15. 10. 2011.

Racionalizam :)

Kad imate loš period u životu postoji barem jedna stvar zbog koje je to dobro a ta stvar se u mom slučaju zove novčanik. Tako je moj, dam se kladit, začuđen jednako koliko i zahvalan jer sam u protekla dva mjeseca kupila tek par sitnica od kojih je velika većina onog što mi (zamislite) - stvarno treba :) U to podrazumjevam stvari koje svakodnevno koristim i na kraju potrošim pa racionalno idem po nove. Što je rijetkost. Nekad sam ovoliko znala donjeti kući u samo jednom usputnom šopingu i barem pola vrećice bi bile sitnice pored kojih nikako nisam mogla proći a da ih ne pokupim jer su me zvale s police ili sa ekrana i nisu htjele da prestanu ali ovaj put je bilo drugačije tako da vam u nastavku ponosno predstavljam sav moj šoping za predhodna dva mjeseca.
Čestitajte mi, hvala :D

  


Maybelline Great Wear tekući puder Nude - Cosmetic House, oko 5 funti. Ovo mi je druga bočica i ne mislim ga više puno hvalit, prošli put kad jesam pokupovale ste mi sve Nude nijanse pa sam čekala pola godine da je opet nabave :)

Bourjois Regard Effet Duochrome olovka za oči br 57 Noir Emeraude -  Cosmetic House, oko 3 funte. Trebala bi da bude zeleno-crne boje što i jeste kad se nanese na ruku ali...na očima se taj duochrome efekat ne primjeti. Iako sam ju nosila sa totalno neutralnim Lorealovim Seashell sjenilom, jednostavno izgleda sivkasto crno i to je to. Inače je ovo moja prva Bourjois olovka i oduševila me odličnom teksturom i lakoćom kojom se nanosi ali boja...nije ono što sam htjela.

Bourjois Mineral Radiance puder u prahu 02 Vanilla - Cosmetic House, oko 4 funte. Užasno mi je žao što nisam uzela dva komada jer ih je sad nestalo a riječ je o jednom od najboljih pudera u prahu koji sam ikad stavila na lice i ne mislim u dogledno vrijeme kupiti nijedan drugi. Savršeno pogođena nijansa  (za referencu trenutno koristim HM tekući puder br 52 ), na licu je potpuno neprimjetan, super se rasporedi, matira i drži mi šminku na mjestu a u kombinaciji s Eveline bazom mirna sam što se tiče prosijavanja kože punih 7 sati od nanošenja. Kod nas košta oko 20-ak KM a na eBayu se može pronaći za nekih 5-6 funti, npr kod ovog sellera. Pakovanje sadrži fantastičnih 14 grama što ga čini isplativom investicijom čak i za naše cijene. Ako se pitate odakle vam je poznat - koriste ga i Pixiwoosice :)

Bourjois Ombre A Paupieres sjenilo 01 - Fragrance Direct, oko 3 funte. Preslatka litlle round pot ambalaža je kriva što nisam odoljela iako ovakvih nijansi imam dosta u 120 paleti. Sjenilo ima 1,5 grama pečene je teksture i mat finiša. Vjerovale ili ne, još ga nijednom nisam koristila jer sam prosto zaboravila na njega :)

Eveline Art Scenic baza za masnu i kombinovanu kožu - Didaco, oko 12 KM. Toliko se rejvalo o ovoj bazi na hrvatskim make up blogvima i forumima da sam i ja morala vidjeti je li to čudo stvarno tako dobro. Na stranu činjenica što je osim nove Catrice Prime and Fine kod nas nemoguće pronaći bazu za tekući puder među dostupnim drogerijskim brendovima, ali ova je zaista opravdala sve dobre recenzije. Dolazi u količini od 20 ml, silikonska tekstura je u formi gela, treba je samo mrvicu za čitavo lice koje nakon toga bude predivno zaglađeno i matirano. Detaljnija recenzija slijedi u jednom od narednih postova, za sad je dovoljno reći kako ne samo da radi svoj posao nego radi i prekovremeno :)


Bourjois Healty Mix korektori br 53 i 51 -  Kozmo, oko 14 KM po komadu. Dio su moje osnovne postave i ne namjeravam ih prestati koristiti - ikada. Ove dvije nijanse su mi idealne za čitavu godinu, svijetlu nosim preko zime a tamniju ljeti a u među periodima ih miksam. O njima sam detaljnije pisala u više navrata, npr ovdje i tu.


ELF Studio kistovi za lice - ELF UK, 3,5 funte po komadu. Stigli su mi sa posljednje free shipping akcije i to rekordnom brzinom, naručila sam ih u ponedeljak a kod mene su bili već jučer, u petak. Prvi odozgo je Powder Brush koji sam spominjala otprilike milion puta dosad npr ovdje i ovo je drugi koji sam naručila čisto jer volim praviti zalihe kistova bez kojih ne mogu. Koristim ga kao bockalicu za tekući puder i iako imam i skoro troduplo skuplji Sigmin F80 ovaj mi je puno bolji na dijelu. Sledeća dva, Blush Brush za rumenilo i Complection Brush za puder u prahu nisam ranije probala. Kist za rumenilo je dosta manji od očekivanog ali mi se sviđa što je pljosnat i vrh mu je zaobljen pa mislim da će biti odličan i za konturiranje. Kist za puder u prahu je gust, mekan i čini se kao pun pogodak za svoju svrhu. Kad ih operem i isprobam napisati ću detaljnije recenzije.

Toliko od mene za danas. Subota je, nabacite neku dobru šminku i veliki osmjeh a ja vam želim lijep provod večeras, gdje god da ste :) Čitamo se u sledećem postu :*****

Broj komentara: 14:

  1. Eveline bazu mjerkam već neko vrijeme i uvjeravam se da mi ne treba, ali izgleda da ću je ipak nabaviti kad je svi hvale :) Što se tiče pudera u kamenu/prahu, mirna sam pošto mi je suha koža, a Essence translucentni puder mi se na licu i ne primjeti i odlično drži makeup. A za kistove, imam ih samo 15-ak, nisam još krenula u kupnju za njima, nedavno sam otvorila PayPal i naručila 168 paletu i paletu korektora, kad mi stignu, kreću kistovi :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovaj tvoj post me doveo do situacije da sam sama si rekla,ok ovo sve trebam heheh...kod mene nazalost nista od eveline dekorative jos uvijek...

    OdgovoriIzbriši
  3. divna kupovina! :)
    i ja oblecem oko evelin baze vec dugo, trenutno sam zadovoljna Mac Prep+Prime, ali ko zna..:)..ELF cetke su odlicne,cak ih bez pardona koristim i na klijentima, neke imam i duple..
    svrati ponekad..:))

    OdgovoriIzbriši
  4. elf studio brush sam narucila na osnovu tvoje preporuke, i mada ja ne koristim cetikice cesto, stvarno je odlican! tako da hvala! :) i mnogo mi je drago da opet pises! (baza me mami... :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Cekam detaljnu recenziju baze da vidim isplati li se kupovati :) Jesi li imala nekih problema na licu od nje, procitala sam na par mjesta da te baze za make up znaju biti komedogene?

    OdgovoriIzbriši
  6. @Emma - Eveline ima varijantu i za suhu kožu, ali ne znam kakva je, sve recenzije koje sam pročitala su bile za ovu moju. A sad sam išla googlat 168 paletu i sve što imam da kažem je jel ti žao što više nikad nećeš imat potrebe da kupiš nijedno sjenilo ? :))

    @Berries - nema ni kod mene jer su zatvorili Didaco,ja sam bazu morala ganjat po Banjaluci

    @Dijana - ja tebe čitam od početka jer radiš posao mojih snova i radovi su ti zaista fascinantni, respect :) Znam da si vjerovatno u gužvi ali bi bilo super kad bi pisala malo češće

    @Pirinčo - kunem se u taj kist i baš mi je drago da ti se dopada

    @Boba - bazu koristim već mjesec dana redovno i nije mi izazvala nikakve dodatne probleme, ten mi je trenutno dosta loš ali to ide na konto stresa i nespavanja, uvijek mi se to vidjelo na licu. Recenziju ću svakako uskoro napraviti.

    OdgovoriIzbriši
  7. Definitivno moram probati tu bazu! Valjda cu je pronaci u Didacu.
    Healthy Mix i puderi i korektori su odlicni. Vjerovatno nesto najbolje sto sam ikad koristila, a kad je puder u pitanju - ne stedim :D

    OdgovoriIzbriši
  8. ovi BHM korektori su nepotrosivi:D drago mi je sto opet pises :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Čestitam ti! :) Elfove kistiće imam i ja, doduše ne ove, ali pomalo...:)

    OdgovoriIzbriši
  10. Joj, sad moram da uzmem taj Bourjois puder u prahu, baš mi je žao što ga nisam uzela na sniženju...
    Svaka čast na ograničenu-mini kupovinu, BRAVO ! ! !

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala za ovaj post, jako mi je pomogao oko izbora korektora. iace odavno te pratim ali tek sad vidim da nisam te ubacila u bloglovin.. hm...

    OdgovoriIzbriši
  12. jel mi možeš samo reći koliko ti Cosmetic House naplati poštarine za ovaj maybilline puder? koliko je inače kod njih dostava???

    OdgovoriIzbriši
  13. Jako malo, uzimam obično više stvarčica od njih i poštarina mi bude maksimalno 2-3 funte, jeftini su skroz po tom pitanju. Šalju Airmailom i dođe mi za uvijek za 5 radnih dana

    OdgovoriIzbriši
  14. s koje str. narucujes elf kistove

    OdgovoriIzbriši