14. 04. 2012.

Mojih top 5 vrištećih rumenila

Rumenila su mi, uz tekuće pudere, oduvijek bila najdraži dio kozmetike. Obožavam ih kombinirati sa ostatkom make upa ali i imati par intenzivnih screaming boja koje nosim samo uz maskaru i nude ruž. Ništa lakše, brže i ljepše kad se ujutro žurim na posao (čitaj gotovo uvijek). Takve boje, ako pričamo o ponudi na našem tržištu, je prilično teško pronaći jer one ovdje ne idu. Naše cure se većinom zgražavaju na imalo jaču boju u pakiranju i na svakom štandu su blage i neutralne nijanse te koje se prve razgrabe ali sam sigurna da kad bi jednom vidjele kako krasno može izgledati mrvica dobro izblendanog intenzivnog rumenila na obrazima bez obzira jeste li svijetle, tamnije ili tamne puti, drugačije bi razmišljale. Evo o čemu govorim :

Primjer 1 : Sleek Scandalous rumenilo na kojeg se čitav ženski dio moje porodice i društva blago rečeno sablažnjavao i gledao me "ti si potpuno pukla" pogledom. Jel bi ga vi nosile ?



i da li bi se omjer za i protiv promjenio nakon što vidite kako izgleda na licu - poslje osam sati jednog paklenog ljetnog dana ? 


Primjer 2 : Maybelline mineralno rumenilo Topaz Rose koje je izazvalo nešto blaže ali i dalje čudne reakcije


I slika kako izgleda na licu. 

Ok, skužile ste poentu. Htjela bih napomenuti kako ovaj post nije zamišljen s idejom da mijenja vaša shvatanja niti lične ukuse, nego sam imala želju pokazati kako nije uvijek sve onako kao što izgleda na prvi pogled i upoznati vas sa top 5 listom mojih omiljenih rumenila ovakve vrste. Be my guest :)



Zbog čega ih toliko volim ? Zato jer su pigmentirana mnogo više u odnosu na druge, manje intenzivne nijanse pa je za jedno nanošenje dovoljno samo lagano piknuti odgovarajući kist u boju i lijepo to izblendati na licu. Zbog toga mi i duže traju. Volim ih i na konto praktičnosti, kao što sam već rekla, takva rumenila + maskara + nudasti ruž krasno izgledaju za brzinski dnevni make up. Oduševljavam se svježinom koju daju licu, pogotovo ako pričamo o crvenkastim nijansama tipa Deborah Paprike koja je i poslje 40 komada skupljenih u kolekciji i dalje moje najomiljenije rumenilo na planeti. Toliko ih volim da se nisam uspjela smiriti dok Esseenceovo iz Cute As Hell LE koja nikad nije došla kod nas, nisam dobavila čak iz Hrvatske preko forumske prodaje iako me je preporučena poštarina koštala više od samog rumenila :)
 

Kao što možete vidjeti na predhodnoj slici u kadar je uskočilo još jedno, prvobitno smetnuto s uma ali meni jako drago intenzivno rumenilo - Pupa Luminys Baked br 006. Tako da ih je sad ukupno 6 :)


NYX Red Cheeks je kremasto rumenilo ubitačno crvene boje koje obožavam. Krasne je mat teksture, lako se razmazuje i blenda a jagodicama daje pravi Snjeguljica look. Pigmentirano je do ludila. Dolazi u količini od 6 grama a kupila sam ga na eBayu od ove sellerice za nekih 11 dolara skupa sa shippingom. 


Essence 01 Wawawawooo - ovakva je otprilike bila i moja reakcija kad sam ga se konačno dočepala poslje 2 godine traženja. Pripada LE kolekciji Cute As Hell koja je izašla u februaru 2010 godine a moji DMovi je nikada nisu dobili. Divna intenzivna mat bubblegum ružičasta s doduše hladnim podtonom ali mene boli briga za to, nosim ga kad god mi se hoće :)


Revlon Golden Affair 425 Berry Darling  - je jedna krasna ljubičanstvena berry nijansa sa sitnim zlatnim shimmer česticama, nanosi se kao san i super blenda. Ima 6 grama u količini a kupila sam ga na Cosmetic House za nekih 6-7 funti skupa sa shippingom. Kad sam ga tek kupila došao je sa zlatnim spray offom i izgledao ovako. Na CH ga trenutno nemaju ali ga ima na eBayu recimo ovdje po cijeni od 5,5 funti uključujući i shipping. Na licu izgleda ovako.


Pupa Luminys Baked br 006 - najskuplje rumenilo u mojoj kolekciji :) Kupljeno u Kozmu po cijeni od 36 KM mada su postali prilično bezobrazni jer kad sam skoro tamo bila primjetila sam da je cijena ovog rumenila sada skoro 39 KM. Između mene i njega rodila se ljubav na prvi pogled pa sam malo zažmirila na cijenu i činjenicu da u količini ima skoro duplo manje nego ostala - samo 3,5 grama. Inače ima krasnu teksturu, mekano je i svilenkasto, nimalo tvrdo kako to znaju biti pečena rumenila. I boja je raspoređena jače i slabije po stranama tako da se može idealno dozirati njena jačina. 
Sleek Scandalous - šta reći osim da ga volim jednako kao i prvog dana. Ostatak sam ispričala u recenziji koju možete pronaći ovdje.


Alverde 02 Cherry - je po sastavu mineralno rumenilo divne crvenkaste više paradajiz nego višnja boje :) U prahu je, pigmentacija mu je izvrsna, ima ga gomilu, mat je i na licu djeluje jako osvježavajuće i lijepo. Primjedbu imam samo na blendanje jer je teksturom dosta suho i boja se jako brzo hvata pa ga je teško lijepo izblendati. Nigdje na pakiranju ne piše koliko grama ima niti mu znam cijenu jer sam ga dobila na poklon od jedne divne cure ali ako me sjećanje dobro služi Alverde rumenila u DMu nisu više od 8 KM.

Swatchevi :
1. Pupa Luminys Baked 006
2. NYX Red Cheeks CB07 kremasto
3.  Alverde 02 Cherry mineralno
4. Revlon Golden Affair 425 Berry Darling
5. Sleek Scandalous 
6. Essence 01 Wawawawooo iz Cute As Hell LE ( mart 2010 )

Da sumiram, poenta šminkanja i jeste u eksperimentisanju i u biti nikad ne znate koliko možete dobiti ako se malo odmaknete od svoje uobičajene rutine pa ukoliko se odlučite isprobati rumenila intenzivnih boja predlažem da se držite sledećeg :

1. Koristite mekaniji kist za nanošenje, znam da oni kupe više boje ali s tvrđim kistovima nikad nećete uspjeti lijepo izblendati intenzivna rumenila na licu

2. Doziranje je ključna riječ, jednan dodir kistom na rumenilo je sasvim dovoljan da dobijete optimalnu količinu boje, pogotovo ako se radi o mineralnim formulama

3. Na obraze nanesite puder u prahu preko tekućeg, pomoći će da se pigment ne uhvati prejako a i olakšati postupak blendanja

4. Na ostatku lica nosite najminimalniju količinu šminke. Još nikad nisam vidjela da ovakva rumenila dobro stoje na bilo kakvo sjenilo u boji, jači ruž za usne ili bilo šta što ih "ometa"

5. Kao i kod svih ostalih nijansi, obratite pažnju da su u skladu s vašim prirodnim podtonom kože. Ali ukoliko ste neutralne ili čak neutralne prema toplom možete nositi i nijanse nešto hladnijeg tona.

Toliko od mene za ovaj post. Do sledećeg pusa svima :***

Broj komentara: 25:

  1. Red Cheeks će biti mooooj :)
    Divni swatchevi, ma obožaJem te! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel ja dobro ne vidim ili se tebi stvarno sviđa RC ? :))) Ko bi rekao, uvijek si mi se činila kao nude make up tip cure ali pošto si jako svijetla sigurna sam da će na tebi izgledati divno

      Izbriši
    2. :)
      Stvarno? Pa ne ograničavam se time, samo sam nestrpljiva a na neutralnijem make upu se greške manje vide :)
      Doduše, možda imamo različito poimanje neutralnih lookova :)
      Hvala ti, i ja se nadam da će mi lijepo stajati ^_^

      Izbriši
  2. Jaaoo,Sleek Scandalous je preedivno,naročito na tebi *__*
    Još od tvog prvog posta o ovome rumenilu ja se natežem da li da ga kupim ili ne,jer se bojim da meni neće stajati kao i tebi,ali sada ga stvarno moram imati,tako da idem pravac ebay :))
    Ja iskreno volim vrišteća rumenila,i ona na licu uopšte nisu vrišteća,boja je predivna,ali se ljudi nekako ne usude kupiti :)
    Ja sam Essence cute as hell rumenilo dobavila isto preko neta,a imam i Max Factor Miracle Touch Creamy Blush - Soft Candy koje je isto koliko toliko vrišteće,ali s njim nisam baš posve zadovoljna :)
    Odličan post,svi su ti postovi super,kao i recenzije,i iskreno ti si mi najdraža bloggerica :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad sam ti išla tražit lice na blogu da te zamislim s Scanadalousom ali nisam našla :)

      Izbriši
  3. Sva su divna, jedino mi se Pupino ne sviđa, ne stoje mi te boje (imam nešto slično što rijetko nosim). Alverdeovo moram ganjati po dm-u :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad se sjetim koliko sam ga platila a kako ga rijetko nosim jer mi je puno drugih nekako draže staviti ni meni se ne sviđa :D

      Izbriši
  4. Eh da, volim i Catrice iz Expect the unexpected LE :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hah ne bi mi vjerovala da sam ga tri puta stavljala i vraćala kad sam odvajala rumenila za ovaj post :) i na kraju je išao bez njega jer su ova ostala ipak jača ali da je divno i da ga volim to apsolutno stoji <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Sad me srce boli što nisam prije znala da toliko patiš za tim rumenilom iz Cute as Hell kolekcije, u mom DMu ih je bilo na bacanje, a i ta kolekcija je bila negdje u opticaju skoro do kraja prošle godine, ako dobro pogledam, možda ga i sad negdje pronađem. Ja sam ga isto kupila i jedno od najdražih mi je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj, kako si to lijepo rekla isto mi je kao i da si mi ga kupila i poslala :***

      Izbriši
  7. Sleek Scandalous mi izgleda baš skandalozno! Ko izmišlja te nazive dobro ih izmisli! :P
    Ja sam se tek odnedavno natjerala da uopšte počnem koristiti i ono nude rumenilo. Uvijek sam mislila da sam totalno smotana za staviti ga kako treba, nakon nekoliko puta 2vježbe" shvatila sam da to i nije neki bauk i sada ga svako malo stavljam :D
    Polako..još malo pa ću i ja na ove pigmentirane preći ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Yep, Sleek je skandalozan u punom smislu te riječi :)

      Izbriši
  8. sleek & nyx idu na wishlistu :) predivna su. trenutno mi prednost ima baš narančasto rumenilo, kao nyx ili mac orange kremasto, ili mufe br.12, iza toga uzimam si jedno od ova! Koje ti je draže? Imamo sličnu kosu/oči/ten :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ako me pitaš da izaberem između NYX i Sleeka, moj glas ide na Sleek, čisto zato što je boja toplija,u njega sam se više zaljubila, češće ga nosim a bolje mi i stoji :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Obozavam eksperimentisati sa rumenilima...sleek rumenilo mi je tiha patnja... :)

    OdgovoriIzbriši
  11. odličan i iscrpan post kao i svi drugi, al to već znaš :) drago mi je da ima blogerica koje ne pišu samo trk-krc-brc i 2 riječi uz post i tonu loših slika uz to. svaka čast :) ja sam nedavno nabavila Red Cheek, fkt je pigmentirano do bola, a dugotrajnije od Illamasquinih rumenila. cijena je nebo-zemlja. ja planiram nabaviti još i nijansu Glow od NYX-a a sad kad gledam tvoj swatch Sleek Scandalous-a, želim i njega. prethodno sam htjela i Life's A Peach od Sleeka, al rekoh meh...

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja patim ko kreten na Boho Chic od NYXa i jedino što me odvlači je njen fucking hladni podton.. inače mi je nijansa za past na dupe..
    Sleek S. bi tebi super išao :) Ja ga koristim i za usne

    OdgovoriIzbriši
  13. ne znam kako tek sada - ali po prvi puta sam na tvom blogu, ali zasigurno ne i zadnji! jako mi se sviđa što radiš :)

    rumenila su mi super, ja volim te vrišteće boje koje podižu cijeli look!

    OdgovoriIzbriši
  14. Joj to scandalous je fakat super - ja sam skoro nabavila Essence sjenilo 44 It's Up To You kad sam vidjela ovaj post http://bibasbeautycorner.blogspot.com/2011/05/essence-eyeshadows-photos-swatches.html, i koristim ga kao rumenilo, i baš je super, slične je boje kao Scandalous, ali nije mat i nije toliko pigmentirano (štp meni i odgovara, jer je dosta lakše raditi s njim), i super se blenda. I još sam ga kupila u CM-u na akciji za 2,65 - smiješna cijena za pravo dobro rumenilo, stvarno. Nabavila sam i ovo Holographic sjenilo Mystic Lemon - njega koristim kao highlighter, i isto je super, btw, kažu da je dupe za Nars Albatross ;)
    NYX kremasta rumenila su i meni već dugo na wishlisti, ali nikako da se odlučim samo za 2 boje i naručim... kad su mi sva super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam kupila Its Up To You isto na sniženju i sa istim ciljem samo sam odtad potpuno zaboravila na njega. A mrzim kad mi se to desi, kupim, složim i zaboravim :/// Ista stvar je i s novom Essence toniranom kremom, uzela jer sam planirala isprobati ju u funkciji mat baze za lice i nikad... Luda sam.

      Izbriši
  15. Ono Maybeline gore i Revlon su mi najljepši <3 Nije da ću zbog toga ikad kupiti nešto slično, al lijepi su :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Odličan post, zaintrigiralo me nyx rumenilo, možda ga kupim, nikada još nisam probala neko kremasto. Imam i ja ovo od essenca, iako sam topli podton ga nosim, super mi je! :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Eh, i mene zanima Essence tonirana krema :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Divna su, volim takva rumenila, ali me nervira što treba previše da pazim kako ih nanosim... Uh, to zna da opterećuje, lako se pretera. Imam samo essence i nosila sam ga par puta za večernji izlazak. Leti je divno kad se malo dobije boja! :)

    OdgovoriIzbriši