24. 06. 2012.

Volim, volim, volim...

... puno toga što ću vam danas pokazati a najviše razlog zbog kojeg me nije bilo na blogu u posljednje vrijeme -  jednu Ninu, malu mačkastu bebu i mrvicu 
 
 
 
Ušetala mi je u život prije desetak dana , malena kao čitav moj dlan i iako prije nje uopšte nisam imala, poznavala niti naročito voljela mačke ona je sve to promjenila. Vjerovatno konta kako sam joj ja mama jer stalno hoda za mnom po stanu, traži da se nosi i igra, spavamo skupa u krevetu a kad se odem tuširati sjedne ispred kade i mnjauče sve dok ne izađem :) Jednostavno je obožavam. Dok se nismo uhodale pročitala sam valjda sve živo što se moglo pronaći na netu i mačijim forumima jer je ona imala samo mjesec i pol dana, bila je jako krhka i mršava, sa crvenim upaljenim okama i nenaviknuta na zatvoren prostor, pijesak i hranu za mačke. Sad smo sve to prebrodile i dovele u red i jako smo sretne :) 
 




 
Osim Nine, u zadnje vrijeme jako volim i neke nove kozmetičke stvarčice koje sam isprobavala i ostala oduševljena, kao i one ranije isprobane kojima sam se vratila i često ih koristila. 
 
 
 
 
Farmasi True Color br 02 je bio i ostao moj savršeni ljetni ruž  i skoro sam ga skroz potrošila pa sam se dala u nabavku i kupila još dvije nijanse - 01 i 03. O ovim ruževima nemam reći apsolutno ništa negativno jer im sve što jedan dobar ruž treba da ima ide u korist pa i cijena jer u Didaco Shopu koštaju samo 3,60 KM. 01 je lijepa kremasta lagana breskva nijansa a 03 nešto malo tamnija od 02 i sa više koraljne nego pink u sebi. Odlične nijanse i super pigmentacija. Ukoliko još niste obavezno isprobajte.
 


 
Revlon Matte ruževe (recenzija) sam u posljednje vrijeme jako puno koristila, najviše Pink About It i Stormy Pink nijanse, sa samo malo maskare i rumenila na ostatku lica. I dalje mislim da su ovo najbolji drogerijski mat ruževi svih vremena. Jedino mi Mauve It Over nikako nije legao, ne sviđa mi se kako izgleda na meni pa sam ga namjenila za prodaju na blog saleu. Usput rečeno, pošto nemam mnogo stvari za prodaju (većinom su to sitnice) a ni mnogo vremena pogotovo sad kad je Nina još malena, blog sale će biti ograničen samo za cure iz BiH.
 
 

 
Eveline Art Scenic baza za mješovitu kožu je ovih dana, kad su temperature ovdje dosezale i do 39 stepeni a ja provodila dane i dane na nogama od jutra do sutra, bila moj najbolji prijatelj i saveznik. Garnier Ultra Lift dnevna krema kao podloga, Eveline baza plus bilo koji od lakših tekućih pudera koji mi padne pod ruku nabockan sa Sigma F80 kistom i mirna sam najmanje 10ak sati što se tiče postojanosti i prosijavanja. Najveći test  baza je položila ovaj petak kad sam od pola 6 ujutro do pola 10 uvečer bila na putu, po busevima i sparnim zatvorenim prostorima bez klime i zato joj dajem naklon ko kuća. Za refrencu, još uvijek trošim pakiranje iz ove recenzije, od prije 8 mjeseci. 
 


 
Avon Supershock sjajila su me ne malo pozitivno iznenadila. Ja inače nisam ljubitelj sjajila i nosim ih jednom u sto godina zbog jače prirodne pigmentacije mojih usana koja mjenja boju skoro svega što ih ne može potpuno pokriti i nijansa onda ispada nešto sasvim deseto u odnosu na pakovanje a to ne volim. Ali ova sjajila su naprosto fantastična - ogromno pakiranje od 12 ml proizvoda, ogroman aplikator kojim se u dva poteza nanese dovoljno sjajila da usne budu pokrivene bojom u cjelosti i izuzetna pigmentacija po kojoj bih hladno mogla reći da se radi o tekućim ruževima a ne sjajilima ih čini najboljima od svih ostalih sjajila koje sam ikad probala ili pokušala koristiti. Proizvode se u ukupno 6 nijansi, ja sam dobila pet koje gore vidite a swatchevi su rađeni i na dnevnom ( lijevo) i na umjetnom osvjetljenju (desno). Od srca preporučujem da ih isprobate jer sam sigurna da će vam se svidjeti. U trenutno važećem katalogu su na sniženju za 8,5 KM a ja bi ih kupila čak i po regularnoj cijeni koja iznosi 12,5 KM. Toliko su mi dobra.
 
 
 
 
Sleek rumenilo u nijansi Flamingo sam u posljednje vrijeme baš često nosila, kao uostalom i sva druga intenzivna rumenila, pogotovo na dnevnoj bazi jer kad se ujutro žurim na posao središte mog make upa obično bude ili jači ruž za usne ili ovakva rumenila jer mi je tako najjednostavnije i najbrže za postići uredan minimalistički look. Flamingo je predivna topla mat ružičasta i u odnosu na Scandalous mnogo mekanije i podatnije teksture, toliko da je pod prstima skoro kremast. Pigmentacija je jednako fantastična, nimalo se ne trusi i na licu ostaje bukvalno satima. 
 
 

Za promjenu sam konačno skinula gel i počela lakirati nokte a ovo na slici su nijanse koje sam najviše koristila. S lijeva na desno : Essence Special Effect Topper, Flormar Plus Quartz br 005, Essence LE Ballerina Backstage 03 On Your Gracile Tiptoe, Catrice 010 Dont Feed The Birds, Catrice LE Las Vegas C10 Lovely Sinner, Eveline Color Show 631 i Farmasi 85. A trenutno sam totalno zaljubljena u ovaj Evelinov, prelijepu intenzivnu koraljnu bojicu koja se maže kao san i u dva sloja daje puni intenzitet boje, ima 10 ml u količini a bez imalo krzanja mi izdrži oko 3-4 dana što je veliki uspjeh obzirom da dnevno oko 10 sati provedem kuckajući na tastaturi i sama radim sve redovne kućne poslove.
U Didacu je cijela  Color Show linija lakova trenutno snižena na oko 3 KM a izbor svih nijansi možete pogledati tu.
 
I za kraj, posljednjih dana virtualno mnogo volim 88 Metal Color paletu sjenila.
 
 
 
Ali baš baš. I opirem se svim snagama da ju ne naručim jer ovo sjenila što imam, i bez i sa 120 paletom, ne mogu potrošiti još za tri života ali ova metalična mi je toliko krasna pa nekako ipak mislim da ću na kraju zažmiriti na jedno oko i uzeti ju sa ByInCoins. Za oko10ak dolara što je skoro pa džaba :) Kad smo već kod ByInCoins moram da ga pohvalim jer osim što drži tri miliona džidžica koje će vam olakšati život, sve je lijepo sortirano u kategorije, ima i divan nakit, povoljne kistove, free shipping na sve što nudi a paketići stižu za cca 14 dana. Stylish Geekete je isprobala neke njegove stvarčice pa ukoliko vam trebaju preporuke pogledajte ovdje
 
A ja vam u očekivanju godišnjeg odmora do kojeg mi je ostalo svega još par dana šaljem jednu veeeliku pusu :***

Broj komentara: 27:

  1. odličan post!
    maaca je preslatka, znam da sam ja puno pitala jel curica ili dečko :)))
    ruževi su ti odlični, ja stvarno volim te Revlon Matte a ovi Farmasi mi izgledaju super isto.
    uživajte cure!

    OdgovoriIzbriši
  2. Aaaaaa..micica macica mi je najbolja u ovom postu :D
    I obavezno moram nabaviti sve te ruževe za usne. Kad ih samo na slici vidim zavrti mi se u glavi kako su savršene boje :D
    I jedva čekam taj blog sale :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma vidi ti ovo neodoljivo mace! :O <3
    Definitivno se razmisljam da i ja nabavim jednu cica macu, blago tebi :)

    Ovi Avonovi sjajevi su mi zanimljivi kao i ova paleta koju ces (da se ne lazemo :D )uskoro poruciti. Rumenilo je prelepo kao i ruzevi. Da li znas za ovu Eveline bazu za lice, da li postoji i za suvu kozu mozda? :)

    Puno pozdrava, Alekta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ima i varijanta za normalnu i suhu kožu, tu nisam probala ali cure kažu da je jednako dobra kao i ova za mješovitu.

      U pravu si za paletu :)

      Izbriši
  4. tih revlon mate cini mi se vise nema na cosmetic house, nadam se da cu ulovit mauve it over kad bude blog sale :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema ih već odavno, ne kontam zašto, prije su ih baš često nabavljali.

      Izbriši
  5. Jel mogu ja unaprijed da rezervišem Mauve It Over? Ja ga čekam na TCH mjesecima, i nikako da ga uganjam, a baš volim takve nijanse ruževa :)
    Pliz pliz meni Mauve It Over :)
    A čini mi se da si ti dugo tražila Strawberry Suede, ja ga kupila na THC, čekajući ovaj Mauve, ali mi je preintenzivna nijansa, a stavila sam ga samo dvaput, pa ako hoćeš možemo ih i razmijeniti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ako ćemo iskreno, Stylish Geekette je isprobala ne samo neke stvarčice sa BuyinCoinsa, nego bar trećinu asortimana :D
      Upravo sam se upustila u avanturu zvanu "narudžba 7" tablet reader-a od kineza".
      Inače mi je van pameti naručivati ozbiljniju tehniku od kineza, ali nakon pregledanih 24385 videa o istom tabletu, te pročitanih reviewa, i usporedbe (cjenovne i funkcionalne) sa Kindle Fire, kojeg sam originalno planirala naručiti, ipak sam se usudila. Pa čim stigne pišem recenziju, ako stvarno bude dobar kao što kažu, grijeh je da ljudi ne znaju za to :)
      Uostalom, svakako se 99% svega što kupujemo proizvodi u Kini, pa eto...
      A sad kad si već spomenula, mogla bih i VOl.2 ovog posta, nakupovala sam još cool stvarčica u međuvremenu... Je li tvoj paketić stigao?

      Izbriši
    2. Jedva čekam tu recenziju :)

      Izbriši
    3. Imaš Strawberry ??? I ne nosiš ga ??? :O
      Šalji mi adresu na mail - namah!!!
      :skače po stanu:

      Izbriši
    4. E da, stigao mi je paketić, ne stigoh ti reć od ovog skakanja :D

      Izbriši
    5. Za koliko ti je stigao? Ja naručila ovaj tablet koji sam planirala ponijeti na odmor, a ako ne stigne za tačno 15 dana, ništa od toga :(
      Pa se nadam, i telepatski šaljem dobre vibracije da stigne na vrijeme i da ne zaluta i ne zapne na carini i sl.. :)

      Izbriši
    6. i, šta kažeš, za koliko ti je stigao paketić sa BIC? 14 dana ili više?

      Izbriši
    7. Joj izvini, tek sam sad vidjela da si pitala, 16 dana mu je trebalo mada na omotnici vidim da je u moju poštu stigao nakon 15 dana tačno, samo im je vjerovatno bilo mrsko taj dan da nose :D

      Izbriši
  6. Med medeni je Nina, obožavam ta savršena bića. I postoji verovanje da žuto mače koje ti dođe na vrata donosi sreću.Pozdrav, Olgica Bgd.

    OdgovoriIzbriši
  7. Jao, maca je divna! Ruževi izgledaju mljac ali me najviše od svega mami ova baza koju dugo već hvališ! Ja sam osobno užasno slaba na sve te 88/120 palete iako ih ne mogu potrošiti sve i da imam tri glave...
    Veliki pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E onda me razumiješ, ipak nisam sama na svijetu :D

      Izbriši
  8. " spavamo skupa u krevetu " OMFG 0.o

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da. Nina je okupana, očišćena od parazita, pregledana i vakcinisana i da budem iskrena čišća je od mnogo ljudi koje poznajem tako da nemam ništa protiv spavanja u istom krevetu s njom :)

      Izbriši
    2. Ona je ipak zivotinja,a ne osoba...No hard fealings :/

      Izbriši
    3. Ma sve ok, svako ima pravo na svoje mišljenje :)

      Izbriši
  9. Znaš li da je vrlo mali postotak riđih ženskih mačadi? Većinom su muški, tako da imaš unikatnu i jako rijetku macu...doduše, ne iznenađuje me da je baš tebi došla :*

    I ja sam oduševljena sjajilima, a nisam osoba od sjajila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno ? Nisam to znala :) Prije nje ustvari nisam znala ništa o macama. I totalno mi je simpa što po šapicama i stomaku ima tamnije prugice, ko tigrić :)

      Izbriši
  10. Maca je preslatka, hoćemo više slikica :) I baš mi je drago što si konačno počela lakirati nokte, nadam se NOTD postovima. Farmasi ruževe imam i ja, 01 i 20, a 01 samo pomiješaj sa nekim nudaćem (GR 98 ili 99) i dobit ćeš duplić za MAC Ravishing :) I 03 izgleda primamljivo, morat ću čekirati idući put kad svratim u Kozmo.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ju mala mišica <33 Divna je :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Jao maca je med :) patim za tom eveline bazom, nihovi proizvodi se ovde jako tesko nalaze! imam dva farmasi ruza iz te linije, jako su lepi i mirisu na keksice :) i sleek rumenilo <3

    OdgovoriIzbriši
  13. Slazem se za farmasi ruzeve, imam 2 i jedni od boljih u mojoj kolekciji :)

    OdgovoriIzbriši