77891), Ultramarines (ci 77007), Manganese Violet (ci 77742), Chromium Oxide Greens (ci 77288), Carmine (ci 75470), Ferric Ferrocyanide (ci 77510), Yellow 5 Lake (ci 19140), Blue 1 Lake (ci 42090).

Na sjenilima dolazi i prozirna folija s navodima za upotrebu svake nijanse 


Prva bež nijansa je bazna za cijelo područije do obrva, druga mauve je zamišljena za nanošenje preko kapka, treća ljubičasta za pregib oka i četvrta, najtamnija za funkciju linera dakle za nanošenje uz korijen trepavica ili vanjski ugao oka.

Paleta uključuje i mekani dvostrani kistić za nanošenje sjenila


Kistić je iznenađujuće kvalitetan i iskoristiv, što se zaista rijetko viđa kod pribora koji dolazi u pakiranjima. Dlačice na širem dijelu koji je namjenjen za nanošenje svjetlijih nijansi sjenila su gusto raspoređene, idealne čvrstine i savitljivosti. Uži dio kistića kojim se nanosi najtamnija nijansa ima sintetičke, tanje raspoređene i čvršće dlačice.

Sjenila su teksturom nešto tvrđa od npr Catrice ili NYX sjenila što se da primjetiti čak i na prvi pogled. Potpuno mat finiš imaju sve nijanse osim predzadnje, ljubičaste. Takva tekstura u kombinaciji sa slabijom pigmentacijom uvijek traži malo više truda kod blendanja, tačnije morate biti pažljiviji jer su se nijanse sklone potpuno pretopiti jedna u drugu tako da se i ne primjeti kako ste nanjele više od jedne boje. Nekome je to dobro ali meni ipak nije :) Pri nanošenju se skoro nimalo ne truse. 

Pigmentacija im je slaba do srednja, ne spadaju u onu grupu sjenila s kojima ćete na prvi nanos dobiti intenzitet boje kakav je u pakovanju. Jedan nanos daje prilično diskretnu boju što je dobro za dnevne ili poslovne varijante i cure koje ne vole upadljiva sjenila dok za nas ostale upotreba baze za sjenila i dva nanosa boje iz ove palete može izvući njen maksimum.

Swatchevi ( umjetno svjetlo, tri sloja sjenila, bez baze) 



Suma sumarum :

kvalitetno i lijepo pakiranje
+  4 komplementarne boje sjenila ukupne količine od 5,4 grama
mineralni sastav bez potencijalno iritirajućih sastojaka, dobar za osjetljive oči
+  kistić u sklopu palete je kvalitetan i iskoristiv
+  većina nijansi je potpuno mat 
+  dostupna i u smeđoj i crno-sivoj kombinaciji boja

pigmentacija slabog do srednjeg intenziteta
-   zahtjeva dosta pažnje kod blendanja 
-   regularna cijena palete od 30 $

Da li bih ju ponovo kupila ? Iskreno, ne vjerujem. Veliki sam ljubitelj mat nijansi, obožavam lijepa crna pakiranja ali jednako toliko ne volim slabo pigmentirana sjenila oko kojih se treba truditi da bi pokazala svoj maksimum i izgledala jednako dobro kao u pakovanju. Po mom mišljenju, 30 $ koliko inače košta je previše za ovakvu teksturu i pigmentaciju ali ukoliko ste ljubitelj blažih varijanti, diskretnih dnevnih i poslovnih lookova ili imate osjetljive oči za koje vam je problem naći odgovarajuća sjenila ugrabite ju u pola cijene dok još uvijek traje božićna rasprodaja na Jagodici.

Broj komentara: 7: