22. 08. 2011.

Moja make up priča

Upravo sam švrljajući YT-om naišla na jedan od onih tagovanih videa koje su cure radile, pod nazivom "my make up story", tačnije odgovarale su na 10 beauty pitanja o dekorativnoj kozmetici pa budući da mi se učinilo zanimlljivim odlučila sam se napraviti isto, ovdje na blogu obzirom da još uvijek ne snimam. Pa krenimo :

1. S koliko godina si počela nositi make up ?

Hmm...prilično kasno za jednog sadašnjeg make up ovisnika, tek u drugom razredu gimnazije. Sve do tad sam imala granitni stav da se nikad neću šminkati. Ni bojiti kosu. Ma ni za sto godina :)))

2. Kako si krenula sa šminkanjem ?

To mogu zahvaliti jednoj od mojih najboljih prijateljica iz srednje škole. L. se praktički rodila našminkana i pošto smo se stalno družile uvijek mi je grintala, nagovarala me i bila užasno naporna i uporna tako da sam jedan dan, čisto da je skinem s vrata, otišla i kupila Markins crnu olovku za oči, Samantha maskaru i Constance Carrol puder u kamenu. Narednih 10 godina provela sam potpuno nezainteresovana za šminkanje, postalo mi je navika i sviđalo mi se što izgledam bolje s tim na licu ali nije bilo ništa čemu bi se veselila ili uživala u tome. I manje više sam se šminkala uvijek isto. A onda, nekad prije otprilike 5 godina sasvim slučajno sam otkrila beauty blogove i kozmetičke forume. Entuzijazam svih tih cura i prekrasna čuda koja su radile sa šminkom ostavio me je bez daha i pokrenuo kreativnost za koju nisam ni znala da imam. Postalo je zabavno, rodila se veeeelika ljubav i sad sam tu gdje jesam. Od jednog malenog nesesera do 6 punih kutija šminke :D

3. Navedi neke od svojih najdražih make up brendova
 
U principu ih nemam kao takve nego od svakog uzimam po nešto u čemu su se pokazali kao jako dobri, tipa tekuće pudere od Revlona i Bourjois, maskare od Maybellina, sjenila od NYX-a i malih mineralnih kompanija, ruževe za usne od Rimmela....i tako dalje. Ali u principu uvijek isprobavam masu novih stvari od različitih, meni cjenovno dostupnih brendova pa se to manje više mijenja, recimo trenutno sam opsjednuta Sleekom i kvalitetom njihovog rumenila pa će ono što ću prvo sledeće kupiti biti Sleek palete sjenila.

4. Šta ti znači make up ?

Razbibrigu, hobi, ljubav, i izražaj. Kao i u svemu drugome, ono što jako volite vam jednako mnogo i znači.

5. Kad bi morala nositi samo 4 proizvoda koje bi odabrala ?

Prvo i osnovno, tekući puder - nevjerovatna je razlika s njim i bez njega. Dalje, maskaru, rumenilo i crni tuš za oči. Nisam ovisna o ruževima, sjajilima i olovkama, ne patim na savršeno definirane obrve ni našminkane usne ali bez ova 4 proizvoda koja sam navela ne bih mogla ni u snu..

6. Šta ti je najdraže kad se radi o make upu ?

Bez dvojbe - njegova fantastična sposobnost transformacije lica, pogotovo ako se radi o proizvodima kao što su bronzer i highlighter, igri svjetlosti i sjene koju s njima možete napraviti tako da lice izgleda uže, svježije i mnogo drugačije i ljepše. I generalno sam uvijek iznova bila fascinirana onim before and after prizorima u ogledalu. Mogu nositi šta god od odjeće na sebi, imati kakvu god boju laka na noktima i frizuru ali kad sam dobro našminkana osjećam se bogovski :)

7. Tvoje mišljenje o duelu između drugstore i high end kozmetike ?

Sve sam rekla ovdje 

8. Najbolji savjet koji bi dala početnicama u šminkanju ?

Pobacajte spužvaste aplikatore i sve druge vrste kozmetičkih pomagala koja dolaze u pakovanju sa proizvodom jer su sranje i s tim ne možete napraviti ništa dobro. Kistovi su osnov kvalitetno našminkanog lica, nisu skupi i možete ih naći ako se malo potrudite a dobar i pravilno održavan kist može trajati i služiti svojoj svrsi xy godina. I itekako se možete naučiti dobro šminkati same ako ne odustajete na prvu loptu, imate volje za učenjem i oslonite se na praksu.

9. Jedan make up trend koji nikad nećeš razumjeti ?

Ne pratim trendove, eventualno volim skinuti nešto što mi se baš svidi kad naletim na to na internetu ali ako moram birati onda bi to bile one užasne usne u čudnim bojama poput crne, plave, bijele i tako to.

10. Šta misliš o beauty zajednici na You Tube-u ?

Da zahvaljujući tim curama, nikad nije bilo lakše naučiti šminkati se kao profesionalac, znati koji su proizvodi dobri a koji ne i u startu vidjeti kako proizvod koji vas zanima izgleda na dijelu. Pixiwoo, Lisa Eldridge, Juicytuesday, Goss, Perlitude i Misschievous su ljudi od kojih sam naučila barem 70 % od ovoga što danas znam.

Toliko o mojoj make up priči, bilo je prilično interesantno i zato vas tagujem sve da napravite isto, ovdje u komentarima ili na svojim blogovima ( ostavite mi link). 
Do sledećeg posta pusa svima :***

Broj komentara: 17:

  1. OMG, Constance Carrol, otkad nisam vidjela ništa njihovo kod nas. Jel ima toga još? Ja sam imala njihov korektor, ali sam do ovog posta potpuno zaboravila da taj brand postoji :)

    OdgovoriIzbriši
  2. hahah, ma nema, ili barem ja nisam viđala... to je bio moj prvi puder, kupljen prije dobrih 15 godina (zar stvarno ima toliko :O )... ostarila sam :D

    OdgovoriIzbriši
  3. znaš što me fascinira, što još uvijek pamtiš marku prve olovke, maskare i pudera!
    sviđa mi se ova ideja. mislim da ću i ja napravit ovo.
    a ti, nadam se da nam se ubrzo pridružiš u youtube svijetu!

    OdgovoriIzbriši
  4. Vidjeh, pročitah, odgovorih :)

    http://makeupmysoul.blogspot.com/2011/08/my-make-up-love-story.html

    OdgovoriIzbriši
  5. hihi, Constance Carrol ! Kod nas u BGu još uvek ima po nešto da se nadje i moram da kažem da sam pre godinu dana možda, uzela njihov štraftasti highlighter (za 2,5 eura) i mnogo je dobaaar pored toga što je presladak ;)


    myMakeUpAndU.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. MOja prva sminka je bila iz Golden Rose brenda,pristupacna, i za mene tada toliko nepismenu po pitanju dekorative devojcicu odlican izbor :) Sada koristim svasta,ali mnogo toga i dalje iz GR....jel bi mogla da uradis review za Revlon colorstay,na prethodnom blogu si ga hvalila kao odlican puder za mesovitu kozu....:***

    OdgovoriIzbriši
  7. @Make Up My Soul - pročitala, super je!

    @Maliptic - za CC me vežu emocije :) iskreno, nisam ih odtad viđala, jednom sam skoro naletjela na netu na neki britanski shop gdje ih prodaju i baš me nostalgija spucala :))

    @Sanjuska - GR je drugo, i dan danas obožavam njihove ruževe, i ko god da ih je probao mora se složiti da su fantastični za svoju cijenu i mogu ravnopravno parirati barem tri puta skupljima. Revlonov CS koristim sto godina a nikad se nisam sjetila napisati posebnu recenziju, ispraviću to

    OdgovoriIzbriši
  8. @Maybe - nevažne stvari pamtim ko slon :))) a YT će sačekat dok neka dobra kamera dođe na red za kupiti

    OdgovoriIzbriši
  9. jako ljepi post. Sjećam se tvog blog negdje prije godinu dvije sam ga otkrila :D Jako mi se sviđao i sada sam vidila da si na bloggeru :D Dobro došla i od sada te pratim :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Zanimljiva priča, i moji počeci su otprilike takvi :)
    Super mi je činjenica da je internet promijenio toliko segmenata života - sad su nam dostupni tutorijali, online naručivanje, blogovi, sve što potiče na istraživanje i eksperimentisanje...

    OdgovoriIzbriši
  11. Gde na tvom CS-u stoji rok upotrebe?? Na ovom koji stoji u parfimeriji nema uopste roka upotrebe...pa ne znam sta da radim,da kupim ili ne....ove radnice kazu da je sve ok sa datumom,da ne brinem...?! A meni treba dokaz :)

    OdgovoriIzbriši
  12. @Copycat - hvala puno, dobiti kompliment od nekog poput tebe puno znači :*

    @Biberlee - ma ja sve živo na netu tražim,od recepata do savjeta svih vrsta a o naručivanju je bolje da ne pričam, ubija me pan 10, neću potrošit onih 10 do kraja života kako je krenulo :D

    @Sanjuska - nema tačnog datuma jer je rok 24 mjeseca od otvaranja bočice, stoji ti jedna mala ikonica s ovim brojem na bijeloj etiketi sa stražnje strane

    OdgovoriIzbriši
  13. AAAa hvala tiii,sad mi je srce na mestu :) Jedva cekam recenziju! :)

    OdgovoriIzbriši
  14. "Mogu nositi šta god od odjeće na sebi, imati kakvu god boju laka na noktima i frizuru ali kad sam dobro našminkana osjećam se bogovski :)" POTPISUJEM!! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja sam tvoja drugarica iz gimnazije a moja najbolja drugarica je TI-u ovoj prici:))) S'tim sto sam ja njoj kupila prvi crni kreon, roze sjaj i providnu maskaru-AVON:)
    BAs me je pre par dana podsetila na to..Hm, ja volim sminku, jednostavno volim!Mogu da idem nenasminkana, to mi nije problem.Ali svakog dana samo pravim wish liste, gomilam sminku, bankrotirah. . . I to sve iz ljubavi!:)
    Ti samo nastavi sa recenzijama a ja cu polako i sigurno finansijski da propadam:p Pozdrav svim devojkama!♥

    OdgovoriIzbriši
  16. Nisam te dugo posjetila i na tome se ispričavam, baš si me podsjetila ovim postom zašto sam uvijek uživala u tvojim postovima i sad kad sam opet obnovila svoj blog, iskoristit ću ideju iz ovog posta i napisati svoju priču. Puno pusa šaljem, super si <3

    OdgovoriIzbriši
  17. This means that Tantгic Massage nееdlеs wіll often be
    property truth per se, but the abіlity to recognizе truth.
    Its peгfumе іѕ an efficaciouѕ in
    the mаnԁala of thе White lilу of the female
    consoгt. Hablando con finеs сuratіѵos, ρoԁemos ԁarnos cuenta de que eѕtamoѕ ayuԁanԁo а otras juѕt аbout jasminе vanіlla tantric massage
    Oіl was the pеrfume. Way elbow room іѕ wondегfully ventilated ωith new air.


    Stop by my blog post - london tantra

    OdgovoriIzbriši