21. 01. 2013.

Pro et Contra : Avon Perfect Kiss ruževi za usne

U novoj C02 kampanji koja je krenula od 18. januara Avon je na tržište izbacio svoju novu liniju ruževa - Perfect Kiss. Opisali su ga kao ruž koji usne prekriva živim bojama, povećava njihovu hidrataciju za više od 100%, obogaćuje ih svilenkastim i mekim tonovima, čini glatkima i vidljivo punijima. Formula sadrži voćne enzime i mješavinu ulja kokosa i avokada kao i zaštitni faktor SPF15.




Ovi ruževi su dostupni u čak  24 nijanse a ja sam na testiranje dobila njih 5.



S lijeva na desno :  Kiss Me Pink, Make Out Red, Peach Peck, Pink Wik i Coral Connection

Kiss Me Pink : neutralna nježna ružičasta
Make Out Red : intenzivna, snažna crvena s primjesama ljubičaste
Peach Peck : nude breskvasta/boja meda
Pink Wink : topla intenzivna ružičasta s primjesama narandžaste
Coral Connection: nimalo koraljna, tamna duboka smeđa nijansa s primjesama crvene

 


Pakiranje : blistavo srebrne boje, reflektuje svijetlost i poput ogledala je, meni lično najljepše od svih Avonovih ruževa do sada jer izgleda prekrasno, zanimljivo i elegantno. Ali je i osjetljivo - bukvalno kad sam ga prvi put pipunula na njemu su ostali otisci pristiju pa se pripremite na često brisuckanje da bi ostali uredni i lijepi.

Količina : 3,6 grama

Cijena : U aktualnom C02 katalogu 9,90 KM

Nijanse : kao što sam na početku navela, oko nijansi se Avon u ovom slučaju baš potrudio jer Perfect Kiss imaju izbor od čak 24 nijanse. Evo ih na okupu :


Tekstura : lagana, srednje gustine, podatna i hidratantna poput balzama. Ispunjava ono što obećava - usne su zaista mekane, glatke i nahranjene nakon nanošenja ruža. Zbog mješavine ulja kokosa i avokada koju sadrži ovi ruževi se lagano apliciraju i jednostavno klize preko usana.

Pigmentacija i finiš : oboje variraju od nijanse do nijanse na sledeći način :

Make Out Red - odlično pigmentrana, skoro pa potpuno mat
Coral Connection - odlično pigmentirana, sedefasti finiš
Pink Wink : odlično pigmentirana, kad se tek nanese ima izuzetan glossy finiš, nakon nekog vremena se sjaj upije u usne i postaje polu mat
Kiss Me Pink - pigmentacija srednjeg intenziteta, umjereno sjajan finiš
Peach Peck - najslabije pigmentirana nijansa, skoro pa prozirna, na swatchu sam ga morala nanjeti u četiri sloja da bi bio vidljiv,  ima sjajan finiš sa dodatkom sitnog zlatnog shimmera.


Swatchevi rađeni na gornjoj strani šake i direktnom dnevnom svijetlu :


Trajnost : Tamnije nijanse na usnama mogu izdržati 4 sata dok se trajanje svijetlijih svodi na 2-3 sata prije nego se počnu skidati sa usana.  Oboje podrazumjeva da u tom periodu ne jedete. Dobra stvar je što se sve nijanse skidaju ravnomjerno i sve s usana na kraju nestaju u potpunosti dok jedino Make Out Red nakon prvobitnog skidanja i dalje ostavlja trag malinaste boje, poput staina. To je nijansa koju sam najteže i uklonila s ruke nakon fotkanja swatcheva.

Suma Summarum

+ lijepo, efektno i stabilno pakiranje koje se ne otvara u neseseru
+ prefini balzamasti osjećaj na usnama
+ osjetno povećana hidratacija
+ zaglađuju usne
+ lagani i udobni za nositi
+ odlična pigmentacija tamnijih nijansi
+  kod nijansi koje imaju glossy finiš isti se nakon određenog vremena kad se sjaj upije pretvara u mekanu prirodnu mat završnicu


- pakiranje je nezgodno za održavanje jer na njemu ostaju tragovi prstiju
-  pigmentacija i finiš variraju od nijanse do nijanse pa svi ruževi nisu jednako postojani
- maksimalna postojanost iznosi 4 sata za tamnije nijanse (Make Out Red,Pink Wink i Coral Connection)
- svjetlije nijanse poput Peach Peck i Kiss Me Pink na usnama traju traju maksimalno 2-3 sata ukoliko u tom periodu ne jedete

- ne čini usne punijima kako stoji u reklamnom opisu

Da li bih izdvojila svoje novce i kupila ove ruževe ?  Da ali ne sve nijanse koje sam imala priliku isprobati. 
Kupila bih bez razmišljanja Make Out Red i Pink Wink jer imaju bolju završnicu, više su pigmentirane, imaju odličnu prekrivnu moć usana (što je meni lično jako bitno jer su moje prirodno crvene) i duže traju u odnosu na ostale. 
Ovo su bez sumnje kvalitetni ruževi ali ako prferirate potpuno mat završnice umjesto umjereno/jače sjajnih ili ruževe kojima nisu potrebne češće popravke u toku nošenja tražite dalje.  Svidjeće vam se ukoliko volite udobne, lagane i hidratantne ruževe koji u isto vrijeme zaglađuju i njeguju usne ili ste ljubiteljice sve popularnijih kombinacija ruža, balzama i sjajila za usne u jednom proizvodu.

Broj komentara: 15:

  1. make up make out red :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ma kako da se ne zaljubiš u njih samo kad vidiš kako su divno upakovani :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pakovanje je baš predivno :D
    Najinteresantnije mi se Make Out Red i Peach Peck, a i doimaju se hidrantnima.

    OdgovoriIzbriši
  4. Tačno sam znala i pre nego što sam pročitala da tvoji favoriti moraju biti Make Out Red i Pink Wink :D :D Dosadna ja padam na Peach Peck :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ta dva su i moji favoriti. Make out red na slici malo izgleda fuksijasto/ciklamasto, ali vjerujem da je uzivo bas crven.Ovaj drugi Pink Wink cu sigurno naruciti bas mi se svidja

    OdgovoriIzbriši
  6. Nije čisto crven, baš je miks ljubičaste s malo crvene. Najlakši opis bi bio malinast :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Coral connection mi je jako interesantan! :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni je pretaman jer imam nesimetrične usne ali na tvojima bi u kombinaciji sa crnim linerom izgledao prekrasno :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ćao, pratim ovaj blog, pratila sam redovno i prethodni. Zato sam odmah prepoznala tvoje oko u danasnjem Oslobođednju na 44. strani, u članku o umjetnim trepavicama.... Samo da znaš... :) pozdrav iz Sarajeva :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Zgodno, Make Out Red mi je ogroman favorit :) Lijepo je pakiranje stvarno, ali ja bih kao perfekcionist pošizila s njim.

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja se upravo spremam kupiti jedan od ruževa iz te kolekcije ali nikako da se odlučim jer ne mogu odrediti podten kože pa ne znam koji bi mi najbolje pristajao..Pokušala sam sa venama na zapešću i čini se da sam hladna ali mi te nijanse nikako ne pristaju...Ma vječita dilema ..Uglavnom hvala ti na trudu super je blog :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Zaista su divni ruzevi, samo se vise ne mogu kupiti. Gde su nestali?porucila sam perfect peach i nema ga , gde su nestali?

    OdgovoriIzbriši