25. 03. 2012.

Avon Shine Attract ruževi za usne - sve nijanse


Prošla srijeda bila je zaista divan dan. Konačno sam kupila fotoaparat, dobila jedan divan poklon, uspjela pobjeći s posla ranije a kao šlag na kraju poštar je donio Avon paketić sa puno lijepih stvarčica unutra. Što se dekorative tiče dobila sam nove Shine Attract ruževe u svih 12 nijansi, Super Curlacios i Super Shock maskare, novi Ideal Flawless puder u kamenu i dvije nijanse True Color četverobojnih paletica sjenila - Mystery i Smoke & Mirrors




Pitala sam vas na fejsu odakle bi htjele da krenem s recenzijama i htjele ste Shine Attract tako da mi nije ostalo ništa drugo nego baciti se na posao. Swatchanje 12 ruževa zahtjevalo je psiho-fizičke pripreme :) puno slobodnog vremena i dobru dnevnu svijetlost pa vam recenziju nakon 3 sata fotkanja ( ://)  predstavljam večeras.



Šta kaže Avon  

Shine Attract je prvi ruž za usne sa untrašnjom jezgrom koja sadrži intenzivnu, bogatu i kremastu boju za srednje do potpuno prekrivanje i punije usne a vanjski sloj se sastoji od hidratantnog prozirnog gela za predivan sjaj. Gel je obogaćen vitaminom E i F15 za usne ljepše nego ikada.

Moje slike 







Gdje kupiti / Cijena / Nijanse

U Avonovom katalogu regularna cijena ovih ruževa iznosi 14,90 KM a trenutno su u C5 brošuri dostupni na sniženju po 9,90 KM.  Regularna cijena je po mom mišljenju previsoka za ovakav tip proizvoda.
Izbor nijansi je odličan, kataloški su grupisane u koraljne i breskvaste, crvene i boje vina te smeđe i nijanse boje kože a u svakoj kategoriji nalaze se po 4 nijanse. Realno izgledaju sasvim drugačije nego u katalogu ali na to smo već navikli.

Pakiranje / Količina

Veliki plus za činjenicu da ovi ruževi kao i ostali Avonovi proizvodi doklaze omotani u čvrstu i tamnu ljepljivu foliju oko pakiranja koja se skida da bi došli do pakiranja i ne može se vratiti nazad tako da ste sigurni da sam proizvod niko prije vas nije dotakao. Ruževi dolaze pakirani u metalik sivu ovalnu ambalažu za providnim plastičnim zatvaračem. Unutra se nalazi količina od 3 grama.

Miris /Tekstura/Pigmentacija

Mislim da je Avon mogao mirne duše preskočiti intenzivni cvijetno-voćni miris koji je dodao ovim ruževima jer je apsolutno suvišan. Doduše, miris se osjeća samo u momentu dok se ruž nanosi na usne jer relativno brzo isparava. Meni ne smeta jer je ugodan i nisam osjetljiva na to ali curama koje jesu vjerovatno hoće. 

S druge strane, tekstura ruža je krasna. Mekan je, izuzetno maziv, hidratantan, lagan i ugodan što se može zahvaliti vanjskom sloju prozirnog gela omotanog oko jezgre sa bojom. Gel je tu u ulozi sjajila i svoju funkciju obavlja dobro jer daje suptilan, gladak i čist sjaj bez imalo shimmera. Sjaj nije ni izbliza toliko intenzivan koliko izgleda u katalogu ali je savršeno doziran, pa ruž ne spada sa usana brzinom kojom to radi klasično sjajilo za usne. Minus za činjenicu da se zbog ovakvog tipa formulacije boja pri nanošenju zadržava na sredini a okolo je sjaj tako da zahtjeva blendanje prstima ili kistom kako bi se pigment ravnomjerno rasporedio na usnama.Ili to ili nanošenje u malim kružnim pokretima na usne. To mi se nimalo ne sviđa. Hidratacija je osjetna a sjaj koji ćete dobiti neposredno nakon nanošenja se brzo upije u usne i nakon 10-ak minuta pretvara u polu mat finiš. 

Pigmentacija varira,  kod manje intenzivnih nijansi ona je jako slaba i skoro da se ništa osim sjaja ni ne vidi. Kod jačih nijansi situacija je potpuno drugačija, srednje su pigmentirani, iz drugog do trećeg premaza boja dobija punu izražajnost. Pigmentacija se može nadograđivati, pokušala sam nakon prvog sloja nanešenog iz pakovanja kistom dodati boju iz sredine ruža i uspjela ju podići do željenog intenziteta. 

Prekrivenost usana je slaba do srednja što je nezgodno ako su vam usne prirodno jače pigmentirane poput mojih jer se njihov ton mješa sa nijansom ruža i mjenja ju. Za primjer pogledajte kako nijansa Orchid koja je inače bordo, što ćete vidjeti kasnije na swatchevima,  izgleda naešena na moje prirodno crvenkaste usne ( dnevno svjetlo, unutar prostorije, tri sloja ruža)


I kad smo već kod slika na usnama, moj favorit, nijansa Passionate Red na meni izgleda ovako ( dnevno svijetlo, vani, dva sloja ruža)


Srednju do potpunu prekivenost kakvu Avon obećava imaju samo intenzivnije nijanse tipa crvenih, bordo i fuksijastih i to u slučaju da su nanešene u dva do tri sloja. Neutralnije nijanse imaju prekrivenost ravnu nuli.

Efekat na usnama / Trajnost

Kao što sam već rekla, neutralne i manje intenzivne nijanse se skoro pa i ne primjete na usnama što se tiče boje, tu je samo sjaj koji se nakon određenog vremena upija i ostavlja klasični osjećaj običnog balzama za usne. Što se mene tiče, radije bih nosila Labello. Kod jačih nijansi situacija je drugačija u smislu da nakon nanošenja u minimalno dva sloja imate prilično primjetnu boju sa malo sjaja, za par minuta imate nimalo sjaja i izgled mekanog lip staina, što mi se u biti jako dopada jer izgleda prirodno i lijepo.
Ovi ruževi će vam, sasvim očekivano obzirom na formulaciju,  trajati maksimalno dva sata pod uslovom u tom periodu ne jedete. Ono što je dobra stvar je da se skidaju ravnomjerno, nema ni govora o ostacima pigmenta u dijelovima na usnama. Čak i kad se boja u potpunosti skine, usne ostaju mekane i hidratizirane što je veliki plus.


Slike i swatchevi :







Odozgo prema dole :

-  Passionate Red, Mysterious Mauve, Rose Bouquet
-  Caressing Coral, Happy Pink, Orchid
-  Wrapped in Raisin, Copper Connection, Natural Glow 




S lijeva na desno : Guava, Nude Love, Rose Pink

Suma Sumarum :

+ inovativna tekstura koja objedinjuje svojstva ruža i sjajila (ja bih dodala i lip staina) u jednom proizvodu
+ sjaj je odlično doziran, nemasan i bez imalo shimmera 
+ prekrasan udoban osjećaj na usnama
+ lagani za nositi, jako hidtantantni
+ obogaćeni vitaminom E koji njeguje usne
+ čak i intenzivnije nijanse na usnama izgledaju nevjerovatno lijepo i neupadljivo 
+ odličan izbor boja sa dosta obuhvaćenih tonova
+ pigmentacija se može pojačati nanošenjem kistom iz središnjeg dijela ruža
+ daju se lijepo nanjeti čak i bez ogledala


- intenzivan cvijetni miris
- aplikacija je neravnomjerna ukoliko ruž ne nanosite manjim kružnim pokretima i blendate kako bi se pigment i sjaj sjedinili u jednu cjelinu
- nikakva pigmentacija manje intenzivnih boja
- sjaj nije ni blizu onom prikazanom u katalogu čak ni kad se ruž tek nanese
- slaba do srednja pokrivenost
- brzo se skidaju
- regularna cijena je previsoka, snižena je opravdana samo kod intenzivnijih nijansi

Shine Attract ruževi su za vas ako :

- kričavi ruževi za usne nisu vaš cup of tea ili se bojite nositi ih, jer ovo je suptilnija verzija istih tako da možete isprobati kako bi intenzivne nijanse poput fuksije ili crvene izgledale na vama bez da vam usne budu u centru pažnje na ulici
- nikad niste nosile intenzivne boje a htjele bi ih isprobati, ovi ruževi će vas polako i nenapadno uvesti u nijihov svijet
- od svakog svog proizvoda za usne na prvom mjestu zahtjevate hidrataciju
- ne volite klasične ruževe a ni sjajila, proizvod između to dvoje je vaš pojam idealnog
-  volite ruževe koji su izuzetno ugodni i lagani na usnama
- želite da bez obzira na intenzitet nijansi one izgledaju prirodno

Shine Attract nisu za vas ako  :

- volite da vaš ruž bude pigmentiran, izražajan i precizan na rubovima
- ne da vam se zezati s kistom, prstima ni kružnim nanošenjem da bi boja bila ravnomjerna
- niste ljubitelj prirodnog izgleda
- ne preferirate glossy završnice 
- volite dugotrajne ruževe
- osjetljive ste na mirise u kozmetici


I na kraju, da li bih izdvojila svoje novce i kupila ovaj ruž ? Da, ali po sniženoj cijeni i samo intenzivnije nijanse kao što su crvena, bordo ili fuksija jer inače, sa izuzetkom crvene, ove nijanse rijetko nosim, pogotovo na dnevnoj bazi jer zahtjevaju konstantnu pažnju, odradu i gledanje u ogledalo. Ovim ruževima u jačim nijansama sam čak u stanju oprostiti i dodatni trud oko aplikacije jer na kraju izgledaju jako prirodno i neupadljivo a sa sasvim dovoljno pigmentacije da budu vidljivi i izuzetno su ugodni su za nositi. Što se neutralnih nijansi tiče nikada ih ne bih kupila, 9,90 KM radije dajem za dva pakovanja Labella.

32 komentara:

  1. Ja imam neke jako čudne usne i ne stoji mi niti jedan ruž pa zbog toga uvijek naglasim oči, a na usne nude ruž i sjajilo. Frendica će mi početi naručivati iz Avona pa sam baš planirala naručiti ovaj nude ruž, a sad se malo dvoumim... Još ću razmisliti sigurno :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja imam istu naviku šminkanja, rijetko kad naglasim usne umjesto očiju, zato i vučem svuda za sobom nude ruževe :)
      Što se tiče nudaća iz Shine Attract, ako se dvoumiš najbolje bi ti bilo da naručiš testere pa isprobaš prije kupovine full sizeova

      Izbriši
  2. Čitam ovo ''ovaj ruž nije za vas ako:'' i skoro sve se odnosi na mene, tako da ih preskačem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. takodje :) + pakovanje mi je mrvicu kriticno. odlicna recenzija, verujem da ce svako pronaci sebe. dopada mi se ova kategorija za vas je... nije za vas...

      Izbriši
    2. Hvala cure, drago mi je da vam je recenzija pomogla, zbog toga sam i uvela ove dodatne dvije crtice :)

      Izbriši
  3. sto su nesto lijepe slike :) odlicna recenzija, kao i uvijek, najvise mi se svidja orchid, ovakav kakav je na ruci...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah samo ti zezaj, nisam se još uštelila s aparatom pa sam pogubila više živaca s nego što mi koristio ali doći če i to na svoje :)
      Orchid jeste ljepši na ruci i vjerujem da bi predivno izgledao na curama čije su usne "normalnije" pigmentacije od mojih

      Izbriši
  4. Lijepo izgledaju ali mislim da ih preskačem zbog mirisa, ne volim tako intenzivne mirise :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miris uopšte nije neugodan ali da su se malo zanjeli s njegovom količinom, jesu :)

      Izbriši
  5. odlicno izgledaju na usnama! bas bih volela da probam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđaju, ove tamnije nijanse su zaista krasne, onako nenapadne a lijepe <3

      Izbriši
  6. Orchid jako lijepo izgleda na tebi, a i fotke su ti fantastične - na mojim fotkama Orchid izgleda poprilično neravnomjerno nanesen. Natural Glow mi je favorit, my lips but better u mojem slučaju. Passionate Red i Copper Connection nisu my cup of tea (iako volim crvene, ali samo pune i pigmentirane boje), pa sam ih poklonila na blogu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O posebno ti hvala na komplimentu za slike, ovi ruževi se jako teško slikaju jer se svjetlost odbija od dio sa sjajem pa se to sve pomješa s bojom iz jezgre i slike ispadnu nebo i zemlja u odnosu na ruž u stvarnosti...pošteno sam se namučila da izgledaju realno :)

      Izbriši
  7. Ja obozavam ovakve ruzeve! Guava mi je favorit :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super, onda će ti Shine Attract biti idealni :*

      Izbriši
  8. Znas li zasto svi vole tvoj blog? Tako lijepo i precizno sve objasnis, cini mi se ni sama ne bih sebi bolje objasnila kakav je proizvod dok ga isprobavam :) Passionate Red i Caressing Coral su mi favoriti, a nije los ni Orchid, Guava i Natural Glow

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja kad krenem pisati jednostavno me ponese i na kraju se samo nađem s gomiletinom informacija o jednom jedinom proizvodu :) Ali kad vam je to od koristi, ne žalim se. Ne žali se u biti niko osim mog dečka, on to neće svarit još za hiljadu života :))

      Izbriši
    2. Ni svariti, ni shvatiti. Znam :) Zato ih i volimo toliko, jer su totalno drukciji od nas :) A dobra recenzija svima nama moze obezbijediti super proizvod ili ustedjeti koju marku, tako da u svakom slucaju koristi :)

      Izbriši
  9. a jel mozes da nam das fb stranicu? Ja je jos nemam :(
    ne volim avon ruzeve, ni oriflame, nemaju neke lepe nude nijanse,a ja stavljam samo takve...ako znate neku lepu bez nude iz avona vicite :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. http://www.facebook.com/pages/Make-Up-Make-Out/384040278280507

      Ne znam za bež nude ali ti mogu preporučiti dvije krasne breskvaste nude ako voliš takve, Perfect Wear nijansa Sun Kissed Ginger i Glazewear Shine nijansa Sunset, zadnje dvije na swatchu

      http://imageshack.us/photo/my-images/17/r2sw1.jpg/

      Izbriši
  10. daj ba link za taj intervju u Woman casopisu..trazih,al ne nadjoh.
    Pita ciko s tuzlanske pijace,gorelijevo za tebe...da nadjes dupe(asocira me ova rijec na nesto;))za pink about it

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čim objave pejstam ti link a čiko je reko da mu najviše odgovara subota da mi pokaže dupe ( mislim ne baš dupe :D) za Pink About It :))))

      Izbriši
    2. thanks my dear...ali taman u subotu idem u ZG,pa cem potraziti si Pinkic,proguglala sam,ima Revlon tamo..u stvari ako padnem na dupe:):) uzivo na njega kao ovdje sto padoh
      hvala do nebeta

      Izbriši
  11. pf, bolje da su ostavili Colordisiac ruzeve u ponudi nego sto su ove ubacili -.-
    znam znam, totalno hejterski, ali ovakav proizvod je mogao u 5 nijansi, i to bi bilo sasvim dovoljno i ok :)

    inace, ti kad ga objasnis - ti si ga objasnila! :DDD

    preskacem ove "macane", a senke su ok, samo sam ipak ocekivala malko bolju pigmentaciju, ali su svakako drazesne (imam oba seta :) )

    pozdrav, Alekta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nažalost nisam imala priliku probati nijedan Colordisiac ali sam gledala swatheve po netu i divni su mi bili, šteta što ih povlače.
      Paletice volim, kupila sam davno Pink Sands i napisala recenziju na starom blogu, ove dvije što su mi poslali još nisam probala ali vjerujem da su jednako dobre

      Izbriši
  12. Ćao! Odlična recenzija za ove ruževe. Da li možrš dami preporučiš neki ruž iz Avonovog aktuelnog kataloga? Hvala! i Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  13. Ne mora iz aktuelnog katalog jer sad i nije neki izbor :)već bilo koji da je dobar da ga vredi kupiti. Hvala ti :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Colordisiac su bili prefenomenalni ruževi, ali ih nema, sumnjam da su povukli cijelu tu liniju, nažalost... Osim njih, super su mi i ruževi Ultra Color Rich Moisture Seduction i Extralasting, vjerujem da ni s jednim iz ove dvije kategorije nećeš pogriješiti. Uzmi UCRMS ako voliš više balzamaste ruževe s kremastim završetkom a Extralasting ako preferiraš mat. Obje linije su dobro pigmentirane.

    OdgovoriIzbriši
  15. Uzeću verovatno obe varijente, treba imati :) Ženama šminke nikad viška, he he, hvala puno!

    OdgovoriIzbriši
  16. možeš mi reći kako i ja kao recenzentica mogu dobiti besplatnu kozmetiku?

    OdgovoriIzbriši
  17. Pisala sam već par puta, mene su kontaktirali prije dvije i pol godine iz Avonove PR službe i pitali da li bih recenzirala proizvode iz njihovog asortimana. Prije par mjeseci su isto tako napravili ljudi iz zastupništva za Bourjois. Tako da zaista ne znam odgovor na tvoje pitanje jer nisam napravila ništa osim pristala na njihove ponude za saradnju. To su u biti dva jedina brenda čiju kozmetiku dobijam besplatno, sve ostalo kupujem sama.

    OdgovoriIzbriši
  18. What a stuff of un-ambiguity and preserveness of valuable know-how regarding unexpected feelings.


    my blog - Nike Air Max 2012

    OdgovoriIzbriši