06. 12. 2011.

U lovu na nova sjenila za oči

Opet me je uhvatila periodična manija za određenom vrstom šminke. Faza Rumenila kad sam samo njih skupljala, razvrstavala, gledala i kupovala nedavno je završila i trenutno je ustupila svoje mjesto Fazi Sjenila. Vjerujem da znate o čemu pričam kao i to da u ovakvim situacijama zdrav razum nema ama baš nijednu kartu u rukavu i svi aduti mu padaju u vodu :) Normalnim ljudskim bićima oko mene je totalno nejasno kako je moguće da kad je jedna cijela džambo kutija napunjena raznobojnim sjenilima neko ima želju za još i još. Ali ne postoji logičan odgovor. To je ljubav i tačka :) 



Tako trenutno izgleda moja kolekcija sjenila. Ne znam kad planiram sve to potrošiti ali nije ni bitno :) jer u nastavku slijedi nekoliko novih koji će im se pridružiti. 
Na svim swatchevima sjenila su nanešena u jednom sloju i bez baze ispod.


Manhattan Color Collection #2 bila je LE početkom godine i sadržavala apsolutno predivne boje ovih mono sjenila od čega ih je u mom DM-u ostalo samo par. Ja sam uzela (s lijeva na desno ) Hot Apricot, Petrol Mystery i Dark Chocolate. Pakiranje  kao i sama kvaliteta sjenila je daleko bolja i kvalitetnija od onog koje imaju Manhattan sjenila iz stalnog asortimana. Puno bolja. Crna čvrsta plastika, providni M logo na poklopcu, iskoristiv stabilni aplikator i sjenila fenomenalne teksture i pigmentacije te intenzivnih boja kakve se baš ne nalaze među drugstore brendovima su me potpuno oduševili. Hot Apricot i Petrol Mystery su mat nijanse a Dark Chocolate u sebi ima jako sitan srebrnkasti shimmer. Koštaju oko 6 KM po sjenilu i koliko uspijete doći do njih, nemojte ih propustiti.

   Hot Apricot, Dark Chocolate i Mystery Petrol
                                         

Catrice Absolute Eye Color mono sjenila 260 - I am A Coal-Girl i 240 - It's A Girl sam kupila jer nemam ranijeg iskustva s njima i deficitarna sam s neutralnim sjenilima ( stvarno jesam :D ) Kad su tek uveli novi asortiman probala sam samo Absolute Duo sjenila ( recenzija ) i u odnosu na njih mono sjenila su mi puno bolja, prvenstveno jer se uopšte ne truse prilikom nanošenja, finija su i puno bolja pigmentacijom. Osim toga, obje nijanse koje sam uzela su mat a na koži imaju onaj skoro kremasti efekat koji obožavam. I super se blendaju. Dolaze u količini od 2 grama, izboru od čak 30 različitih nijansi i u DM-u koštaju oko 6 KM. Preporučujem, i ja ću se vratiti po još :)

I am A Coal-Girl i It's A Girl




Duo sjenilo iz Essence LE 50's Girls Reloaded koja je izašla ovog ljeta ali su ju naši DM-ovi jednostavno preskočili i mislim da nikad neću prestati žaliti za tim jer mi je cijela kolekcija bila predivna, pogotovo nude i crveni ruževi za usne. Enivej, ja sam ovaj krasni duo pod nazivom Come On Board Captain pronašla ni više ni manje nego na pijaci, kod jedne tete gdje obično kupujem naušnice i platila sam ga čitavih 3 KM :) Sjenila imaju ukupno 4 grama i obje nijanse su sedefaste. Pigmentovana su, mekana i odlično se blendaju.


To bi bilo sve. Ustvari nije :) jer sam zaboravila napomenuti kako sam na božićnom specijalu na Jagodi ulovila ovu ljepoticu za samo 15 $ - Philosophy Windows To The Soul Palette - Plum



Paleta je dostupna u još dvije varijante - Box Of Truffles koja sadrži smeđe nijanse i Smoke And Mirrors sa kombinacijom sivih i crnih nijansi sjenila. Moja je već stigla i danas idem po nju tako da ubrzo očekujte recenziju i nove lookove! Vjerovatno ću napraviti i neki tutorijal s ovom paleticom obzirom da me je prije par dana kontaktirala Nadi sa malezensketeme.com portala s prijedlogom da neki od svojih radova podjelim s njima što sam i prihvatila tako da će biti zabavno u svakom slučaju.
Do tada pusa svima :****

Broj komentara: 19:

  1. Volim tvoje swatcheve, uvijek su tako bogati a boje vjerne. Kako to uspijevaš?

    Ni ja neću prežaliti 50's girls, a ova zadnja paletica je divna!
    Jesi li gledala one NYX 10 palete, ima super kombinacija boja, ja sam razmišljala da uzmem bar jednu. I Sleek palete su izvrsne!

    OdgovoriIzbriši
  2. Divna su ti sjenila, sviđaju mi se boje, osobito one od Catrice.

    OdgovoriIzbriši
  3. @Biberlee - swatcham prstom, na gornjem dijelu podlaktice i ispod dobrog svjetla, ako nije dnevno onda je bijela daylight sijalica, uključim makro opciju na aparatu i to bi bilo sve.

    Gledala sam NYX ali uvijek bi se radije odlučila za Sleek palete, puno su mi ljepše a koliko sam skužila iz recenzija i kvalitetnije

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam I'm A Coal Girl i izvrsna je boja za crease, smokey i obrve. Samo se još na obraze ne može staviti :D

    OdgovoriIzbriši
  5. uhhh, sta ih je :)
    sve je divno! moracu i ja da nabavim ovu ogromnu paletu :)

    http://memakeupandeye.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Prekrasno mi izgleda ta tvoja kutija prepuna sjenila :) ...sviđa mi se ova tvoja nova paletica baš su boje koje ja volim! Čekam recenziju!!!

    OdgovoriIzbriši
  7. Hehe imam i ja tu manijuk kad skupljam samo rumenila pa onda sjenila itd itd.....

    OdgovoriIzbriši
  8. Divna kolekcija, sigurna sam da tu ima svasta zanimljivo, ja sam inace uvek u fazi prikupljanja rumenila, njima nikako ne mogu da odolim :)
    A ove tri manhattan senke izgledaju mnogo dobroooo, steta sto kod nas nema manhattan :(

    OdgovoriIzbriši
  9. i meni manhattan izgledaju super! i cekamo lookove i na mzt :)

    OdgovoriIzbriši
  10. A ja zelim ovu Plum paletu, to su moje boje :D i hocu offcourse tutorijal sto prije :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Bude i recenzija i tutorijal za Philosophy paleticu na blogu, a MZT ćemo dat samo tutorijal :D

    OdgovoriIzbriši
  12. vidjela sam ova manhattan sjenila na pijaci po 1 KM

    OdgovoriIzbriši
  13. Gdje,gdje ??? Hoćuuuuuuuu :) daj ako si iz Tz napiši gdje a ako nisi jel bi mi kupila a da ti uplatim novce na račun ?

    OdgovoriIzbriši
  14. ma meni si jednom narucila cetkice s elfa :) u tuzli, ona pijaca na korzu, prvo skrenes desno, pa lijevo, gdje pise helanke pa preko puta red, mislim da je bilo u tom redu

    OdgovoriIzbriši
  15. Aaaa pa to si tiiii :) Znači velika pijaca kod Česme ? Jupili, nemaš pojma koliko si me obradovala!!! Thx :***

    OdgovoriIzbriši
  16. jeste ta pijaca :) mozda je to cak ista zena kod koje si kupila 50's Girls Reloaded, jer ima kod nje :)

    OdgovoriIzbriši
  17. 50's girls sam kupila na Hametovoj a super ako ima i kod nje, bile su još dvije kombinacije sjenila u kolekciji pa ću i njih uzeti ako bude imala jer stvarno su bagatela, hvala puno :***

    OdgovoriIzbriši
  18. ovo je preee ali gdje se moze kupiti 120 paleta sjenila molim te i pogledan nas blog tnx unAPRIJED:http://bloggerice-blog.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši