09. 08. 2012.

Bućkuriš od posta :)

Skoro pa mjesec dana pauze :O 
Nemam baš nešto pametno za reći u svoju odbranu osim da mi dođu tako neki periodi u životu kad ne znam gdje mi je dupe a gdje glava. Pa i jedno i drugo spašavam kako znam i umijem, mislim da sam dosad već i doktorirala na tu temu :) Pošto se još uvijek pomalo osjećam kao da sam pala s Marsa danas ću vam samo pokazati nekoliko make up komadića koje sam pronašla ni manje ni više nego na pijaci (hvala mojoj J. sa Makeup Arene na otkriću) kod jedne tete gdje sam kupila svašta za nevjerovatno malo novca i popričati usput s vama o još par proizvoda koje u zadnje vrijeme jako volim i svakodnevno koristim.

A krenut ćemo od ovih sjenila, i to s razlogom.


Essence je početkom 07 mjeseca izbacio ovu LE pod nazivom A New League pretpostavljam inspriranu tenisom, golfom ili tako nekim sportićem a u njoj se nalaze tri nijanse kremastih sjenila, bronzer, četiri nijanse lakova za nokte, sjajilo, dvije nijanse vodootpornih tuševa u olovci, lip tint za usne, sklopiva četka za kosu i gumice za kosu. Ovo zadnje dvoje mi je malo nejasno al ajd :) Uglavnom, od svega ponuđenog gledajući slike na netu najzanimljiviji mi je bio bronzer, od kojeg sam nakon što sam ga vidjela uživo pak odustala - rombići s najtamnijom nijansom u kombinaciji s onima potpuno bijele boje mi nisu izgledali kao nešto baš praktično za korištenje a bronzera svejedno već imam mnogo pa sam uzela dva kremasta sjenila - 01 Caddy In The Wind i 03 Oh De Prep


Zašto, o zašto Essence ne pravi ovakva sjenila za svoj redovni asortiman ? Malo je reći da su fantastična, počevši od stabilne i lijepe staklene ambalaže, preko same formulacije sjenila koja je divna - idealno kremasta, ne previše da vam prsti upadaju unutra a čvrsto napakovana i malo masnija taman koliko treba da se sjenila lako doziraju i razmazuju. Jednom nanešena na kapcima se suše i setuju u roku keks a kad se to desi ne mrdaju bukvalno nikuda - cijeli dan - čak i bez baze! Dodajte na sve ovo i odličnu pigmentaciju, prilično netipičnu za sjenila ovog tipa i činjenicu da se boje daju nadograditi od blagog do jačeg intenziteta a da ostanu ravnomjerne bez ikakvog nereda, da se radi o količini od 5 grama  ( koju sam ja kod tete s početka priče platila 2 KM :D ) i to je po meni apsolutno sve što mogu tražiti od dobrog kremastog sjenila. Iako nisam fan sjaja ili shimmera ova su mi krasna kako se presijavaju i uživam nositi ih samostalno za brzinski dnevni make up bez imalo brige da će se razmrljati i istopiti. Sve preporuke. Ako ih vidite negdje ne propuštajte.

Ono što sam naredno ulovila ulovila jesu ove dvije paletice :




Pripadaju Manhattan Fab Fashionista LE kolekciji izbačenoj početkom ove godine a sadrže po 4 nijanse sjenila od kojih je prva nijansa shimmerasta a ostale tri su potpuno mat. Osim preslatkog šarenog pakiranja od čvrstog kartona koje se zatvara na magnet i ima malu plišanu crnu mašnicu osvojila me i količina od ukupno 7 grama kao i zanimljiv način na koji su boje posložene. Inače ne kupujem palete ovog tipa upravo jer mi se ne sviđa što u njima inače dolaze nijanse tipa bež-svijetlo smeđa-srednje smeđa-tamno smeđa što mi je prilično dosadno ali ovdje to nije slučaj - boje su složene kao da sam ih ja birala :) U unutrašnjosti svake palete je i ogledalo kao i dvostrani spužvasti aplikator. Pigmentacija je klasična kad se radi o Manhattanu - srednja ali s bazom bez koje inače ne nosim nijedno sjenilo dobijaju svoj puni intenzitet. Mekana su, svilenkasta, minimalno se truse i super se blendaju. Platila sam ih nevjerovatnih 3 KM po paletici :)

Dalje sam uzela i ova dva bronzera iz Essence Soul Sista By Sun Club LE



Iako puštena u martu ove godine ova LE nije nikada došla kod mene i dobro se sjećam koliko mi je bilo žao upravo zbog ta dva bronzera a onda ih pronađem tamo gdje sam se najmanje nadala :) I razočaram se u tekući jer iako ima fantastičnih 30 ml u količini, sa zlatnim shimmerom koji sadrži su itekako pretjerali što i nije toliko vidljivo u zatvorenom prostoru ali vani blješti toliko da bi se i disko kugla postidila tako da ga je nemoguće koristiti samostalno kao klasični bronzer. Osim toga, nijansa je jako žuta i sasvim mi je nejasno kako su ovo nazvali bronzerom. Ali sam mu ipak pronašla funkciju i sad ga nosim kao zlatni highlighter povrh običnog mat bronzera u kamenu ili njime nadograđujem neutralna mat sjenila za oči. Brzo se suši na koži i traje toliko dok ga ne maknem sa sebe :)
Bronzer u kamenu mi je s druge strane skroz ok, i on sadrži sitni zlatasti shimmer ali u daleko razumnijoj i skoro neprimjetnoj količini pa se može koristiti i na dnevnoj bazi. Nemam zamjerke - super je pigmentiran, nimalo ne vuče na narandžasto, dobro se blenda i dugo traje na licu.

Sledeće što ću vam pokazati je nešto što me spašava kad je vani skoro 40 stepeni kao zadnjih dana a ja sam u fazi kad bez šminke ne mogu ni do prodavnice - Alverde Camouflage puder 


Za njega sam prvi put čula kod MissChievous s YTa , s njim je često setovala korektor zbog čega sam ga zapravo i kupila jer mi obični puderi u kamenu s kojima sam to sad radila nisu davali dovoljno dobre rezultate. Radi se o HD puderu bijele boje koji nije baš potpuno transparentan tako da i lagano osvijetli područije gdje ga nanesete i upravo to mi je super za podočnjake. Korektor setovan s njim traje neuporedivo duže nego inače i uopšte se ne uvlači u borice oko očiju. U gornjem dijelu njegovog pakiranja, ispod samog poklopca sa ogledalom dolazi i mala pamučna pufnica za nanošenje ali ja ga ipak najviše volim stavljati s mekanim kistovima za blendanje sjenila. Dolazi u količini od 4 grama za cijenu od oko 10,5 KM što nije baš jeftino ali pošto ga je dovoljno baš malo i koristim ga samo za okoloočno područije sigurna sam da će mi trajati poprilično dugo.

A pošto po ovim temperaturama najviše pažnje pridajem ostajanju onog što stavim na lice otkrila sam kombinaciju koja moju mješovitu kožu dosta sklonu prosijavanju na T zoni drži matiranu satima i do daljnjeg ju ne mjenjam. Sastoji se iz dobre baze za tekući puder - Eveline Art Scenic, laganog tekućeg - Rimmel Lasting Finish 25 hr 200 i pudera u prahu - NYX Loose Medium Beige 

Puder u prahu je dosta laganiji,  jednostavnije se dozira i prirodnije izgleda nego onaj u kamenu a moj trik je u tome što ga na lice nanosim gustim ravno rezanim kistovima poput ovog CS Italian Badger Buffera


I to radim bockajućim pokretima kao da stavljam tekući puder. Ne mogu vam dovoljno opisati razliku između ovakvog načina nanošenja i onog s običnim pufnastim kistovima za puder kako sam ranije radila. A skužila sam to sasvim slučajno - moja dva omiljena pufnasta kista se nisu stigla osušiti s pranja dok su mi zatrebali pa sam se uhvatila CSov buffera za prvu pomoć. I čisto probe radi, utrljala ga u puder u prahu i krenula bockati preko tekućeg. Četiri sata nakon toga, po ovakvim vrućinama vani, moja je koža i dalje bila potpuno matirana. Bingo! Jednako dobar posao mi je radio i ELF Powder Brush u kombinaciji sa Manhattan Soft Mat puderom u prahu pa ako imate problema s prosijavanjem kože i želite maksimalno produžiti trajanje svog tekućeg pudera isprobajte ovu metodu.

I to bi bilo sve za ovaj put. Pozdravljam vas sa meni trenutno najdražom sličicom s neta :



.... kad u jednoj rečenici objasnite poentu svega :) 

Pusa :***

23 komentara:

  1. Taj Alverde se onda ne isplati uzimati kao matirajući za cijelo lice,jelde ? Ako ga je tako malo ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Da, za cijelo lice se ne isplati. Ja sam svoj HD za lice mućkala sama od sastojaka sa Coastal Scentsa i dobila sam priličnu količinu za puno manje novca, pisala sam tu

    http://makeupmakeout.blogger.ba/arhiva/2011/03/29/2726256

    samo što se njega nisam usudila stavljati oko očiju a na Alvederdeovom piše da je siguran i za to područije

    OdgovoriIzbriši
  3. Wau zelim ove manhattan senke, super izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  4. prefora post.
    ja sam isprobala te Essence Bronzere iz Soul Sista kolekcije u Mulleru kad je došla kod nas u ZG, no ništa me nije dojmilo.. niti lakovi niti ostala kolekcija, sve sam imala od prije.
    mislim da je ovo ljeto svima HG proizvod puder u prahu za matiranje, ja sam našla jedan sa azijskog tržišta - Innisfree No Sebum mineral powder i sjajan je <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Joj sto volim ove tvoje buckurise :)
    manhattan paletice su preslatke,ja bih ih kupila samo zbog pakovanja,da ih gledam...i zavidim ti na tim tetama i finim cikama kod tebe tamo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne bi nikad sama našla da me prijateljica nije odvela, prije sam na pijaci kupovala samo GR a fakat treba malo više pogledati. Ova teta ima svega a prodaje samo Essence, Catrice i Manhattan

      Izbriši
  6. na kojoj si pijaci kupila je li u tuzli mala ili velika i gdje se nalazi ta teta da i ja ulovim nešto fino :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mala na Brčanskoj malti, iza zadnjeg reda standova kad ulaziš od Stupina

      Izbriši
  7. Ne mogu da vjerujem, zaljubila sam se u te paletice, makar ništa ne valjale, prelijepe su! Ta desna mi ima odlične boje!!! Šalji vamo jednu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danas sam brzinski išla provjeriti ima li još ovih Essence sjenila pa nisam obraćala pažnju na palete, sledeći put kad odem a to će bit garant uskoro, provjerim ti i uzmem. Ja bi ih samo gledala koliko su mi lijepe :)

      Izbriši
  8. Predivne paletice.Eh,sto i kod mene nema na pijaci takvih teta sa svacim necim :-)
    Ja jos od proslog ljeta ne odustajem od Manhattan pudera u prahu,odlicno setuje,ne primjecuje se na licu.Malo korektora,i njega i to je to :-)taj Nyx narucujes online pretpostavljam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja seka već godinama koristi taj Manhattan u prahu, ovo ljeto ga je nosila samo preko hidratantne kreme i super je izgledalo, baš prirodno i lijepo. Ja sam skoro potrošila svoj, stvarno je odličan.
      NYX nema kod nas, najbliža prodavnica je skoro otvorena u Zagrebu, ja svoj naručujem preko neta.

      Izbriši
  9. Sad i ja zelim taj alverde, jer mrzim kad mi nakon pudera u prahu koza oko ociju izgleda isuseno i istakne bore koje i ne vidim bez njega. :@

    Da li bi i EcoTools Bamboo Bronzer Brush funkcionisala za setovanje pudera u prahu? Tek mi za par dana stize.

    OdgovoriIzbriši
  10. Misliš na ovakvu jel da ?

    http://www.makeupandbeautyblog.com/wp-content/uploads/2010/02/eco-tools-bamboo-bronzer-brush-review-1.jpg

    koliko vidim na slici nije ravno rezana odozgo pa ne znam koliko bi uspjela s bockanjem, ako si mislila na klasično setovanje onda da

    OdgovoriIzbriši
  11. Da na taj. Ima bas pozitivne komentare i visoke ocene na amazonu i makeupalley-ju za puder u prahu, kameni, tekuci i bronzer i da odlicno blenda.
    Gledala sam dve recenzije na yt-u, jedna ga koristi za tekuci i drazi joj je od real technique kista, a druga ne koristi tekuce, ali za sve praskaste i kompaktne proizvode i odusevljena je.
    Uglavnom je za blendanje majka. :D
    Jedva cekam da se zaljubim u njega. :))

    I super ti je blog :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Auuuu, Manhattan paletice su baš divne, i šteta mi je što u Sarajevo nikad ne dođu ovako zanimljive LE. Šteta što nemamo tih teta koje prodaju drogerijske komade, čula sam da puno cura iz Tuzle kod njih kupuje. Što se Essence sjenila tiče, ja sam njima oduševljena još od Ballerina LE, u kojoj je, doduše, bilo samo jedno shimmerasto sjenilo formule tipa ovog iz A New League, ali ga ja i dan danas imam i volim. I u standardnom asortimanu postoje ova sjenila, samo u bezveznijem pakiranju i metallic nijansama. Imaš ih sad na sniženju, nekoliko nijansi, po 2,65, tako da preporučujem da provjeriš. A za nanošenje pudera u prahu, iako imam suhu kožu, nezamislivo mi je staviti išta na sebe poslije tekućeg ako ga ne fiksiram. Pufnasti kistovi mi obavljaju odličnu funkciju (pošto nemam problema sa prosijavanjem, pa mi je bitno samo fiksirati tekući kako bih lakše nanijela bronzere, rumenila i sve ostalo), ali najnovije otkriće za nanošenje pudera u kamenu (dakle, onih mekanijih i sa nešto prekrivanja) mi je flat top kabuki sa BuyInCoins. Vidjela sam da ima raznih verzija i da se razlikuju samo po dršci, ja sam dobila onu sa Everyday Minerals printom (ima ih i Make Up For You i Ecotools). Nevjerovatno svilenkasta vlakna, mekana da mekanija ne mogu biti, a opet čvrsta. Premašila je čak i moj voljeni ELF Studio kabuki za nanošenje tekućeg, jer bolje blenda i fleksibilnija je. A za Alverdeov za okoloočno nisam čula prije, znam samo da imaju različitih verzija pudera u prahu i da ću ga definitivno morati malo bolje pogledati idući pud kad odem u dm, budući da mi se Bourjois HM korektor baš neočekivano uvlači u borice. Sorry na dugom komentaru, tako ti je to kad te nema cijelu vječnost, očekujemo te češće :*

    OdgovoriIzbriši
  13. Hoćemo još bućkuriš postova!!!! :-)
    gaby

    OdgovoriIzbriši
  14. Odličan post :) Uživala sam dok sam čitala. Posebno mi se sviđaju Manhattanove paletice :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Obožavam ovakve postove. :) Morat cu taj Alverde puder kupiti :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odličan je, sad više ni ne mogu zamisliti šminkanje bez njega :)

      Izbriši
  16. Uhvatila sam 2 a new league sjenila, bijelo i broncano, u Mulleru iskopala i to za 10kn svako!! Odmah isprobala u kombinaciji, bez baze, samo malo pudera u prahu na kapke i - savršena su!!! Čista petica. Hvala puno na preporuci :)

    OdgovoriIzbriši