04. 03. 2012.

Utješni shopping

Treba znat kad treba stat, zlatno je pravilo (i života i) kupovine ali kad vam iznenada izdahne hard disk na laptopu i pojede vam tri draftovana posta u Wordu sa sve slikama, pa ko vam je kriv što ih ne pišete gdje Bog zapovijeda, malo šopinga je najbolji lijek za iznerviranu dušu.
A nije što sam ih ja pisala ali postovi su bili dobri...Slike i swatchevi Meow pigmenata, Jedan brzinski dnevni look i Šta ne podnosim kod beauty blogova i blogerica. Mislim da je hard disk riknuo zbog ovog zadnjeg ( hint : previše cici/mici/pici obraćanja ) :D
Enivejz, tako sam vam se ja jučer poslje posla išla dozvati sa par sitnica i evo šta sam kupila 




Garnier BB krema Miracle Skin Perfector - jedini razlog zašto ju do sada nisam isprobala iako sam htjela već odavno jeste što su kod nas uvozili samo Medium nijansu koja je meni bila za pretamna ali čim sam vidjela da nam je stigla i Light dograbila sam ju. I moram vam reći da je ovo jedno divno i udobno savršenstvo od proizvoda ! Koža mi je toliko zblurana i mekana da ju neprestano imam želju dodirivati. Ako želite puder sa mrvicom pudera, vitaminskim dodacima, antioksidansima i mineralima ovo je prava stvar. Više o njoj u detaljnijoj recenziji koja slijedi a zasad vam mogu reći da sam ju kupila u DM-u po cijeni od 11,70 KM. I nemojte se zeznuti jer iako su napisali cijenu od 9,70 KM u katalogu, ona se odnosi samo na Medium nijansu.

  
Mahnattan Powder Matt Make Up 80 Sand - i ko zna koja tubica po redu :) Ovaj sam puder spominjala već toliko puta da bi sve dalje pohvale bile suvišne. Jednostavno rečeno, moj vječiti spas kad  trebam potpuno i dugotrajno prekrivanje i matiranje. Pogotovo sada jer mi je ponovo prepisana hormonalna terapija i lice će da mi bude katastrofa :/// Redovna cijena mu je oko 11 KM ali je u DM-u trenutno na sniženju i košta 9,10 KM.


 

Golden Rose Silky Touch rumenila - nikad nisam koristila GR rumenila ali cure s Ane su krive, toliko su ih nahvalile da sam morala :) 209 je krasna intenzivna pink-koraljna nijansa potpuno mat teksture a 204 je neutralna plum prljavo ružičasta sa jako sitnim srebrkastim shimmerom. Nažalost, slike samih rumenila mi nisu ispale dobro pa ovaj put možete vidjeti samo swatcheve ali ispravljam grešku prvom prilikom. Obje nijanse su izuzetno pigmentirane i mekane, dolaze u količini od 6 grama. Našla sam ih na pijaci po cijeni od samo 4 KM. I nema šanse da ću ostati samo na ova dva :)



Manhattan Color Collection #2 sjenila -  u odnosu na ranije kupljene nijanse, sad sam prošla daleko povoljnije, zahvaljujući curama koje me čitaju jer sam na pijaci pronašla tetu kod koje ovakva sjenila koštaju samo 2 KM. Divota <3 Kupila sam dvije neutralne bojice - 05 Pink Cloud i 07 Delicious Brown. Jako sam zadovoljna ovim sjenilima, mekana su, mat, pigmentirana i intenzivna čak i bez baze a imaju skoro kremasti finiš koji obožavam. Manhattan nije mogao bolje od ovoga.



Catrice mono sjenilo - sve o tome koliko volim Catrice sjenila rečeno je u predhodnom postu. Nijansa koju sam sad odabrala je 150 Metallicious, krasna i sjajna metalik svijetlo siva za koju mislim da će biti savršena za smokey eyes u kombinaciji s nekim dobrim crnim mat sjenilom. Uh !




Baol uvijač za trepavice - konačno sam ga kupila! Sita sam više trepavica paralelnih sa stopalima jer mojima ništa osim uvijača ne može pomoći da ne budu takve. Od kad mi se Abbamartov polomio, danima sam se kanila naručiti ili njega ili ELFov uvijač ali sam na kraju otišla kod Kineza i kupila ovaj na slici. Imala sam jedan njihov ranije i bio mi je odličan a ispostavilo se da će i ovaj sad biti jednako dobar. Stabilan je i širok, ima pojačane plastične udubljene držače tako da lijepo legne u ruku, bez problema mi zahvati sve trepavice a gumica je mekana pa nimalo ne stišće niti čupa. Jednostavno, odlično radi svoj posao. I to za samo 3 KM :)



Umjetne trepavice - zapazila sam ih u kineskoj radnji dok sam kupovala uvijač i iznenadila se koliko lijepo i prirodno izgledaju. Još uvijek ih nisam isprobala ali mi se sviđa kako su oblikovane i to što su na dodir jako mekane. S njima u pakovanju došlo je i ljepilo ali njega sam odmah bacila jer im ne vjerujem što se toga tiče a i inače sve svoje umjetne lijepim s Essence ljepilima. Koštale su samo 2 KM po komadu.

Ono što sam zaboravila slikati je i Essence Kalaj olovka za oči 11 Cool Breeze, u DM-u je snižena na 1,95 KM jer ju povlače iz prodaje što mi je užasno krivo, to mi je to inače omiljena tirkizna olovka svih vremena. Zato me nije sramota reći da mi je ovo četvrta koju sam kupila za zalihe :)

To bi bilo sve od mene za danas, sad idem izvlačiti iz sjećanja nestale postove kako bi uskoro mogli ugledati svijetlo dana. I napraviti facebook page za blog jer bi konačno bio red da to napravim :) 

Ugodan i zabavan vikend vam želim!

Broj komentara: 29:

  1. Fejs page? Juhuu :D Nisam znala da ima i Light nijansa Garnier kreme, odmah ću je dograbiti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mahnattan Powder Matt Make Up sam imala i u početku mi je bio super i jako dugo držao na licu, jedina mana je što promijeni boju. Kad ga stavim super izgleda ali nakon nekog vremena postaje narančast :/ možda mu dam drugu priliku u nekoj svjetlijoj nijansi :DD

    OdgovoriIzbriši
  3. Jao cici mici pici, pa ovo je divno :D
    Salim se, naravo :)
    Nego, bila bih ti jako zahvalna kad bi mi opisala koliko je Light varijanta Garnier BB kreme zaista svijetla? Da li bi je mogla iznijeti ako sam Revlon colorstay - Buff, HM 51..?
    I da znas, tvoj blog se cita i u Crnoj Gori ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nosim HM 52 sada i BB Light mi odlično odgovara, uopšte se ne primjeti razlika između lica i vrata ali pošto se odlično razmazuje i boja je dosta neutralna sigurna sam da bi odgovarala i HM 51.
      Pozz za CG :*

      Izbriši
  4. Garnier BB imam,i obožavam je!A bome si se dobro utješila ;))

    OdgovoriIzbriši
  5. juhuuuu,dosla light bb kremaaa.bit ce moja!
    a sta cu ja nemam kineza :) a treba mi uvijac za trepavice.morat cu poruciti onda s elfa...
    i cekam post o blogericama :)))

    anela

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja sam gledala bb kremu i vidjela samo medium nijansu koja mi je pretamna morat cu da potrazim i light :) sve u svemu odlicno si se utjesila :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Obavezno ću kupiti taj Garnier puder i ako pronađem tu Essence olovku za oči :)
    Uvijek s nestrpljenjem očekujem tvoje postove :D

    http://ladybug4sunflower.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  8. na toliko blogova sam čitala o bb kremi ali me niko nije ubedio da je kupim, ali sad mislim da moram :) gr rumenilo 209 izgleda predivno, skroz moja boja. i ostatak šopinga mi se sviđa. i obavezno napravi fb page, meni je u poslednje vreme postalo skroz zabavno a i veliki deo poseta na blog mi dolazi upravo odatle... i naravno, jedva čekam da pročitam o blogerkama :)

    OdgovoriIzbriši
  9. hahahahahahahaha, cici/mici/pici - hilarious! :))) da, to baš ide na đigeru! anyway, imam ovaj mannhattan sand nijansu i stvarno - što je, je! sve moje chwimbe uspješno betonira, ali ne htjedoh to reći! nego, sad kad vidim da koristimo istu nijansu pudera, sretna sam što imam koga pitat jer koliko god isprobavala, vrlo često dođem doma sa shit nijansom! Ubuduće pitam tebe :)))

    OdgovoriIzbriši
  10. Garnier Medium je toliko tamna da čisto sumnjam da će mi i light odgovarati, ali pogledat ću u DMu. Naporno je naručicati Misshu, voljela bih da mi Garnierova "sjedne".

    OdgovoriIzbriši
  11. Fina je razlika između Medium i Light pogotovo kad se razmažu, najbolje da probaš tester, za divno čudo ga imaju u DM-u

    OdgovoriIzbriši
  12. Hmm imam samo jednu tirkiznu Catrice senku koja je prelepa, prepigmentovana, samo sto je retko koristim, bas je onako upadljiva :) kad sledeci put odem u Bosnu planiram da kupim jos nekoliko komada...Jedva cekam recenziju BB kreme,...
    visit us on http://beautifullifeofthegirlsnextdoor0.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  13. Kako prekriva ova BB kremica?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago do umjereno, mrvicu manje nego Bourjois Healty Mix Serum ako si ga imala priliku isprobati, onako kao klasične tonirane kreme

      Izbriši
    2. Jesam i bio mi je skroz ok...super, sa dolaskom toplijih dana prelazim na ovu kremicu! Hvala :)

      Izbriši
  14. Imam manhattan puder i jako sam zadovoljna sa njim. Takodje koristim iGR rumenila i super su. Imam nijansu 210,nije nesto posebno pigmentovana,ali s' obzirom na cenu ja sam zadovoljna. Kiss Visit us http://beautifullifeofthegirlsnextdoor0.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  15. Na kojoj pijaci kupujes ta sjenila i rumenila? Kako izgledaju pakovanja rumenila,ima vise vrsta golden rose rumenila pa da se ne zeznem kad budem kupovala, ova izgledaju odlicno :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na maloj pijaci, Brčanska Malta, izgledaju ovako

      http://www.stylistka.pl/img/kosmetyk/10818/silky-touch-blush-on-roz-w-kamieniu-golden-rose_11651_4.jpeg

      Izbriši
  16. o garnierovom bb-u sam citala do sada samo negativne post-ove :/ tako da sam odustala iako sam ga cezno cekala dok doputuje do beca ... a nadam se da ce biti onaj post sta ne volis kod blogova i blogerica ;) :) poz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja iskreno nisam pročitala nijednu recenziju prije nego sam ju kupila i nije mi jasno zašto su negativne. Ako nemaš većih problema s kožom i trebaš ugodno lagano prekrivanje a uz to i njegu, BB krema je bolja od svih toniranih koje se mogu pronaći kod nas

      Izbriši
  17. Jako mi je drago da ti se dopadaju rumenila :D Ja ih se ne mogu nahvaliti i jedva cekam da dograbim jos koju nijansu. Taman pigmentovana, blendaju se savrseno, a cena nije ni za komentarisati :D

    Cekam recenziju za BB, od kad je stigla dvoumim se da li da uzmem, posto su misljenja jako oprecna, ili su devojke odusevljene ili je kude. Kod nas je oko 7e, obe nijanse :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. GR rumenila su mi stvarno super, jedva čekam kupiti i famoznu 210 nijansu, pola Ane o njoj priča :)

      Izbriši
  18. Kad u životu ni za što drugo nemam vremena,i imam milion jednu obavezu, pronađem ga da pročitam tvoj post na blogu.
    uuu, nadam se da ćeš vjerodostojno povratiti iz sjećanja te draftirane postove, znaš ono što se iz prve kaže najzanimljivije je.
    Elem, BB mi bila pretamna ali sam vidjela da je nekakva kremasta i fina. light verzija je definitivno moja jer je u mostaru već 25 stepeni i treba mi nešto lagano na licu.
    Facebook sam imala i izbrisala jer sam se toliko zasitila blejanja u fotografije prijatelja od prijatelja pa tako redom i nikada se nisam vratila. I rahat sam već godinu i po dana. Zbog elfa sam napravila fake profil. Taman ću se aktivirati i na FB kad napraviš fun page. Drago mi je da ćeš to uraditi jer imaš super blog, vjerodostojne recenzije i fotografije a interesantno pišeš i divota te je čitati, a na fejsu ćeš biti dostupnija.
    Eh popih ja svoju šolju kafe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto mene u Mostar, ovdje se još uvijek smrzavam :) BB krema mi se sve više sviđa iz dana u dan, ovaj vikend planiram napisati detaljnu recenziju. Što se fb tiče, i on će čekati vikend, preko sedmice jedva da imam vremena i disati :/

      Izbriši
  19. Jedva cekam faceboog page :)wohooo :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Opet ja ovaj Manhattan puder mi je odlican, samo ne koristim ga stalno, tu i tamo...Nisam neki veliki ljubitelj toliko mat pudera, nekako mi je presuh..Morat cu i ja probati ovu garnier bb kremu, iako sam vidjela neke cure su bas odusevljene,a neke razocarane...ali tvoje preporuke dosada se nisu pokazale promasenim investicijama pa i dalje nastavljam da te slusam :)) Ps: postaj cesceeee:P

    OdgovoriIzbriši
  21. BB krema me mami da je kupim, nekada sam koristila nivea toniranu kremu i bila mi je sasvim ok.

    OdgovoriIzbriši
  22. Manhattan powder matt mi je jedan od najboljih pudera za nocne izlaske,jer nema toga sto nece izdrzati.U tim situacijama ja ga jos i fiksiram sa Manhattan soft mat loose puderom,i bas daje porculanski izgled.Ali meni je inace pretezak,pa ga nikad ne nosim po danu.
    Za BB kremu cu morati pricekati do ljeta jer mi je light presvijetla ,a medium trenutno pretamna,ali probala sam je i jako mi se svidja teksturom.Zaista je odlicna dnevna varijanta za sve koji nemaju nekih posebnih nedostataka za zakamuflirati.
    Sto se uvijaca za trepavice tice,odavno sma odustala od skupljih varijanti,jer su mi kineski odlicni,samo mijenjam gumice.
    GR rumenilo je i po meni odlicno-danas sam kupila tu famoznu 210,divno:-)

    OdgovoriIzbriši